מתכון עוגת שמרים נוטלה

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    עוגת שמרים נוטלה

    עוגת שמרים נוטלה

    נוטלה אהובה כמעט על כולם, ובטח על אוהבי השוקולד על כל סוגיהם. כשמשלבים אותה עם קמח שמרים נימוח ותפוח, היא פשוט מושלמת אפילו יותר מהרגיל.

    לעוגה זו יש להכין תבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ.

    מצרכים

    • 4 כוסות קמח
    • 3 כפות סוכר
    • כף וקצת שמרים יבשים
    • 2 ביצים M
    • קורט מלח
    • 100 גרם חמאה
    • 1 וחצי כוס חלב פושר

    עבור המלית

    • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
    • 1 חבילה קטנה של נוטלה

    לציפוי

    • ביצה
    • חצי כוס סוכר
    • חצי כוס מים

    אופן ההכנה:

    יש לנפות את הקמח, הסוכר והשמרים אל קערת מיקסר ולערבב היטב. הוסיפו את המלח, החמאה והביצה ובצעו לישה במהירות נמוכה. הוסיפו את החלב ולושו ל8 דקות בערך.

    הוציאו את הבצק והעבירו אל קערה משומנת. גלגלו אותו בתוך הקערה על מנת שיהיה משומן היטב וכסו בניילון נצמד או מגבת. הניחו את הבצק לצורך התפחה עד שעה וחצי או עד שמכפיל את הנפח שלו.

    רדדו את הבצק לעלה דק ומלבני ומרחו את ממרח הנוטלה, ומעליו את השוקולד המגורר. גלגלו את הבצק לרולדה וחלקו אותה לשניים. העבירו למקפיא לרבע שעה. עם הוצאת הרולדות מהמקפיא מתחו אותן, חצו אותן לצורך רידוד וצרו צורת בורג. עשו זאת גם עם החלק השני של הבצק.

    את שני הברגים לפפו אחד בשני, ועגלו לצורה של זר עם עיגול ריק באמצע. אם יש לכם תבנית עם חור, הניחו בתבנית כזו. אם לא, הניחו קערת זכוכית עמידה לחום באמצע על מנת שהחור לא יסתם.

    הניחו את הבצק להתפחה חוזרת של שעה במקום חמים, וכסו במגבת מטבח. בזמן זה חממו את התנור ל170 מעלות, הברישו את העוגה בביצה לאחר שתפחה ואפו עד 35 דקות. או עד שהעוגה זהובה. ניתן למשוח גם בסירופ סוכר לאחר העוגה יוצאת מהתנור. את הסירופ יש להכין על סיר קטן ולערבב עד שהוא הופך משחת סירופ.


    עוגת שמרים נוטלה עם שקדים

    כשאתם מדמיינים את תחילת היום שלכם עם ביס מתוק מעוגת שמרים נוטלה עם שקדים, נכון שהיום נראה פתאום טוב יותר? יש לנו כאן בשבילכם מתכון מהמם, לא מורכב מדי, והכי חשוב, מחמם לב. עוגה זו צריכה להיות במקרר לילה שלם כבצק עוד לפני האפיה, חשוב לקחת בחשבון.

    מצרכים

    עבור הבצק

    • 6 כוסות קמח לבן
    • חצי כוס סוכר
    • 1 שקית סוכר וניל
    • חצי שקית שמרים טריים
    • קורט מלח
    • 3 ביצים
    • 1 כוס מים פושרים
    • 200 גרם חמאה רכה

    עבור המילוי

    • 2 חבילות נוטלה
    • 2 כוסות שקדים קצוצים
    • עבור סירופ
    • חצי כוס מים
    • חצי כוס סוכר

    אופן ההכנה:

    ערבלו במיקסר עם וו לישה את החומרים היבשים לבצק, חוץ מהמלח. הוסיפו את הביצים לסירוגין ואת המים והמשיכו לערבל עד 3 דקות.

    הוסיפו בהדרגה את החמאה לבצק, והמשיכו בערבול הלישה עד עשר דקות. אם נדבק בצק לדפנות, שחררו אותו עם מרית. הוסיפו את המלח והמשיכו ללוש.

    קמחו קערה ולושו בנוסף גם בה את הבצק עד אחידות מלאה, כסו עם ניילון נצמד והכניסו למקרר ללילה שלם.

    להכנת הסירופ חממו בסיר קטן את כל המצרכים לסירופ על אש קטנה ושמרו גם אותו במקרר.

    יום למחרת, חלקו את הבצק ל4 חלקים שווים ובצורות שאתם מעוניינים, ומרחו על הבצק נוטלה מעורבבת עם השקדים הקצוצים. לאחר שהבצק מוכן בצורתו, מרחו עליו ביצה ושומשום (לא חובה שומשום).

    התפיחו את הבצק בצד מכוסה במגבת מטבח לעוד חצי שעה וחממו בתנור בחום של 170 מעלות עד 45 דקות. או עד שאתם רואים שהעוגות שחומות.

    מרחו את הסירופ בעדינות על העוגות, ותיהנו 😊


    עוגת שמרים נוטלה ושוקולד לבן

    עוגת שמרים נוטלה ושוקולד לבן היא לא רק מראה נפלא לעין. ומתאימה לאירוח בגלל הצבעים היפים שבה והצורה היפה שלה. אלא גם טעימה בטירוף, נימוחה, ומושלמת כבר מהביס הראשון.

    לעוגה זו יש להכין תבנית אינגליש קייק

    מצרכים

    • 4 כוסות קמח
    • 2 ביצים
    • 1 וחצי כף שמרים יבשים
    • 1 כוס חלב
    • 2 כפות סוכר
    • קורט מלח
    • 2 כפות קקאו עם 2 כפות מים חמים
    • ממרח שוקולד נוטלה
    • 200 גרם שוקולד לבן במטבעות

    אופן ההכנה:

    בקערת מיקסר יש לשים את השמרים והקמח ולערבב. להוסיף בהדרגה קורט מלח, ביצים, שמן, מים וחלב ולערבב לבצק אחיד וחלק.

    את הבצק יש ללוש לכדור, ולחלק אותו לשני חלקים שווים. כדור אחד להניח בקערה להתפחה, וכדור שני להחזיר למיקסר ולהוסיף את הקקאו. ערבלו עד שכל הבצק חום. כסו בקערית נפרדת גם בניילון נצמד. לאחר ההתפחה, חצו כל כדור לחצי כך שיהיו לנו שני חצאי חום, ושני חצאי לבן.

    המיסו את השוקולד הלבן על בן מארי עם מעט מים לממרח שוקולד.

    קמחו משטח עבודה ורדדו לריבועים. מרחו כל 2 חצאים חומים בממרח שוקולד לבן, וכל 2 חצאים לבנים בממרח נוטלה. גלגל את הריבועים לרולדות, וצרו מכל 2 חצאים צורת בורג.

    שמנו את תבניות האינגליש קייק והכניסו פנימה. אפו בתנור על חום של 180 מעלות עד 40 דקות, או עד שהעוגות מוכנות ושחומות.


    עוגת שמרים נוטלה עם קינמון

    מכירים את הרגע הזה שכל מה שמתחשק לכם זה לשבת רגל על רגל, לא לעשות דבר, ולהתפנק על עוגה טובה עם קפה קר? אם כן, זה בדיוק המתכון בשבילכם. ואם זה חלום עבורכם, דעו שיש חלומות שאפשר להגשים, ובקלות.

    עבור עוגה זו הכינו תבנית אינגליש קייק

    מצרכים

    • 4 כוסות קמח
    • 3 ביצים
    • 1 וחצי כף שמרים יבשים
    • 1 כוס חלב חמים
    • חצי כוס מים
    • חצי כוס שמן
    • 2 כפות קקאו מעורבבות עם מים
    • 1 קופסא של נוטלה
    • 2 כפות שטוחות קינמון טחון

    אופן ההכנה:

    בקערת מיקסר הכניסו את השמרים והקמח וערבלו היטב. לאחרי כן הוסיפו את המלח והסוכר, הביצים, השמן, והחלב וערבלו היטב לבצק אחיד וחלק.

    צרו כדור מהבצק, וחלקו אותו לשני חלקים. שימו כל כדור בקערה נפרדת להתפחה.

    רדדו כל כדור למלבן של עד חצי ס"מ, ומרחו עליו נוטלה מעורבבת עם קינמון. גלגלו לרולדה ארוכה, מתחו אותה מעט, ושלבו אותה בצורת בורג עם החצי השני של הבצק, בו אתם גם מבצעים את אותה הפעולה.

    שמנו את תבנית האינגליש קייק ואפו את העוגה על 180 מעלות עד 40 דקות.

    אפשר לבזוק אבקת סוכר, או סירופ סוכר שמכינים על סיר קטן עם מים וסוכר.

    עוגת שמרים נוטלה – שלמות בביס אחד

    עוגה זו היא שילוב מדהים וממיס לכל מי שמכור לשמרים, ולנוטלה. אנחנו מכירים, או לפחות הכרנו, את הנוטלה בתור הממרח האהוב על הכריכים בבוקר. עם הזמן הנוטלה הפך להיות אפילו ממרח אהוב על עוגיות. הוכנס אל תוך שתיית השוקו, הפך להיות נוזל איכותי ושוקולדי על הגלידות, ועוד.

    אך עוגת שמרים נוטלה לוקחת את כל אלו בענק ומוסיפה את הרכות המחבקת של עוגות השמרים. ובכך היא הופכת להיות הקינוח המנצח המשלב בתוכו נוטלה מפנקת. זו עוגה שאהובה על הגדולים, על הקטנטנים, ועל המבוגרים ביותר אפילו.

    אפשר לשלב בה מגוון של שילובים, והיא מתאימה לחגים, לאירועים, ובעיקר לימי שישי בערב. אתם מוכנים? כי אתם הולכים לקבל מתכון מעלף. בעצם יותר ממתכון אחד של עוגת שמרים נוטלה שהולכת להמיס אתכם, ולגרום לכם להתאהב.

    עוגת שמרים נוטלה – ללמוד להתאהב בבצק

    אתם לא צריכים להיות כיום קונדיטורים מומחים או בעלי מאפיה כדי לדעת להתעסק עם בצק שמרים. נכון, זה מצריך מסע לימודי, זה מצריך סבלנות וזה מצריך אהבה למטבח. וגם אם אין לכם אהבה לאפיה כשאתם תלמדו להתעסק עם בצק שמרים, תתאהבו באפיה.

    יש משהו מאד מרגיע במטבח, לא מעט אנשים רואים באפיה המון קמח על השיש, וכלים שיש לשטוף. אבל פעולת הלישה, העיצוב, והריחות המדהימים והידיעה שאתם במו ידיכם הצלחתם להביא לאושר הזה. זה כבר שווה את הכל. והביס הראשון הרך והטעים בפה, עושה את כל ההבדל.

    לא רק נוטלה

    עוגת שמרים יכולה להשתלב נפלא עם טעמים כמו ריבת חלב, שוקולד, קרם וניל. קראנץ' שוקולד, שוקולד עדין, שוקולד בלונד ועוד מגוון רחב של טעמים. הקסם הוא לדעת לשלב את הטעמים בעדינות עם הבצק. ולדעת גם כמובן להתפיח אותו כראוי, מבלי לפספס את הייעוד שלו.

    אם הגעתם עד הלום, זה הרגע שבו אתם צריכים לקרוא קצת את המתכונים לפני שאתם מכינים אותם. ממש כמו הכנת שעורי בית איכותית. קראו על המתכונים, קראו את המצרכים, הכינו הכל מראש. והגיעו אל התהליך רגועים, ובטוחים.

    5/5 - (1 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק