כלי מטבח לאפייה איכותית

כלי מטבח לאפייה איכותית

מאז שתוכניות כמו בייק אוף פרצו לתודעה ובמיוחד בתקופת הקורונה בה אנשים הסתגרו בבית, רבים גילו את חדוות האפייה והתנור החל לעבוד שעות נוספות.

אפייה היא פעילות יצירתית בה ניתן להשתמש בחומרי גלם שונים וליצור מעדנים מתוקים או מלוחים. עוגות, עוגיות, לחמים, פשטידות. היום אפשר ליהנות מאינספור אפשרויות – סוגים שונים של קמחים, תוספים, משפרי אפייה ולאפות כיד הדמיון הטובה.

תהליך האפייה דורש הקפדה על הרכיבים, עוצמת החום ומשך האפייה על מנת להפיק תוצאות מרשימות ומאכלים טעימים אשר נראים גם אסתטיים ומעוררי תיאבון.

בהצלחת התהליך מעורבים הרבה חומרים כמו הקפדה על כמויות וכן שילובים נכונים בין רכיבים, עבודה נבונה עם שמרים במידת הצורך, כמויות של מים והכנות מקדימות כמו רידוד הבצק, חימום מקדים של התנור וכדומה.

אין ספק שיש השפעה משמעותית לשימוש בכלי מטבח ייעודיים לאפייה העשויים מחומרים עמידים המותאמים לאפייה גם בטמפרטורות גבוהות, שישמרו על בריאות המזון וכמובן יקצרו תהליכים במטבח תוך שמירה על הביצועים.

מהם כלי מטבח לאפייה שכדאי להחזיק במטבח בשלוף וכיצד לבחור את הטובים בתחום?

נבחרת התבניות

לתבנית יש השפעה משמעותית להצלחת המאפיה וקיימות תבניות מחומרים שונים כמו מתכת וזכוכית ולכל חומר יתרונות וחסרונות.

זכוכית מצוינת לצרכי הובלת חום ולאפייה בצורה אחידה אך היא נחשבת לחומר שביר בעוד מתכת נחשבת למצוינת לאפייה של קינוחים והיא מוצעת במחירים אטרקטיביים כשיש תבניות מאלומיניום ומנירוסטה ויש לשים לב שמדובר במתכות באיכות גבוהה.

מבחינת גודל חשוב להתאים את התבנית לכמות הרכיבים ולסוג המאפה ולשים לב לתבניות נון סטיק המבטיחות שהבלילה לא תדבק או תיצמד לתבנית. הצורניות של התבנית משפיעה גם על הצורניות של המאפה כמו לב, עיגול או עוגות ולחמים בתבניות מסוג אינגליש קייק.

תבניות קפיץ טובות מאוד לעוגות ומאפים שרוצים "לשחרר" את העוגה מהתבנית לאחר האפייה.

תבניות סיליקון אף הן נחשבות לנוחות לשימוש כיוון שהבלילה אינה נצמדת לסיליקון וקל מאוד להוציא את המוצר לאחר האפייה מהתבנית. ישנן גם מחצלות / משטחי אפייה שיכולים להיכנס לתנור בעיקר לצורך אפיית פיצות, פוקאצ'ות וכדומה.

לשקול ולמדוד בדרך הטובה ביותר

אפייה היא פעילות בה חייבים לשמור על דיוק מקסימלי ולכן, יש להשתמש בפריטי משקל ומדידה של המרכיבים וכאן נכנסים לתמונה כוסות וכדי מדידה למעקב ולשימוש במידות הרצויות. בין אם מדובר בנוזלים או באבקה.

שימו לב שיש כוסות מדידה בגדלים שונים וכן כפות מדידה. כמו גם משטח משקל דיגיטלי שמבוסס על משטח עליו מניחים את הקערה ומקבלים את המדד המדויק כשיש גם משקלים אנלוגיים למי שמעדיף מהז'אנר הזה.

הפריטים שעושים הבדל באפייה

יש מגוון רחב של עזרי אפייה שיכולים לבוא לעזרתכם כמו מקציף ידני או חשמלי שמסייע בהקצפת הבלילה כמו שמנת, ביצים חלב כאשר כדאי להצטייד במטרפה איכותית על מנת להקציף ביצים אך גם לערבב היטב מרכיבים יבשים.

מומלץ להחזיק בהישג יד מרית אפייה למריחת הקרם, קיפול קמח וכדומה. מערוך הוא אלמנט קריטי לצרכי אפייה בהכנת הבצק כשאין ספק שמערוך מעץ נחשב לגולת הכותרת וכדאי לבחון מראש מהו אורכו על מנת לוודא שהוא

מכסה שטח רידוד גדול יחסית. ישנם גם צנטרים מנירוסטה שמתפקדים לצרכי זילוף ועיטור לאחר אפיית המוצר וכן נפות קמח ידניות ו/או חשמליות לניפוי הקמח לקראת תהליך האפייה.

חשוב מאוד לבחון מקרוב את המתכונים ולהבין מהם הכלים השימושיים ולהקפיד על חומרי גלם איכותיים וכן על שימוש נכון בעזרי האפייה בדרך להשגת מאפים טעימים ויפים.

קרדיט תמונה pexels

דירוג

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק