תוכן עניינים
עוגת גבינה ללא אפיה עם אוראו
עוגות גבינה ללא אפיה הן תענוג גדול עבור מי שמעוניין בקינוח קליל, אוורירי וטעים שגם כיף להכין עם הילדים בכל עת. העוגה מתאימה לכל שעה, לכל אירוע, ולכל חשק.
מצרכים
- 400 גרם עוגיות אוראו מפוררות
- חצי כוס חלב
- 1 כפית נס קפה לא מגורען
- 100 גרם חמאה מומסת
- 750 גרם גבינה לבנה 9%
- 1 חבילה פודינג וניל
- 1.5 מיכל שמנת מתוקה 38ֵ%
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1 שוקולד מריר
אופן ההכנה
יש לערבב את האוראו עם החמאה ונס הקפה עם מעט מים חמים ולהדק חצי מהכמות לתחתית אחידה לתבנית ולהכניס למקפיא.
ערבבו את הגבינה, 1 מיכל שמנת מתוקה, פודינג והמייפל לתערובת אחידה וחלקה ולשפוך מעל העוגיות המפוררות.
המיסו את השוקולד וחצי השמנת המתוקה יחד עם חצי כוס חלב במיקרוגל או בבאן מארי, הניחו בצד לצינון. לאחר מכן שפכו על העוגה, ומעל פזרו את החצי השני של פירורי האוראו. יש להכניס למקפיא לכמה שעות, או ללילה שלם במקרר.
עוגת גבינה ללא אפיה עם פתי בר וניל
מצרכים
- 150 גרם פתי בר וניל מרוסקים לחלוטין
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 וחצי שמנת מתוקה 38%
- 250 גרם גבעת שמנת 25%
- 1 כפית תמצית וניל
- 150 גרם שוקולד מריר
- 0.5 מיכל שמנת מתוקה נוסף
אופן ההכנה
יש לערבב את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה ולהדק בתחתית של התבנית. העבירו למקרר.
במקביל, הקציפו חבילה וחצי של שמנת מתוקה לקצפת יציבה והניחו גם במקרר. בקערה נפרדת עבדו את הגבינה ואת הסוכר לבלילה חלקה ואחידה ושפכו את הקצפת לתוכה. הניחו במקרר להתייצבות.
להכנת הציפוי לוקחים את חצי מיכל השמנת שנשאר ומרתיחים בסיר. שברו פנימה את השוקולד וכו כמה דקות, הוסיפו את תמצית הווניל וערבבו עד שהנוזל הופך לחלק וסמיך. הניחו בצד לצינון.
שפכו את הקצפת על תחתית התבנית עם הביסקוויטים הטחונים, ואת הציפוי על הקצפת, כסו והכניסו למקפיא לארבע שעות ואף יותר.
עוגת גבינה ללא אפיה מהירה וקלה
בין אם קיץ ובין אם חורף בחוץ, עוגות שאינן מצריכות אפיה משרות אווירה כיפית ונעימה. כל מה שצריך לדעת זה לגשת למטבח, לקחת קערית גדולה מספיק וליצוק פנימה את המוצרים שיש בבית ומתאימים. וכאן יש לכם מתכון לעוגה טעימה, אוורירית, נימוחה ומהירה. תהנו!
מצרכים
- עבור התחתית הפריכה:
- 50 גרם חמאה מומסת
- 10 פתי בר טחונים
עבור הגבינה:
- 2 שמנת מתוקה 38%
- 2 סוכר וניל
- 1 שמנת חמוצה
- 1 פודינג וניל
- 1 גבינה לבנה 9% 500 גרם
- 1 כפית גרידת לימון
- 3 כפות מיץ לימון
- תותים טריים חתוכים
אופן ההכנה
יש לערבב את החמאה המומסת עם הפתי בר הטחונים, להדק לתחתית התבנית ולהכניס למקרר.
בזמן שהתחתית בהתייצבות במקרר הקציפו את מיכלי השמנת עם הסוכר הרגיל והווניל עד שמתקבל קצף אחיד וקשה. הוסיפו את השמנת החמוצה ואת הפודינג והאטו את המהירות. במקביל, הוסיפו את הגבינה הלבנה, את הלימון ואת מיץ הלימון והמשיכו בערבול עדין עד שהכל נטמע בתוך הבלילה וזו הופכת לאחידה וחלקה.
שפכו את הבלילה אל התבנית וכסו בניילון נצמד. הכנסו למקפיא ל-45 דקות.
לאחר 45 דקות הוציאו את העוגה מהמקפיא, פזרו מעליה את התותים החתוכים והחזירו למקפיא ללילה שלם.
עוגת גבינה ללא אפיה וללא סוכר
כשמדובר בעוגות, אין שום סיבה שגם חובבי העוגות שלא יכולים לצורך סוכר לא יוכלו ליהנות מעוגות טעימות ללא סוכר. מה שכן, צריך בהחלט לדעת איזה תחליפי סוכר לשים על מנת שהעוגות יצאו טעימות בדיוק במידה, ולא מזיקות מבחינת הסוכרים. יש כאן מתכון נעים, קליל, כיפי ונטול סוכר של עוגת גבינה משגעת.
*שימו לב להמרה, כפית 1 של תחליף סוכר, שווה לכפית אחת של סוכר.
מצרכים
- 200 גרם עוגיות שוקולד ללא סוכר
- 2 כפות קוקוס
- 1 כף תחליף סוכר (משמע, שווה ערך לכף סוכר)
- עוד חצי כוס תחליף סוכר
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה מומסת
- 500 גרם גבינת שמנת לא פחות מ9% שומן
- 1 גביע שמנת חמוצה 15%
- 1 אינסטנט פודינג ללא סוכר שקית קטנה (4 כפות)
- 1 שמנת מתוקה 38% קרה
אופן ההכנה
בקערה יש לטחון את העוגיות עם תחליף הסוכר והמלח, להוסיף את החמאה ולערבב עד שהחומרים הופכים לתערובת פירורים. פזרו כרבע מהפירורים בתחתית של התבנית והדקו היטב, הכניסו למקרר.
במקביל הקציפו את השמנת ואת תחליף הסוכר עד 3 דקות לקצפת אחידה ויציבה. הוסיפו את הקצפת אל הקערה עם הגבינה וערבבו בקיפול עדין לקרם אחיד ויציב.
שפכו כשליש מהקרם ויישרו על התבנית עם התחתית פירורים. הוסיפו עוד שליש פירורים, שפכו עוד שכבת קרם, וחזרו על הפעולה פעם נוספת כד שיהיו עד 3 שכבות לעוגה. את העוגה יש לסיים כאשר יש שכבת פירורים מעל.
כסו בניילון נצמד והכניסו למקפיא לארבע שעות.
עוגת גבינה ללא אפיה – קינוח מהיר ומושלם
לא כולנו נולדים קונדיטורים. או בכלל, אנשים שאוהבים לאפות וזה בסדר. ישנם כאלו שפחות מתחברים למטבח, וישנם כאלו שיותר.
לכן חשוב שיהיו לנו מתכונים מהירים לקינוחים טעימים כשאנחנו מעוניינים בכל זאת להכנס למטבח ולנסות את מזלנו. עוגת גבינה ללא אפיה היא עוגה מדהימה שאפשר להכין במהירות. ואם יש לכם סבלנות להמתין לה במקרר, היא תצא טעימה אפילו עוד יותר.
עוגת גבינה ללא אפיה – איזה גבינות מתאימות לה?
הגבינות המתאימות ביותר לעוגת גבינה שהיא עוגה ללא אפיה הן הגבינות השמנות, בעלות ה30 אחוזי שומן. הסיבה לכך היא כי הן מחזיקות ביציבות גבוהה יותר ובקירור, הן 'מתגבשות' ומתייצבות היטב.
הגבינות המתאימות לאפיה הן יותר הגבינות היבשות שאינן מגירות נוזלים במהלך הזמן בתנור. ואילו הגבינות השמנות יותר הן אלו המתגבשות יותר טוב בתוך המקרר.
כך שאם אתם שוקלים לגבי איזה גבינות לקנות לעוגת גבינה ללא אפיה: גבינת ריקוטה עתירת אחוזי שומן, מסקרפונה, גבינת שמנת. וכל גבינה שהיא לא מלוחה מדי ובעלת אחוזי שומן של 30%.
עוגה לכל אירוע
עד לפני כעשור וקצת עוגות גבינה נחשבו לעוגות שהן לא חגיגיות במיוחד, ויש להן סטנדרט אחד בלבד. עוגה פשוטה, מגבינות, עם תחתית אפויה או אפילו ללא תחתית אפויה.
עם השנים עוגות הגבינה קיבלו שידרוג משמעותי והפכו חגיגיות ומתאימות לכל אירוע. כיום ניתן למצוא עוגות גבינה מקושטות בפירות באופן חגיגי, משולבות קצפות שונות. ומשולבות טעמי שוקולד, לוטוס, ביסקוויטים שונים וגם ליקרים לקינוחים.
כך שעוגת גבינה יכולה להתאים גם ליום הולדת חגיגית, גם לבר או בת מצווה וגם לברית או בריתה. גם עוגות החתונה המפורסמות מכילות בתוכן גבינות מיוחדות המעניקות להן יוקרה.
גבינת המסקרפונה המפורסמת מככבת כמעט בכל עוגה חגיגית, ומעניקה לה לא רק טעם עשיר. אלא גם מראה יציב וגבוה.
כיום לא קשה למצוא מתכונים מעולים לעוגות, למגוון של עוגות. כל מה שצריך לעשות זה להתרווח ולדפדף. היתרון בעוגות גבינה הוא שניתן להכין אותן כמעט מכל מה שיש בבית.