מתכון פרווה ללא גלוטן

עוגת גבינה קלה עם יוגורט

כשמדובר בעוגות ללא גלוטן אנחנו מרגישים שאנחנו עלולים לאתגר את עצמנו, אבל ישנם מתכונים וקינוחים מהירים, קלים וכיפיים בדיוק כמו עוגת הגבינה הזאת. היא מושלמת, קלילה ונימוחה. ולא תרצו להפסיק לאכול ממנה.

מרכיבים

  • 1 גבינה צמחית
  • 3 ביצים
  • 2 כפות של תחליף סוכר
  • 3 כפות גדולות של קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות פודינג וניל

עבור הציפוי

  • 1 יוגורט במתיקות מעודנת צמחי
  • 1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפיה.

יש לערבב בקערה בינונית את הגבינה, הביצים, תחליף הסוכר, הקורנפלור, הפודינג והווניל ולערבב היטב עד להטמעה מלאה.

אפו את העוגה עד 40 דקות או עד שאתם רואים שהשוליים יציבים והחלק הפנימי גם יציב אך רוטט.

ערבבו בקערית נפרדת את אבקת הסוכר והיוגורט ושפכו בעדינות מעל העוגה, ומרחו בשכבה אחידה ודקה. החזירות לתנור לעשר דקות, הוציאו, צננו והעבירו למקרר ללילה שלם.

אם חסר לכם הקישוט והציפוי אינו מספיק, ריבת דובדבנים תהיה נפלאה פה. תוכלו גם לשנות ולהוסיף ריבות בטעמים אחרים, הגבינה והריבה משתלבות נהדר אחת עם השניה.


חיתוכיות טחינה ואגוזים

החיתוכיות הקלאסיות שכולנו מכירים עם התמרים והאגוזים עדיין באופנה, אבל כשמדובר בטחינה לכולנו יש חיבה עמוקה אליה. ולכן המתכון הזה הוא פשוט מושלם. חיתוכיות טחינה עדינות עם אגוזים שהולכות מושלם עם כל שתיה חמה, לכל מצב רוח, ולכל מזג אוויר.

מרכיבים

  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 1 כוס אגוזים טחונים
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 5 כפות דבש
  • 8 כפות מים (אם צריך יותר, אפשר יותר)

אופן ההכנה

יש לערבב כל החומרים ללא המים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה. לאחר מכן הוסיפו את המים וערבבו שוב עד שהכל הופך לתערובת אחידה.

רפדו תבנית בנייר אפיה ושפכו לתוכה את התערובת. שטחו היטב לגובה שווה והכניסו למקפיא לשעה לערך.

לאחר שעה, או רק לאחר שאתם רואים שהתערובת קפאה הוציאו מהמקפיא וחתכו לריבועים. יש לשמור במקפיא בתוך קופסא אטומה.

חמאת הבוטנים נמסה מאד מהר, כך שאם אתם מעוניינים להגיש את החיתוכיות, הוציאו אותן ממש רגע לפני ההגשה וסדרו יפה בצלחת. אפשר להגיש לצד קוביות שוקולד מריר איכותי, ואפשר להוסיף גם קישוט של פולי קפה גרוסים גס.


פרפה חלבה משגע

פרפה ידוע בתור קינוח קלאסי של פעם במסעדות הרחוב. הוא קר, קפוא, טעים, וכל ביס ממנו הופך את החיים לפשוט מתוקים יותר. כיף לגרד אותו עם הכפית או הכף, וכיף להכין אותו למי שאנחנו אוהבים. הוא ללא גלוטן, פרווה, ומתאים לכולם.

מרכיבים

  • 2 שמנת מתוקה להקצפה צמחית
  • חצי כוס חלב צמחי ממותק
  • 1 כוס שערות חלבה מוכנות מראש
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 2 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה

הקציפו את השמנת עד 2 דקות עד שמתקבל קרם רך ואחיד. הוסיפו את החלב הממותק ואת הפודינג והמשיכו להקציף עד שמתקבל קרם יציב ואחיד.

הוסיפו את שערות החלבה וערבבו לאט לכמה שניות.

העבירו את הקרם אל תבנית אינגליש קייק, כסו בנייר כסף והכניסו למקפיא לחמש שעות, או עד שאתם רואים שהפרפה קפוא לגמרי.

כדי לחלץ את הפרפה הניחו את התבנית הפוך על צלחת הגשה, ערבבו 2 כפות טחינה עם דבש ושפכו בעדינות מעל.

פזרו שערות חלבה נוספות ואגוזים מסוכרים והגישו קפוא.

אפשר לקשט גם בסירופ שוקולד מריר, סירופ מייפל, סירופ סוכר, או פירות. במקומות מסוימים מגישים את הפרפה לצד קינוחים נוספים כתוספת, אך אין שום ספק שמדובר בקינוח שיכול בהחלט לעמוד בפני עצמו לבד.


פאי שוקולד מושלם

למי שלא צורך גלוטן, ולמי שלא צורך מוצרי חלב מסיבות אלו ואחרות הפאי הזה הוא פשוט חלום מתוק. יש להכין מראש תבנית פאי שמתפרקת, או תבנית עגולה מאלומיניום בקוטר של 22 ס"מ. וליהנות מהכנה של קינוח מטריף במיוחד.

מרכיבים

עבור התחתית

  • 250 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן טחונים דק מאד
  • 200 גרם שמן קוקוס במצב נוזלי

עבור מלית הפאי

  • 2 שמנת מתוקה צמחית
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות פודינג שוקולד

אופן ההכנה

יש לערבב את שמן הקוקוס עם פירורי הביסקוויטים, להעביר לתבנית ולהדק היטב בשכבה אחידה ולהכניס למקפיא.

הניחו בקערה חצי כוס של שמנת ושוקולד והמיסו עד שמתקבל קרם שוקולדי חלק ואחיד. הניחו בצד.

בקערה אחרת, הניחו 1 וחצי כוס של שמנת מתוקה עם הפודינג והקציפו עד לקבלת קצפת רכה ויציבה. הוסיפו את השוקולד אל הקצפת והמשיכו להקציף עד שהכל נטמע והמלית הופכת להיות רכה אחידה וחלקה.

יש להוציא את תחתית הפאי מהמקפיא ולשפוך מעליה את קרם השוקולד, וליישר. פזרו מעל הקרם שבבי שוקולד מריר מגוררים והכניסו למקפיא לשלוש שעות, ויותר. לחילוץ הפאי גזרו את דפנות התבנית והוציאו בעדינות את הפאי.

הגישו באהבה לצד שתיה חמה ומפנקת, או כוס יין אדום ואיכותי.


קינוח פרווה ללא גלוטן – קינוחם בריאים ומתוקים

קינוחים ללא גלוטן הם קינוחים שמתאימים למי שיש להם צליאק. למי שלא מכיר, צליאק היא בעצם מחלה אוטואימונית שמתקיימת בשל רגישות לחלבון בשם גלוטנין. הגלוטן שנמצא בכמה וכמה דגנים כמו שעורה, שיפון וחיטה. גם בשיבולת שועל יש חומרים הקרובים לגלוטן שחולי צליאק לא יכולים לצרוך אותו, ולכן, גם במוצר זה רצוי לבדוק לפני שמכינים.

בגלל שהמחלה בעלת תסמינים מאד מסוימים ומזיקים, ישנם חולים רבים שלא כולם מדווחים אך מעודכנים על תסמינים אלו. ולכן, הטיפול היחיד שיכול לבטל את כל תסמיני המחלה אך כמובן לא יכול לרפא אותה. הוא המנעות מוחלטת מאכילה של מזונות שיש בהם גלוטן.

תבשילים, מאפים וקינוחים אלו ואחרים שהם ללא גלוטן הם מפורשות מצילי חיים. בכל מה שקשור לגלוטן, מומלץ מאד לשים לב היטב למרכיבים. וגם אם יש עקבות של גלוטן, לא לתת לבעלי צליאק לאכול מהקינוח.

קינוח פרווה ללא גלוטן – יש דבר כזה

קינוחים כמו קינוח פרווה ללא גלוטן זה לא משהו לא נפוץ. כיום, בעידן הקולינרי הכל כך מפותח שאפשר להכין בו גם קינוחים ללא לקטוז וגם קינוחים ללא גלוטן. אפשר להכין כבר הכל.

עוגות ללא גלוטן, עוגיות ללא גלוטן, מאפים ללא גלוטן וגם עוגות קרות ומוסים בשכבות ביסקוויטים ועוגיות. כשאתם מארחים חברים או משפחה שיש להם צליאק ודואגים להם לקינוחים ללא גלוטן אתם לא רק משקיעים באירוח. או משקיעים במתכון איכותי. אתם משקיעים באנשים שאתם אוהבים, וזאת מתנה נהדרת.

קינוחים אלו מרשימים מאד, גם אם הם ללא גלוטן. תצליחו להרכיב עוגות מרשימות, מוקצפות, ומקושטות. או עוגיות בוטיק איכותיות ונימוחות.

הם מתאימים לחגים, לאירוח, לבראנצ' ספונטני או לא ספונטני. וכמובן לאירועים. ובכלל, באירועים חשוב לשים דגש לאותה אוכלוסיה הרגישה לגלוטן, ולמוצרי חלב. לא רק בגלל טבעונות או כשרות. אלא בעיקר בגלל העובדה שישנם אנשים שרגישות כזו או אחרת למזונות שונים עלולה לגרום להם נזק בריאותי.

לכן בין אם אתם בעלי אולם אירועים, מארחים. או פשוט אנשים מתחשק להם לפנק את היקרים להם חשוב לשים לב. ולפנק, כמו שאתם יודעים.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק