איך להכין קינוחי קפה שכולם יעופו עליהם?

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    איך להכין קינוחי קפה שכולם יעופו עליהם?

    נכון שקינוחים זה עניין של טעם, ונכון שלא כולם אוהבים לסיים ארוחה עם מתוק, אבל קינוחי קפה הם אולי הדרך המושלמת לסיים ארוחות. בעוד שקינוחים אלו יכולים להיות מרירים ומתוקים, הם אפילו יכולים להיות עם קמצוץ מליחות, בארומה של קרמל ועוד.

    כנראה שהם מתאימים לכל סוגי החך, וקינוחי קפה יכולים לקבל צורה של עוגות מוקה פשוטות ועד לקינוחי טירמיסו מורכבים יותר. כך או כך, אם אתם רוצים לפנק את השולחן בארומה של קפה, לא חסרות אפשרויות טעימות. קינוחים אלו משתנים בין מדינה למדינה, כאשר בישראל הקינוחים הנפוצים יותר הם:

    1. מוס קפה ופקאן
    2. עוגות רולדה עם קרם קפה
    3. מוס קקאו או מוס קפה
    4. עוגות נס קפה
    5. עוגות שיש עם שמן זית וקפה

    כללי יסוד בהכנת קינוחי קפה

    קודם כל, חשוב להבין שישנם כמה כללים בסיסיים בהכנת קינוחי קפה. כלל האצבע הכי חשוב הוא, לשמור על איזון טעמים נכון. כאשר מדובר על איזון טעמים, בד"כ ההמלצה תהיה להדגיש את טעמי הקפה. כפועל יוצא מזה שטעמי הקפה צריכים להיות מודגשים, חובה להשתמש בקפה איכותי.

    באופן כללי, פולי קפה מומלצים וטריים הם תמיד רעיון טוב לקינוחי קפה. במילים אחרות, פחות מומלץ להשתמש באבקות הקפה המתועשות שיש במכולת. כל עוד טוחנים פולים טריים ואיכותיים, זה אמור להיות מורגש בטעם הסופי של הקינוח.

    פולי קפה להכנת קינוח: במה להשתמש?

    כשזה מגיע להכנת קינוחי קפה, הבחירה בד"כ צריכה ליפול על הנושא של סוג הקלייה של הפולים. בסופו של דבר, הבחירה הנכונה תהיה תלויה בחוזק הטעם ובעוצמת הטעם שאתם מחפשים בקינוח. עבור קינוחי קפה עדינים ומתוקים, בד"כ צריך לבחור בפולים שעברו קלייה קלה ובהירה.

    מצד שני, קלייה כהה תספק טעמים עזים וחזקים יותר, לעיתים אפילו טעמים מרירים. בתוך כך, פולי קפה מומלצים וטריים להכנת קינוחים יכולים לכלול:

    • פולי קפה לוואצה
    • מאורו פרמיום
    • Mauro Centoperecento

    כמו כן, חשוב מאוד לקחת בחשבון את הנושא של טחינת פולי הקפה, המשיכו לקרוא.

    טחינת פולי קפה להכנת קינוחים

    אחד מכללי האצבע החשובים בהכנת קינוחי קפה הוא, לוודא שטחינת הפולים מתבצעת כמו שצריך. זכרו, אף אחד לא מעוניין ללעוס פולי קפה שאינם טחונים כראוי. מעבר לכך שזה לא טעים, זה גם יכול לפצוע את החניכיים. חשוב להגיע למרקם הנכון, במילים אחרות – מרקם אבקתי.

    מכיוון ששלב הטחינה של הפולים כה חשוב, יש להשתמש במטחנה ייעודים לפולי קפה. אפשר להשתמש במטחנות מקצועיות מסוגים שונים, אך מטחנת קפה בד"כ תהיה המומלצת ביותר עבור מי שמעוניינים לדקדק בתהליך.

    לסיכומו של עניין, חשוב לבחור בפולי קפה איכותיים, אבל לא פחות חשוב, להשתמש במתכון הנכון. לבסוף, קחו בחשבון גם את מנעד הטעמים של האורחים שלכם. אנשים עשויים לאהוב קינוחים מתוקים, מלוחים או מרירים, ככה ששווה לשאול אותם לפני הגעתם.

    קרדיט תמונה: Canva Pro

    4/5 - (2 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק