מתכון עוגת ביסקוויטים גבוהה

מתכון עוגת ביסקוויטים גבוהה

עוגת ביסקוויטים גבוהה ליום הולדת

עוגת ביסקוויטים היא עוגה שנחשבת לקלה ופשוטה, אבל היא קלאסית. אפשר להפוך אותה גם לעוגה גבוהה וחגיגית, המתאימה לחגים, לימי הולדת וגם סתם אם מתחשק משהו חגיגי יותר.

מרכיבים:

  • 2 שרוולי פתי בר
  • 4 מיכלים של שמנת מתוקה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • קופסא של פודינג וניל אינסטנט
  • כוס ורבע של חלב
  • 4 כפות גבינה לבנה
  • 100 גרם של שוקולד מריר

לביסקוויטים:

  • 2 כפות של נס קפה
  • 2 כפות חלב
  • 2 כפות סוכר
  • כוס של מים חמים, לא רותחים מדי ולא פושרים.

לציפוי:

  • 100 גרם של שוקולד מריר
  • חצי מיכל של שמנת מתוקה
  • ולקישוט סוכריות צבעוניות, או קוקוס, או שקדים טחונים

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר (או מוט הקצפה אם אין קערת מיקסר) יש להקציף 2 מיכלים של שמנת מתוקה, שקית של פודינג וניל, כוס חלב, ואבקת סוכר. הקציפו עד שתראו שמתקבלת לכם בלילה יציבה ורכה.

המיסו קוביות שוקולד בקערה קטנה בתוך המיקרוגל לדקה, וערבבו לאחר מכן עד שכל השוקולד ימס ויהיה קרם שוקולד חלק. חלקו את הקרם לשתי קעריות נפרדות ובקערה אחת הוסיפו את הגבינה. בקערה השניה הוסיפו את השוקולד המומס וערבבו.

הרכבת העוגה:

מזגו אל צלחת עמוקה את הסוכר, המים החמים והנס קפה. ערבבו והוסיפו כף של חלב. טבלו את הביסקוויטים בתמהיל הקפה טבילה קצרה וסדרו אותם בשכבה אחידה ומסודרת בתחתית התבנית. התבנית היא בדרך כלל תבנית פיירקס מרובעת.

מרחו חצי מכמות קרם הגבנה היציב והגבוה על שכבת הביסקוויטים וסדרו את הקרם, ומעל סדרו עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בתמהיל הקפה.

על השכבה השניה מורחים את קרם השוקולד על הביסקוויטים, מסדרים את הקרם ומסדרים מעליו עוד שכבת ביסקוויטים טבולים ברוטב הקפה.

הקציפו מיכל שמנת מתוקה נוסף עם 2 כפות חלב, 2 כפות פודינג וניל וכף אבקת סוכר. מרחו על השכבה העליונה של הביסקוויטים והכניסו את העוגה למקפיא לעד 20 דקות.

בזמן שהעוגה במקפיא, אפשר להכין את הגנאש. שימו בקערה 100 גרם שוקולד שבור. הרתיחו חצי מיכל שמנת מתוקה ומזגו על השוקולד השבור. המתינו שהשמנת תמיס מעט את השוקולד בערך 60 שניות, ואז ערבבו עד שיש מחית חלקה של שוקולד.

הוציאו את העוגה מהמקפיא בתום הזמן, שפכו את השוקולד על הקרם, הזיזו בעדינות את התבנית על מנת שהשוקולד יצפה את הקרם והכניסו לעוד 15 דקות.

בזמן זה, הקציפו את חצי המיכל שנשאר של השמנת המתוקה עם כף של אבקת סוכר, רבע כוס חלב ו2 כפות פודינג וניל על מהירות בינונית עד שיש לכם קרם חזק ויציב לזילוף. זלפו פרחי קצפת על העוגה, קשטו עם סוכריות צבעוניות או קוקוס טחון, או שקדים טחונים. ויש לכם עוגה חגיגית, טעימה, ועשירה.

בתיאבון!


עוגת ביסקוויטים גבוהה קלאסית עם פתי בר שוקו

מרוב אהבה לעוגת הביסקוויטים הקלאסית, אנחנו שוכחים שאפשר לשדרג את המתכון עם ביסקוויטים בטעם שוקו. הנה מתכון משודרג לעוגת ביסקוויטים גבוהה עם פתי בר שוקו.

מרכיבים:

  • 2 שרוולים של ביסקוויטים בטעם שוקו
  • 3/4 כוס חלב
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • מכל 1 של שמנת חמוצה 27 אחוזי שומן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • חצי כוס סוכר
  • 4 כפות פודינג וניל אינסטנט
  • 2 וחצי כוסות של שמנת להקצפה קרה
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:

בקערת מיקס יש להניח את גבינת המסקרפונה, אבקת סוכר, שמנת חמוצה, וניל פודינג ולערבב בעדינות עד שהבלילה מתאחדת.

יש לקצוץ את השוקולד הלבן ולהניח בקערה, להמיס במיקרוגל עד להמסה ולהוסיף עד 3 כפות של תערובת הגבינה ולערבב. לערבב הכל יחד אל תוך הקרם עם המסקרפונה עד לבלילה אחידה.

הרכבת העוגה

המרכיבים שיצרו קצפת תפוחה ויציבה כעת הולכים להפוך את העוגה הטעימה הזאת לגולת הכותרת. סדרו את הביסקוויטים לאחר שטבלתם אותם בחלב לשכבה מסודרת בתבנית. לאחר מכן מרחו חצי מכמות הקרם היציב של הקצפת שיצרנו, ולאחרי כן עוד שכבה של ביסקוויטים שנטבלו בחלב. לאחר מכן מה שנשאר מהקרם, וסיימו בשכבה נוספת של הפתי בר טבול בחלב.

צננו את העוגה עד 4 שעות במקרר, ואם אתם רוצים מאד ליהנות ממנה יציבה, תנו לה לנוח במקרר לילה שלם.


עוגת ביסקוויטים גבוהה בשני צבעים

כולם יודעים שעוגת ביסקוויטים היא מלכת היופי, אז עכשיו במתכון משודרג, קבלו את מלכת היופי בשני צבעים.

מצרכים:

  • 200 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד
  • 2.5 כוסות חלב
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
  • 2 חבילות פודינג וניל
  • חצי כוס שוקולית
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

יש לשפוך חצי כוס חלב אל תוך קערית ולטבול את הביסקוויטים בחלב. לאחר מכן לסדר אותם בתבנית בשכבה אחידה.

הקציפו במיקסר את החלב, הפודינג והשמנת לקצפת יציבה ותפוחה, וחלקו את הקרם לשניים. לאחד מהחלקים הוסיפו את השוקולית וערבבו היטב. מרחו את הקרם הבהיר על הביסקוויטים, ומעל עוד שכבת ביסקוויטים טבולים. שפכו מעל את קרם השוקולד, ומעל הקרם סדרו עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב.

לציפוי חממו חצי כוס שמנת בסיר קטן, ערבבו פנימה שוקולד עד המסה מוחלטת ושפכו על העוגה. הכניסו לקירור לשעתיים לפחות, או ללילה שלם.


עוגת ביסקוויטים גבוהה עם פירות

אין כמו העוגה הקלאסית הטעימה, אבל עם שדרוג קייצי ועסיסי שמשאיר טעם פירותי בפה. קבלו את מלכת העוגות, עם שדרוג קליל ועסיסי לקיץ.

מצרכים לקרם:

  • 2 גביעי גבינה לבנה 5 אחוזים
  • גביע של שמנת מתוקה
  • שליש כוס חלב
  • שליש כוס אבקת סוכר
  • חבילה של פודינג וניל

עבור הביסקוויטים:

  • חצי חבילת ביסקוויטים
  • חצי כוס חלב

לקישוט:

  • כל פירות העונה שתרצו

אופן ההכנה:

בקערה עם מקציף חשמלי מקציפים את כל החומרים של הקרם לקבלת קרם יציב ותפוח. יש לטבול את הביסקוויטים בחלב טבילה זריזה ולסדר שכבה אחת אחידה בתבנית.

שפכו על השכבה של הביסקוויטים פחות מחצי מכמות הקרם, שלבו מעל חלק מהפירות שאתם מעוניינים שיהיו בעוגה. בננות, תפוזים חתוכים, ענבים חתוכים, תותים ועוד. הוסיפו את יתרת הקרם עד לחצי מהכמות ושטחו. מעל סדרו עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב.

מעל שכבת הביסקוויטים מרחו את חצי מכמות הקרם שנשארה, ומעל, פזרו את הפירות העסיסיים.

הכניסו למקרר לעד 4 שעות, או ללילה שלם.


עוגת ביסקוויטים גבוהה – טעמים שלא נגמרים

אי אם פעם חשבנו לשדרג את העוגה הקלאסית עם הביסקוויטים והשמנת המתוקה.

אין ספק שהדרך לעשות זאת היא להכין עוגת ביסקוויטים גבוהה שתשאיר לנו טעם של עוד.

יש דרכים נפלאות לשדרג את העוגה הקלאסית של פעם.

בין אם מדובר בפיזור שבבי שוקולד בתוך הקצפת, או על הביסקוויטים עצמם.

ובין אם לשים במקום הקצפת גבינה או אפילו קרם שוקולד מיוחד.

לעוגת הביסקוויטים הקלאסית יש בסיס חזק וטוב שכולנו מכירים.

וכל אחד ואחת מאיתנו יכול לקחת אותה לכיוון ולזיכרון הפרטי שלו.

עוגת ביסקוויטים גבוהה – שכבות של אהבה

לכולנו יש את הזיכרון המתוק הזה.

הביס שנחתך ברכות של העוגה והביסקוויטים שספחו את המתיקות של השמנת המתוקה.

או של הגבינה שהחלטנו לשים במקום השמנת המתוקה. הרום, או הליקר שהוספנו.

הקפה שטבלנו בו את הביסקוויטים והביס הראשון המושלם הזה שמתמוסס בפה.

כל אחד ואחת מאיתנו היו רוצים לשחזר מתכון של העוגה המדהימה הזאת בבית שלנו.

ואילו כדי להחזיר אפילו לרגע זיכרון ילדות מדהים.

על מנת שנוכל ליצור גם לדורות הבאים שלנו, או לאהובים שלנו את הזיכרונות שלהם.

עוגת ביסקוויטים גבוהה היא לא עוגה בעייתית או מורכבת מדי.

היא רק מצריכה מאיתנו קצת יותר סבלנות מהרגיל. מה צריך לעשות? מאד פשוט.

איך קורה הקסם הזה?

לפני הכל, צריך להתאזר בסבלנות.

עוגה זאת היא עוגה שעל מנת שהיא תספוג את כל הטעמים, מומלץ לתת לה לנוח במקרר לילה שלם.

זאת אומרת שגם אם יש לכם חשקים תוך כדי הכנת העוגה ואתם מפנטזים על הביס הראשון.

קחו נשימה עמוקה, תנו לה לנוח לילה במקרר כי הטעם שתטעמו אחרי, יהיה שונה לחלוטין.

ההבדל בין ביסקוויטים שסופחים את הטעמים המתוקים של המילוי לבין ביסקוויטים שעדיין פריכים.

הוא הבדל אדיר. האווריריות, הקלילות, והיציבות של המילוי.

כל אלו ביחד יוצרים את הייחודיות של העוגה שלכם.

העוגה הזאת מדהימה לאירוח, היא קלילה, היא מופלאה.

ובין אם אתם מארחים ובין אם אתם מתארחים, תוכלו פשוט להגיע איתה והיא תהיה נושא הערב לשיחה.

מתכונים קשורים