מתכון עוגת גבינה לוטוס

מתכון עוגת גבינה לוטוס

עוגת גבינה לוטוס

עוגת גבינה לוטוס עם בסיס מחמאה ועוגיות, קרם גבינות ושמנת ועם ציפוי של ממרח לוטוס אלוהי. מושלמת לפינוק, לאירוע, וגם לאירועים קלילים.

מצרכים

  • ארזית ניילון אחת של עוגיות לוטוס
  • 1 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 שמנת מתוקה 38% 500 מ"ל
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 1 שוקולד לבן מגורד היטב
  • 1 גבינה לבנה 9ֵ 750 גרם
  • 1 גבינת שמנת לא פחו מ-25% שומן
  • חצי צנצנת ממרח עוגיות לוטוס

אופן ההכנה

טחנו את עוגיות הלוטוס דק ככל שניתן ומזגו את החמאה המומסת וערבבו היטב. שטחו לתבנית עגולה בקוטר 26 עם שקף בדפנות. מרחו מעט חמאה על השקף, והכניסו למקפיא לעשרים דקות.

הקציפו שני מיכלים של שמנת מתוקה עם פודינג וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה. גרדו בקערה נפרדת את השוקולד הלבן וערבבו עם הגבינות עד שמתאחדים יחד.

שפכו את בלילת הגבינות והשוקולד אל תוך בלילת הקצפהת וערבבו בתנועת קיפול לקרם אחיד ויציב. הוציאו את התבנית מהמקפיאו ושפכו את הקרם מעל שכבת הפירורים. הקפיאו עד 6 שעות במקפיא.

להכנת הציפוי חממו את ממרח הלוטוס במיקור למספר שניות ושפכו מעל קרם הגבינה לאחר שהעוגה קפאה. החזירו שוב לעוד 20 דקות למקפיא, ולאחר מכן העבירו למקרר. באופן כללי, את העוגה הזאת מומלץ לשמור במקפיא.


עוגת גבינה לוטוס ושוקולד לבן

עוגת לוטוס מנצחת המשלבת טעמי שוקולד עדינים ועוגיות לוטוס נימוחות. גם עם תחתית פירורית וגם עם ממרח לוטוס. כיף של טעמים בפה.

לעוגה זו יש להכין מראש תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ

מצרכים

  • 200 גרם של עוגיות לוטוס טחונות
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • חצי כוס חלב
  • עוד 25 גרם חמאה מומסת
  • 1 חבילה של פודינג וניל
  • 1 חבילה של גבינה לבנה 9%
  • 1 חבילה של גבינת שמנת 25%
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס של ממרח לוטוס

אופן ההכנה

ערבבו את העוגיות הטחונות עם החמאה למלית לחה והדקו בתחתית התבנית לשכבה אחידה המכסה את כל התחתית. הכניסו את התחתית למקפיא.

המיסו במיקרוגל למספר שניות בקערית את החלב, החמאה והשוקולד וערבבו עד שמתקבל נוזל חלק ואחיד. שימו בצד לצינון.

בקערה נפרדת ערבבו פודינג, גבינות ואת מלית השוקולד החלקה וערבבו עד למלית חלקה. הקציפו את השמנת המתוקה עם סוכר לקצפת ושפכו פנימה אל מלית הגבינות.

הוציאו את תבנית הבסיס ושפכו מעליה את הקרם, יישרו, והכניסו למקרר ללילה שלם.

הניחו ממרח לוטוס בקערית נפרדת וחממו כמה שניות במיקרוגל. ערבבו טוב עד שהנוזל אחיד וחלק ושפכו על העוגה הקרה. טלטלו מעט את התבנית על מנת שזו תכסה את כל העוגה והחזירות למקרר לבערך חצי שעה.


עוגת גבינה לוטוס

מי ידע שנוכל להפיק כזה עונג מקורנפלקס ולהפוך אותו למרכיב עיקרי בעוגת גבינה מהממת משולבת טעמי לוטוס. אבל העוגה הזאת היא בדיוק כזאת, והיא קלה, אוורירית וטעימה.

מצרכים

  • 5 כוסות קורנפלקס
  • קצת יותר מחצי צנצנת ממרח לוטוס
  • חבילה של עוגיות לוטוס טחונות
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 גביעים של מסקרפונה
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 38%
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 חלב ממותק

אופן ההכנה

יש לחמם את ממרח הלוטוס במיקרו למספר שניות שיהפוך לנוזלי, לערבב ולשפוך על הקורנפלקס. לערבב עם הקורנפלקס עד שכל הקורנפלקס מצופה בלוטוס. לפרוש נייר אפיה בתחתית תבנית או מגש ולשטח מעל את התערובת, ולהעביר אל המקפיא.

יש לערבב את העוגיות הטחונות עם החמאה המומסת ולהדק לבסיס תבנית העוגה בשכבה אחידה, ולהעביר אל המקפיא.

בקערית מיקסר יש להקציף את המסקרפונה, אבקת הסוכר והשמנת המתוקה ולקפל אל תוך המלית את החלב הממותק עד שנטמע בתוכה. לשפוך חצי מהמלית על בסיס העוגה ולפזר מעל שכבה של חצי מקראנצ' הקורנפלקס שהכנו ממקודם.

שפכו מעל את החצי השני של המלית ושטחו אותה, כסו והכניסו למקפיא ללילה שלם. לפני ההגשה חלצו את העוגה מהתבנית, חממו מעט את הממרח במיקרוגל, שפכו את הממרח על הקראנצ' קורנפלקס, ערבבו ושפכו את מחצית הקראנצ' על העוגה.


עוגת גבינה לוטוס מהירה

עוגת לוטוס מגבינה מהירה, קלה וקלאסית בלי הכנה מורכבת מדי שאפשר להכין בקלות ובכיף גם עם הילדים.

לעוגה זה יש להכין תבנית עגולה בקוטר של 20 ס"מ

מצרכים

  • 150 גרם עוגיות לוטוס
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 250 גרם גבינת שמנת 25%
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 250 גרם שמנת של פעם
  • 1 חבילה של פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה שמנת מתוקה 38%
  • קצת יותר מחצי צנצנת של ממרח לוטוס
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

יש לרפד את תחתית התבנית בניר אפיה ולהצמיד שקף לדפנות התבנית. טחנו את העוגיות וערבבו עם החמאה המומסת, והדקו אל תחתית התבנית היטב. הכניסו למקרר.

המיסו במקביל שוקולד לבן במיקרוגל וערבבו היטב עד שהוא חלק ואחיד. שימו בצד לצינון.

בקערה אחרת במקביל, ערבבו ביחד את הגבינות עם השמנת והפודינג והוסיפו כשתי כפות מהגבינות לשוקולד שהמסתם. ערבבו והעבירו אל מלית הגבינות.

הקציפו את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת אחידה ויציבה ושפכו אל מלית הגבינות. שפכו מעל תחתית העוגה במקרר ויישרו. החזירו למקרר.

חממו את ממרח הלוטוס בחום נמוך, ומזגו את הממרח על העוגה כך שיכסה את כל התבנית. החזירו למקרר ללילה שלם.


עוגת גבינה לוטוס – ייחודיות שאין כמוה

אם אתם מאוהבי הלוטוס אז לבטח העיניים שלכם נפקחות עכשיו, ובלוטות הטעם מתחילות לפעול. כל מי שאוהב לוטוס ישאר עם חשקים אחרי שיקרא את המילים הללו. וידמיין את הביס הנימוח והטעים המשולב של עוגת גבינה, עם טעם הלוטוס המוכר והטעים.

עוגות גבינה כיף לשדרג ולשנות, וכאשר משלבים אותן עם טעמים מדהימים כמו שוקולד, או לוטוס. או אפילו פסיפלורה ופירות יער או תותים. אנחנו מקבלים קינוח שהוא מעדן יצירתי ומפנק.

אם אתם עוסקים באפייה, אתם בטח לוקחים את זה לקצה ומתחילים לדמיין איך תוכלו לחדש את עוגת הגבינה בעצמכם. אם אתם פחות עוסקים באפייה. אתם לבטח מפנטזים על שילובים שאתם אוהבים.

וגם אם אתם פחות אוהבים לאפות, יש סיכוי שאחרי שתקראו את המילים האלו תרצו לפחות לנסות פעם אחת. רק בשביל לטעום טעמים שלא כל יום יוצא לכם לגעת בהם.

עוגת גבינה לוטוס – בואו נדבר על זה

עוגת גבינה לוטוס מתאימה למגוון של אירועים, בין אם אתם חוגגים כעת יום הולדת. או סתם אפילו אם אתם מארחים משפחה או חברים. יחד עם זאת, מומלץ להכין גם עוגת גבינה נוספת ורגילה, היות ולא כולם מתחברים לטעם הלוטוס.

מדובר בעוגה שמאד קל להכין אותה, אפשר להכין את הבצק הפריך בטעם לוטוס, באפייה בתנור. ולשלב אותו בתוך הבצק הרגיל. ואפשר להכין את העוגה עם הבצק הפריך הקלאסי, ולהוסיף ממרח לוטוס מעל העוגה.

אם אתם ממש רוצים להתפרע, תוכלו לפורר את הלוטוס לפירורים ולהוסיף אותם מעל עוגת הגבינה, במקום הפירורים הרגילים. השטרויזל הקלאסי יקבל תפנית מעניינת. אפשר גם לשלב אותם בתוך השטרויזל, כדי שהטעם לא יהיה דומיננטי מדי.

כשאתם מחפשים מתכון לעוגת גבינה עם שדרוגים ושינויים, תמיד תשאירו ראש פתוח. חלק מהכיף של הכנת מתכונים הוא לתת את הטאצ' האישי שלכם. ואם אתם מאד יצירתיים, לבטח תנסו ותטעמו רעיונות חדשים.

אך כעת, כל מה שנשאר לכם זה רק לעבור על המתכון הטעים הזה ולגלות עולם חדש של טעמים, גם עם לוטוס.

מתכונים קשורים