מתכון פחזניות ללא גלוטן

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    פחזניות ללא גלוטן

    פחזניות ללא גלוטן עם קרם קוקוס

    הן אחד מהקינוחים הכי מתוקים, נימוחים, מפנקים וטעימים שיש. ואם אפשר להכין אותן גם בלי גלוטן, בכלל זכינו. מתאימים לצד שתיה חמה עדינה ומפנקת, ולמצב רוח טוב במיוחד. ואם אין כזה, הן בטוח כבר ישפרו אותו.

    מצרכים

    • 150 גרם חמאה צמחית
    • 3 כוסות מים
    • 2 כוסות קמח ללא גלוטן
    • 6 ביצים XL
    • קורט מלח
    • 2 פחיות קרם קוקוס
    • 200 גרם שוקולד לבן

    אופן ההכנה

    חממו את התנור מראש ל200 מעלות חום.

    בסיר קטן הרתיחו את החמאה המים והמלח ובהדרגה שלבו את הקמח תוך כדי שאתם מערבבים במהירות. הורידו מהאש לצינון.

    הוסיפו את הביצים בהדרגה, וערבבו עם מוט ידני. הבצק מוכן כשהוא סמיך וחלק.

    צרו כדורים קטנטנים על ניר אפיה ואפו עד 60 דקות להזהבה. אסור חד משמעית לפתוח את התנור, אחרת האוויר שמהן יצא והן לא יהיו קלילות ואווריריות.

    בזמן שהפחזניות בתנור, בקערת מיקסר שפכו את קרם הקוקוס. המיסו במקביל את השוקולד והוסיפו לקרם.

    קררו את הקרם כשעתיים במקרר, והזליפו אותו אל תוך הפחזניות רק כאשר אלו יצאו מהתנור, והן מצוננות לחלוטין בטמפרטורת החדר.


    פחזניות ללא גלוטן עם שמנת מתוקה

    גרסת הפחזניות הללו עם השמנת המתוקה היא החלום המתוק של כל אחד שאוהב את הבצק הרבוך והמופלא הזה. הן נפלאות לצד קפה, טעימות כך סתם כנשנוש, ומושלמות לאירוח.

    מצרכים

    • 100 גרם מרגרינה
    • חצי כוס מים
    • חצי כפית סוכר
    • קורט מלח
    • 100 גרם קמח ללא גלוטן
    • 2 ביצים L
    • מיכל קצפת צמחית
    • 1 חבילה פודינג וניל
    • 1 כוס חלב קוקוס
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 2 כפות אבקת סוכר

    אופן ההכנה

    יש לחמם את התנור ל200 מעלות חום.

    בסיר יש לחמם את המים, החמאה הסוכר והמלח עד שהחמאה נמסה לגמרי. לאחר מכן להוריד מהאש, ולהוסיף את הקמח ובערבוב עדין עד שהבצק נוח גמיש וחלק.

    מעבירים את הבצק למיקסר, לשים חצי דקה ומוסיפים ביצה אחת. את הביצה השניה יש להוסיף בהדרגה עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה, כמו חומוס איכותי.

    אם אפשר, מעבירים את הבלילה אל תוך שקית זילוף ומזלפים את הפחזניות אחת אחת על תבנית מרופדת בנייר אפיה. אם אין שקית זילוף, אף לגלידה, או שתי כפיות קטנות.

    אופים בתנור עד 25 דקות עד להזהבה, ומוציאים לצינון.

    בזמן הצינון מקציפים את הקצפת הצמחית עם פודינג הוניל וחלב הקוקוס, ותמצית הוניל. עד שמתקבלת קצפת יציבה. מזליפים את הקצפת אל תוך הפחזניה, ובוזקים מעל אבקת סוכר.

    מגישים באהבה.


    פחזניות ללא גלוטן עם שוקולד מריר

    פחזניות טעימות, מושלמות, שמזכירות מן הסתם בטעמן את עוגת האקלר האגדית שכולנו חולמים עליהם עוד מימים עברו. הן למעשה זיכרון מתוק, בביס אחד מושלם. מתכון לא מורכב מדי, כזה שנכין באהבה ענקית.

    מצרכים

    • 100 גרם מרגרינה
    • חצי כוס מים
    • חצי כפית סוכר
    • קורט מלח
    • 200 גרם שוקולד מריר
    • 100 גרם קמח ללא גלוטן
    • 3 ביצים
    • מיכל קצפת צמחית
    • 1 חבילה פודינג וניל
    • 1 כוס חלב קוקוס
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 3 כפות קוקוס טחון

    אופן ההכנה

    חממו את התנור ל200 מעלות חום מראש, ורפדו תבנית אפייה בנייר אפיה.

    בסיר קטן המיסו את המים, עם החמאה והסוכר והמלח והורידו מהאש. הוסיפו בהדרגה את הקמח.

    לאחר מכן העבירו את הבצק הרך אל מיקסר ולושו עוד כדקה שלמה. הוסיפו את הביצים, והעבירו אל שקית זילוף, או צרו כדורים קטנטנים באמצעות שתי כפיות.

    את הכדורים סדרו במרווחים על מגש האפייה ואפו בתנור עד 25 דקות, או עד שאתם מבחינים שהפחזניות זהובות. הוציאו לצינון.

    בזמן הצינון הקציפו את הקצפת הצמחית עם פודינג הוניל וחלב הקוקוס, ותמצית הוניל. עד שמתקבלת קצפת יציבה. מזליפים את הקצפת אל תוך הפחזניה, ומניחים בצד למנוחה.

    המיסו את השוקולד המריר עם מעט מים בסיר קטן ושפכו על הפחזניות. בזקו מעל קוקוס טחון, והגישו באהבה.


    פחזניות ללא גלוטן עם ריבת חלב

    תתכוננו להתאהב בפחזניות שהולכות להפוך ולהיות דיירות קבועות בבית. ריבת חלב נמסה ונימוחה בציפוי, קרם ווניל מושלם שמתמוסס בפה ובצק רבוך מדהים שאי אפשר לעמוד בפניו.

    מצרכים

    • 3 ביצים
    • 150 גרם חמאה צמחית
    • 1 וחצי כוס קמח ללא גלוטן
    • 1 וחצי כוס מים
    • קורט מלח
    • כף סוכר
    • 2 שמנת צמחית
    • 2 אינסטנט פודינג וניל
    • 2 כוסות חלב קוקוס
    • 1 צנצנת ריבת חלב

    אופן ההכנה

    חממו תנור על חום של 180 מעלות ורפדו תבנית אפיה גדולה בנייר אפיה.

    יש לשים בסיר את החמאה והמים ולחמם על הגז על להבה בינונית עד להמסה וגם לרתיחה. להורדי מהאש, להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להוסיף את הסוקר והמלח, לערבב ולהניח בצד לכמה דקות.

    להוסיף את הביצים בהדרגה, וליצור עיגולים קטנים באמצעות שתי כפיות על תבנית אפיה. חממו את הפחזניות עד 20 דקות, כאשר יש ביניהן מרווחים כדי שיוכלו להתרחב. הוציאו, קררו כמה דקות והניחו על רשת צינון.

    הקציפו במיקסר את השמנת, הפודינג והחלב ומלאו את הפחזניות בקרם הקצפת. תוכלו למלא אותן עם שקית זילוף, או לחתוך את החלק העליון של הפחזניה מעט ולמלא באמצעות כף. מרחו על הפחזניות את ריבת החלב, בזקו מעל אבקת סוכר והגישו באהבה.


    פחזניות ללא גלוטן – כי לכולם מותר ליהנות

    אם יש לכם רגישות לגלוטן אנחנו כל כך מבינים את הרגע שבו אתם מגלים שיש משהו שאתם סוף סוף יכולים לאכול. העולם בשנים האחרונות הפך הרבה יותר ידידותי לרגישים לגלוטן, כי לכולם מותר ליהנות מקינוח טעים ללא שום הפרדה. כמובן, כאשר ההפרדה היחידה היא בין המוצרים עם הגלוטן, לבין אלו ללא.

    לא כולם באמת מבינים מהי רגישות לגלוטן, ולכן חשוב להבהיר עד כמה הרגישות הזאת חשובה. ומדוע ישנה חשיבות להפריד בין מצרכים שיש בהם גלוטן, לבין אלו שאין. אלרגיה לגלוטן היא בעצם בעיה במערכת העיכול. לבעיה הזאת גורם הגלוטן שנמצא בכל המזונות שבהם יש שיפון, שעורה וחיטה. המזונות הללו הם פסטה, עוגות, מאפים שונים ולחמים. במצב שבו רגישים לגלוטן צורכים גלוטן הם נאלצים להתמודד עם סיטואציה שבה המעי הדק נכנס ל'הגנה' ובעצם גורם כך נזק לדפנות המעי.

    הבצק בו משתמשים לאפיה של פחזניה הוא לרוב בצק רבוך. אפשר להכין אותו גם עם קמח ללא גלוטן ובכך להזליף אותו לצורת פרופיטרול, צורת הפחזניה. אפשר גם להכין פחזניות ללא גלוטן כשהן בצורתן המוארכת ולמעשה קרויות 'אקלר'.

    פחזניות ללא גלוטן – ביס בטוח

    נגסתם בפחזניה טעימה ללא גלוטן שאפו בשבילכם או שאתם אפיתם לעצמכם? אין שום ספק שזה מראה על אהבה! עכשיו אם כבר הבצק עצמו מוכן ובצורה כל כך מפנקת, כדאי לדבר על המילוי.

    אתם לא צריכים להיות קונדיטורים מומחים כדי להפוך את הפחזניה שאתם אופים למשהו מיוחד. אפשר תמיד לשלב מגוון של טעמים. תוכלו לדאוג לזיגוג שוקולד, אבל למילוי וניל. למילוי שוקולד, וזיגוג קוקוס או סירופ סוכר. ואם אתם בכלל בקטע של פחזניות צבעוניות הוסיפו סוכריות צבעוניות, או שוקולד רובי ויש לכם פחזניה וורדרדה ואופטימית במיוחד.

    הפחזניות בין אם הן ללא גלוטן ובין אם הן כן, הן מתאימות לכל אירוע. כל עוד יש לכם מתכון בסיסי לבצק הטעים ורעיונות יפים למילוי, תוכלו להפוך אותן למתנה. תוכלו להפוך אותן לקינוח מושלם. ותוכלו להפוך אותן אפילו סתם אם מתחשק לכם לנשנוש מתוק ליד הקפה באמצע היום. כל עוד אתם אופים באהבה, כך המאפה יצא. טעים וקסום.

    5/5 - (1 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק