תוכן עניינים
בראוניז ללא גלוטן עם שקדים
כאשר אנחנו רגישים לגלוטן אנחנו חייבים להיזהר עם מה שאנחנו צורכים מבחינת אוכל, ולכן, ha יש לשים לב גם באכילה בחוץ. זאת הסיבה שרוב הרגישים לגלוטן אופים או מבשלים בבית.
רגישות לגלוטן מונעת לא מעט הנאות בחיים מהרגישים, אם יש לנו את היכולת להכין קינוחים טעימים כמו בראוניז ללא גלוטן ושיהיו לא שונים כלל מאלו ללא גלוטן. חיבוק מתוק ונטול גלוטן ממש בדרך אליכם, עם המתכון הבא.
מצרכים
- 300 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר לבן
- 100 גרם שקדים פרוסים
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1 כף קורנפלור
- 3 ביצים XL
- קורט מלח
- 300 גרם שוקולד צ'יפס
- 200 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה
חממו תנור על 180 מעלות מראש, ושמנו תבנית אפיה.
במקביל, יש להמיס את השוקולד ואת החמאה ולערבב לקרם שוקולדי חלק. אל תוך התערובת ערבבו את הביצים, הסוכר, הקקאו, הקרונפלור, המלח והשקדים, אך לא את כל השקדים. השאירו לציפוי. לאחר מכן קפלו בעדינות את השוקולד הקצוץ.
שפכו את הבלילה אל תוך תבנית משומנת, פזרו מעל עוד שקדים פרוסים ואפו בתנור עד 35 דקות. או עד שהשקדים מזהיבים והתערובת נסדקת.
אפשר להקפיא ולחמם, אפשר לאכסן שבוע במקרר בכלי אטום וסגור היטב, כדי לשמור על הלחות שלהם.
בראוניז ללא גלוטן עם ריבת דובדבנים
מתי בפעם האחרונה טעמתם טעם פירותי עדין משולב שוקולד עשיר שנימוח ונמס בפה? שוקולד עם דובדבנים הוא דבר נהדר שיכול לשמח אותנו בכל רגע נתון ביממה. כשמדובר בבראוניז שוקולדי במיוחד משולב ריבת דובדבנים אנחנו בכלל נהיה מאושרים, ואם הוא ללא גלוטן זה אפילו בונוס! זהירות, מתכון ממכר בדרך 😉
מצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר
- חצי כוס שמן קוקוס
- חצי כוס סוכר
- קורט מלח
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס ריבת דובדבנים
- 1 כף קורנפלור
אופן ההכנה
יש לחמם תנור ל180 מעלות מראש, ולרפד תבנית אפייה בנייר אפיה.
הניחו בקערה את השוקולד המריר עם השמן והמיסו במיקרוגל עד 30 שניות. ערבבו היטב.
בקערה אחרת ערבבו במטרפה ביצים עם סוכר, מלח, תמצית וניל והוסיפו גם את קרם השוקולד.
הוסיפו את ריבת הדובדבנים וקפלו פנימה בעדינות. שפכו אל תבנית האפיה, אפו עד 25 דקות על חום של 180 מעלות.
לאחר הצינון פזרו מעל שבבי שוקולד וחתכו לריבועים שווים.
בראוניז ללא גלוטן עשירים ומפנקים עם ברנדי
כל סוג של מאפה ללא גלוטן הוא ברכה לרגישים לגלוטן, מדובר בהצלת חיים ממש. אין שום סיבה הרי שבעלי רגישות לגלוטן לא יהנו ממאפים מתוקים, ולכן, האפיה בבית היא פיתרון נפלא.
המתכון המוצע לכם כאן הוא מתכון לבראוניז ללא גלוטן עשירים, רכים, במרקם מפנק עם פצפוצי שוקולד שמקפיצים בכל ביס מתוק. הם מהירי הכנה, לא דורשים מצרכים מיוחדים מדי או רשימה מיוחדת, והם הולכים לגרום לכם עונג גדול.
מצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה קרה, חתוכה
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית ברנדי
- 1 כוס קקאו
- פצפוצי וניל
- אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
חממו תנור ל180 מעלות ושמנו תבנית אפייה מלבנית.
המיסו את השוקולד ואת החמאה בבאן מארי וערבבו היטב. הוסיפו את המלח, את תמצית הוניל ואת הסוכר וערבבו היטב.
ערבבו ביצים בקערה אחרת, הוסיפו אותן אל תוך בלילת השוקולד וקפלו פנימה בעדינות. הוסיפו גם את הקקאו והוסיפו את הברנדי.
או בחום של 180 מעלות עד 30 דקות.
הוציאו מהתנור, צננו, בזקו מעל אבקת סוכר וחתכו לריבועים.
בראוניז ללא גלוטן עם ביסקוויטים
מי ידע שביסקוויטים יכולים להפוך להיות תחליף לקמח? במקום עוגת הביסקוויטים שכולנו רגילים אליה ,אפשר לשלב אותם בעדינות גם בתוך אפיה של בראוניז שוקולדיים במיוחד.
בראוניז מדהימים עם פירורי ביסקוויטים ללא גלוטן במקום קמח, נימוחים, טעימים, שוקולדיים ומפנקים. רעיון מושלם למי שלא יכול לצרוך גלוטן ומעוניין בבראוניז עם טוויסט מעניין.
אם מכינים את הבראוניז לפסח אפשר להשתמש בעוגיות היין הקלאסיות בעלות הטעם העדין של פסח. ובכך גם להוסיף עוד טוויסט למתכון.
מצרכים
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס שמן קוקוס
- 2 ביצים
- 100 גרם שוקולד מריר
- חצי כוס שוקולית
- 1 כוס ביסקוויטים טחונים לפירורים
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
חממו את התנור ל180 מעלות ושמנו תבנית אפיה, מלבנית, או אינגליש קייק.
המיסו במיקרוגל את השוקולד עם השמן וערבבו היטב לקרם חלק. ערבבו בקערה אחרת את הסוכר עם הביצים, והוסיפו לתערובת השוקולד. הוסיפו את הביקסוויטים והשוקולית וערבבו שוב עד להטמעה.
שפכו את הבלילה אל תבנית האפייה, פזרו מעל את השוקולד הקצוץ ואפו בחום של 180 מעלות ל30 דקות.
הוציאו את העוגה וצננו. חתכו לריבועים אחידים. אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר, או עוד שוקולד קצוץ ולהגיש באהבה.
בראוניז ללא גלוטן – ברואניז בהתאמה אישית
העולם הקולינרי קיבל מודעות גבוהה מאד בכל מה שקשור לרגישים לגלוטן, ומאפשר כיום מאכלים וקינוחים ללא גלוטן. כך כולם יכולים ליהנות מאוכל איכותי וגם קינוחים איכותיים המתאימים לכולם.
למי שלא יודע, אלרגיה לגלוטן היא למעשה בעיה במערכת העיכול הנגרמת בשל הגלוטן. הגלוטן נמצא במזון המכיל שעורה, שיפון וחיטה כמו עוגה, לחם ופסטה. כל מי שסובל מרגישות לגלוטן מתמודד עם סיטואציה שבה המעי והמערכת החיסונית שלו נכנסים לפעולה שגורמת לנזק גופני.
הרגישות גורמת למחסור בוויטמינים. המחסור הזה מונע מאיברים חיוניים בגוף וממערכות הגוף לקבל את מה שהם צריכים. ובכך גם לתפקד כמו שצריך. החוסר הזה גורם לבעיות גדילה, התפתחות ולמחלות נוספות. אין לצערנו טיפול שמחלים את הרגישות, אך אפשר לטפל בה באמצעות שינויי תזונה והתאמה אישית.
בראוניז ללא גלוטן טעימים במיוחד
כשאנחנו נכנסים אל העולם הקסום של האפייה, חשוב שנדע שיש 'חוקים' אבל בכל זאת, אפשר להיות יצירתיים. למשל, כשאתם באים לאפות עם מתכון לכו על פי המתכון במדויק. אל תמיסו יחד את השוקולד והחמאה במיקרוגל, אלא השתמשו בבן מארי. הבן מארי היא קערה מעל מים חמים שבה אתם מערבבים שוקולד וחמאה בעדינות עד המסה עדינה ונעימה טוטאלית.
השתמשו בשוקולד שהוא 70 אחוזי קקאו. כך בראוניז ללא גלוטן יהיו עשירים יותר, נימוחים יותר ושוקולדיים יותר. תוכלו להוסיף גם חמאה, ביצים, שקדים טחונים. אם אתם הולכים גם על בראוניז שהם פרווה השתמשו בתחליפי חמאה. במקום קמח, תוכלו להשתמש גם בקורנפלור.
מהרגע שתערבבו את כל המצרכים ביחד תרגישו את האושר שבאפייה. הוסיפו עוד סוגים שונים של שוקולד, כל טעם שתרצו. ערבבו גם שוקולד צ'יפס. ערבלו את הכל יחד עד שאתם מקבלים מלית אחידה ותקבלו את הקסם הזה שיכנס לתנור, ויצא כעוגת בראוניז טעימה. שכל מה שאתם תצטרכו לעשות זה לחתוך לריבועים.
את הבראוניז אתם תוציאו מהתנור שניה לפני שהם יראו לכם אפויים לחלוטין והם יהיו בראוניז מושלמים. תוכלו לאחסן אותם במקפיא, במקרר, או לתת להם להצטנן בחוץ. לפזר מעליהם קוקוס קלוי, שקדים פרוסים, אבקת סוכר, ובעצם כל מה שתרצו מעליהם.