מתכון עוגת גבינה של פעם

מתכון עוגת גבינה של פעם

עוגה פשוטה, לא מפונפנת מדי ועם טעם שכולנו מתגעגעים אליו ליד הקפה או ליד התה, ומזכיר לנו את הבית.

מצרכים

  • 1 וחצי כוסות של קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 6 ביצים
  • 2 כפות חלב
  • כוס ושתי כפות סוכר
  • 1 מיכלי גבינה של 5%
  • 1 מכל גבינה של 9%
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 גרידה מלימון שלם
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס קורנפלור

אופן ההכנה:

חממו את התנור ל190 מעלות, בקערה ערבלו חלמון 1, חמאה, אף סוכר, הקמח ואבקת האפיה לבצק פירורים. שמנו תבנית עם תרסיס שמן או חמאה והעבירו את הבצק אל תחתית התבנית, רדדו עם הידיים היטב והעבירו לתנור לחצי שעה, לאחר חצי שעה הוציאו לצינון.

את המלית הכינו בקערית הקצפה במיקסר בנפרד. הקציפו 6 חלבונים והוסיפו בשלבים כוס סוכר. הקציפו עד שמתקבל קצף יציב, אך לא קצף נוקשה מדי.

בקערה נפרדת ערבבו את החלמונים והוסיפו את השמנת, הגבינות וגרידת התפוז. קפלו פנימה גם את הסוכר (הכף שנותרה) והווניל וערבבו היטב יחד עם הקמח והקורנפלור עד שיש בלילה ללא שום גושים.

העבירו את המלית אל התבנית עם הבצק, החזירו לתנור על 190 מעלות לרבע שעה, לאחר מכן העבירו ל150 מעלות ואפו לעוד שעה.

בתום האפיה כבו את התנור והניחו לעוגה בתנור כשעתיים כאשר התנור כבוי. אסור לפתוח את דלת התנור בהמשך היות והעוגה יכולה 'ליפול'. בסיום התהליך העבירו למקרר כאשר העוגה מכוסה.


עוגת גבינה של פעם עם צימוקים

עוגת הגבינה הממיסה את הלב ואת הבטן בטעמים של פעם משולבת צימוקים טעימים המוסיפים מתיקות היא מתכון אדיר למי שמעוניין במשהו מתוק וקליל באמצע היום. או גם באמצע הלילה אם פשוט מתחשק לכם. היא קלה להכנה, טעימה, ופשוט עושה טוב בלב ובנשמה.

מצרכים

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 חבילה של 750 גרם גבינה 9%
  • 1 גביע שמנת
  • 1 גרידת לימון שלם
  • 2 כפות קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 4 ביצים כאשר הן מופרדות
  • 1 כוס סוכר רגיל
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 100 גרם צימוקים
  • קוקוס טחון לקישוט
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

חממו את התנור לחום של 180 מעלות ובינתיים בקערה שימו את הגבינה, החמאה, השמנת, הלימון, החלמונים והקמח יחד עם סוכר הוניל והקציפו.

לאחר מכן בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה והעבירו אל בלילת הגבינה להטמעה לאה. שפכו על התבנית המשומנת ושפכו מעל את הצימוקים. החדירו מעט את הצימוקים פנימה אל תוך הבלילה.

אפו את העוגה שעה עד שהיא יציבה ואף מזהיבה וכסו אותה בנייר אפייה תוך כדי האפייה. אפו עד לתום ההכנה. הוציאו, צננו, ושפכו מעל קוקוס טחון מעורבב עם אבקת סוכר.


עוגת גבינה של פעם מהירה וקלה

עוגת גבינה עם טעם של פעם שהולכת להשאיר אתכם עם חשק של עוד עם כל ביס וביס. מתכון קל, פשוט, שכיף להכין לבד וגם ביחד.

מצרכים

  • חבילה של 500 גרם גבינה 5% שומן
  • 2 גביעי שמנת חמוצה 15%
  • 6 ביצים מופרדות היטב
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 1 גרידת תפוז שלם
  • 3 כפות קורנפלור

אופן ההכנה

חממו את התנור ל200 מעלות והניחו בתוכו תבנית עם מים רותחים ליצירת לחות.

ערבבו את השמנת עם הגבינה, החלמונים, התפוז ורבע מכוס הסוכר.

הוסיפו לסירוגין את הקורנפלור וערבבו עד שהתערובת חלקה ואחידה.

בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים עם מעט מלח ומה שנשאר מהסוכר לקצף יציב, חזק וחלק.

העבירו שליש מהקצף של החלבונים למלית הגבינה וערבבו היטב עד להטמעה. קפלו באופן עדין את מה שנשאר מהקצף אל תוך המלית והטמיעו היטב.

שמנו תבנית גבוהה של 22 ס"מ ושפכו את הבלילה (אפשר גם תבנית רגילה של 26 ס"מ). אפו כ15 דקות בחום של 190 מעלות עד שהעוגה מזהיבה בחלק העליון שלה. הוציאו מהתנור, הפרידו את דפנות העוגה, הנמיכו ל160 מעלות והמשיכו לאפות עוד שעה ורבע עד שהעוגה יציבה לחלוטין. השאירו את העוגה שעה נוספת בתנור ושעה מחוץ לתנור, לאחר מכן העבירו למקרר.


עוגת גבינה של פעם עם פירורים

שילוב קלאסי וטעים במיוחד של העוגה הטעימה של פעם, משולבת פירורים נימוחים שכולם מחפשים אותם גם בביס האחרון של העוגה על הצלחת. מתכון קל, קייצי, כיפי ואוורירי.

מצרכים

  • עבור הבצק
  • 2 כוסות קמח תופח
  • חצי שקית אבקת אפיה
  • 1 סוכר לבן
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ביצה

עבור הגבינה

  • 1 חבילה 750 גרם גבינה 5%
  • 1 פחית חלב מרוכז
  • 2 ביצים
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

את כל חומרי הבצק יש להכניס למיקסר ולבצע ערבול עד שהמלית הופכת להיות בצק לח, אחיד וגמיש. חצי מכמות הבצק מכניסים לקערית, מכסים, ומכניסים למקרר. רפדו תבנית בבצק שנשאר ואפו בחום של 150 מעלות עד 20 דקות בתנור.

את כל חומרי הגבינה ערבבו בקערית נפרדת למלית חלקה ואחידה. שופכים את המלית על הבצק האפוי, מוציאים את הבצק שנמצא במקרר ומפוררים אותו לאט ובעדינות מעל המלית. מורידים את חום התנור ל140 מעלות וכניסים שוב את העוגה לשעה וחצי. את העוגה בתום האפיה יש להניח על השיש עד לצינון מלא ולהכניס למקרר ל12 שעות.


עוגת גבינה של פעם – כי מגיע לכם זיכרון מתוק

אתם בטח זוכרים את הקונדיטוריות הקטנות של פעם, לפני שבתי המאפה הגדולים השתלטו על הרחובות. הן תמיד היו בפינת הרחובות הכי סואנים, בתוכן אורות חמים ונעימים והרחוב תמיד הריח נפלא בזכותן.

בימי הקיץ החמים תמיד היה צונן ונעים בתוכן. ובימי החורף תמיד חיכה לנו משקה חם ומפנק עם פרוסת עוגת גבינה של פעם נימוחה.

עם הזמן, כשבגרתם כל מה שרציתם היה זה לשחזר את הטעם של עוגת הגבינה הזאת. וחיפשתם מתכון מתאים. כי הקונדיטוריות הקטנות והמופלאות הללו התפוגגו כמו קסם זמני, ואיתן, גם העוגות הקסומות הללו.

עוגת גבינה של פעם – הגיע הזמן להפסיק לחפש

ממש כמו ממתק שקיבלנו כשהיינו ילדים, שוקולד טעים או סוכריה מיוחדת. גם עוגת הגבינה עם הטעם המיוחד של פעם היא זיכרון מתוק שאנחנו רודפים אחריו, ובצדק. הדבר היחיד שהשתנה הוא שהיכולת של הקונדיטורים לשדרג את העוגות התחדש.

כיום, עוגות גבינה מתאימות לכולם. הן מתאימות גם לרגישים ללקטוז, גם שומרי הכשרות וגם לטבעוניים. כך שגם העוגות עם הטעם המתוק של פעם יכולות לגרום לכולם ליהנות מהן.

עוגות הגבינה האפויות הן עוגות שמשתמשים בהן בגבינות יבשות וכחושות. הסיבה לכך היא על מנת שלא יוציאו נוזלים בזמן האפייה ו'יפילו' את העוגה או יהרסו את היציבות שלה.

עוגות גבינה קרות, הן עוגות הגבינה שבהן משתמשים בגבינת המסקרפונה העשירה. או הריקוטה, ובעיקר גבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים.

העוגה שכולם אוהבים

אין אירוע שבו עוגת גבינה שיוצאת מהתנור או מהמקרר לא גורפת מחמאות. למעשה, גם שאר הקינוחים העשויים על בסיס גבינה תמיד גורפים מחמאות. מדובר במתכון שהוא תמיד מנצח.

תחתית בצק טעימה חמאתית ופריכה, ומעליה קרם גבינתי עשיר רך וטעים. לרוב 'מתובל' בפירות עסיסיים, או פירורי שטרויזל פריכים.

זה לא משנה אם אתם אופים את העוגה ליום הולדת, או אם אתם אופים אותה למפגש חברים. היא הולכת לגרוף מחמאות רבות, ובין אם אתם מוכשרים באפיה או לא. העוגה הזאת הולכת לשנות לכם את החיים.

מתכונים קשורים