מתכון עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג

מתכון עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג

עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג

המתכון לעוגה המתוקה וקלילה הזאת הוא מתכון משפחתי שעובר מדור לדור, ולא סתם בכל ביס מרגישים בו את הקלילות, האווריריות והטעמים העדינים. הכינו עבור העוגה הזאת שתי תבניות אינגליש קייק, ומים לקפה, אתם הולכים ליהנות מכל רגע.

מצרכים

  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 וחצי כוס מיץ תפוזים
  • 2 ביצים XL
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • כף אבקת סוכר
  • 50 גרם חמאה מומסת

עבור סירופ

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

חממו תנור לחום של 180 מעלות, ושמנו את התבניות.

ערבבו את השמן, הסוכר, המיץ, הביצים, הקוקו, הקמח, הפודינג, אבקת הסוכר והחמאה אל בלילה חלקה ואחידה.

שפכו את הבלילה אל שתי התבניות, והעבירו לתנור עד 30 דקות, או עד שהעוגות משחימות ותפוחות.

כאשר העוגות מוכנות הוציאו אותן לצינון על השיש ובזמן הזה הכינו את הסירופ. ערבבו את הסוכר עם המיץ על סיר קטן עד שהנוזל הופך להיות סמיך וסירופי.

חוררו מעט את העוגות עם שיפוד עץ ושפכו את הסירופ כך שיחדור אל תוך העוגות בעדינות.


עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג וקוקוס

השילוב של תפוזים, וניל וקוקוס הוא שילוב שכולם אוהבים והוא תמיד מנצח. הוא משתלב נפלא בתוך העוגה האוורירית והטעימה הזאת שתעניק לכם עונג בכל ביס. אפשר לקשט בסירופ סוכר ומים, או סירופ סוכר ומיץ תפוזים, או אפילו רק קוקוס טחון אם אתם פחות מעוניינים במתיקות של הסירופ.

מצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 1 פודינג וניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • 2 כוסות קמח תופח
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

עבור הסירופ

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות סילאן

אופן ההכנה

חממו תנור מראש ל170 מעלות ושמנו שתי תבניות אינגליש קייק.

הקציפו את הסוכר והביצים במהירות גבוהה, הנמיכו את המהירות והוסיפו את הפודינג, המיץ, הקמח, השמן והווניל עד שמתקבלת בלילה אחידה חלקה וללא גושים.

העבירו את הבלילה אל שתי התבניות ואפו בתנור על 170 מעלות ל35 דקות. במקביל, חממו את הסוכר, המים והסילאן על סיר קטן וערבבו לאט עד לקבלת סירופ מתוק וסמיך.

שפכו את הסירופ על העוגה בזמן שהיא חמה, ומעל פזרו קוקוס טחון.


עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג מהירה

עוגת תפוזים לחה, טעימה ונימוחה. קלה להכנה, כיף להכין אותה עם הילדים וכיף להכין אותה כשמתחשק או כשמגיעים אורחים ספונטניים. מתאימה לכל זמן, לכל מצב רוח, ויכולה להיות גם מלווה בקרם פרש וניל טעים לצידה, או גלידת וניל טעימה וקרה.

מצרכים

  • 5 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כוסות מיץ תפוזים סחוט
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 חבילה פודינג וניל

אופן ההכנה:

יש לחמם את התנור ל170 מעלות ולשמן תבנית.

הקציפו את הביצים ואת הסוכר עד שמתקבל קרם בהיר ויציב. בקערה אחרת ערבבו את השמן, הוניל, המיץ הקמח והפודינג. שפכו פנימה אל הבלילה את קרם הביצים וערבבו בעדינות.

העבירו את הבלילה אל התבנית ואפו 40 דקות על חום של 170 מעלות, עד שהעוגה למעשה תפוחה וזהובה.

הוציאו את העוגה, חלצו אותה בעדינות מהתבנית עם סכין להפרדה מדפנות, והפכו אותה בעדינות על רשת צינון לצינון מוחלט.

לקישוט אפשר לפזר על העוגה קוקוס טחון, אבקת סוכר, וגם סירופ סוכר ומים.


עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג ותותים

עוגות תפוזים נקראות גם עוגות מיץ בשל העובדה שהן ספוגיות, עסיסיות ולחות. עוגה זו היא עוגת תפוזים לחה, נימוחה וטעימה עם תותים וקצפת. היא משלבת את הטעמים בעדינות באופן מופלא ומהרגע שתכינו אותה בבית, תרגישו בקונדיטוריה בוטיקית כפרית עם אווירה מופלאה. תתכוננו להתאהב.

מרכיבים

  • 2 ביצים XL מופרדות
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח תופח
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • מעט מלח
  • 1 כוס מיץ תפוזים גדולה סחוט

עבור טופ העוגה

  • תותים חתוכים לפרוסות
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה:

חממו את התנור מראש ל170 מעלות, ושמנו תבנית.

הקציפו את החלבונים ואת הסוכר, הוסיפו את החלמונים בהדרגה, את הקמח, השמן, המלח ומיץ התפוזים וערבלו עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

העבירו את התערובת אל התנור ואפו עד 45 דקות בחום של 170 מעלות. העוגה מוכנה כאשר היא זהובה ותפוחה, או כאשר קיסם שיוצא נעוץ ממנה יוצא יבש עם פירורי העוגה.

בזמן הזה הקציפו שמנת מתוקה ופודינג וניל לקצפת עשירה. כאשר העוגה יוצאת מן התנור, הניחו אותה על רשת צינון לצינון מוחלט.

לאחר שהיא כבר קרה, קשטו את העוגה בקצפת, שטחו את הקצפת על העוגה באופן אחיד, ופזרו מעליה את התותים. אפשר גם לבזוק מעל אבקת סוכר, או קוקוס טחון להשלמת הקישוט, וגם להשלמת הטעמים.

עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג טעימה במיוחד

כל מי שעוסק באפיה יודע שאינסטנט פודינג הוא המצאה נפלאה שמסייעת לנו לאפות עוגות טעימות במיוחד.

הפודינג הוא קרם מתוק רך וקרוש שמגישים אותו קר. אפשר לאכול אותו לבד כקינוח, אבל נפלא יותר לשלב אותו בתוך עוגות. הוא מבוסס על אבקה של ג'לטין או עמילן והופך נוזלי כמו שמנת או חלב. אם מוסיפים לו וניל או שוקולד הוא הופך אפילו טעים יותר. יש גם סוגי פודינג המבוססים על ביצים.

על מנת לשלב את הפודינג בתוך העוגה, אפשר לקנות אותו מוכן כאבקה ולשלב אותו עם טעמים שונים.

עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג – כך תאפו את העוגה המושלמת

את העוגה המושלמת תוכלו להכין עם מתכון נפלא של פודינג מתוק ואף לכלול בתוכו סוגים שונים של פירות. שילוב של קוקוס הולך הכי טוב, כי מדובר בטעמים עדינים המשתלבים נפלא ביחד.

את העוגה אפשר להכין עם תפוזים שנקטפו זה הרגע או מיץ תפוזים סחוט טרי. או מיץ תפוזים שקניתם בסופר זה או אחר.

עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג תוכלו להכין עם שילוב של פודינג בטעם ברולה, פנקוטה, בוואריה, מלבי, או קרם קרמל. כל אלו קרמים מתוקים שמשתלבים נפלא עם הטעם העדין של התפוזים.

אפייה של עוגה זו היא מתכון די פשוט, מדובר באופן כללי בעוגה בחושה שאפשר "לזרוק" אליה מגוון של טעמים. רק חשוב שתקפידו על טעמים שמשתלבים אחד עם השני. זה בדיוק הזמן להיות יצירתיים ולנסות לשלב טעמים שמעולם לא חשבתם עליהם.

פירות, שוקולדים מסוג מסוים, או כל דבר אחר שעולה לכם לראש. כשאתם מדפדפים במתכונים, זכרו שאפיה ובישול הם אומנות. וכמו בכל אומנות, היצירתיות האישית שלכם יכולה לבוא לידי ביטוי.

כך שאם אינכם מתחברים לאפיה, אבל כן מתחברים ליצירתיות האישית שלכם ולצורך לחדש ולהתחדש. מתכונים מהסוג הזה הם בדיוק בשבילכם. הרגישו בנוח לדפדף, להיות יצירתיים וליצור גם את עצמכם מחדש.

והכי חשוב, הכינו קנקן קפה חם ותהנו מהרגע הקסום שבו אתם לוקחים את הביס הראשון. הוא הכי טעים.

מתכונים קשורים