מתכון עוגיות תמרים

עוגיות תמרים וטחינה מטריפות

כולנו מחפשים עוגיות יותר בריאות, לא תמיד מתחשק לנו ביס מתוק ומושחת. אלא פשוט משהו מתוק עם הקפה, או קינוח קליל לבראנצ' בוטיקי ואיכותי.

החיפוש אחרי הביס המתוק מעולם לא היה יותר קל ובריא, תרתי משמע. עוגיות תמרים משולבות טחינה רכה וטעימה שנמצאות במערכת יחסים נהדרת עם קפה חם ליד, או כל משקה חם אחר שתרצו בו.

מצרכים

  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 10 תמרי מג'הול מגולענים וחתוכים
  • 1 וחצי כוס קמח תופח
  • חצי כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה

חממו תנור מראש ל170 מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפיה.

ערבבו את כל החומרים במיקסר, או ידני או חשמלי. כאשר הבצק הוא פירורי מספיק וגם נדבק בהתאם לבצק עוגיות, צרו מהבצק כדורים קטנים. את הכדורים הקטנים הניחו ומעכו ממש מעט. יש להניח את הכדורים במרווחים על נייר האפיה כי הם נוטים להינמס באפיה.

אפו את העוגיות בחום בינוני עשר דקות בלבד, עד שהן מעט סדוקות מלמעלה וזהובות בתחתית.

הוציאו אותן כשהן עדיין מעט רכות, ותנו להן להתקשות ולהצטנן מחוץ לתנור. לאחר מכן אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר נוספת לקישוט, ולטעם.


עוגיות תמרים ושוקולד

אם מתחשק לכם להכין עוגיות מהירות, בריאות, אבל גם עם מרקם שוקולדי המתכון הזה בדיוק בשבילכם. עוגיות תמרים ושוקולד משתלבות נהדר בטעמים, ומשתלבות נהדר כקינוחים קלילים כשלא מתחשק לכם להשקיע יותר מדי זמן, אבל לגרום אינספור מחמאות. הן טעימות, נימוחות, והכי חשוב, בריאות.

מצרכים

  • 300 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 400 גרם תמרים מסוג מג'הול מגולענים וחתוכים
  • 500 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה

ערבבו את האגוזים עם התמרים יחד לבלילה אחידה. גלגלו לעיקולים של עד 4 ס"מ, או לצורה של אליפסה. בבאן מרי המיסו את השוקולד המריר, וטבלו את כדורי התמרים בשוקולד. הניחו על נייר אפיה לייבוש.

המיסו את השוקולד הלבן הזליפו אותו על כדורי התמרים. אפשר גם לגלגל בקקאו, או בקוקוס טחון.


עוגיות תמרים מגולגלות

זה מדהים איך רול אחד של עוגיות תמרים גורם לנו להתאהב בכל פעם מחדש בטעם המתוק הזה שמתגלגל על הלשון. ביס בבצק המתפורר, טעם התמרים המשולב שקדים או אגוזים, והלגימה מהקפה החם שמלווה את הכל והופכת את הרגע למושלם מהרגיל. גם אם זה קורה ביומיום, עדיין זה ירגיש כאילו זאת הפעם הראשונה שהתאהבנו. עוד לא ניסיתם? הנה מתכון שיגרום לכם להתאהב.

מצרכים

(עבור 4 רולדות)

לבצק

  • 400 גרם קמח
  • 100 גרם שמן או קוקוס או קנולה
  • 200 גרם חמאה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • חצי כוס מים
  • 2 כפות אבקת סוכר

עבור המילוי

  • 200 גרם ממרח תמרים
  • 200 גרם טחינה גולמית
  • 100 גרם שקדים פרוסים
  • קורט קינמון

אופן ההכנה

חממו את התנור מראש לחום של 170 מעלות ורפדו תבניות אפיה בנייר אפיה.

להכנת הבצק הניחו את כל החומרים במיקסר עם וו ערבול. ערבלו היטב לבצק אחיד וחלקו לארבעה חלקים. עטפו בניילון נצמד וצננו לארבע שעות.

הניחו על משטח מקומח את הבצק ורדדו כל חלק לעלה בעובי של עד 3 מ"מ. מרחו חצי מחמות ממרח תמרים וחצי מכמות הטחינה. פזרו את השקדים הפרוסים כשאתם שוברים אותם תוך כדי הפיזור וגלגלו לרולדה. חזרו על פעולה זאת עם כל שלוש הרולדות האחרות.

העבירו את הרולדות אל תבנית מרופדת בנייר אפיה ואפו בתנור על חום של 170 מעלות, עד 25 דקות. כאשר אתם מוציאים את הרולדות מהתנור חתכו אותן לעוגיות ובזקו בנדיבות אבקת סוכר.

השאירו לצינון והעבירו לכלי פלסטיק אטום לאחסון.


טראפלס תמרים משגע

אם מעולם לא נתקלתם בטראפלס, אתם הולכים להתמכר לקינוח מסוג חדש. הטראפלס הם כמהוני שוקולד. השם שלהם, טראפלס, מגיע מצרפתית והם למעשה כדורי שוקולד עשירים שהמציאו אותם בצרפת. הם גם נקראים על שם פטריית הכמהין בגלל שהם דומים חיצונית. הם מתוקים, עושים חשק אדיר לשוקולד ואפשר להכין אותם בקלות וליהנות מנשנוש מתוק ליד הקפה.

מצרכים

  • 1 כוס שיבולת שועל טחונה דק
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • קורט מלח
  • 1 כוס אגוזי מלך טחונים
  • 400 גרם תמרים מסוג מג'הול מגולענים וחתוכים היטב.
  • אבקת קקאו לציפוי

אופן ההכנה

במעבד מזון או במוט ריסוק יש לערבל את התמרים, את שיבולת השועל, הטחינה, המלח והאגוזים לעיסה אחת אחידה וחלקה. יש ליצור מהעיסה כדורים מהודקים, קטנים ואחידים ולגלגל אותם בעדינות באבקת הקקאו לציפוי.

את הכדורים שומרים במקרר עד להגשה בכלי אטום היטב. אפשר לשמור אותם במקרר עד לשבועיים. אם אתם פחות מתחברים אל אגוזי המלך תוכלו לשלב אגוזים אחרים שאתם אוהבים. אם אין לכם שיבולת שועל אפשר גם להשתמש בקוואקר. אם טחינה פחות אהובה עליכם תוכלו להשתמש בחמאת בוטנים, חמאת אגוזים, חמאת שקדים, וגם חמאה רגילה.


עוגיות תמרים שנכנסות ישר ללב

כשמדובר בתמרים, הלב פשוט נמס. הם קיימים כמעט בכל קינוח אפשרי בין אם בתור ממרח ובין אם בתור קישוט. אפשר להכין עוגיות תמרים בבצק פריך, בבצק שמרים. כטופ של עוגה, או כזיגוג מתוק. ובכלל, הן גם מוכרות בתור המעמולים הקלאסיים אך עם השנים עברו שדרוגים רבים.

לטובת מי שלא יודעת המעמול היא עוגיה העשויה מבצק פריך וממולאת בתמרים. אפשר גם למלא אותה בשקדים, בפיסטוק או גם בתאנים. המעמולים מאד פופולריים במטבח הלבנטיני ובצפון אפריקה. הן יכולות להיות עשויות בצורה של כיפה שטוחה, או כדור ואף מעוטרות ידנית.

אפשר לאפות אותן כל השנה, והן בעיקר מבוקשות בחגים הדתיים. אצל המוסלמים אוכלים אותן בלילה שלפני חודש הרמאדן וגם בעיד אל פיטר, ובחג הקורבן. אצלנו אוכלים אותן בפורים, בחנוכה וגם בראש השנה.

גרסת המעמול היהודית היא גרסה שעשויה מקמח לבן בלבד ללא סולת. כעוגיה מוארכת, וגם בהוספת מי זהר או מי ורדים לבצק. מה שהופך אותו ליותר מיוחד כמובן.

עוגיות תמרים – פינוק בריא ומתוק

עד שלא טעמתם עוגיית תמרים פריכה ומתוקה לצד הקפה, לא באמת ידעתם מהי מתיקות ממיסה. נכון, זה לא שוקולד, ונכון, זאת לא חמאה בלבד. לתמרים יש את הייחודיות והארומה המיוחדת שלהם להמיס לנו את הלב. הם צריכים להיות במידה, כדי לא להיות מתוקים מדי. הם צריכים להיות לחים מספיק, כדי שלא יהיו לנו יבשים על הלשון. וכמובן, עבור עוגיות, ממרחים, זיגוגים אלו ואחרים, רצוי להשתמש בסוג מסוים של תמרים.

לרוב, כל מתכון עבור עוגיות תמרים הוא מתכון המכיל תמר מג'הול. הסוג הזה נימוח, רך, ומותאם באופן מושלם לחיתוכיות תמרים. או לעוגיות מכל הסוגים המכילות תמרים.

אתם לא צריכים להיות קונדיטורים או שפים, תוכלו לשלב בהן אגוזים מכל מיני סוגים. שקדים, קוקוס, לקשט באבקת סוכר, שוקולד, או לזגג בסירופ מתוק.

הן נפלאות גם כי סתם מתחשק לכם לאפות אותן בבית, או אם תרצו גם לסדר אותן יפה בחבילה, או מגש מעוצב. ולאגד למתנה מיוחדת ומתוקה.

מתכונים קשורים