מתכון קינוח פרווה ללא אפיה

בוואריה פרווה רכה ומטריפה

בוואריה, הקינוח הקלאסי שכולנו אוהבים וזוכרים עוד מהילדות. טעמים עדינים ומתוקים של וניל משולבים באגוזים, וסירופ שוקולד שמתמוסס לנו לחלקיקים טעימים של עונג. מתאים לכל אירוע, לכל רגע ביממה, לילה, בוקר, לאירוח וכמתנה טעימה. זאת בוואריה, כולם כולל כולם אוהבים אותה 😊

מרכיבים

  • חצי כוס מים
  • 5 כפיות ג'לטין
  • 2 כוסות חלב צמחי
  • 4 חלמונים XL
  • קורט מלח
  • 1 כפית של תמצית וניל
  • 1 גביע שמנת מתוקה צמחית

עבור הרוטב

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1 וחצי כף שמן
  • אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

ערבבו בקערה אחת ג'לטין ומים והשהו עשר דקות במקרר. בסיר, בשלו את החלב הצמחי על להבה עד לרתיחה מלאה. כשהחלב מגיע לרתיחה הסירו מהאש והוסיפו שליש מהחלב אל תוך תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב עד שהופכת להיות תערובת אחידה וחלקה.

הוסיפו את יתרת החלב לקערה וערבבו היטב. החזירו את התערובת אל הסיר ובשלו על להבה לא גבוהה מדי כאשר אתם מערבבים ללא הפסקה עד שהתערובת הופכת לסמיכה מעט. הסירו מהאש, הוסיפו את הג'לטין וערבבו עד שהוא מוטמע לחלוטין.

סננו את התערובת אל קערה נפרדת וצננו בטמפרטורת החדר רבע שעה.

בינתיים הקציפו בקערת מיקסר שמנת לקצפת רכה ויציבה ושפכו אל תוך התערובת עד שאתם מקבלים בלילה אחידה. הבלילה תתייצב בקירור. העבירו לתבנית, כסו, וצננו לילה שלם במקרר.

להכנת הרוטב קצצו את השוקולד ושימו בקערה, המיסו במיקרוגל עד לקבלת קרם שוקולד חלק ואחיד. הוסיפו את השמן והמשיכו לערבב.

יש לחתוך את הבוואריה לריבועים, ולהגיש עם רוטב השוקולד החם, והאגוזים הקצוצים.


כדורי תמרים עם קוקוס וקקאו

קינוח מתוק, קליל ומושלם שכיף להכין גם עם הילדים. תוך כמה דקות יש לכם כדורי תמרים מתוקים בטעמי קקאו משולבים בטעמי קוקוס עדינים. מושלם ליד הקפה, ליד השוקו, ליד התה וגם ליד כוס יין אדום.

מרכיבים

  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1 כוס קוואקר
  • 3 כפות קקאו
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 3 כפות סילאן
  • 150 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 1 חבילה קוקוס טחון

אופן ההכנה

יש לקצוץ את השוקולד ולהעביר אותו לקערה עם כל המצרכים, בלי הקוקוס. ערבבו טוב והעבירו למקרר לעד שעה. על התערובת להיות דביקה מעט. אם היא לא דביקה, תוסיפו עוד חמאת בוטנים.

צרו כדורים קטנים עם ידיים רטובות מעט וגלגלו את הכדורים בקוקוס. סדרו על מגש, והעבירו לצינון במקרר.

הגישו באהבה.


גלידונית ביתית עם קוקוס

גלידונית היא קינוח משגע שכולם אוהבים. כשאפשר להכין אותה בבית זה אפילו יותר כיף, אפשר ליהנות מזמן איכות עם הילדים, ובמקרה הקינוח הזה הוא גם פרווה שמתאים לכולם, כולל כולם. התהליך לא ארוך מדי וכיפי.

מרכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 150 גרם קוקוס טחון
  • 5 כפות שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם שיבולת שועל דקה מבושלת

אופן ההכנה

יש לבשל את שיבולת השועל עד שהופכת לרכה ונוחה לערבוב עם חומרי גלם נוספים. לאחר שהיא מוכנה, להוסיף לה את הקוקוס ואבקת הסוכר ולערבב היטב.

בסיר אחר יש להמיס את שמן הקוקוס לגמרי ולהסיר מהאש. להוסיף את השמן, את הוניל ולערבב היטב. להעביר למקרר לעשרים דקות לצינון.

לאחר שהתערובת התקררה, יש להוציא, ליצור ריבועי גלידונית עם הידיים ולהניח על מגש אפייה בנייר מרופד. להחזיר למקרר להתייצבות נוספת.

בזמן שאצבעות הקוקוס במקרר, יש להמיס את השוקולד המריר בקערה במיקרוגל עם מעט מים חמים ולתת לקרם השוקולד להצטנן לטמפרטורת החדר, אבל שלא יהיה קשה, שאפשר יהיה לעבוד איתו.

