מתכון עוגת תפוחים ביתית

עוגת תפוחים ביתית וממכרת

עוגות ממכרות הן דבר מאד חיובי. אין כמו עוגה ביתית חמה ומפנקת כשאתם חוזרים מהעבודה ויושבים עם כוס הקפה במרפסת. הביס המתוק הזה שסוגר לכם את היום, יכול לשנות את כל מצב הרוח. וכשאפשר להכין אותן בקלות מכמה מצרכים שיש בבית, אין פשוט מזה.

מצרכים

  • 4 תפוחים גדולים מאד
  • 4 ביצים M
  • 1 וחצי כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • קורט מלח
  • 100 גרם אגוזים קצוצים גס

אופן ההכנה

יש לחמם מראש את התנור ל175 מעלות ולקלף את התפוחים. גלענו את התפוחים והוציאו את הליבה, וחתכו לקוביות קטנות. הניחו בקערה עם כוס סוכר וערבבו היטב.

בקערה אחרת ערבלו את הסוכר והביצים, הקינמון, אבקת האפיה, הווניל הקמח והשמן. העבירו את המלית אל תוך תבנית אפיה, ואפו ב180 מעלות ל45 דקות. לאחר שהאפיה הסתיימה, הוציאו את העוגה, פזרו מעליה את האגוזים הקצוצים והכניסו חזקה לתנור לעוד כמה דקות בלבד, על מנת שיהיו קריספיים.

תוכלו לקשט את העוגה בכל מה שתרצו. פקאנים מסוכרים, אבקת סוכר, קוקוס טחון או אפילו סוגי שוקולד שונים. להגשה אפשר להגיש את העוגה עם גלידה קרה, או קצפת מעורבבת בהל, או בקינמון טחון.

עוגת תפוחים ביתית מהירה וקלה

מכירים את הרגע הזה שבו אתם לוקחים ביס מעוגת מיץ טעימה, מתוקה, שיש בה גם חמצמצות מרעננת? זוהי בדיוק העוגה הזאת. היא מתוקה, היא מעט חמצמצה, והיא משלבת טעמים עדינים ומעניינים של פירות עם קלילות ואווריריות נעמה.

מצרכים

  • 5 תפוחים אדומים, מגוררים גס
  • 1 כוס מיץ תפוחים
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף קינמון
  • 1 כפית תמצית ווניל

אופן ההכנה

יש לחמם מראש תנור ל180 מעלות חום ולשמן תבנית אפייה עגולה בקוטר של 26 ס"מ.

בקערית גדולה יש לערבב את התפוחים, המיץ, הביצים, השמן, הווניל, הקינמון, הקמח והסוכר. את התערובת יש לשפוך אל תוך התבנית ולהכניס לתנור ולאפות 40 דקות בחום של 180 מעלות.

הוציאו את העוגה מהתנור וצננו על השיש. כאשר העוגה לאחר קירור אפשר לפזר עליה אבקת סוכר. אפשר לקשט גם בקצפת, סירופ סוכר, קוקוס טחון, שברי שוקולד, או כל מה שמתחשק לכם.

עוגת תפוחים ביתית עם שוקולד לבן

כולם אוהבים שוקולד לבן, וכולם אוהבים לשלב אותו בקצפות, מרנג זה או אחר, עוגות, עוגיות ושאר מוסים וקרמים. אך שוקולד לבן משתלב נהדר בעיקר עם פירות בגלל המתיקות שיש בו. זה הרגע ליהנות מעוגה מדהימה, עם שילוב קסום של תפוחים קצת חמצמצים, ושוקולד לבן מתוק במיוחד.

מצרכים

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קינמון
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 כפות סוכר לבן

אופן ההכנה

את התנור יש לחמם לחום של 180 מעלות ולשמן תבנית אינגליש קייק, או תבנית עגולה של 24 ס"מ. את חומרי הגלם של הבלילה ערבבו היטב, חוץ מהשוקולד והשמנת המתוקה.

כאשר התערובת מוכנה וכל החומרים הוטמעו בה העבירו אותה אל התבנית ואל התנור ואפו 40 עד 45 דקות על 180 מעלות. כאשר העוגה בתנור, חממו סיר קטן עם השמנת המתוקה. שברו אל תוך השמנת המתוקה החמה את השוקולד הלבן וערבבו היטב עד שמתקבל קרם שוקולד לבן.

כאשר העוגה כבר עבר צינון, שפכו עליה את קרם השוקולד, וקשטו באבקת סוכר, או קוקוס טחון. אפשר לקשט גם עם שברי מקופלת חומה.

עוגת תפוחים ביתית עם ליקר דובדבנים

עוגות תפוחים משולבות בליקר הן מן הסתם לא מתאימות לימי הולדת לילדים, אך הן מדהימות עבור דייטים רומנטיים, עבור בראנצ' חברים, עבור אירוח, או עבור סתם זמן זוגי איכותי שמתחשק לכם. זה הרגע להיות יצירתיים וליהנות מביס מופלא של עוגת תפוחים פירותית ומתוקה, משולבת אלכוהול איכותי המוסיף חמצמצות עדינה וארומטית לכל ביס וביס שתקחו מהעוגה הזאת.

מצרכים

  • 7 תפוחים קלופים ומגוררים גס
  • 1 כוס דבש
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס ליקר דובדבנים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית ווניל

אופן ההכנה

את התנור יש לחמם ל170 מעלות חום, ולשמן תבנית מראש.

בקערה גדולה יש לערבב את הליקר, עם הדבש, השמנת המתוקה, חצי כוס סוכר חום והקמח עם אבקת האפייה ותמצית הווניל.

בקערה אחרת יש לערבב את התפוחים עם חצי כוס סוכר חום, וסירופ המייפל. אחדו בין התערובות עד להטמעה מלאה של החומרים והעבירו לתבנית האפייה. אפו את העוגה בחום של 170 מעלות ל45 דקות, ולאחר שהעוגה עברה צינון, תוכלו לקשט עם אבקת סוכר, קוקוס טחון, או פקאנים מסוכרים.

עוגת תפוחים ביתית ומפנקת

לפעמים כל מה שאנחנו צריכים זאת עוגה טעימה ומפנקת שבביס אחד תפתור לנו את כל הבעיות. טוב, אולי לא את כל הבעיות, אבל לפחות את חלקן.

כל מי שאי פעם גדל בבית שהיו בו עוגות ביתיות מכיר וזוכר את הטעם והריח של עוגת תפוחים ביתית מפנקת. עוגות תפוחים הן כל כך קלאסיות ואיכותיות ובעלות היסטוריה ועבר עשיר.

לפני הכל, עוגת תפוחים היא קלאסיקה ביהדות, בעיקר בקהילות היהודיות בחו"ל. והיא נולדה ונאפתה במיוחד בשל העובדה שאין בה צורך מחוייב שיהיו בה מוצרי חלב. על כן, היא נחשבת תמיד כשרה לאכילה גם לאחר ארוחה בשרית. לכן היא גם מוגשת בחגים, ובעיקר בראש השנה כמובן עם משולבת בדבש המתוק.

עוגת תפוחים ביתית ומפנקת – איזה עוד גרסאות יש לה?

עוגת תפוחים יכולה להיות בחושה, היא יכולה להיות הפוכה. יכולה להיות עם תפוחי עץ מגורדים, או תפוחי עץ חתוכים לקוביות.

אך הגרסא הכי נפוצה שלה, ובעיקר בארצות הברית היא כאשר היא מוגשת עם בצק פריך כפאי. פאי התפוחים הוא סוג של סמל בארצות הברית ואפילו הביטוי "אמריקאי כמו פאי תפוחים". אפילו בספרו של מארק טווין 'הרפתקאות האקלברי פין' מופיעה עוגת התפוחים בגרסת הפאי. וזאת כאשר מתאר פין סיטואציה שבה הוא מרגיש בנוח ונעים.

משמע, לעוגת התפוחים יש יכולת להכניס אותנו לאווירה נפלאה, כפרית, טובה וטעימה של פעם. ממש עולם שלם של זכרונות מתוקים בביס אחד קטן.

את הביס הזה אנחנו יכולים לשדרג כאוות נפשנו, ועם טעמים שאנחנו אוהבים. מתכונים שונים ומגוונים יעניקו לנו את היכולת לעשות זאת. או אם אפילו נרצה להכין ולהרכיב מתכון משלנו על סמך מתכוני בסיס. מה זה אומר?

זה אומר בעצם שאנחנו יכולים לקחת את מתכון הבסיס של העוגה שכולל בתוכו קמחים מסוגים שונים. ביצים, כמויות, ולהוסיף עליו תוספות. פירות בטעמים שונים, שוקולד בטעמים אלו ואחרים ולהעז. להעז לשנות טעמים, לרקוח את העוגה המושלמת שאנחנו רוצים שתהפוך להיות יצירת האומנות שלנו.

כשתכנסו אל עולם האפיה תבינו עד כמה זהו עולם של קסמים, טעמים, ובעיקר, אהבה.

מתכונים קשורים