מתכון עוגת ביסקוויטים לוטוס

מתכון עוגת ביסקוויטים לוטוס

עוגת ביסקוויטים לוטוס

עוגת ביסקוויטים קלה להכנה, מתאימה לכל אירוע, בין אם אירוע עם הרבה אנשים ובין אם לא. וגם אם פשוט מתחשק לכם קינוח מתוק וייחודי ליד הקפה או התה, לכל שעות היום.

מצרכים:

  • עוגיות לוטוס
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 קופסת פודינג וניל
  • חצי כוס חלב
  • חצי כוס סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • עבור הציפוי: 1 קופסא של שמנת מתוקה, קקאו

אופן ההכנה:

יש לשים את כל המצרכים בקערית ולערבב היטב או במיקסר, או במוט הקצפה. לשמור בצד כף פודינג וניל לציפוי.

להניח את הקרם במקרר להתייצבות, ובמקביל לטבול את הלוטוס בחלב טבילה קצרה מאד ולסדר בשכבה אחידה בתחתית.

שפכו מעל הלוטוס חצי מכמות הקרם בצורה אחידה. סדרו מעל שכבת הקרם שכבת לוטוס נוספת טבולה בחלב ולאחר מכן לשפוך את החלק השני של הקרם. לסיים בשכבה אחרונה של לוטוס ולהכניס למקרר.

הקציפו שמנת מתוקה עם כף של פודינג וניל, מרחו על שכבת הלוטוס האחרונה ופזרו מעל הקרם אבקת קקאו לפי הטעם.


עוגת ביסקוויטים לוטוס עם קרם מסקרפונה

עוגת שכבות של ביסקוויטים פשוטים, ביניהם מונח קרם מסקרפונה קטיפתי. קלה להכנה כמו העוגה הקלאסית, אבל טעימה פי אלף ומרשימה פי מיליון.

מצרכים:

  • 250 גרם גביע גבינת מסקרפונה
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף רום
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כפית סוכר רגיל
  • חצי כוס שוקולד חלב מגורר
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
  • 24 עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

יש לערבב בקערה את גבינת המסקרפונה, הרום והמייפל לקרם חלק, ולהוסיף בהדרגה את מיץ הלימון.

בקערה אחרת מקציפים במקביל את סוכר הווניל עם השמנת עד שהקרם הופך לקצפת אחידה ויציבה. יש לערבב כשליש מתוך הקצפת אל קרם המסקרפונה. ולאחר מכן את הקצפת שנותרה אל יתרת הקרם. להוסיף שליש מהשוקולד המגורר ולערבב היטב בעדינות.

יש לסדר את עוגיות הלוטוס לאחר טבילה קצרה בחלב בתחתית התבנית (רצוי תבנית מוארכת) ולשמן אותה. לשפוך על עוגיות הלוטוס שליש מכמות הקרם, לסדר עוד תחתית עוגיות, לשפוך גם מעליה עוד שליש מכמות הקרם ולחזור על שכבה נוספת עוד פעם אחת.

את השכבה האחרונה של הקרם יש לשטח, ולשפוך עליה את השוקולד המגורד שנשאר. לעטוף בניילון נצמד ולקרר עד 10 שעות במקרר.


עוגת ביסקוויטים לוטוס עם שוקולד וקרם ווניל

העוגה הקלאסית שכולנו היינו מכורים אליה בילדות, כעת בשלושה טעמים משולבים באופן נפלא המתאימים לכל רגע ולכל מצב רוח. טעמי שוקולד, לוטוס וקרם ווניל.

מרכיבים

  • 4.5 חפיסות עוגיות לוטוס
  • 1 כפית קפה לא מגורען, נמס
  • 2 כוס חלב
  • 2 חבילות שמנת מתוקה של 500 מ"ל כל אחת
  • שליש כוס סוכר
  • 1 פודינג וניל
  • 2 כפות ממרח לוטוס
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס שמנת מתוקה

עבור ממרח לוטוס

  • 2 כפות גדושות של ממרח לוטוס

עבור ציפוי שוקולד

  • עוד 200 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

יש לערבב בקערה את החלב ואת הקפה ולטבול את עוגיות הלוטוס בקצרה בתערובת הנוזל. לסדר את העוגיות בתבנית מלבנית, עד אשר התחתית מכוסה באופן אחיד בעוגיות. במקביל, להקציף שמנת מתוקה ולהוסיף לסירוגין חלב, סוכר ופודינג את שהתערובת חלקה ואחידה. יש לחלק את התערובת לשלוש קערות נפרדות.

בקערה אחת להוסיף את ממרח הלוטוס ולערבב עד קבלת תערובת חלקה. במקביל, להניח את השמנת והשוקולד בקערית המתאימה לחימום במיקרוגל ולערבב לקרם יציב וחלק. להוסיף את קרם השוקולד אל קערת קצפת ולערבב טוב ובעדינות.

יש לצקת על העוגיות בתבנית את הקצפת שאין בה שום תוספות וליישר אותה. לטבול עוד עוגיות בחלב עם הקפה וליצור שכבת עוגיות נוספת. לצקת עליהן את קרם הלוטוס וליישר אותו. ליצור מעליו עוד שכבה של עוגיות לוטוס טבולות ולצקת מעליו את קרם השוקולד. להניח שכבה אחרונה של עוגיות מעל קרם השוקולד ומעליו לצקת ציפוי שוקולד של שוקולד שהומס במיקרוגל עם שמנת מתוקה.

יש להכניס את העוגה ל4 שעות למקרר, או ללילה שלם.


עוגת ביסקוויטים לוטוס מהירה וקלילה

עוגת עוגיות לוטוס מהירה, קלילה, נימוחה ואוורירית. בדיוק מה שאתם צריכים לקפה באמצע היום.

מצרכים:

  • 60 עוגיות לוטוס
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • חצי כוס חלב 3%
  • 2 קופסאות שמנת מתוקה 500 מ"ל כל אחת
  • 1 חבילה של פודינג וניל
  • 2 כפות ממרח לוטוס
  • 3 כפות גבינה לבנה 9%

אופן ההכנה:

יש לפורר 30 עוגיות עם החמאה המומסת ולהדק היטב בתחתית של התבנית באופן אחיד.

במקביל להקציף בקערה שמנת מתוקה, חלב ופודינג עד לקרם חלק ויציב. להוסיף את הגבינה ולערבב בעדינות עם כף. יש ליצוק חצי מכמות הקרם על תחתית הפירורים עם החמאה.

לאחר מכן יש לפזר מעל הקרם עוגיות לוטוס שנטבלו טבילה קצרה בחלב עד לקבלת שכבה אחידה, וליצוק מעל את החצי השני של כמות הקרם שנשארה.

לסיים בעוד שכבת עוגיות לוטוס שנטבלו טבילה קצרה בחלב, להעביר למקרר לחצי שעה.

להכנת הציפוי יש להניח בקערה את ממרח הלוטוס ולחמם אותו במיקרוגל כמה שניות.

לערבב אותו טוב ולצקת מעל השכבה הגבוהה האחרונה של העוגה. לשמור את העוגה מינימום 8 שעות במקרר, והכי טוב ללילה שלם.


עוגת ביסקוויטים לוטוס – השינוי שמעורר אותנו

לא כולם מתחברים לממרח הלוטוס ולטעמיו, אבל מי שכן, זה חלום מתוק בשבילו.

זאת בדיוק הסיבה שאנחנו מאד שמחים לספר לכם על עוגת ביסקוויטים לוטוס שהולכת להפוך את החיים שלכם להרבה יותר טעימים.

לוטוס הוא ממרח ייחודי וטעים שמשתלב עם כל עוגה. ללוטוס יש טעם קרמל, אבל הוא הרי לא קרמל.

וזאת הייחודיות שלו, להפוך להיות משהו טעים ומיוחד שכאשר לוקחים ממנו ביס, אם מתחברים לטעם, השמיים הם הגבול.

עוגת ביסקוויטים לוטוס – כשטעים בפה, טעים בלב

שניה לפני שאתם חושבים שהשילוב הזה הוא לא שילוב שתאהבו, אחרי שתטעמו לא תבינו איך לא אכלתם או אפילו הכנתם את מתכון העוגה הזאת לפני כן.

עוגת ביסקוויטים באופן כללי היא עוגה מאד פופולרית.

כולנו אחד לאחת זוכרים את העוגה הזאת כזיכרון ילדות מתוק.

בין אם זו עוגה שאכלנו אצל סבא וסבתא, או עם ההורים.

ובין אם הכנו אותה בעצמנו, או לפחות ניסינו.

העוגה הזאת משתדרגת נפלא בשנים האחרונות.

מהעוגה הקלאסית עם הביסקוויטים הספוגים בנוזל קפה, שודרגה לעוגה עם רום.

עוגה עם שבבי שוקולד מלמעלה, עוגה עם קרם שוקולד במקום קרם השמנת.

קרם גבינה מיוחד עם תוספות בתוכו, ועוד מגוון של שינויים ושדרוגים.

לאיזה אירועים מתאימה העוגה הנפלאה הזאת?

העוגה המתוקה הזאת שנימוחה לנו בפה בביס הראשון וגורמת לנו להתאהב בעולם מחדש מתאימה לכל אירוע.

בין אם אתם חוגגים יום הולדת, בין אם אתם חוגגים יום נישואין ובין אם סתם מתחשק לכם להתפנק בעוגה טובה.

כשאתם מכינים אותה לאחרים היא בהחלט תהיה מרשימה ותמיד תגרום לברכות.

וכשאם מכינים אותה לעצמכם, או מתארחים ואוכלים ממנה היא תמיד תשאיר לכם טעם של עוד.

שכבת הקרם אמורה להיות די דקה, אז אל תיבהלו בהתחלה אם תחשבו שאין מספיק קרם.

זה מספיק!

את הביסקוויטים אתם חייבים לטבול בחלב בזריזות , הלוטוס נורא עדין וממש תוך שניות מתרכך.

אני ממליצה אפילו לטבול רק צד אחד

דבר אחרון – אין צורך בצלחת , תביאו כפות וישר לאכול מהתבנית!

מתכונים קשורים