יש לטבול את אצבעות הקוקוס בשוקולד ולהניח על מגש אפיה ולהכניס למקפיא עד שהן קופאות.

להגיש באהבה.


קרם וניל מתקתק עם פירות

קינוח כוסות מתוק, קייצי, ללא חומרי חלב המתאים לכולם. טבעוניים, שומרי כשרות, רגישים ללקטוז או לכל מי שמתחשק לו קינוח שאינו חלבי והוא קליל יותר.

מרכיבים

  • 2 כוסות חלב סויה
  • 2 שמנת מתוקה צמחית
  • 3 כפות סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר
  • 15 תותים חתוכים לפלחים
  • 1 סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

יש לערבב את החלב עם השמנת המתוקה ולהקציף היטב עד לקבלת קצפת יציבה ורכה. להוסיף לסירוגין את סוכר הוניל, הסוכר הלבן ואת תמצית הוניל ולערבב. למעוניינים, אפשר להוסיף גם כפית קפה נמס לטעם וצבע.

להניח את הקצפת במקרר להתייצבות. במקביל, לגרור את השוקולד המריר ולחתוך את התותים.

לאחר מכן להעביר את הקצפת אל שקית זילוף, ולהזליף את הקצפת בצורת קישוט כלשהי שתבחרו, אל תוך כוסות קינוח. הזליפו שכבה אחת, לאחר מכן קשטו במעט תותים ושבבי שוקולד, והזליפו עוד שכבה. עשו זאת עד שהשכבה האחרונה היא שכבת קצפת, עליה תפזרו עוד תותים, ועוד שבבי שוקולד.

אפשר גם לעטר מלמעלה עם קוקוס טחון, או אבקת סוכר. אגוזים מסוכרים, פיסטוקים, וכל מה שעושה לכם טעים וטוב בלב.

הגישו באהבה.


קינוח פרווה ללא אפיה – מתוק משמח לבב אנוש

את האהבה למתוקים כולם מכירים, כמעט ואין אחד או אחת מאיתנו שיסרבו לביס המתוק. בטח כאשר מדובר בביס כל כך איכותי. הקלות שבה עולם הקינוחים כיום מעניק לנו קינוחים מהירים ואיכותיים, היא כמעט בלתי נתפסת.

בעבר, הקינוחים היו דבר מורכב שהצריך מתכון וחיפוש של מתכונים נלווים די לקבל השראה ויצירתיות. כיום, אפשר להכין קינוח פרווה ללא אפיה וללא סיבוך מיותר. עוגות קרות או קפואות, בסיסי עוגה מוכנים מראש. או קינוחי כוסות בשכבות טעימים במיוחד משולבי פירות, ביסקוויטים, בסיסי עוגה מוכנה או אפילו רק קצפות.

יכולות הגיוון הן אינסופיות. בעיקר כי מדובר גם ביכולת נהדרת לשלב קינוחים שהם ללא מוצרי חלב. המודעות לרגישות ללקטוז, לשמירה על הכשרות ולרווחתם של הטבעוניים עלתה משמעותית בשנים האחרונות.

קינוח פרווה ללא אפיה – כאן נהנים כולם בכיף

אם אתם לא צורכים חלב, אתם בטח מכירים את הסיטואציה. בה אתם יושבים ומתארחים ולא יכולים לאכול מהקינוח כי הוא חלבי. זה בסדר, לא לכולם יש מודעות. אבל אם אתם כמי שלא צורכים חלב, או כמארחים שמעוניינים לרווחת האורחים שלהם. אתם לבטח תרצו להכיר מתכונים איכותיים עבור קינוחי פרווה מתאימים.

קינוחי פרווה קל להכין בלי לאפות, הם קלילים וקרמיים ומרהיבים ביופיים כאשר הם עשויים בשכבות. אפשר להכין עוגות מוס קרות ללא מוצרים מתחלבים כמו עוגות ביסקוויטים טעימות. או עוגת עם בסיס עוגה מוכנה שאפשר לקנות. ואפשר להכין גם קינוחי כוסות טעימים וקרמיים.

לכל יום, ולכל רגע ביממה

כמעט תמיד טוב שיש קינוח טעים במקרר. לפעמים מתחשק לנו באמצע הלילה ביס מתוק קצת לפני השינה, או כשאנחנו יושבים מול הטלויזיה. ולפעמים מתחשק לנו בצהריים כשאנחנו מסיימים את הארוחה מוס קליל וקרמי.

הקינוחים הללו מתאימים לכל אירוע, לכל יום ולכל רגע ביממה. בין אם זו עוגת שכבות קרמית ללא מוצרי חלב. ובין אם זהו קינוח קטן בכוס אישית מתוק שמסתיים בכמה ביסים של עונג. כך או כך, הקינוחים מרימים לנו את מצב הרוח ומשמחים לנו את הלב, וזה למעשה כל הקסם.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק