תוכן עניינים
עוגת תפוזים וקוקוס ממכרת
ריח העוגות הממלא את הבית יכול לגרום לנו למצב רוח טוב בכל רגע נתון. ועוגת תפוזים טעימה, נימוחה ואוורירית, היא בכלל המיוחדת מבין העוגות. כאן יש עוגה טעימה, קלילה, אוורירית והכי חשוב, מלאה באהבה.
מצרכים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- מעט מלח
- 1 וחצי כוס מיץ תפוזים סחוט
- 2 קליפות תפוזים מגוררות
- חצי כוס שמן
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס קוקוס טחון
- 1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
חממו מראש את התנור ל170 מעלות ושמנו תבנית היטב. בקערה, ערבבו את הביצים, הוניל, הסוכר, מיץ התפוזים, המלח, קליפות התפוזים והשמן עד שמתקבלת מלית אחידה, דלילה וחלקה. הוסיפו את הקמח, הקוקוס, אבקת האפיה והטמיעו את החומרים היטב.
שפכו את המלית אל תוך התבנית, אפו עד 45 דקות, וצננו בטמפרטורת החדר. לקישוט תוכלו לקשט באבקת סוכר, שקטים פרוסים, אגוזי פקאן מסוכרים או אגוזי לוז.
עוגת תפוזים וקוקוס עם קרם וניל עדין
תפוזים יכולים להיות מאד דומיננטיים בטעמם, או מאד עדינים, תלוי עם מה אנחנו משלבים אותם. במקרה הזה, עוגת תפוזים וקוקוס עם קרם וניל עדין משתלב נהדר גם עם טעמו של הקוקוס. וגם עם טעם הוניל.
מצרכים
- 2 ביצים XL
- 1 כוס סוכר
- חצי כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כפית סודה לשתיה
עבור הסירופ
- חצי כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות סוכר
עבור קרם הווניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 חבילה פודינג וניל
- 1 כף קליפת תפוז
לקישוט ולטעם
- 1 כוס קוקוס טחון
אופן ההכנה:
יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות, ולשמן תבנית עגולה 26 ס"מ.
בקערית מיקסר, או במוט הקצפה, יש להקציף ביצים עם סוכר עד שמתקבל קצף יציב. הוסיפו לקצף את הזמן, את מיץ התפוזים ואת הקמח וערבבו היטב עד להטמעה.
העבירו את התערובת אל התבנית המשומנת ואפו עד 25 דקות בתנור. לבינתיים הכינו את הסירופ.
חממו בסיר קטן את מיץ התפוזים והסוכר וערבבו היטב עד שהכל נמס וסמיך. כאשר העוגה מוכנה, שפכו את הסירופ על העוגה.
להכנת קרם הוניל הקציפו את השמנת ואת הפודינג עד לקבלת קצפת חלקה. לאחר שהעוגה והסיפור מצטננים, מרחו באופן אחיד את הקצפת, ופזרו מעליה את קליפות התפוז ואת הקוקוס הטחון. הכניסו למקרר לשעתיים לפחות.
עוגת תפוזים וקוקוס סופר מהירה
אנחנו מכירים את הרגע הזה שבו אתם חייבים לארגן באופן סופר זריז קינוח טעים. או עוגה איכותית, ואתם לא ממש יודעים איך. יש לכם כאן מתכון לעוגה סופר זריזה, טעימה, אוורירית ומיוחדת עם טעמי תפוזים, קוקוס ופודינג.
מצרכים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 1 כוס קוקוס טחון
- 1 חבילה פודינג וניל
- 50 גרם חמאה
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
- חצי כוס שמן
לסירופ
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
חממו תנור לחום של 180 מעלות מראש, ושמנו את התבנית.
בקערה עם מוט הקצפה או מיקסר ערבבו היטב את הסוכר והביצים, הוסיפו את השמן, הפודינג וניל ומיץ התפוזים וערבלו עד לקבלת מלית אחידה וחלקה. הוסיפו גם את הקוקוס, והקמח, וקפלו פנימה בעדינות עד להטמעה מלאה.
העבירו את המלית אל התבנית המשומנת ואפו עד 40 דקות. בזמן הזה הכינו את הסירופ.
חממו בסיר קטן את כוס הסוכר עם מיץ התפוזים, ושפכו על העוגה כאשר היא כבר אחרי צינון על השיש. קשטו עם אבקת סוכר מלמעלה ויש לכם עוגה מהירה, מתוקה ומופלאה. אם תרצו לשדרג את הקישוט, תמיד תוכלו להמיס מטבעות שוקולד ולשפוך מעל העוגה בעדינות.
עוגת תפוזים וקוקוס עם יוגורט
עוגת תפוזים וקוקוס היא עוגה קלילה מאד. היא הופכת אפילו קלילה יותר אם מוסיפים לה יוגורט טעים שאינו מתוק מדי המשתלב נפלא עם טעמו העדין של הקוקוס.
מצרכים
- 2 ביצים XL
- 1 וחצי כוס סוכר
- קליפת תפוז מ2 תפוזים
- 1 וחצי כוס יוגורט
- 1 כפית תמצית וניל
- חצי כוס שמן קוקוס
- 1 וחצי כוס קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כוס קוקוס טחון
סירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 1 סוכר וניל
אופן ההכנה:
חממו את התנור מראש ל170 מעלות, והקציפו בקערה גדולה את הסוכר עם הביצים עד שאתם מקבלים קצף יציב ואחיד. הוסיפו את הווניל, את קליפת התפוז, את המשן ואת קליפת התפוז והמשיכו בהקצפה.
הוסיפו את הקמח התופח וערבבו היטב בתנועות קיפול עדינות. העבירו את התערובת אל תוך התבנית ואפו עד 30 דקות לייצוב העוגה. כאשר היא מוכנה, שפכו עליה את הסירופ.
להכנת הסירופ חממו בסיר קטן את מיץ התפוזים והסוכר הרגיל, עם סוכר הווניל.
קשטו בקוקוס מעורבב עם אבקת סוכר בנדיבות.
עוגת תפוזים וקוקוס – ככה אהבה אמיתית מתחילה
את העוגה הזאת לא תאמינו ככמה אתם הולכים לאהוב.
בעיקר, כי כמעט כולם אוהבים קוקוס. וכמעט כולם אוהבים תפוזים. ולכן זה שילוב מדהים.
היתרון בעוגות תפוזים הוא שאפשר להכין אותם כל השנה, לא חייב תפוזים טריים לשם כך.
אפשר להשתמש במיץ תפוזים איכותי קנוי מהסופר.
ואפשר גם להוסיף שילובים נוספים של פירות הדרים או שילוב של מתוקים נוספים כמו שוקולד, אגוזים מסוכרים, ועוד.
כך או כך, תוכלו לקבל עוגה מהודרת.
משולבת טעמים אקזוטיים שהולכת לגרום לכם למצב רוח טוב, ותחושה טובה לכל היום.
עוגת תפוזים וקוקוס – שילוב של מנצחים
כל שילוב של שני טעמים עדינים בתוך עוגה הוא שילוב מוצלח. לרוב, עוגת תפוזים וקוקוס היא עוגה בחושה.
זאת אומרת, עוגה שמערבבים בה את רוב המצרכים שיש בבית ונהנים מהייחודיות של הטעמים שבה.
אם אתם כאן אז אתם כבר מתעניינים בעוגה הזאת וכמובן מחפשים מתכון איכותי.
אם כך, דעו שאינכם צריכים עכשיו ללכת לקנות קוקוס טבעי ולהתחיל להילחם בפתיחתו כמו בהישרדות.
קרם קוקוס יעשה נפלא את העבודה, וגם קוקוס טחון שאתם יכולים לקנות בכל חנות. ובכל סופר.
אפילו שמן קוקוס יהיה נפלא, ויש לו ייחודיות רבה וגם סגולות שלא כולם מכירים.
קצת על שמן קוקוס בעוגות ובכלל
שמן קוקוס קיבל מודעות גבוהה מאד לפני כחמש שנים, ודאז היה מסופק רק בחנויות הטבע השונות.
בשנתיים האחרונות הוא פופולרי במיוחד וניתן למצוא אותו במגוון של מותגים. ויש לו סגולות בריאותיות נפלאות.
שמן קוקוס נפלא להזנת העור, נפלא למערכת העיכול, ואין בו סוכרים גבוהים מדי.
הוא מתאים לאפיה בריאה יותר, ואף מאד מוכר בקהילת הטבעוניים והצמחוניים.
יחד עם זאת, גם המתכונים הרגילים יכולים ליהנות ממנו באפיה איכותית והוא מעניק טעם עדין לכל מאפה ולכל עוגה.
שילוב תפוזים וקוקוס בעוגות
המתכון המושלם של עוגת תפוזים הוא כמובן גרידת תפוז טבעית, עם מיץ תפוזים סחוט טרי.
ושאר מרכיבי העוגה ההופכים אותה לנימוחה, אוורירית וטעימה.
קחו לכם מתכונים איכותיים, ושבו לקרוא אותם לפני ההכנה.
תכנסו אל העולם המופלא של האפיה.