מתכון קינוחים בריאים

מתכון קינוחים בריאים

עוגיות פריכות וטעימות מקמח חיטה מלא

אין כמו עוגיות משגעות שמבשמות את הבית בריח מתוק וגורמות לנו לחפש את החיבוק הקרוב אלינו. עוגיות פריכות ונימוחות מקמח מלא, בריאות, שאפשר לאכול ללא ייסורי מצפון. הן מושלמות לצד הקפה, או ביום חורף קר. וכל ביס מהן מזכיר את הבית, והריח שלהן הופך כל ארבעה קירות לבית חמים ומחבק.

מצרכים

  • 3 כוסות קמח חיטה מלא
  • 1 שקית אבקת אפיה
  •  200 גרם חמאה רכה
  • 1 וחצי כוס סוכר דמררה
  • 2 ביצים M
  • חצי כוס שקדים טחונים
  • חצי כוס קוקוס טחון
  • חצי כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה

חממו את התנור ל180 מעלות מראש.

הניחו בקערה את כל המרכיבים פרט לקמח, וערבבו טוב עד להטמעה מלאה. הוסיפו בהדרגה את הקמח עד שמתאחד לבצק עוגיות.

עטפו בניילון נצמד והכניסו למקרר לעשרים עד שלושים דקות.

הכינו כדורים יחסית קטנים, והניחו בתבנית על נייר אפייה. מעכו מעט את העוגיות, ונעצו בתוכן שקדים פרוסים.

אפו בתנור על 180 מעלות עד עשרים דקות, העוגיות יוצאות רכות, והן מתקשות בטמפרטורת החדר בצינון.

הגישו באהבה 😊


חלבה ביתית מושלמת

כשאנחנו קונים חלבה בחנויות המובחרות אנחנו תמיד מתפלאים איך אפשר להכין אותה בבית. מדובר בקסם לא מורכב במיוחד, שיכול לקרות בכל מטבח ומטבח ביתי. גם אתם יכולים להכין חלבה ביתית מושלמת עם סילאן, שקדים ומתוקה במיוחד. אפשר לשלב אותה בקינוחים נוספים, או פשוט לחתוך לקוביות וליהנות ממנה עם הקפה בתור פינוק מתוק ובריא בפני עצמו.

מרכיבים

  • 1 כוס טחינה גולמים
  • 1 כוס קמח שומשום
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 80 גרם סילאן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה

הכניסו את כל המצרכים חוץ מהשקדים אל תוך סיר וערבבו היטב. חממו את הסיר על להבה קטנה וערבבו ללא הפסקה, עד רבע שעה. או עד שאתם רואים שהבלילה חלקה ואחידה.

את השקדים הפרוסים שברו היטב באמצעות כפות הידיים, והוסיפו לתערובת. ערבבו, קררו, העבירו אל כלי המתאים לחלבה. הכלי לא צריך להיות רחב מדי כי התערובת צריכה להיות דחוסה. כסו והכניסו למקרר למינימום שעתיים, או עד לקירור מוחלט.

חלצו לאט ובעדינות את החלבה מהכלי והעבירו אל כלי רחב, עם מכסה.

אפשר לאחסון במקרר.

להגשה, לחתוך לקוביות, ולהגיש לצד סלט פירות מרענן, קפה חם, או אפילו סתם כך לפינוק.


שטרודל תפוחי עץ משגע ללא ייסורי מצפון

העוגה הקלאסית שמתאימה לחורף לצד שתיה חמה, עם מעט קינמון בתוכה. או לקיץ עם משקה קר ומפנק. שטרודל תפוחי עץ טעים, רך, מתוק ובריא. אפשר לאכול בהנאה ללא שום ייסורי מצפון ואם מתחשק לחטוא מעט אפשר להגיש עם גלידה קרה, או קצפת עשירה. אם נישאר על סגנון בריא יותר, סורבה וניל יהיה נפלא וישתלב נהדר עם טעמי התפוח, הקינמון ובצק הפילו הפריכים והמחבקים.

מרכיבים

  • 4 תפוחי גרנט סמית
  • 1 כף סוכר חום
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית מחוקה של אבקת קינמון
  • 2 עלי פילו גדולים
  • 5 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

ערבבו בקערה את התפוחים, הקינמון והסוכר ומעכו. העבירו את התפוחים ואת נוזל התפוחים לסיר קטן עם מים, הרתיחו ובשלו עד שש או שבע דקות. על התפוחים להיות חצי רכים. סננו וצננו.

שמנו משטח עבודה, ופרשו עלה של בצק פילו. שמנו את הבצק והניחו עליו עוד עלה. שמנו גם את העלה השני. הניחו את מלית התפוחים במרכזו של הבצק וקפלו את הקצוות פנימה. גלגלו והדקו היטב.

חממו את התנור ל170 מעלות והניחו את השטרודל בתבנית משומנת היטב. משחו שימון קל גם על החלק העליון של השטרודל. אפו בתנור החם עד עשרים דקות, או עד שאתם רואים שהשטרודל בצבע זהב אפוי.

בזקו מעל בנדיבות אבקת סוכר והגישו באהבה 😊


חטיפי גרנולה בדיוק כמו בחנויות הטבע המובחרות

בכל פעם שאנחנו קונים חבילה של חטיפי גרנולה אנחנו לוקחים ביס, מתמוגגים ואומרים לעצמנו שאנחנו חייבים ללמוד איך להכין את זה בבית. בכל פעם מחדש, אומרים שזה בטח לא כזה סיפור. זה באמת לא סיפור מורכב מדי, יש לנו כאן בשבילכם מתכון קל, כיפי, קליל, שבסופו של דבר יעניק לכם יופי של חטיפי גרנולה בדיוק כמו שאתם אוהבים.

מרכיבים

  • חצי כוס שוקולד צ'יפס איכותי
  • 1 כוס גרנולה איכותית ללא סוכר
  • 3 כפות דבש
  • 1 כפית סירופ מייפל

אופן ההכנה

רפדו נייר אפייה בתבנית אפייה.

חממו במחבת את הדבש עם המייפל כמה שניות עד שיבעבע, אבל ממש כמה שניות אחרת עלול להישרף. כבו את האש, הוסיפו את השוקולד ואת הגרנולה וערבבו טוב ובעדינות.

שפכו את הבלילה על נייר האפייה ושטחו. פרשו מעל נייר אפייה נוסף ובצעו הידוק ושיטוח נוסף של התערובת. הכניסו למקפיא לשעה, הוציאו וחתכו לאצבעות או ריבועים.

שמרו במקפיא בתוך קופסא אטומה.


קינוחים בריאים – כי אפשר גם אחרת

מאז ומתמיד הכניסו לנו לראש שקינוחים צריכים להיות מושחתים ולא בריאים. וזה מה שהופך אותם להכי שווים וטעימים. אבל זה לא חייב להיות ככה. מה בעצם עושים מי שלא יכולים לאכול קינוחים מושחתים? מי שאין להם את האפשרות הבריאותית אפילו לקחת ביס מקינוח מושחת?

עד לפני עשור לערך כמעט ולא היתה אלטרנטיבה אחרת. מי שלא יכל לאכול קינוחים שאינם בריאים, אכל, ולקח תרופות. כיום קינוחים בריאים הם חלק בלתי נפרד מהעולם הקולינרי והם קיימים במגוון של ורסיות.

קינוח בריא לא מצריך מאיתנו מתכון מסובך מדי. למעשה, ב 10 דקות אפשר להכין קינוחים בריאים ודיאטטים בלי להסתבך. כל מה שצריך זה יצירתיות, מתכונים איכותיים וקצת סבלנות.

קינוחים בריאים – כי למה לנו לקחת ללב?

זה לא סוד, קינוח מושחת עלול לגרום לבעיות רבות כמו סוכרת. בעיות בלב, בעיות בכלי הדם, ובעיות באופן כללי בריאותיות. לכן קינוחים דלי קלוריות או ללא סוכר יכולים לסייע גם לשמור על הבריאות. ולהיות לא פחות טעימים מקינוחים עתירי אחוזי שומן, קלוריות וסוכרים.

העולם הקולינרי הפך חדשני ומודע יותר לרגישויות. רגישות לגלוטן לדוגמא, מביאה הרבה קינוחים חדשים ללא גלוטן לטובת חולי צליאק. קינוחים אלו גם מושלמים לפסח למשל, חג שבו לא צורכים גלוטן.

מודעות גבוהה לטבעוניים, מודעות גבוהה לבעלי רגישות ללקטוז. וגם לשומרי הכשרות היא מודעות שצמחה מאד בעולם הקולינרי בעשור האחרון. ולכן ישנם גם לא מעט קינוחים ללא לקטוז הנחשבים גם בריאים. רק חשוב לב, שישנם גם כאלו שהם די עתירי שומן וקלוריות למרות שהם ללא מוצרי חלב.

קינוח בריא לנפש ולגוף

כשאנחנו צורכים קינוחים שאינם מושחתים זה עושה לנו גם טוב לנפש. כשאנחנו יודעים שאנחנו מכניסים לגוף שלנו מזון בריא יותר, שמתפרק טוב יותר בגוף. זה עושה גם טוב בלב.

קינוחים שהם בריאים יכולים להיות עשויים מקמח כוסמין, קמח חיטה מלאה, שיפון. טחינה שהיא טחינה גולמית ועוד. אלו קינוחים שלא מצריכים עשיה מרובה או מורכבת, והמתיקות שבהם היא לרוב מתיקות טבעית. סילאן, דבש, סוכר חום ועוד מוצרים שאפשר למצוא כיום בכל חנות טבע וגם בכל סופר.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק