מתכון עוגת תפוזים גבוהה עם שוקולד

עוגת תפוזים גבוהה עם שוקולד

בכל פעם מחדש שאנחנו עוברים בקונדיטוריה ורואים עוגה גבוהה ומקושטת על תבנית אנחנו מתפעלים, ותוהים אם אי פעם נצליח להכין כזו בעצמנו. אפיה של עוגה גבוהה היא לא אפיה מורכבת, היא מצריכה את המצרכים הנכונים. זו עוגה שתמיד צריך שיהיה בבית, גבוהה, מתוקה, אוורירית וטעימה. מושלמת לאירוח, ואפילו סתם כי מתחשק. לעוגה זו יש להכין תבנית עגולה 25 ס"מ.

מצרכים

  • 4 ביצים XL
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 וחצי כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קוקוס טחון
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שוקולד מריר

אופן ההכנה:

חממו תנור ל170 מעלות, ושמנו את התבנית.

הקציפו את הביצים עם הסוכר לעשר דקות ואז הוסיפו בהדרגה את המיץ, השמן, הקוקוס, הקמח התופח והווניל. את התערובת העבירו אל תבנית האפיה, אל תכניסו לתנור עדיין.

המיסו במיקרוגל או בבאן מארי את השוקולד. ושפכו על התערובת בתבנית. עם סכין קלה למריחה או שיפוד עץ ערבבו בתנועות של שמיניות את התערובת כך שתיווצר דוגמת 'שיש'.

העבירו אל התנור ואפו עד 45 דקות או עד שהעוגה תפוחה ויציבה.

עוגת תפוזים גבוהה ומהירה

עוגה מרשימה גבוהה וטעימה שתמיד כיף שיש בבית. מתכון שמתאים גם למי שפחות מומחה באפיה. כל מה שצריך זה מצרכים בסיסיים בבית, חשק לקום ולאפות, ומצב רוח טוב.

מצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 גביע יוגורט ממותק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • שקדים פרוסים

לציפוי

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

חממו את התנור לחום של 180 מעלות מראש.

בקערה גדולה ערבבו את הקמח, אבקת האפיה, הוניל, היוגורט, התפוזים, השמנת המתוקה, השמן, הסוכר והביצים. ערבבו הכל עד להטמעה מלאה ועד שבלילה אחידה וללא גושים, והעבירו חצי מהבלילה אל התבנית.

ערבבו בסיר קטן את המים עם מיץ התפוזים, ושפכו את הסירופ על התערובת. כסו את התערובת בחלק השני שלה בתוך התבנית, ואפו את העוגה בחום של 180 מעלות ל50 דקות.

כשהעוגה מוכנה קשטו בשקדים פרוסים.

עוגת תפוזים גבוהה עם ליקר דובדבנים

עוגות תפוזים עם ליקר הן עוגות שמן הסתם אינן מתאימות לאירועים עם ילדים. אך הן מתאימות לאירוח, לבראנצ'ים אקסקלוסיביים, לדייט ביתי רומנטי, או למשהו משלכם ליד הקפה. מתכון קל, מהיר, והכי חשוב, נימוח מתמוסס וטעים.

מצרכים

  • 4 ביצים XL מופרדות
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 1 גרידה מלימון אחד
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 שמנת מתוקה
  • חצי כוס ליקר דובדבנים

אופן ההכנה:

חממו את התנור מראש ל180 מעלות, ושמנו את התבנית.

הפרידו את הביצים והקציפו את החלבונים עם כוס סוכר. בקערה אחרת, ערבבו את החלמונים עם חצי כוס סוכר. הוסיפו לקערה עם החלמונים את מיץ התפוזים ואת אבקת האפיה והקמח וערבבו היטב עד להטמעה. הוסיפו בהדרגה את הליקר ואת השמנת המתוקה.

ערבבו את תערובת קערת החלבונים בקערת החלמונים וקפלו בעדינות עד להטמעה מלאה. העבירו אל התבנית, ואפו עד שעה בתנור.

לאחר מכן הוציאו לצינון על רשת צינון או על השיש, בזקו מעל אבקת סוכר והגישו.

עוגת תפוזים גבוהה עם קרם וניל

עוגת תפוזים גבוהה עם טעמי וניל עדינים היא פינוק אמיתי. היא מתאימה כפרוסת עוגה קלילה וטעימה לבוקר עם הקפה אחרי הארוחה או לאירוח לא מתואם מראש וספונטני. וגם כמובן לאירוח מתואם, תוכלו גם לשדרג את העוגה ולהפוך אותה מפשוטה, לחגיגית ומושקעת.

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 גרידת מיץ תפוזים

עבור הסירופ

  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • כף סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל

עבור קרם הווניל

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה

חממו את התנור מראש ל180 מעלות, ושמנו תבנית עגולה 26 ס"מ.

הקציפו את הביצים עם הסוכר ל3 דקות במיקסר, הוסיפו מיץ, שמן, וניל, הקמח וערבבו היטב עד להטמעה מלאה של כל החומרים, כולל גרידת התפוז.

העבירו את תערובת העוגה אל התבנית והכניסו לתנור, אפו על 180 מעלות עד 40 דקות, או עד שהעוגה תפוחה ויציבה.

הכינו את הסירוף בסיר קטן על אש בינונית, חממו את המיץ ואת הסוכר וערבבו קלות עד שהם הופכים לסירופ. כאשר העוגה תהיה מוכנה, שפכו את הסירופ על העוגה באופן אחיד כשהעוגה עדיין חמה.

להכנת קרם הוניל הקציפו את השמנת המתוקה ואת הפודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה. לאחר שהעוגה כבר קרה יחד עם הסירופ, מרחו עליה באופן אחיד את הקצפת ופזרו מעל קליפת תפוז מגוררת.

הכניסו למקרר ללפחות שלוש שעות.

עוגת תפוזים גבוהה – חלום של כל אופה

אין שום עוררין על כך שכל מי שאופה רוצה לדעת להכין עוגת תפוזים גבוהה אוורירית ועסיסית. הגאווה שלנו היא היא העוגות הגבוהות שנראות כאילו שהן יצאו מהתנור של הקונדיטוריה הכי יוקרתית. אבל בצעם, הכנו אותה בבית, בתנור הביתי שלנו.

אין אחד או אחת שלא ישמחו להעלות לפיד האישי שלהם את התמונה שלה עוגה הזאת. כמובן רק אחרי שנביים אותה יפה עם כוס קפה חמה לידה ובצלחת מעוטרת באבקת סוכר או בקוקוס טחון.

את החדשות האלו אתם תאהבו! אתם לא חייבים להיות קונדיטור ידוע כדי להכין עוגת תפוזים מרשימה. אתם רק צריכים למצוא את מתכון נכון. המתכון הנכון הוא או הקצר ביותר אם לכם יותר מדי זמן להתעסק באפיה. או האיכותי ביותר אם יש לכם מספיק זמן להתעסק עם הפרטים הקטנים של האפיה.

אנחנו נדאג להביא לכם מתכונים מתאימים בדיוק לסיטואציה שהכי מתאימה לכם. בין אם אתם עוסקים באפיה, ובין אם לא.

עוגת תפוזים גבוהה – ממש בדרך אליכם

לעוגה הזאת אין צורך בשמרים, או במצרכים מיוחדים. אם יש לכם אבקת אפיה בבית, או סודה לשתיה ואין קמח תופח תוכלו לשלב ביניהם. קמח רגיל בשילוב של חומרים מתפיחים אחרים יהיה נפלא. אם יש קמח תופח, אז זה גם פיתרון לעוגה תפוחה וטעימה.

עוגת תפוזים מהסוג הזה לא חייבת להיות בחושה. רוב העוגות בסגנון זה הן בחושות, היות ומשולבות טעמים נוספים. את הטעמים הללו מכינים בקערות נפרדות ומשלבים ביניהם.

יחד עם זאת, ניתן להכין את בסיס העוגה ולאחר מכן ליצור שכבות של טעמים. עוגת תפוזים יכולה להיות משולבת עם טעמי קרם ברולה, קרם וניל, קרם פרש. חלבה עדינה, קוקוס דומיננטי, ושוקולד. טעמי שוקולד נוטלה הולכים מאד טוב עם העוגה הזאת. ואם אתם מכוונים את העוגה אל הקהל הבוגר יותר, גם ליקרים שונים המותאמים לקינוחים תוכלו לשלב בעוגה.

מתאימה לכל אירוע

עוגת תפוזים גבוהה היא עוגה מרשימה ביותר, והיא מתאימה לכל אירוע שתרצו אותה. ימי הולדת, ימי נישואים, או אפילו מפגש חברים איכותי. היא תגרוף את כל המחמאות הנכונות, ותשאיר אתכם עם טעם של עוד.

מתכונים קשורים