טאבון ביתי הוא רכישה מומלצת עבור לא מעט משפחות, בעיקר עבור אלו שאוהבים לאפות ואוהבים את התחושה האותנטית יוצאת-הדופן שטאבון מציע. ניתן להכין המון דברים טעימים ומפנקים במיוחד עם הטאבון, אך לא רק מאפים מלוחים – למעשה, טאבון הוא בחירה מושלמת גם עבור לא מעט מאפים מתוקים ואפילו קינוחים. ובכן, בדיוק לשם כך אנחנו כאן. במאמר הבא שאתם עומדים לקרוא, נציג לכם 3 קינוחים מדהימים שתוכלו להכין בעצמכם באמצעות טאבון ביתי איכותי.
תוכן עניינים
פיצת תותים – מפתיע כמה שזה טעים
אחד המתכונים המפתיעים ביותר עם תותים – הוא למעשה פיצה. האמנם? ובכן, אולי זה יישמע לכם כמו שילוב מפתיע, אך למעשה מדובר בקינוח נפלא. מצד אחד, יש כאן בדיוק את אותו הבצק המפנק של הפיצה. מצד שני, יש כאן מגוון עשיר של טעמים וטקסטורות שונות. הנה הרכיבים שאתם צריכים עבור המתכון הזה:
- 125 גרם של חמאה רכה לא מלוחה
- 125 גרם של סוכר סמררה
- 125 גרם קמח
- 125 גרם שקדים טחונים
- מקל וניל (מגורד וחתוך במרכז)
- גרידת תפוז
- 300 גרם תותים (חתוכים לרבעים)
- 50 גרם אבקת סוכר
- 50 מ"ל מים
- כמות קטנה של קינמון (לפי הטעם)
עבור הפיצה עצמה:
- 4 כדורי בצק
- חצי קילו מסקרפונה
איך מכינים?
חממו את הטאבון שלכם היטב ל-400 מעלות. לאחר מכן, הכינו בצק פרורי. אפו את הבצק ב-170 מעלות למשך חצי שעה, ולאחר מכן תנו לו לנוח מספר דקות. בזמן שהבצק נח, המיסו סוכר, מים וקינמון במחבת ברזל באותו טאבון והוסיפו תותים. לאחר שהסוכר נמס והתערבב לגמרי עם המים, הוציאו את התערובת. בינתיים רדדו בצק פיצה, עליו תמרחו מסקרפונה ואז תוסיפו את התותים והסירופ. לבסוף הכניסו לטאבון לכ-90 שניות – ותהנו מכל ביס!
כנאפה תפוחים
עוד מתכון יוצא דופן שתוכלו להכין עם טאבון ביתי – כנאפה תפוחים, בחצי שעה עבודה בלבד. מחממים קודם כל את הטאבון שלכם לבין 200 ל-250 מעלות. לאחר מכן, קלפו 3 תפוחי גרנד סמית, חצו אותם והוציאו את הגרעינים. לאחר מכן, קחו מחבת, בו תשימו 3 כפות סוכר והכניסו את המחבת לטאבון עד שנוצר כרמל. לאחר מכן הוסיפו 40 גרם חמאה מומסת, קינמון ומעט מים וערבבו עד שהכרמל נוזלי. הכניסו את התפוחים לטאבון עד שהם התרככו. לאחר מכן, הוציאו אותם – שימו את הקדאיף והחזירו לדקה-שתיים עבור הזהבה. לסיום אתם הופכים את המחבת ומגישים חם-חם.
קלצונה נוטליה – אל תספרו לאיטלקים
עוד קינוח מושחת לא פחות, שלוקח עשר דקות בלבד להכין. חממו טאבון לחום של 450 מעלות ותנו לו לאחר מכן להתקרר לטמפרטורה של 250 מעלות. לאחר מכן, הקציפו 140 גרם נוטלה עם 100 גרם שמנת. לאחר מכן, קחו בצק ופתחו אותו לעיגול עבה בקוטר של כעשרה סנטימטרים. אחרי שיש לכם בצק, אתם יוצקים אותו לעיגול, מורחים מספר כפות (לפי הטעם) בכל עיגול של הנוטלה ומהדקים במרווח של ארבעה סנטימטרים מהקצה. לאחר מכן, קפלו את העיגולים שנוצרו לכם לחצי והדקו את הקצה. לאחר מכן עליכם לנקב את הקלצונה מספר פעמים והכניסו לטאבון למשך 3 דקות.
כמה מילים לסיכום
יש לא מעט קינוחים מדהימים לא פחות שניתן להכין עם טאבון ביתי, אך לשם כך עליכם קודם כל לרכוש טאבון מקצועי. ה-Ninja Woodfire מהווה בחירה מצוינת, בעיקר בגלל שהוא משלב בין טאבון מדהים לבין מגוון רחב של אפשרויות בישול נוספות.