מתכון עוגת מוס שכבות

מתכון עוגת מוס שכבות

עוגת מוס שכבות קלאסית

עוגת המוס הקלאסית המתאימה לימי הקיץ החמים במיוחד, והולכת נפלאה עם כוס יין לבן צונן לצידה, או אייס קפה טעים.

מצרכים

  • 5 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 2 חבילות שמנת מתוקה
  • 1 פודינג וניל
  • 1 פודינג שוקולד
  • 1 שוקולד מריר
  • 1 כוס חלב

אופן ההכנה

הקציפו את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף קשה ויציב. הוסיפו את החלמונים והמשיכו להקציף. הוסיפו פודינג שוקולד והקציפו, עד להטמעה מלאה. שפכו את המלית אל תוך תבנית האפייה ואפו עד 40 דקות בחום בינוני. כבו את התנור, הוציאו לצינון והזליפו מעט טיפות רום (לא חובה).

עבור שכבת השוקולד המיסו שמנת מתוקה יחד עם חבילה של שוקולד מריר וערבבו היטב עד קבלת קרם חלק. הניחו לצינון.

עבור שכבת הוניל הקציפו שמנת מתוקה עם כוס חלב, ופודינג וניל עד שמתקבל לכם קצף יציב. שטחו את השכבה הלבנה על התבנית והכניסו למקפיא. לאחר מכן שטחו את שכבת השוקולד והכניסו שוב למקפיא. בין כל שכבה לשכבה, בערך 40 דקות בהקפאה.

בסיום הרכבת העוגה הכניסו למקרר ללילה שלם.


עוגת מוס שכבות מושחתת

עוגת מוס שכבות של שוקולד ומסקרפונה מדהימה, נימוחה, שמתמוססת בפה ומשאירה טעם של עוד. עבור עוגה זו, יש להכין תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ.

מצרכים

  • 150 גרם פתי בר בטעם שוקולד
  • 100 גרם אגוזי פקאן קלוף
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף קקאו
  • עבור מוס שוקולד מסקרפונה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה

עבור מוס וניל

  • 100 גרם גבינת שמנת
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • חצי כוס חלב
  • 1 כף סוגר
  • 1 חבילה קטנה 5% גבינה לבנה

עבור ציפוי

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם אגוזי פקאן קלופים וקצוצים

אופן ההכנה

יש לקלות את הפקאנים על מחבת ולפורר אותם עם הפתי בר במעבד מזון לפירורים קטנטנים. לאחר הפירור, העבירו לקערה. המיסו את החמאה עם הסוכר והקקאו וערבבו עד שמתקבל קרם חלק. הוסיפו לקערית הביסקוויטים והפקאנים וערבבו היטב.

שטחו את התערובת על תחתית העוגה והדקו היטב. הכניסו להקפאה לשעה וחצי.

להכנת מוס המסקרפונה שברו את השוקולד המריר לקוביות בקערת זכוכית, והוסיפו 3 כפות של שמנת מתוקה. המיסו במיקרוגל וערבבו היטב. את יתרת השמנת המתוקה הכניסו אל תוך קערית ערבול עם הסוכר והקציפו לקצפת יציבה ואוורירית. העבירו את השוקולד המומס ואת המסקרפונה והקציפו יחד. את הקצפת קפלו בעדינות אל תוך המלית עד שהכל נטמע והיא חלקה ואחידה. שפכו על התחתית והכניסו להקפאה של שעתיים.

להכנת מוס הוניל הקציפו את השמנת המתוקה עם החלב, הפודינג והסוכר לקרם חלק ויציב. הוסיפו את הגבינות והמשיכו להקציף במהירות נמוכה עד שאלו נטמעו היטב. שפכו על שכבת מוס השוקולד והכניסו לעוד הקפאה של שעתיים.

עבור הכנת קרם השוקולד שברו את השוקולד המריר והכניסו לקערת זכוכית. שפכו עליו את השמנת המתוקה והוסיפו את החמאה. המיסו יחד במיקרוגל וערבבו עד שמתקבל קרם חלק ומבריק. חלצו את העוגה מהרינג במקפיא, ושפכו את השוקולד החם על העוגה הקפואה. הכניסו לעשר דקות למקפיא.

אפשר לקשט עם קרם שוקולד לבן, קצפת, פקאנים מסוכרים, קוקוס, פירות וכל מה שמתחשק לכם.


עוגת מוס שכבות בלונדי ללא אפייה

עוגת מוס מרשימה, טעימה, קלילה ומתאימה גם לימי הקיץ החמים וגם לימי החורף הקפואים. יש לה תחתית פתי בר פריכה וטובה, והיא נפלאה לצד קפה חם, או מיץ תפוזים טעים.

מצרכים

  • 200 גרם פתי בר וניל
  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד בלונדי קרמל
  • חצי כוס חלב
  • 1 גביע שמנת
  • 1 גביע גבינה לבנה 750 גרם
  • 1 חבילה של פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 מכלים של שמנת מתוקה

עבור גנאש

  • 200 גרם שוקולד בלונדי קרמל
  • 1 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

עבור התחתית יש לפרק במעבד מזון את הפתי בר ולערבב עם החמאה המומסת. הדקו את המלית אל התבנית כתחתית והכניסו למקפיא.

שברו את השוקולד לקוביות והניחו בקערה, הוסיפו חלב והמיסו עד שהכל הופך לקרם חלק ואחיד. ערבבו בקערה נפרדת גבינה לבנה, גבינת שמנת, פודינג וגם את אבקת הסוכר עד שהכל הופך לתערובת אחידה. הוסיפו את השוקולד וערבבו להטמעה מלאה.

בקערה של מיקסר הקציפו שמנת מתוקה לקצפת ושפכו אותה אל תוך תערובת הגבינה עד שמתקבל מוס אחיד. צקו את המוס על התחתית, שטחו אותו והכניסו למקפיא לשעתיים.

במקביל, הכינו את הגנאש. שברו את קוביות הבלונדי לקוביות בקערה קטנה ושפכו מעל שמנת מתוקה רותחת. המתינו דקה וערבבו. שפכו את הגנאש על המוס והחזירו למקפיא.

על העוגה להיות חצי יממה במקרר.


עוגת מוס שכבות קרמבו

כמעט ואין אנשים בארץ שלא אוהבים קרמבו. ולכן, עוגת המוס הזאת היא פיתרון נפלא למי שמתחשק לו קרמבו ואין בנמצא. היא מרשימה, קל להכין אותה והיא שוקולדית ופאדג'ית בצורה טעימה במיוחד.

מצרכים

עבור התחתית

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 2 ביצים XL
  • 1 כוס סוכר

עבור קצפת וניל

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 חבילה של פודינג וניל
  • 2 כפות גדושות אבקת סוכר

עבור גנאש שוקולד חלב

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות ולרפד תבנית אפייה בקוטר של 24 ס"מ.

המיסו שוקולד וחמאה בקערה המתאימה למיקרוגל וערבבו עד שיש לכם קרם חלק. צננו בצד. הקציפו בקערה נפרדת במיקסר ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח והוסיפו אותו אל השוקולד. ערבבו עד שאתם מקבלים מוס שוקולד.

העבירו אל תבנית האפייה ואפו עד 30 דקות בתנור. הוציאו את העוגה מהתנור לצינון על השיש. הקציפו שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג והעבירו את הקרם לתבנית הקרה. שטחו וסדרו, והעבירו למקפיא לשעה.

המיסו בקערה שוקולד ושמנת מתוקה עד שמתקבל קרם חלק, שימו בצד לצינון ושפכו על העוגה. את העוגה יש לשמור במקרר עד להגשה.

עוגת מוס שכבות של טעמים מופלאים

עוגת השכבות היא עוגה שמורכבת מכמה שכבות של עוגה שנערמות זאת על גבי זאת. וביניהן ישנו זיגוג או סוג של מילוי קרמי, או ריבות מסוימות.

רוב העוגות הבסיסיות יכולת להפוך להיות עוגת שכבות. כך שאפשר למעשה להכין כל עוגה, כעוגת שכבות. אך בדרך כלל עוגות השכבות הן עוגות ספוג, או עוגות חמאה ההופכות לעוגות עם שכבות רבות.

בעוגות אלו השכבה האחרונה מכוסה בציפוי, בין אם שוקולדי או בין אם ציפוי של סוכר מפוסל. ישנן עוגות שמצפים גם את דפנות העוגה, וישנן כאלו שלא. ואז ניתן גם לראות את כמות השכבות והיופי שביניהן.

עוגת מוס שכבות – רכות נפלאה בשכבות רבות

העוגה הכי פופולרית שהיא עוגת שכבות היא עוגת היער השחור הגרמנית. ועוגת הגזר עם גבינת השמנת. גם עוגת חתונה היא בדרך כלל עוגת שכבות.

עוגות נוספות הן עוגת הרולדה הקלאסית, וישנן גם עוגות שיש להן צורה קלאסית לאפיה הנאפית במחבת. בשכבות דקות דקות, ומצופות לאחר מכן בשכבות של ריבה או קצפת. עוגות אלה נערמות עד לשמונה שכבות! אך הן מצופות גם בדפנות על מנת "להפתיע" ולא לספור את השכבות עד שחותכים אותן.

כשמדובר על עוגת מוס שכבות כאן אפשר לשחק נפלא עם השכבות. רק חשוב לקחת בחשבון שבסיס העוגה חייב להיות יציב ואחיד. כמו גם, שכבות העוגה הספוגיות ביניהן אנחנו שמים את המוס.

בעוגה זו אפשר להכין כמה בסיסי עוגה, דקים, ולהרכיב אותה בכל פעם מחדש עם טעם אחר של מוס. את המוס אנחנו כבר יודעים בבסיס איך להכין. אנחנו מקציפים את הביצים ואת השמנת המתוקה בנפרד, ולאחר מכן מקפלים בעדינות את שתי הבלילות. וזאת על מנת שהן תהיינה ותהפוכנה למוס אוורירי אחד.

אפשר להכין מוס בטעם קפה, בטעם שמנת, בטעם וניל עדין, וגם בטעמי פירות. או אפילו לשלב פירות בתוך המוס, או בתוך העוגה עצמה. כך או כך, הרכבת העוגה הולכת להיות נעימה ומספקת.

עוגת מוס שכבות לא מצריכה מתכון מסובך במיוחד, אבל כן סבלנות, ויצירתיות.

מתכונים קשורים