מתכון עוגת שוקולד ללא גלוטן

מתכון עוגת שוקולד ללא גלוטן

עוגת שוקולד ללא גלוטן

עוגת שוקולד אוורירית, רכה, נעימה בכל ביס וכיף שיש אותה בבית. גם הרגישים לגלוטן יכולים ליהנות מעוגות שוקולד איכותיות, ורצוי כמה שיותר 😊

עוגה רכה, נימוחה ויפה שכיף שיש על השיש כל החג. היא נותנת ללסתות הפוגה מהמצות הקשות ומעולה עם קפה

מצרכים

  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 4 ביצים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • קורט מלח
  • שקדים פרוסים

אופן ההכנה

חממו את התנור ל180 מעלות מראש, שמנו תבנית ורפדו אותה בנייר אפייה.

הקציפו בקערית ביצים וסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. הוסיפו לסירוגין תמצית וניל, חמאה, אבקת אפיה, ומלח. הוסיפו לאחר ערבוב איכותי את הקוקוס ואת השקדים הטחונים וערבבו בעדינות בכף עד שהם נבלעים בתוך הבלילה.

בקערה נפרדת הניחו שוקולד והמיסו במיקרוגל. הוסיפו חצי ממלית הביצים והשקדים לשוקולד וערבבו עד שהקרם הופך חלק ואחיד.

שפכו את החצי שנשאר מעל המלית, ושפכו מעל הכל את השוקולד. ערבבו הכל למלית אחת חלקה, עדינה, חלקה ואוורירית. שפכו אל תוך התבנית, ופרסום מעל שקדם פרוסים.

אפו כחצי שעה ומעל פזרו אבקת סוכר ועוד שקדים פרוסים.


עוגת שוקולד ללא גלוטן משגעת

המתכון של העוגה המשגעת הזאת הולך להפוך לכם את החיים להרבה יותר טובים, טעימים, מנחמים ובעיקר לבביים ושוקולדיים. היא ללא גלוטן, היא עסיסית, ויש לה גנאש מעלף שנמס בפה. תתכוננו להתאהב..

מצרכים

  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • חצי כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • עבור הגנאש
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה

יש לחם תנור ל160 מעלות ולשמן מראש את התבנית.

יש לגרור שוקולד, לשים אותו בקערה, להוסיף את החמאה ולהמיס במיקרוגל עד שמתקבל קרם חלק ומומס. הוסיפו את הוניל, הסוכר המלח וערבבו עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.

הוסיפו ביצים וערבבו היטב, אבקת אפיה ושקדים וודאו שהבלילה חלקה, אחידה וללא שום גושים. שפכו את הבלילה אל תוך התבנית ואפו עד 45 דקות. הוציאו לאחר 45 דקות, הניחו על השיש וצננו בטמפרטורת החדר. העוגה אמורה לשקוע מעט בזמן הצינון.

לגנאש קצצו את השוקולד, הוסיפו את השמנת והמיסו על באן מרי או במיקרוגל. שפכו על השקע שנוצר בעוגה וצננו עד 30 דקות במקרר.


עוגת שוקולד ללא גלוטן מושחתת במיוחד

מי שלא יודע, לא יאמין! עוגת שוקולד ללא גולטן מושחתת שמתאימה גם לימי הולדת, רכה, נימוחה, טעימה ומשאירה טעם של עוד הרבה ביסים טעימים שתרצו לקחת מהעוגה הזאת.

מצרכים

  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 1 שוקולד מריר
  • 3 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה

יש לערבב בקערה אחת סוכר, שמן, אבקת אפיה, שמנת מתוקה, ביצים, ומייפל. השאירו בצד חצי מיכל שמנת מתוקה ואת השוקולד המריר.

ערבבו את כל המצרכים עד לבלילה אחידה וחלקה, ושפכו על תבנית משומנת. אפו ל35 דקות על 170 מעלות. כאשר תוציאו את העוגה מהתנור היא תיראה לכם לחה אך היא תתייצב לאט לאט. רצוי שהיא תישאר לחה, זה חלק מהקסם שלה.

כשהעוגה יוצאת מהתנור צרו בה חורים קטנים ומרחו עליה שתי כפות של סירופ מייפל בשכבה דקה. כאשר העוגה בצינון, המיסו במיקרוגל שוקולד וחצי מיכל של שמנת מתוקה, ערבבו היטב ושפכו על העוגה.

אפשר לחמם מעט לפני שמגישים.


עוגת שוקולד ללא גלוטן עם נוטלה

עוגת שוקולד מושלמת ללא קמח מתאימה לגדולים ולקטנים, והופכת כל כוס קפה לאירוע חגיגי וטעים.

מצרכים

  • 3 חבילות שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 6 ביצים מופרדות
  • 100 גרם אגוזי לוז טחונים
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • מעט מלח
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

יש לחמם תנור ל170 מעלות, ולהכניס תבנית עם מים חמים לצורך סביבה לחה לאפייה.

המיסו חמאה ושוקולד בסיר קטן או במיקרו, העדיפות היא לסיר קטן ובערבוב איטי.

הקציפו את החלמונים עם חצי מכוס הסוכר והוסיפו לאט לאט את השוקולד והחמאה. ערבבו יחד עד שהמלית תהיה חלקה ואחידה. הוסיפו את אגוזי הלוז הטחונים והקקאו וערבבו היטב. הקציבו יחד את החלבונים עם חצי כוס הסוכר שנשארה ומעט מהמלח. שפכו אל תוך מלית השוקולד וערבבו עד שמתקבל קצף אוורירי.

העבירו את המלית אל תוך תבנית ואפו עד 35 דקות בתנור. העוגה מוכנה כאשר היא מעט רכה במרכזה, ויציבה בדפנות.

תוכלו לקשט עם אבקת סוכר במרכזה עם שבלונה בצורות מיוחדות ברגע שהיא פחות חמה. או להכין אפילו גנאש שוקולד מושלם עם שוקולד ועוד שמנת מתוקה ולשפוך מעל העוגה לפני אבקת הסוכר.

שקדים פרוסים, קוקוס, אגוזים טחונים גס או אפילו סוכריות צבעוניות הן אופציה לקישוט.


עוגת שוקולד ללא גלוטן – שוקולד שמתאים לכולם

חובבי השוקולד אך בעלי הצליאק בעבר היו בבעיה, לא היו עוגות שוקולד שאין בהם גלוטן. ולא היתה מודעות גבוהה כל כך לצליאק. הקונדיטוריות מכרו את מה שנמכר הכי טוב, ומה שקל להכין ללא מורכבות.

ולא היו מאפיות ביתיות או קמחים שאין בהם גלוטן, ובכלל, מוצרים ללא גלוטן כלל. זאת הסיבה שעוגות כמו עוגת שוקולד ללא גלוטן היתה חלום שלא קל להגשים אותו.

כשאנחנו מדברים על אנשים מבוגרים שמבינים שאסור להם עוגת שוקולד בגלל הגלוטן זה בסדר. אבל אם אנחנו מדברים על ילדים שאסור להם, שם זה כבר עניין בריאותי חמור יותר. לילדים אין את היכולת להגיד לעצמם 'לא' כאשר הם רוצים משהו. ולכן, העולם הקולינרי המודרני הוא טוב לילדים, וגם למבוגרים כמובן.

עוגת שוקולד ללא גלוטן – תודה לקמח, ולחדשנות הקולינרית

בזכות הקמחים הרב תכליתיים כיום, אף ילד עם צליאק או מבוגר אינם מרגישים מקופחים. הסיבה לכך היא כי גם אפיה ביתית, או אפיה מקצועית מאפשרים ובאופן קל ביותר להכין עוגה ללא גלוטן משוקולד שוקולדית במיוחד. אוורירית, טעימה ומתוקה. כזאת שאף ילד או מבוגר לא יתנגדו לה.

לקבל מתכון לעוגת שוקולד בלי גלוטן זאת ממש מתנה. למרות שלא קשה להשיג כיום מתכונים אלו, בכל פעם שיש לנו מתכון כזה מומלץ לשמור אותו היטב. לא כי הוא לא נפוץ, אלא כי בגלל שבעבר היה מאד קשה להשיגו, תמיד כיף לשמר מתכונים שהיה קשה להשיג.

כיף ליהנות בכל אירוע

החדשנות הקולינרית משפרת לכולנו את איכות החיים. בין אם אנחנו טבעוניים, צמחוניים, רגישים ללקטוז או רגישים לגלוטן. כך שכאשר אנחנו מתארחים בחגים אצל המשפחה. או מתארחים באירוע, או אפילו מארחים בעצמנו קל לאפות עוגות המתאימות לכולם.

עוגה ללא גלוטן תהיה מושלמת בכל אירוע, אפילו בחתונות. ואם אנחנו, או המארחים או בעלי האירוע מתחשבים בבעלי צליאק זה מרגש פי כמה.

כשמדובר בחדשנות כולם מדברים על הייטק. אך גם העולם הקולינרי חווה חדשנות רבה ומתאים את עצמו לשינוי שבני האדם עוברים.

מתכונים קשורים