לא רק עוגיות - חמאה לקינוחים

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    לא רק עוגיות – חמאה לקינוחים

    אם תחשבו על זה, חמאה היא אחד ממוצרי הבסיס במטבח. היא אחראית על שלל קינוחים, רטבים ומאכלים משובחים, שלא היינו מגיעים אליהם ללא תרומתה האדירה של החמאה. במאמר זה נביא לפניכם שלל מתכונים נהדרים שבהם מככבת החמאה האהובה, הטעימה והנפלאה!

    עוגת חמאה קלה כנוצה

    תאמינו או לא אבל המתכון המקורי של עוגת חמאה הוא מתכון לעוגה כבדה מאוד! שמה המקורי היא pound cake כיוון שהייתה עשויה מפאונד אחד של קמח, פאונד אחד של חמאה, פאונד אחד של סוכר ופאונד אחד של ביצים! שערו בנפשכם איזה מרקם דחוס ועבה היה לעוגה הזו. כיום, מדובר באחת העוגות הקלילות, הנימוחות והיותר טעימות שיש, כיוון שטעם החמאה הוא כה עדין ונעים. היא מושלמת לצד כוס קפה או תה כשמתחשק לכם לנשנש עוגה נימוחה במיוחד.

    עוגיות חמאה נימוחות

    את עוגיות החמאה אין צורך להכיר לכם, הן עשויות מהרבה חמאה ומצרכי בסיס נוספים כמו קמח, סוכר וביצים, שמהם ניתן ליצור בצק שממנו ייקרצו העוגיות הנימוחות. את עוגיות החמאה אפשר להכין בגרסתן הפשוטה ביותר ולהשאירן בגוון הזהוב שאיתו הן יוצאות מן התנור. אפשר פשוט להשאיר אותן על רשת הקירור ולתת להן לקבל את המרקם הפריך והנימוח של עוגייה מושלמת. מי שרוצה לשדרג את העוגיות שלו יכול להוסיף עליהן ציפוי של רויאל אייסינג – אבקת סוכר עם… ניחשתם נכון – חמאה! אפשר גם להכין ציפוי של בצק סוכר, לטבול אותן בציפוי של שוקולד או למרוח עליהן ריבת תות ולחבר להן עוגייה נוספת.

    מופלטה

    אי אפשר לאכול את מאכל המימונה המסורתי מבלי למרוח על המופלטה שכבה נדיבה של חמאה ולחזק אותה עם מעט דבש או ריבה שהכינה המאמא המרוקאית במו ידיה. למרות שהמטבח המרוקאי אינו מושתת כלל על החמאה, דווקא בקינוח הכה אהוב הזה, היא כוכבת המסיבה.

    כנאפה

    הכנאפה לא הייתה יכולה להיות כנאפה ללא חמאה. שערות הקדאיף העדינות והפריכות שאנחנו כל כך אוהבים, נפגשים לראשונה עם החמאה המומסת ונעטפים בה בעדינות וברכות כדי לא להישבר. לאחר שכל השערות מצופות היטב בחמאה, ניתן לשטח אותן אל המחבת, להוסיף את תערובת הגבינות ולשטח את יתרת שערות הקדאיף על החלק העליון. לאחר טיגון קצרצר תחכה לכם כנאפה ביתית מדהימה! שפכו עליה מי סוכר בנדיבות ופיסטוקים קצוצים ותיהנו ממיטב חומרי הגלם המכונסים לתוך ביס אחד מושלם של כנאפה.

    ממרח חמאת שום

    חמאת שום היא אחת החמאות הטעימות והמפנקות ביותר שיש, ברמה כזאת שהלחם או הלחמנייה או הטוסט הם רק תירוץ לזלול את החמאה המעולה הזו. כדי להכין אותה תזדקקו להרבה שום כמובן, גבינת פרמז'ן, בזיליקום, מעט שמן ומלח. טחנו הכול במעבד מזון והרי לכם חמאת שום מטריפה!

    פירה צרפתי עם חמאה

    בישראל, בתים רבים אינם מערבבים חלב עם בשר ולכן מכינים גרסה של פירה שהיא פרווה, אך למעשה הפירה הצרפתי העשיר מכיל בתוכו גם חמאה וגם שמנת. שני הרכיבים הללו מעניקים לו טעם שאינו דומה לשום דבר שאכלתם, ומרקם קטיפתי ומענג במיוחד. אם גם אתם רוצים ליהנות מהטעמים הללו, בשלו תפוחי אדמה במים חמים עד ריכוכם, שפכו את כל המים והוסיפו אל תפוחי האדמה הלוהטים חמאה, שמנת ומלח – זהו גן עדן בפה במיטבו.

    לסיכום, אנו חבים רבות לחמאה שמאפשרת ליהנות ממנה גם כחמאה מומסת, גם כממרח של חמאה, גם כמשפרת טעמים וגם כמרכיב העיקרי בעוגות ועוגיות. אם טרם ניסיתם לשלב אותה במתכונים שונים, זה הזמן לעשות זאת וליהנות מתוצאות יוצאות מן הכלל של טעמים משובחים.

    דירוג

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק