מתכונים בריאים וקלים להצרת היקפים

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    מתכונים בריאים וקלים להצרת היקפים

    כולנו רוצים להיות חטובים, אבל לא כולנו מומחים במטבח, ולא לכולנו יש את הסבלנות והרצון ללמוד להיות שפים. חלקנו עושים דיאטות "כסאח", אחרים מעדיפים המסת שומן בטני, ואחרים מתמכרים לריצה ופעילות גופנית. אבל מה לגבי בישול? זה לגיטימי לגמרי, ומובן לגמרי אם אתם לא מאוהבים במטבח ובבישול. ועדיין, אפילו אם אתם לא מחפשים להפוך למאסטרים של המטבח, אתם עדיין יכולים ללמוד כמה מתכונים קלים מאוד ובריאים מאוד שיעזרו לכם עם השמירה על ההיקפים.

    אכילה נכונה ובריאה מאפשרת לגוף שלכם:

    • להתחיל לעכל טוב יותר ולמנוע הצטברות שומן
    • לספוח את החומרים המזינים מהמזון בצורה מלאה יותר
    • לפרק ולהיפטר מהעודפים של מה שאכלתם החוצה מהגוף
    • לחוות את הרעב והשובע בצורה יותר הרמונית – כך אתם אוכלים בצורה מדויקת רק כשבאמת צריך
    • מקסום הפוטנציאל האנרגטי של האוכל, כך שאין בזבוז אנרגיה – מה שמוביל לירידה בצורך לאכול הרבה!

    מתכונים שכדאי להכיר:

    • גרנולה בריאות – ארוחת בוקר קלה להכנה ולעיכול. ערבבו בקערה שיבולת שועל עם זרעים ואגוזים שאתם אוהבים, מעט שמן קוקוס ומעט סילאן. אפשר להוסיף מעט ג'ינג'ר יבש או קינמון או אוהבים. פרסו שכבה אחידה של התערובת על מגש התנור או הטוסטר אובן, ותאפו אותם באזור 150 מעלות עד ששיבולת השועל נהיית זהובה. אפשר להוסיף מעט פירות יבשים אם רוצים, ואפילו לקלות אותם 3-5 דקות. זהו! תנו לה להתקרר כדי שתקבל את הפריכות המוכרת, וערבבו עם יוגורט עיזים ללא אחוזי שומן.
    • מעדן חומוס מפנק – כדי שהמנה הזו תהיה מוכנה לארוחת הצהריים, משרים את גרגרי החומוס לילה לפני, עם קמצוץ אבקת סודה לשתייה. לאחר מכן מבשלים אותם כמה שצריך ללא מלח עד שהם נהיים רכים מאוד (אם יש לכם סיר לחץ, זה יהיה מהיר יותר). את החומוס מסננים מהמים, ומערבבים עם שמן זית, כוסברה או פטרוזיליה (תלוי מה אוהבים), מלח, הרבה כמון והרבה לימון! אפשר לערבב עם מעט טחינה, אבל באמת שאין צורך, רק אם מכורים. עדיף לאכול כשזה עוד חמים. מה שמשמין במנת החומוס המסורתית זה השמן והטחינה. כאן אנו נמנעים מהם, לכן המנה דיאטתית ובריאה, וכמובן טעימה.

    ומה עם ארוחת ערב?

    נכון, מגיע לנו גם ארוחות ערב קלות ובריאות, שאינן משמינות, ואנחנו נציע מתכון קל לארוחת ערב שכזו. מה שכן חשוב לציין כי אכילה בערב וקרוב לשינה היא תמיד משמינה יותר מאשר אכילה בבוקר ובצהריים. הסיבה היא שאת הקלוריות שאנו צורכים לאורך הבוקר והצהריים אנו יכולים לפרק בפעילות השוטפת, פעילות גופנית וכיו"ב. את מה שאנו אוכלים לעת ערב, אנו לא מספיקים ליישם כאנרגיה פעילה, ומכאן אנו עלולים להשמין.

    מסיבה זו אנו נמליץ לכם על מרק טעים ופשוט להכנה, קל ולא משמין. ברוקולי, ירק בריא וטעים, וקל לעיבוד. נקו, חתכו והרתיחו אותו עם מעט מים. לאחר מכן יש לטחון את הברוקולי עם המים, להוסיף מלח ופלפל, וזהו – מרק טעים להפליא בלי שום מאמץ, כי הברוקולי עצמו כה עשיר וטעים. עם תזונה שכזו לא תצטרכו בכלל לעבור המסת שומן בטני או הצרת היקפים מכל סוג!

    קרדיט תמונה pixabay

    דירוג

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק