מתכון עוגת תפוזים קלה

עוגת תפוזים קלה

אין כמו עוגה טעימה שנמסה לנו בפה עם טעמים עדינים. מתכון כיפי וקליל לעוגת תפוזים שקל להכין אותה לבד, ועם הילדים, בכמה דקות בלבד. היא בחושה, היא טעימה ואוורירית, והיא מושלמת ליד הקפה, התה, או כוס יין לבן וצוננת.

מצרכים

  • 4 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 וחצי כוס קמח תופח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:

חממו את התנור ל180 מעלות ושמנו את התבנית מראש.

הקציפו סוכר וביצים עד קבלת קצף יציף והוסיפו את השמן, את מיץ התפוזים, הגרידה, הוניל, הקמח ואבקת האפיה עד שהתערובת הופכת לאחידה וחלקה.

העבירו את התערובת אל התבנית, ואפו עד 40 דקות בחום של 180 מעלות. צננו את העוגה והגישו.

אפשר לקשט עם קצפת, עם קוקוס טחון, אבקת סוכר, שקדים פרוסים או אפילו עם פקאנים מסוכרים.

עוגת תפוזים קלה עם שוקולד חלב

השילוב המתוק של שוקולד חלב בציפוי דק, טעים ומפנק עם עוגת מיץ תפוזים קלה ומהירה להכנה, הוא הקינוח הטוב ביותר שתרצו ליד הקפה. העוגה הכיפית הזאת מתאימה גם לבראנצ', והיא גורפת מחמאות בכל מקום שבו מכינים אותה.

מצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 גרידת תפוז
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • חצי כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

חממו את התנור מראש ל180 מעלות.

ערבבו בקערית גדולה את הקמח, הסוכר, התפוז, השמן והביצים לתערובת אחידה וחלקה. העבירו את התערובת אל התבנית והכניסו לאפיה ב180 מעלות ל35 דקות.

בזמן שהעוגה בתנור, חממו על באן מארי את שוקולד החלב עם השמנת המתוקה. ערבבו עד שהקרם הופך להיות חלק, שוקולדי וללא גושים.

הוציאו את העוגה לצינון, ולאחר שהיא כבר לא חמה, שפכו את הציפוי על העוגה.

אפשר לקשט גם בשקדים פרוסים, או קוקוס טחון.

עוגת תפוזים קלה בסגנון שיש

עוגת שיש היא עוגה קלאסית שכולם אוהבים. היא לא רק בעלת מראה מרשים, אלא גם טעימה בטירוף, וקלה להכנה. תוך כמה דקות היא כבר תהיה בתנור, ותוך פחות משעה תהיה לכם עוגה מרשימה, וגורפת מחמאות.

מצרכים

  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן
  • 2 ביצים
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 5 כפות מים

אופן ההכנה

את התנור יש לחמם על 170 מעלות מראש, ולשמן תבנית עגולה 24 ס"מ.

בקערית גדולה, או במיקסר או בערבוב ידני ערבבו היטב את התפוזים, הסוכר, השמנת, החמאה, השמן והביצים.

ערבבו עד להטמעה מלאה, ועד שהתערובת חלקה ואחידה ואין בה כלל גושים. העבירו את התערובת אל התבנית, אל תכניסו את התערובת עדיין לתנור. לבינתיים, הכינו את הציפוי על סיר קטן בלהבה בינונית. חממו את השוקולד השבור עם המים וערבבו היטב עד שהציפוי מוכן. אם הוא סמיך מדי, הוסיפו עוד מים.

שפכו את השוקולד אל תוך התערובת בתוך התבנית, והעבירו סכין מריחה בתנועת שמיניות על מנת ליצור את צורת השיש. אפו את התערובת על 170 מעלות חום ל40 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא תפוחה, סדוקה, וזהובה או חומה.

עוגת שיש היא עוגה שלרוב אין עליה ציפוי כלשהו, או קישוט. היא מקושטת בעצמה, והטעמים נפלאים. אך אם בכל זאת תרצו לקשט אותה, תוכלו לפזר שקדים קלויים לאחר שתמרחו ציפוי קל קל של סוכר מעליה.

עוגת תפוזים קלה עם קרם וניל

העוגה הזו אכן קלה להכנה, אך היא נראית כאילו השקענו בה שעות רבות. היא מרשימה, גבוהה, טעימה בטירוף ומתאימה לצד שתיה חמה ומפנקת. היא תתאים לכל אירוע, החל מיום הולדת עגול וחגיגי במיוחד, ועד ליום נישואים, דייט רומנטי או סתם אירוח מושקע.

מצרכים

  • 1 וחצי כוסות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 חבילת פודינג ווניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 ביצים XL
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • תותים חתוכים

אופן ההכנה:

חממו תנור ל180 מעלות מראש, ושמנו תבנית עגולה 26 ס"מ.

ערבבו בקערה את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר, השמן, התפוזים, החלב והביצים. העבירו אל תבנית ואפו בתנור עד 40 דקות בחום של 180 מעלות.

כשהעוגה מוכנה, הוציאו אותה לצינון, חלצו אותה מהתבנית, וחצו אותה באמצע לרוחב, כך שבעצם יהיו לכם שני משטחי עוגה. השאירו לצינון.

במקביל הקציפו מכל 1 של שמנת מתוקה עם פודינג וניל לקצפת יציבה. מרחו את הקצפת על חצי אחד של העוגה, והניחו מעל את החצי השני.

הקציפו עוד מכל של שמנת מתוקה לקצפת, מרחו באופן אחיד על העוגה, ופזרו מעל תותים חתוכים.

הכניסו למקרר ללפחות 4 שעות.

עוגת תפוזים קלה וטעימה

מזל טוב! אתם חוגגים יום הולדת בספונטניות.

למרות שלא תכננתם לחגוג השנה בצורה מאד אינטנסיבית, ככה קרה. החברים ביקשו, המשפחה דרשה.

האחיינים אמרו שהם רוצים לברך למזל טוב, ואמא ביקשה שתעשו פו על הנר של העוגה.

אבל פתאום גיליתם, לא הכנתם עוגה! לכן עוגת תפוזים קלה וטעימה שמתאימה אגב לא רק לימי הולדת, היא הפיתרון בשבילכם.

גם אם אתם פחות מתחברים לאפיה, ואין לכם את הטאצ' הזה שאתם רואים בתכניות הריאליטי השונות. הסירו דאגה מליבכם.

עם מתכון לעוגה הזאת אתם תצאו מינימום קונדיטורים ביתיים. או לפחות תגרפו את המחמאות המתאימות כדי להרגיש כאלו, ובצדק, חכו שתטעמו.

עוגת תפוזים קלה וטעימה – לא תאמינו כמה יוקרתית היא!

ההכנה של העוגה הזאת לא תיקח לכם יותר מעשר דקות בפועל, כאשר בתנור היא תהיה עד 45 דקות.

בדיוק הזמן המדויק להתקלח אחרי האפיה, להכין את הבית לאורחים ולדאוג לשתיה טובה.

כל מה שעליכם להכין זאת קערה, מיץ תפוזים, גרידת תפוזים או גרידת לימון.

חמאה, או שמנת מתוקה, וביצים.

למעשה, יש עוד כמה דברים אם תרצו. אבל באופן כללי המצרכים הבסיסיים בהחלט יעשו את העבודה.

יש מגוון מתכונים מצרכים אלו, ואם תרצו לשלב גם קוקוס, שוקולד, או פירות.

או אפילו ליקר טעים, תוכלו להתפרע עם מתכונים שונים ולדפדף כדי לקבל רעיונות.

ואם אתם מרגישים יצירתיים במיוחד, נסו לשלב טעמים חדשים שאתם אוהבים. קפה, קרם שוקולד, אגוזים, שקדים פרוסים ועוד.

לא רק לימי הולדת

העוגה הנפלאה הזאת במגוון המתכונים שלה מתאימה לא רק לימי הולדת אלא למגוון של אירועים כאלו ואחרים.

בין אם מדובר על בראנצ' איכותי עם חברים ובין אם מדובר על מפגש משפחתי ספונטני. עוגה טובה שמכניסה לאווירה נעימה בבית תמיד גורפת מחמאות.

האפיה שלה היא מהירה, תספיקו גם לארגן את הבית לאורחים, גם ליהנות מהטעימה שלה.

וגם להתארגן בעצמכם לאירוע.

ואם אתם מתארחים, בכלל הבאתם כאן מתנה נפלאה.

"חסכתם" למארחים להכין קינוח, ואפיתם להם עוגה טעימה מיוחדת ומפנקת, וגם לעצמכם.

מתכונים קשורים