מתכון עוגת תפוחים הפוכה

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    עוגת תפוחים הפוכה

    עוגת תפוחים הפוכה מקורמלת

    הרגע שבו אתם מעוניינים גם לאפות עוגה טעימה שתהיה לכם יחסית פשוטה בהכנה. אבל גם לגרוף מחמאות רבות, הוא רגע שמובן לכל מי שמבלה קצת זמן במטבח. אנחנו שמחים להגיש לכם מתכון קל לעוגת תפוחים מקורמלת טעימה, מתוקה, הפוכה ונימוחה, שהולך לגרום לכם להרגיש כמו קונדיטורים מומחים.

    לעוגה זו יש להכין תבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ מרופדת בנייר אפיה משומן קלות

    מצרכים

    עבור הקרמל

    • 50 גרם חמאה
    • 2 כוסות סוכר
    • 2 כוסות סילאן
    • 1 מכל שמנת מתוקה
    • 4 תפוחים ירוקים

    לעוגה

    • 4 כוסות קמח לבן
    • 2 כפיות אבקת אפיה
    • קורט מלח
    • כפית שטוחה של קינמון
    • 1 גביע שמנת חמוצה
    • חצי כוס מיץ תפוזים סחוט
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 150 גרם חמאה מומסת
    • 1 כוס סוכר
    • 3 ביצים XL

    אופן ההכנה

    להכנת הקרמל יש להניח בסיר רחב וכבד את הסוכר והסילאן ולבשל היטב על להבה בינונית עד עשר דקות. או עד שאתם רואים שהסירופ בצבע ענבר. הנמיכו את הלהבה, הוסיפו את החמאה ואת השמנת המתוקה וערבבו היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גבישי סוכר. המשיכו לבחוש עד שמתקבל הקרמל. הורידו מהאש, ושפכו את הקרמל אל תוך תבנית האפיה.

    קלפו את התפוחים, ותחצו אותם. הוציאו את הגרעינים ואת ליבת התפוח וחתכו כל חצי של תפוח לפרוסות בעובי של עד חצי ס"מ. סדרו את התפוחים על הקרמל יפה ומסודר.

    חממו את התנור מראש ל175 מעלות והניחו בתוך קערה את אבקת האפיה, הקמח והקינמון. הוסיפו מלח וערבבו היטב. בקערית אחרת, ערבבו את מיץ החלב, השמנת והווניל. בקערת מיקסר ערבלו את החמאה ואת הסוכר והוסיפו את הביצים לסירוגין עד שהכל מוטמע. הוסיפו כחצי מכמות התערובת של הקמח אל המיקסר וחצי מתערובת השמנת. ערבלו היטב עד להטמעה מלאה, הוסיפו את יתרת התערובת ושפכו על התפוחים. העבירו את התבנית לתנור, אפו כשעתיים או עד שקיסם יוצא מספיק יבש ממרכז העוגה.

    צננו את העוגה וחלצו אותה בזהירות מנייר האפיה של התבנית על גבי רשת צינון, או תבנית רחבה וגדולה.


    עוגת תפוחים הפוכה עם שכבה קראנצ'ית

    עוגת תפוחים הפוכה עם שכבה קראנצ'ית של שקדים שהולכת להשאיר אתכם עם טעם של עוד. מושלמת לאירוח, לא לוקח הרבה זמן להכין אותה ומצליחה לגרוף מחמאות אינספור בכל פעם מחדש.

    מצרכים

    • חצי כוס שמן
    • 2 כוסות קמח תופח
    • 2 כוסות סוכר
    • 1 מיכל שמנת מתוקה
    • 1 כוס שקדים פרוסים קלויים
    • 100 גרם חמאה
    • 3 כפות סוכר
    • 2 ביצים
    • 5 תפוחים ירוקים, חתוכים לפרוסות
    • 1 כף קינמון
    • 3 כפות אבקת סוכר

    אופן ההכנה:

    יש להכין תבנית נייר אפיה משומן.

    יש לערבב בקערה גדולה את השמן, הקמח, הסוכר, המים והביצים. בקערה נפרדת, ערבבו את פרוסות התפוחים, הסוכר, הקינמון והשקדים עם החמאה המומסת.

    שמנו תבנית אפייה ושפכו פנימה את פרוסות התפוחים עם החמאה, קינמון והסוכר. שטחו היטב את התערובת.

    מעליה, שפכו את תערובת הקמח, הסוכר, המים, השמנת והביצים.

    אפו ב180 מעלות עד להשחמה מלאה. הוציאו את העוגה מהתנור לאחר שזו מוכנה, הניחו לצינון. לאחר מכן חלצו בעדינות באופן הפוך את העוגה מהתבנית על רשת צינון או על השיש.

    בזקו אבקת סוכר לקישוט על טופ הפריך.


    עוגת תפוחים הפוכה קלה ומהירה

    הרגע הספונטני הזה שבו מודיעים לכם שיש לכם אורחים לא צפויים. או שפתאום מתחשק לכם עוגה, או לילדים שלכם עוגה טעימה ומיוחדת באמצע הלילה. כולנו מכירים את הרגעים האלו. לשם כך, קיימת בדיוק העוגה הזאת. מתכון קל, נעים, מהיר, והכי חשוב, פשוט טעים.

    מצרכים

    • 4 תפוחים קלופים ירוקים
    • חצי כוס סוכר
    • חצי כוס קמח
    • 1 שקית אבקת אפיה
    • 4 כפות שמן קוקוס
    • כפית שטוחה של קינמון
    • 2 ביצים XL
    • 200 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

    אופן ההכנה

    קלפו את התפוחים וחתכו אותם לרבעים, לאחר מכן לפרוסות דקיקות. הניחו אותם בקערה עם הסוכר, האגוזים והקינמון בצד לספיגה של הטעמים.

    ערבבו בקערה נפרדת את הקמח, הסוכר, הביצים, השמן ואבקת האפיה. סדרו בתבנית את התפוחים באופן מסודר, ומעל שפחו את הבצק. על הבצק להיות לא לגמרי סמיך, אך לא דליל מדי.

    אפו את העוגה בתנור על 170 מעלות עד 50 דקות, או עד שהיא נראית לכם מספיק מוכנה, יציבה וזהובה.

    בהוצאת העוגה מהתנור, הפכו את התבנית על מגש. התפוחים צריכים להיות מלמעלה. צננו, ובזקו מעט קוקוס טחון, קינמון, או אבקת סוכר.


    עוגת תפוחים הפוכה עם נגיעות הדרים ווניל

    שילוב קסום של עוגת בוטיק עם נגיעות הדרים קלות, ווניל שהופכים את כל העוגה הרגילה והפשוטה הזאת לאגדה בפני עצמה. מתאימה לבראנצ' ייחודי, ימי הולדת, וסתם כי מתחשק לכם.

    מצרכים

    • 6 תפוחים גדולים ירוקים
    • 1 כוס סוכר
    • 100 גרם חמאה מומסת
    • 1 מכל שמנת מתוקה
    • 1 כוס קמח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • חצי כוס שמן
    • 1 פודינג וניל
    • 2 קליפות תפוז מגורדות גס
    • 3 ביצים
    • מעט קינמון

    אופן ההכנה

    קלפו את התפוחים וחתכו אותם לחצאים. לאחר מכן, חתכו אותם לפרוסות דקות. בקערית בינונית הניחו את התפוחים, החמאה, הקינמון וקליפות התפוז בצד. לאחר עשר דקות שספגו טעמים, סדרו את התערובת יפה בתחתית התבנית, ושפכו מעל את יתרת החמאה עם הקינמון וקליפות התפוז המגוררות.

    בקערה אחרת ערבבו את הסוכר, הקמח, אבקת האפיה, השמן, הפודינג, השמנת המתוקה והביצים לבלילה אחידה. את הבלילה העבירו אל התבנית המרופדת בנייר האפיה המשומן ועליה התפוחים המסודרים עם החמאה והקינמון.

    אפו בחום של 170 מעלות עד 40 דקות, או עד שהעוגה מוכנה וזהובה.

    אפשר להגיש עם גלידה קרה, או קצפת מעורבבת בקינמון.


    עוגת תפוחים הפוכה ומיוחדת

    את העוגה המיוחדת הזאת אתם תרצו להכין כשתרצו להרשים במיוחד. או את עצמכם, כי זה לא פחות חשוב. או אחרים כמובן כאשר אתם מזמינים אורחים, משפחה, חברים או בני זוג.

    עוגת תפוחים מרשימה זו היא עוגת תפוחים הפוכה כאשר התפוחים שבה רכים ויש להם טעם עדין. היא משולבת בדרך כלל במייפל וקינמון שיוצרים טעמים נפלאים ביחד. והריחות המדהימים שהיא מפיצה כאשר היא בתנור הן בושם לעולם האפיה.

    עוגת תפוחים הפוכה – מתי להכין, ואיך?

    כשאנחנו חושבים על מתכון איכותי עבור עוגת תפוחים הפוכה אנחנו יותר מדברים על מתכונים לעונת החורף. בדרך כלל, אלו עוגות המוגשות חמות עם כדורי גלידה ליד. או קצפת טעימה רכה ונימוחה. הן נחשבות לעוגות ביתיות. אך לא חייב להכין אותן רק בחורף, אפשר לדאוג להכין אותן גם בקיץ, או בכל עונה בעצם.

    אתם אולי תנסו להגיע לרמת העוגות הקנויות, אבל דעו לכם שהעוגות הביתיות הרבה יותר שוות. העוגות שמכינים בבית הן ריחניות יותר, נימוחות יותר, והן הכי מושלמות בשניה שהן יוצאות מהתנור. גם אחרי, אבל הרגע שבו הן יוצאות מהתנור, אין שווה לו.

    על העוגה הזאת יש שכבה נפלאה ונימוחה של קרמל, ושל תפוחי עץ. תוכלו לשלב בה גם טעמים אחרים כמובן. רק דעו שהקרמל, ותפוחי העץ מתחממים נפלא ויוצרים שילוב של טעמים מופלאים.

    מה הטכניקה?

    הטכניקה אולי נראית סבוכה כי העוגה נראית מהודרת ומסודרת בקפידה, אך היא לא כל כך מורכבת. באופן כללי וללא הסברים יותר מדי מדויקים (כי אלו שמורים עבור מתכון בלבד), לאחר אפיית העוגה הופכים אותה. זה נשמע פשוט, זה עלול להסתבך אם לא עושים זאת נכון. באופן כללי, התפוחים הופכים להיות קישוט מופלא לעוגה מהרגע שאתם הופכים אותה.

    חשוב לעטוף את התבנית בנייר אפיה ולרפד אותה היטב. גם מבפנים וגם מבחוץ. מבחוץ יש לעטוף עם נייר אלומיניום. חשוב להקפיד על כל ההנחיות וההוראות במתכונים, וכך תוכלו לאפות עוגת תפוחים מושלמת ומהודרת.

    באפיה בכלל, הדיוק מאד חשוב, בעיקר בעוגות הפוכות.

    5/5 - (1 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק