תחליפי בשר לטבעונים: הפרכת המיתוסים הנפוצים

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    תחליפי בשר לטבעונים: הפרכת המיתוסים הנפוצים

    בשנים האחרונות, העלייה בטבעונות ובתזונה מהצומח הובילה לעלייה משמעותית בפופולריות ובזמינות של תחליפי בשר לטבעונים, שמטרתם לשכפל את הטעם, המרקם והערך התזונתי של בשרים, עופות ודגים.

    תחליפים אלו מציעים לטבעונים, לצמחונים, לספורטאים ולאנשים שמעוניינים להפחית את צריכת הבשרים שלהם, שיטה לאכול את המאכלים האהובים עליהם, רק במוצרים שאינם מגיעים מן החי.

    יחד עם זאת, קיימים כמה מיתוסים ותפיסות שגויות רבות סביב תחליפי הבשרים, ומאמר זה מפריך את המיתוסים נפוצים ביותר עם הסברים ברורים של המציאות שסובבת אפשרויות תזונה צמחיות מגוונות.

    תחליפי בשר נחותים מבחינה תזונתית בהשוואה לבשרים אמיתיים

    לפי אחד המיתוסים הנפוצים ביותר, תחליפי בשר לטבעונים אינם מזינים כמו בשר אמיתי. המיתוס הזה נובע מההנחה שחלבונים מהצומח אינם שלמים וחסרים רכיבי תזונה חיוניים המצויים בבשר מן החי.

    המציאות היא שתחליפי בשר מודרניים עשויים לרוב מסויה, אפונה, שעועית או גלוטן חיטה, שהם מקורות מצוינים לחלבון. רבות מהחלופות הללו נועדו לחקות לא רק את הטעם והמרקם של הבשר אלא גם את הפרופיל התזונתי שלו.

    תכולת ויטמינים וסיבים

    רוב המוצרים האלו מועשרים בוויטמינים ומינרלים, כולל B12, ברזל ואבץ, שנמצאים בדרך כלל בבשר מן החי. חלק ממוצרי תחליפי בשר לטבעונים מכילים גם סיבים; שאין במוצרי מזון רבים מן החי, והם מכילים גם רמות נמוכות יותר של שומן רווי וכולסטרול.

    תחליפי בשר טבעוניים מעובדים מאוד

    אמונה נפוצה נוספת היא שכל תחליפי הבשר הטבעוניים מעובדים מאוד ועמוסים בתוספים וחומרים משמרים, אבל בעוד שכמה תחליפי בשר עשויים להיות מעובדים כדי להשיג מרקם או טעם מסוימים, חשוב להבין שמידת העיבוד יכולה להשתנות מאוד בין מותגים ומוצרים שונים.

    חברה שמייצרת היום תחליפי בשר לטבעונים, שמבוססים על חלבון אפונה ומיוצרים בתהליכי עיבוד מינימליים, מאפשרת לצרכנים לבחור מתוך מגוון מוצרים שמתאימים להעדפות התזונה שלהם.

    תחליפי בשר לא יכולים לשחזר את הטעם של בשר אמיתי

    אנשים רבים אינם מאמינים שבשר מן הצומח יכול באמת לשחזר את הטעם והסיפוק של בשר אמיתי, אבל ההתקדמות בטכנולוגיית המזון הביאה לשיפורים משמעותיים בטעם ובמרקם של תחליפי הבשר.

    מרכיבים כמו חלבון סויה, חלבון אפונה וטופו מחקים מקרוב את תחושת הטעם של בשר. חומרי טעם ותבלינים משמשים במיומנות כדי לשחזר את איכויות הבשר המלוחות ומגוון הטעמים, ואנשים רבים, כולל לא טבעונים, מבינים שהמוצרים המודרניים של תחליפי בשר, דומים באופן מפתיע לבשרים אמיתיים, מבחינת הטעמים והמרקמים.

    תחליפי בשר לטבעונים פוגעים איכות הסביבה

    יש הטוענים שתחליפי בשר אינם ידידותיים לסביבה, בהנחה שייצורם עתיר משאבים, אבל ההיפך הוא הנכון. תחליפי בשר מהצומח מיוצרים בתהליכים שאינם פוגעים בסביבה ובבעלי החיים, ודורשים פחות אדמה, מים ואנרגיה, לצד הייצור המופחת של גזי חממה.

    לכן בחירת תחליפי בשר לטבעונים היא אפשרות שמתאימה לאנשים שמעוניינים להפחית את תרומתם להשפעה שלילית על הסביבה.

    דירוג

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק