מתכון קינוח כוסות אוראו

קינוח כוסות אוראו חלומי

כמה אנחנו אוהבים אוראו! כל קינוח שיש בו עוגיות אוראו הוא קינוח מנצח. הילדים אוהבים אותם, הגדולים אוהבים אותם, וכולנו פשוט מאושרים כשהעוגיות האלו בסביבתנו. הקינוח הזה הוא חלומי, קליל, טעים ונימוח והוא מתאים לכל מי שחולם על אוראו גם ביום וגם בלילה. נפלא ליד הקפה, השוקו, או לצד שייק פירות קר וצונן. אתם הולכים להתמכר מהביס הראשון.

מרכיבים

  • 1 שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
  • 1 כוס חלב
  • 1 גביע גבינה לבנה 9 אחוזים
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 1 חבילת עוגיות אוראו

אופן ההכנה

יש לטחון כמה עוגיות אוראו ולפורר אותן דק מאד. במיקסר הקציפו את השמנת, החלב, הפודינג והגבינה והוסיפו את העוגיות המפוררות.

העבירו את המלית אל שקית זילוף והניחו בצד.

את שאר העוגיות פוררו גם היטב, הניחו בצד כוס קטנה לקישוט, ואת היתרה סדרו בכוסות כבסיס פריך.

זלפו פנימה את הקצפת יפה, וקשטו מעל עם פירורי אוראו.

אופציות נוספות לקישוט: תותים, ענבים, אננס, מנגו, אגוזים מסוכרים, בוטנים, שקדים ופיסטוקים.

הכניסו למקפיא לכמה שעות, והוציאו לפני ההגשה.

תהנו 😊


קינוח כוסות אוראו עם קפה מושלם

לאוהבי הקפה, הקינוח הזה מושלם. קצפת קפה טעימה ונימוחה, עם קראנצ'יות שוקולדית של האוראו המפורסם שכולנו כל כך אוהבים. כל מה שאתם צריכים זה רק להתמוגג מהביס הראשון. אתם הולכים להתאהב, ולא להפסיק להכין את הקינוח המתוק, מתוק הזה.

מרכיבים

  • 15 עוגיות אוראו
  • 1 חבילה שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפיות נס קפה נוזלי
  • 1 פודינג וניל

אופן ההכנה

יש לטחון במעבד מזון את העוגיות, ולחלק פחות מחצי מהכמות בכוסות הקינוח. ולהדק היטב את העוגיות הגרוסות לתחתית.

הקציפו שמנת מתוקה, קפה, חלב ופודינג והוסיפו 3 כפיות מהעוגיות הטחונות. ערבבו בעדינות לאחר שהוספתם את העוגיות, וסדרו את הקצפת יפה בתוך הכוסות.

פזרו שכבה נוספת של העוגיות על הקצפת, וסדרו עוד שכבת קצפת מעליה, סיימו בשכבת קצפת נוספות כאשר מעל אתם מפזרים עוגיות אוראו טחונות.

אפשר לקשט גם עם פולי קפה מצופים שוקולד, קוקוס, שוקולד מריר, או שוקולד בטעם קפה אפילו. אם הקינוח הוא לגדולים בלבד, הוסיפו גם ממש מעט ליקר קפה לכל כוס קינוח שיקפיץ לא רק את הטעם, אלא גם את מצב הרוח 😊

אפשר להקפיא, ואפשר להכניס למקרר.

הגישו באהבה.


קינוח כוסות אוראו עם קרם וניל

מתכון לקינוח מתוק, בטעם וניל עדין שהולך נפלא אחרי ארוחה שמצריכה קינוח קליל וכיפי. סיבוב אחד מהקינוח הזה לא יספיק, תצפו לביקוש, אז מראש אולי כדאי שתכינו כמות כפולה 😊

מרכיבים

  • 25 עוגיות אוראו
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילת פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 1 מקופלת לבנה

אופן ההכנה

יש לטחון את עוגיות האוראו טחינה גסה, או לפורר גס בידיים.

להקציף את השמנת המתוקה עם החלב והווניל עד לקצפת יציבה, ולהוסיף 2 כפות גדושות מהאוראו המפוררים. יש לערבב בעדינות לאחר הוספת העוגיות.

העבירו לשקית זילוף, או סדרו יפה עם כף אל תוך כס שכבה של קרם. מעליה פזרו שכבה של עוגיות, שוב שכבת קרם, שוב שכבת עוגיות וסיימו עם עוד שכבה יפה של קרה.

קשטו במקופלת לבנה, אפשר גם להוסיף מעט אבקת סוכר מלמעלה.

אם אתם פחות מעוניינים בקישוט שוקולדי, תוכלו לקשט בפירות חתוכים עסיסיים כמו מנגו, או תות, או אננס שמשתלבים נהדר עם טעמי הוניל העדינים.

תהנו 😊


קינוח כוסות אוראו מושחת במיוחד

כולנו אוהבים מדי פעם קינוחים מושחתים, כאלו שבביס אחד אנחנו מרגישים שהם גם מחבקים אותנו וגם ממיסים אותנו במתיקות אינסוף. אפשר להכין גם קינוחי כוסות מושחתים וטעימים. והם מתאימים לכל שעה ביום, וגם ללילה כשמתחשק ביס מתוק.

מרכיבים

עבור שכבת האוראו

  • 2 חבילות אוראו
  • 50 גרם חמאה רכה

עבור קצפת שוקולדית במיוחד

  • 1 פודינג שוקולד
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן

עבור קצפת וניל רכה ונימוחה

  • 1 כוס חלב
  • 1 שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 פודינג וניל

אופן ההכנה

יש לרסק את חבילות האוראו ולהמיס במיקור את החמאה. הוסיפו את העוגיות המרוסקות וערבבו עד להטמעה מלאה. הניחו את המלית בתחתית הכוסות בשכבה דקה והדוקה.

הקציפו את הפודינג שוקולד עם החלב, הוניל והשמנת המתוקה. זלפו מעל העוגיות, ולאחר מכן פזרו עוד שכבה דקה של עוגיות אוראו, הפעם לא להדק. אלא לתת לשכבה ממש לנוח מעל הקצפת.

הקציפו את החלב, עם השמנת המתוקה הנוספת ועם הוניל, גם התמצית וגם הפודינג והניחו מעל שכבת העוגיות בעדינות. פזרו מעל עוגיות לקישוט.

אפשר לקשט גם בשוקולד מריר מגורר, שוקולד לבן מגורר או שוקולד לבן מגורר. קוקוס, פיסטוקים טחונים גס, בוטנים, שקדים, או אגוזים מסוכרים.

הגישו באהבה, ותהנו!


קינוח כוסות אוראו

כמעט ואין בנמצא מי שלא אוהב את עוגיות האוראו הקלאסיות. אבל למי שבכל זאת לא מכיר, נזכיר בכל זאת איזה עוגיות אלו.

עוגיות האוראו הן למעשה עוגיות סנדוויץ' מבוקשות מאד שמיוצרות על ידי נביסקו, השייכת אל תאגיד המזון קראפט. הן מכילות מילוי לבן קרמי ומתוק שנמצא בנדיבות בין שני ביסקוויטיים שוקולדיים במיוחד.

האוראו היא העוגיה שהכי נמכרת במאה ה20, ואף מוערכת במאות מכירות של מאות מיליארדים מהרגע שיצאה לעולם. היא נולדה בשנת 1912 כשבהתחלה העוגיות היו 'תלולית' בטעמי קרם ומקצפת לימון ונמכרו עבור 30 סנט לפאונד.

בשנות ה20 של המאה ה20 הופסק ייצור קרם הלימון והחל לצאת באופן המוכר כיום, הווניל הקרמי.

קינוח כוסות אוראו – מה משלבים?

הקינוח המתוק והמושלם הזה מתאים לכל אירוע. אפשר לשלב אותו בטעמי ווניל, לגרוס עוגיות אוראו. להקציף פודינג וניל ולבצע שילוב בשכבות. אפשר להוסיף גם פירות טעימים, דובדבנים, תותים, מלון או אננס.

או אם תרצו מתכון עבור קינוח כוסות אוראו מושחת במיוחד, תכינו הרבה סבלנות לשוקולדיות מוגברת. גנאש שוקולד, עוגיות אוראו קלאסיות מפוררות גס, שוקולדים מסוגים וטעמים שונים. ולקישוט אוראו מיני.

היתרון האדיר בקינוח מהסוג הזה הוא היצירתיות. תוכלו ממש להיות קונדיטורים לעצמכם, להחליט איזה טעמים לשלב וליהנות מהדרך.

אם אתם פחות מתחברים למטבח, אבל עדיין רוצים לנסות זה נהדר. ואם אתם מכורים למטבח ומחפשים רעיונות חדשים, כך או כך אתם במקום הנכון.

התחילו לדפדף במתכונים המתוקים, ומיד תקבלו השראה גם ליצור בעצמכם. כל מה שאתם צריכים זה מצב רוח טוב, כוסות מעוצבות (רצוי חד פעמי איכותי). עוגיות אוראו במגוון של סוגים שתרצו, וסוגים שונים של קצפות. או של גבינת מסקרפונה לקינוחים.

גם לטבעוניים ורגישים ללקטוז

אחד היתרונות הגדולים של אוראו הוא שהם מתאימים למגוון של צרכנים. אם אתם טבעוניים, תוכלו בקלות להכין קינוח מתאים עם קצפת צמחית. עוגיות האוראו עצמן אינן מכילות מרכיבים שלא מתאימים לטבעוניים.

אם אתם רגישים ללקטוז, על אותו עיקרון. תוכלו להכין קינוחים המתאימים עם קצפות נטולות לקטוז.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק