מתכון קינוח חלבי

מתכון קינוח חלבי

קרם קפה עשיר ומפנק

פינוק מתוק המתאים לחג השבועות, אבל בעצם גם לכל יום בשנה. מוגש בכוסות אישיות קטנות או גדולות לבחירתכם ומשולב טעמים נפלאים עם תחתית פריכה וקראנצ'ית. קל להכנה, וכיף לאכילה.

מרכיבים

עבור התחתית

  • 100 גרם ביסקוויטים פתי בר מפוררים היטב
  • 1 כפית נס קפה
  • 50 גרם חמאה רכה

עבור הקרם

  • 1 כף נס קפה
  • 1 כף קקאו
  • 1 שמנת מתוה 38 אחוזי שומן
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 3 כפות אבקת סוכר

לעיטור

  • חבילת שוקולד חלב

אופן ההכנה

את פירורי הביסקוויטים ערבבו עם נס קפה וחמאה מומסת עד שמתקבלת בלילה פירורית. הדקו בתחתית של כל כוס קינוח תערובת פירורים היטב.

הקציפו את השמנת דקה לערך, והוסיפו את הנס קפה, הקקאו, הפודינג ואת אבקת הסוכר לקצפת יציבה וקרם חלק. זלפו מעל שכבת הפירורים בנדיבות.

פזרו מעל כל כוס קינוח שבבי שוקולד חלב מגורר, כסו, והכניסו למקרר לשעתיים.

הגישו באהבה ובחיוך 😊


קסטות ביתיות עם קרם גבינה ושוקולד

קסטה ביתית היא פינוק אמיתי. המתכון הזה הוא עם עוגיות לוטוס פריכות ועדינות ממולאות בקרם גבינה במרקם מטריף ושוקולד לבן עם מתיקות מעודנת. כיף להכין עם הילדים, וכיף לאכול ביחד עם הילדים ולבד😉

מרכיבים

עבור הקרם

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 גביע גבינה לבנה
  • חצי גביע גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 1 חבילת שוקולד לבן
  • חצי כוס ממרח לוטוס
  • 20 עוגיות לוטוס

אופן ההכנה

הקציפו את השמנת עם החלב, הפודינג והווניל. ערבבו בקערה נפרדת את הגבינה הלבנה, החלב וגבינת השמנת. המיסו את חפיסת השוקולד הלבן, והוסיפו לקרם הפודינג.

אחדו את קרם הפודינג עם קרם הגבינות והמשיכו בערבוב עדין לקבלת קרם חלק ואחיד. את קרם הגבינה עם השוקולד הלבן העבירו אל שקית זילוף. אם אין שקית זילוף, אפשר לסדר עם כף.

סדרו את הקרם על 10 עוגיות לוטוס, וסגרו עם עוגיית לוטוס נוספת כדי לצור קסטה טעימה ועדינה.

העבירו את הקסטות למקפיא. לפני ההגשה, חממו את קרם הלוטוס וטפטפו מעל הקסטות כאשר הן על צלחת ההגשה.

הגישו באהבה 😊


פלאן קרמל מושלם

עוגת הקרמל המרשימה והקלאסית מגיעה אליכם למטבח, והיא לא מתכוונת לצאת פחות ממושלמת. קינוח מרשים, טעים, איכותי שמתאים לאירועים, לאירוח מיוחד, ימי הולדת או אפילו סתם אם פשוט בא לכם לפנק את היקרים לכם, או את עצמכם.

מרכיבים

עבור הקרמל

  • חצי כוס סוכר
  • רבע כוס מים

עבור קרם עשיר

  • 1 כוס של גבינת שמנת
  • 4 ביצים
  • 3/4 חלב
  • 3/4 חלב מרוכז
  • 1 סוכר וניל
  • קורט מלח

אופן ההכנה

חממו את התנור מראש ל170 מעלות.

בשלו בסיר את הסוכר והמים עד שהם הופכים לקרמל. לרוב זה קורה אחרי עשר דקות, עד רבע שעה.

מזגו את הקרמל אל תוך תבנית פאי עגולה ודאגו שהוא יכסה את כל תחתית התבנית. הניחו בצד למספר דקות.

העבירו אל קערה גדולה את השמנת ושפכו פנימה את הביצים בהדרגה עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה. הוסיפו את יתרת המרכיבים, וערבבו היטב.

שפכו את הבלילה על הקרמל בתבנית והניחו את תבנית הפאי בתבנית גדולה מתחתיה ישנם מים חמים עד רותחים. המים צריכים להגיע לגובה של 2 עד 2.5 ס"מ. אפו את הפלאן עד 60 דקות, או עד שהוא מתייצב.

הוציאו מהתבנית הגדולה וצננו עד לטפמרטורת החדר. לאחר מכן העבירו למקרר לכל הלילה.

לחילוץ הפלאן יש לקחת סכין ולהעביר מסביב לקצוות, ולהפוך בעדינות ממש על מגש הגשה. רוטב הקרמל הנוזלי בתחתית כבר יקשט את העוגה.

אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר.


פחזניות טעימות וקלות להכנה

הפחזניות הן קינוח קל ופשוט שכיף לתת אותו אפילו כמתנה עטופה באופן יצירתי, או להכין לאירוח, או כשמגיעים להתארח. הן מדהימות גם סתם בתור קינוח כיפי בבית כשמתחשק לכם, או לדייט רומנטי שמתבקש בו קינוח מתוק לצד יין איכותי.

מרכיבים

  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח
  • 3 ביצים L

אופן ההכנה

בסיר קטן חממו חלב, סוכר, וניל וחמאה והרתיחו היטב עד לבעבוע והמסה מלאה של החמאה והסוכר. הנמיכו את הלהבה, הוסיפו את הקמח ותוך כדי ערבוב הוסיפו בהדרגה עד שנהיה גוש של בצק שמתנתק מהסיר.

העבירו את הבצק אל קערה של מיקסר וצננו. הוסיפו ביצים, וערבלו היטב עם מיקסר עד להטמעה מלאה.

את התערובת העבירו אל שקית זילוף, רצוי עם צנתר כוכב. זלפו על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה וחממו בתנור על 180 מעלות עד 30 דקות.

חכו לצינון מוחלט, חתכו אותן לרוחב ומלאו בקרם ובמילוי הרצוי. אפשר גם לצפות אותן בגנאש שוקולד חם ומתוק.

המילוי הקלאסי עבור הפחזניות הוא קרם פטיסייר, אך אתם יכולים למלא אותן בכל מה שאתם מעוניינים.


קינוח חלבי שכולם אוהבים

קינוחים חלביים הם הקינוחים הכי רכים, מפנקים ומחבקים שיש. הם באים במגוון של ורסיות, סגנונות, טעמים, צורות, מראות ושילובים שונים. ואנחנו תמיד מחכים להם. בין אם בחגים, בארוחות משפחתיות ובין אם סתם באירוח זה או אחר.

קינוח חלבי לרוב יותר נפוץ בחג השבועות, שם כל החג הוא על טהרת החלב. ואנחנו זוכים לטעום ממגוון של עוגות מוס, קצפות, מסקרפונה על סוגיה. שמנת מתוקה בשילובים שונים ועוד.

אבל לא מדובר רק בחג השבועות שיגרום לנו ליהנות מקינוחים איכותיים וטעימים. יש עולם שלם לעולם הקינוחים החלבי, ולא בכדי כל הקונדיטורים מחכים לרגע לגוון בהם. איזה קינוח הכי מתאים לכם? יהיה קשה לבחור.

קינוח חלבי – מה הכי מושך אתכם?

האם אתם אנשים של עוגות גלידה קפואות? או אולי עוגות מוס מקוררות? ואם אתם לא זה, ולא זה. אתם לבטח חולמים על עוגות שוקולדיות טעימות ונמסות. היתרון במציאת מתכון איכותי עבור קינוח חלבי מתוק הוא האפשרות גם לשנות אותו. ולכן מהרגע שאתם אופים עוגת שוקולד שוקולדית במיוחד, או מכינים עוגת מוס קרמית, תוכלו לשנות אותן בהתאם לחשקים שלכם.

קינוח חלבי הוא יצירת אומנות, ממש פיסת הקנבס שלכם עליה אתם יכולים 'להתפרע'. לדוגמא, מסעדות שלקחו את הגלידה הרגילה והפכו אותה לקינוח מושחת עם גלילית שמנת מתוקה וקצפות. מתחתיהן גלידה במגוון של טעמים. או פירות מסוכרים מצופים בשוקולדים במגוון של טעמים, ועליהם מפוזרים אגוזים מסוכרים, ותפוחים מקורמלים. כשאת העונג הזה מגישים עם קצפת קרה, או גלידה קרה.

המשחק עם קינוחים חלביים הוא גם בטעמים, אבל לא רק. אלו קינוחים שיכולים להיות מאד מרשימים גם מבחינת המראה. ולכן, הם מככבים אצל לא מעט משפיענים וידוענים שהולכים למסיבות, מסעדות ואירוח זה או אחר.

גם אתם יכולים להפוך להיות קונדיטוריית בוטיק ביתית מהרגע שתמצאו את המתכון שתחפצו בו. ותוכלו לקבל ממנו השראה ולשנות אותו כאוות נפשכם.

ואם אתם מכינים קינוחים עבור טבעוניים, שומרי כשרות או רגישים ללקטוז דעו כי לעולם הקולינרי כיום לא מעט אופציות גם עבור העולם המופלא הזה.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק