תוכן עניינים
עוגת תפוחים קלה
מרגישים ספונטניים? כמה מצרכים קלילים, ותפוחים, ויש לכם עוגה טעימה וריחנית שתהיה מושלמת עם הקפה שאתם מרתיחים עבורו את המים, ממש עכשיו. התכוננו להינמס כבר מהביס הראשון.
מצרכים
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 וחצי כוס סוכר
- חצי כוס מים
- 3 ביצים
- 6 תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 כפות קינמון
אופן ההכנה
חממו את התנור ל180 מעלות, ושמנו תבנית עגולה.
בקערה גדולה ערבבו את הסוכר, המים, הביצים, הקמח והשמן. בקערה אחרת ערבבו את התפוחים עם הסוכר והקינמון.
ערבבו את כל התערובת יחד, ושפכו על התבנית. העבירו לתנור ואפו ב180 מעלות עד 50 דקות, או עד שהעוגה שחומה ויציבה.
אפשר לקשט בקוקוס טחון, פקאנים מסוכרים, קצפות בטעמים שונים וגם סוגים שונים של שוקולד. כל הכיף בעוגות בחושות ומהירות הוא שהן זמינות לקישוט בכל טעם מתוק שתרצו. תנו ליצירתיות שבכם להתפרץ החוצה.
עוגת תפוחים קלה עם קרם קוקוס
קוקוס מאז ומתמיד מוסיף אקזוטיות לקינוחים. בין אם מדובר בגלידות, סורבה, עוגיות, או עוגות. קוקוס קלוי או קוקוס טבעי. לכן הוא משתלב כל כך נפלא בטעמו הטבעי בעוגת תפוחים נימוחה, טעימה, קלה להכנה והכי חשוב, עם טוויסט עדין וטעים של קרם קוקוס שמוסיף ומעשיר את העוגה המופלאה הזאת. העוגה מתאימה לבראנצ' קליל, ימי הולדת אינטימיים, דייט ספונטני או סתם אם מתחשק לכם טעמו המתוק של התפוח משולב בקוקוס עדין.
לעוגה זו מתאימה תבנית האינגליש קייק
מצרכים
- 3 ביצים
- 3 תפוחים
- חצי כוס סוכר חום
- 2 כפיות קינמון
- 1 וחצי כוס קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
- חצי כוס שמן
- קורט מלח
- 1 פחית קרם קוקוס
- 100 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה
חממו את התנור ל170 מעלות, ושמנו את תבנית האינגליש קייק.
קלפו את התפוחים לקוביות, וערבבו עם הקינמון והסוכר. בקערית נפרדת ערבבו את הביצים עם הסוכר החום והוסיפו את התפוחים, הביצים, הקינמון, הקמח, אבקת האפיה, השמן וקרם הקוקוס.
העבירו את התערובת אל התבנית, פזרו מעליה את השקדים הפרוסים, ואפו בתנור על חום של 170 מעלות ל40 דקות.
הוציאו מהתנור, צננו על רשת צינון או על השיש, ובזקו מעל אבקת סוכר בנדיבות.
אפשר לקשט במגוון של אופציות החל משוקולדים בסגנונות שונים, ועד לאגוזים מסוכרים, ועוד.
עוגת תפוחים קלה עם שוקולד
עוגת תפוחים בחושה ובסיסית עם נגיעות שוקולד, קליפות הדרים והרבה שיק וטעם טוב. תוכלו לקשט את העוגה בקצפת יציבה וטעימה, קוקוס טחון, או פקאנים מסוכרים. מומלץ להגיש את העוגה עם כדור גלידה קר בטעם ווניל צרפתי וקצפת מהולה בהל, או בקינמון טחון.
מצרכים
- 5 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 כוס סוכר חום
- חצי כוס שמן קנולה
- 2 כוסות קמח
- 1 קליפת תפוז מגוררת
- 2 ביצים XL
- 100 גרם שוקולד צ'יפס
- חצי כוס קוקוס טחון
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
חממו את התנור מראש ל170 מעלות, ורפדו תבנית בנייר אפיה מראש. אפשר גם לשמן את נייר האפייה.
בקערה גדולה ערבבו את התפוחים, הסוכר, השמן, הקמח, הביצים והשוקולד צ'יפס. ערבבו היטב עד להטמעה מלאה.
העבירו את העוגה לתבנית, ומשם לתנור לאפיה ל40 דקות על 170 מעלות חום.
בזמן שהעוגה בתנור, שברו את השוקולד אל תוך קערה, שפכו מעליה את השמנת המתוקה וחממו במיקרוגל. ערבבו עד שהקרם חלק, אחיד ומבריק.
כאשר העוגה תצא מהתנור, שפכו את הגנאש המבריק והמתוק עליה. פזרו בנדיבות קוקוס טחון לאחר שהעוגה תצטנן על השיש, או על רשת צינון.
עוגת תפוחים קלה מהירה וחמאתית
לא קל למצוא עוגת תפוחים מושלמת שתהפוך להיות עוגת הבית. אבל העוגה הזאת בהחלט הולכת להפוך להיות כזאת. היא חמאתית, טעימה, נימוחה, ולוקח בדיוק פחות משעה להכין אותה כולל זמן ערבול המצרכים, שיש כמעט בכל בית. והכי כיף, היא מאגדת סביבה את כל המשפחה שנהנים מטעמה המתוק.
מצרכים
- 4 תפוחים
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית אבקת אפיה
- חצי כוס סוכר
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם צימוקים
- 1 כפית קינמון
- 1 מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
חממו את התנור ל180 מעלות, ושמנו תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ.
קלפו את התפוחים, חתכו לרבעים והוציאו את הגרעינים ואת ליבת התפוח. לאחר מכן, חתכו את התפוחים לפרוסות דקיקות.
ערבבו את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה שכל החומרים הוטמעו בה. שפכו את התערובת אל תוך התבנית, והעבירו אל התנור. אפו עד 50 דקות.
העבירו סכין חלקה בין דפנות התבנית וחלצו את העוגה מהתבנית. בזמן שהעוגה בצינון על השיש, או על רשת צינון, הקציפו את מיכל השמנת המתוקה לקצפת יציבה. ערבלו עם כפית הקינמון. שטחו את הקצפת בנדיבות על העוגה, ופזרו את הצימוקים.
שמרו במקרר.
עוגת תפוחים קלה מזינה וטעימה
עוגת תפוחים היא קינוח מתוק ומושלם לכל מי שאוהב עוגות מתוקות, רטובות, ומתובלות בקינמון. עוגת תפוחים לא נולדה בארץ, אלא דווקא בחו"ל ובקהילות היהודיות.
הן נחשבות כעוגות שאינן חלביות ובעיקר מתאימות לחגים כי אפשר לאכול אותן אחרי ארוחה בשרית. ולכן, היא עוגה מאד פופולרית בראש השנה.
יחד עם זאת, עוגת התפוחים היא לא המצאה ישראלית או יהודית, והיא פופולרית במגוון של קהילות. הולנד, אנגליה, ועוד מדינות לא מעטות בחוץ לארץ.
כדי להכין אותה אין צורך במפרט מצרכים מיוחד ולא צריך לצאת לשופינג מורכב מדי. צריך שיהיה לכם בבית תפוחי עץ, אם אין תפוחי עץ אז רסק מוכן. ואם אין גם את זה אז מיץ תפוחי עץ גם יכול להיות טוב.
קמח, חמאה, ביצים, שמנת מתוקה, או אם אין אז גבינות וסוכר. סך הכל, העוגה הזאת מורכבת מפירות, ומהחומרים הכי בסיסיים לעוגה.
עוגת תפוחים קלה – כי כיף להכין קינוח בעשר דקות
רוב עוגות התפוחים הן עוגות בחושות. לרוב, הן לא מצריכות התעסקות יתרה בעיצוב או איזו שהיא התעסקות לקישוט. אלא אם כן אתם הופכים את העוגה לחגיגית במיוחד ואז זה כבר משהו אחר לחלוטין.
תיבול של עוגת תפוחים קלה הוא לא יותר מקינמון עדין, סירופ מייפל או סוכר. ואם תרצו, קצפת מתוקה ליד. תוכלו להוסיף קרם וניל כלשהו, או ליצור ציפוי קריספי חם עם סוכר קרוש.
היא מתאימה לכל אירוע שתרצו, היא מהירה להכנה. וכל מה שאתם צריכים לעשות זה "לזרוק" אל תוך קערה גדולה את החומרים וליהנות מהרגע. לשים קצת מוזיקה כיפית וקופצנית לאפיה ובישול, לחמם את התנור מראש. ולהכניס אל תוך התבנית את הבלילה המתוקה שהולכת להפוך לקסם שאתם מכינים במו ידיכם.
תוך מקסימום חצי שעה, אולי ארבעים דקות, תהיה לכם עוגה תפוחה, טעימה, שהכנתם עם מתכון קל ונוח. כזו שהולכת לגרוף אינספור מחמאות על השפים שאתם, הקונדיטורים הביתיים שתמיד רציתם להיות. ומי יודע, אולי זה יפתח לכם את החשק להמשיך לאפות וליצור עוד ועוד ניסים ונפלאות.