מתכון עוגת מוס אוראו

מתכון עוגת מוס אוראו

עוגת מוס אוראו

איזה יום היה לכם היום? עמוס? מעייף? מתיש? או אולי נפלא ובא לכם לסיים אותו בביס מתוק ונימוח? לא משנה איזה יום היה לכם, יש לכם כאן מתכון כיפי לעוגה שכולם אוהבים, צעירים, מבוגרים, קטנים וגדולים. לאוראו יש פופולריות נהדרת בגלידות, עוגות, וגם בעוגות מוס מופלאות, כמו זו, שלא תרצו להפסיק ליהנות ממנה.

לעוגה זו יש להכין תבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ

מצרכים

  • 2 חבילות אוראו
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • מעט מלח
  • 8 גרם ג'לטין
  • 30 גרם מים קרים
  • 400 גרם שוקולד לבן מטבעות
  • 2 גביעי גבינה לבנה
  • 2 גביעי גבינת שמנת לא פחות מ25% שומן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • 1 כוס סוכר

לציפוי

  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 מכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

יש לטחון במעבד מזון או לרסק ידנית את העוגיות לפירורים דקיקים, להוסיף את החמאה המומסת ומעט מלח. לערבב היטב, ולשטח בתחתית התבנית היטב. העבירו את התבנית לקירור במקפיא, או במקרר.

להכנת הקרם יש לערבב בקערה קטנה את המים והג'לטין ולתת להם להיספג. המיסו במקביל על בן מארי את השוקולד, ובינתיים בקערה אחרת ערבבו את הגבינה הלבנה, השמנת והווניל. הוסיפו את השוקולד בעדינות ובתנועות קיפול.

המיסו את הג'לטין לכמה שניות במיקרוגל, וערבבו לתוכו את תערובת הגבינה, ותערובת העוגה. הקציפו את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה ורכה וערבבו בתוך תערובת הגבינה.

שפכו את התערובת על תחתית האוראו הקרה או הקפואה והעבירו או למקפיא לשלוש שעות, או למקרר ללילה שלם.

אפשר לקשט את העוגה עם קצפת, או עוד חתיכות גסות של עוגיות אוראו, קוקוס טחון, או שבבי שוקולד מריר.


עוגת מוס אוראו אישית

כולם מחכים לה, היא מלכת המסיבה, וכשהיא מגיעה בתבנית גדולה כולם רוצים לחלוק בה. אבל אם נגיש אותה בכוסות קינוח אישיות, היא תהיה הרבה יותר מחבקת, וכולם יהיו מרוצים 😊

מצרכים

  • 35 עוגיות אוראו
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 1 מקופלת לבנה
  • 1 מקופלת חומה

אופן ההכנה

יש לטחון את עוגיות האוראו לפירורים גסים. הקציפו במקביל את השמנת המתוקה, החלב ופודינג הווניל עד לקבלת קצפת חלקה ויציבה. הוסיפו לקערת הקצפת 4 כפות גדושות של עוגיות האוראו וערבבו בעדינות אל תוך הקרם.

העבירו את הקרם בעדינות ובצורה יפה ואסתטית אל תוך כוסות קינוח. פזרו מעל שכבת עוגיות, ומעל השכבה עוד שכבת קרם אוורירי ונימוח. ולאחר מכן, עוד שכבת עוגיות, ועוד קרם. ולבסוף, בזקו מעל הקרם פירורי מקופלת לבנה וחומה.


עוגת מוס אוראו מושחתת במיוחד

אתם מכירים את הרגע הזה שמתחשק לכם ביס שוקולדי, מתוק וממכר? הנה מתכון כל כך כיפי לעוגת מוס אוראו מושחתת שתשאיר אותנו עם טעם מתוק, וחשק לעוד.

מצרכים

  • 1 גביע גבינה לבנה
  • 1 גבינה גבינת שמנת
  • 1 כוס חלב
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 חבילות עוגיות אוראו
  • 1 פודינג וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 מכל שמנת
  • 200 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה

יש לרסק את חבילות האוראו, ולחלק אותן לשתי קערות נפרדות ושוות. את החמאה המומסת יש לערבב עם קערה אחת של עוגיות מרוסקות ולהדק בתחתית התבנית. לאחר הידוק העוגיות עם החמאה, הכניסו למקפיא.

המיסו במיקרו את השוקולד הלבן עם החלב ומעט חמאה. ערבבו היטב לקרם חלק והניחו במקרר. בקערה אחרת ערבבו את הגבינות עם הפודינג והוסיפו אל השוקולד והגבינות. ערבבו הכל, עד שתתקבל תערובת חלקה ללא גושים.

הקציפו שמנת עם חצי כוס סוכר כדי שתיווצר קצפת רכה ויציבה והוסיפו את הקערה השניה של העוגיות המפוררות לקצפת.

אחדו בין שתי הבלילות בקיפול עדין, שפכו אל התחתית והעבירו אל המקפיא.

לקישוט המיסו את השוקולד המריר עם שמנת מתוקה והוסיפו גם כף של נוטלה. ערבבו לקרם חלק של גנאש ושפכו על העוגה. אפשר לקשט בקוקוס טחון או בקליקים בצבעים.


עוגת מוס אוראו עם קרם קפה

קרם קפה עדין משתלב נפלא בעוגות מוס, ובטח בעוגות מוס עם עוגיות שוקולד כמו אוראו. זו עוגה שמתאימה גם לקטנטנים כי קרם הקפה לא דומיננטי מדי, וגם לגדולים, שאוהבים את קרם הקפה. ויכולים לשלב אותה גם עם קפה אמיתי לצידה. כל כך טעים להתאהב מהביס הראשון.

מצרכים

  • 2 חבילות אוראו טחונות גס
  • 1 חבילה פודינג וניל
  • 1 כוס נס קפה קרה
  • 1 כוס חלב
  • 1 מכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

יש לרסק את עוגיות האוראו, ולערבב אותן עם החמאה המומסת. את התערובת יש להדק היטב בתוך תחתית התבנית ולהכניס למקפיא.

בקערה גדולה יש להקציף את הפודינג, הקפה והחלב עד לקבלת קצפת יציבה. בקערה נפרדת, יש להקציף את השמנת המתוקה לקצפת לבנה ויציבה, ולקפל אותה פנימה אל קצפת הפודינג.

שופכים את התערובת אל התבנית במקפיא, ומקפיאים למהלך כל הלילה.

מקשטים בשברי שוקולד, קוקוס, או כל מה שמתחשק לכם.

עוגת מוס אוראו שכולם אוהבים

למי שלא יודע, אוראו הן עוגיות סנדויץ' מאד פופולריות שמיוצרות על ידי נביסקו. אלו עוגיות ממכרות וטעימות שמכילות בתוכן מילוי לבן ומתוק. המילוי נמעך בצורה מושלמת בין ביסקוויטים בטעם שוקולד. ומעבר לכך, מדובר בעוגה הכי נמכרת במאה ה20, ונמכרה כבר בכמות של מאות מיליארדים.

האוראו נולדו בשנת 1912 בשני טעמים: קרם, ומקצפת לימון. הם נמכרו בעברן ההיסטורי בתוך קופסת שימורים עם מכסה זכוכית. העוגיה המוכרת כיום גם בטעמים וגם בצורה, נולדה בשנת 1952, ומאז היא לא מפסיקה להיות מלכת העוגיות.

האוראו פופולרי מאד בתוך גלידות כעוגיות מפוררות. אפילו בתוך משקאות אייס שונים אלו ואחרים, ואפילו רשת בתי הקפה 'ארומה' הכניסה בתוך האייס שלהם את עוגיות האוראו. כך שאכן, מדובר בטעם דומיננטי וזה רק הגיוני שירצו לשלב אותו גם בתוך עוגות. עוגת מוס אוראו היא אחת העוגות הפופולריות ביותר כיום, ולא בכדי. היא אוורירית, טעימה, קלה, ומשלבת בתוכה את הטעם שכולם אוהבים. האוראו.

עוגת מוס אוראו – שילוב מושלם של שלושה קינוחים באחד

כשאנחנו חושבים על מתכון איכותי עבור עוגת מוס אוראו אנחנו חושבים בעצם על שלושה קינוחים. בסיס עוגה טעים ונימוח, מוס אוורירי וטעים בין אם בטעם שוקולד ובין אם בטעם ווניל. וכמובן עוגיות האוראו המושלמות שאפשר או לטחון אותם, או לפורר אותם באופן גס. וישנם גם כאלו שאוהבים לשבור אותם לחצאים ולתת להם להפוך לביס מושלם בתוך העוגה.

אם אי פעם מצאתם את עצמכם חופרים בתוך גלידה שקפאה במקפיא כדי להוציא ביס של עוגיה. זה לא יקרה עם העוגה הזאת. במתכונים השונים של העוגות הללו תוכלו בקלות למצוא את הביס הנכסף של העוגיה וליהנות ממנו.

העוגה מתאימה כעוגת יום הולדת וחגיגית שאפשר לקשט בשכבת שוקולד דקה וקישוט של קצפות. מתאימה גם כעוגה גבוהה בשכבות ומרגשת לאירועים. ואפשר גם פשוט להכין אותה בבית ללא שום סיבה למסיבה. וללא שום סיבה לאירוע, סתם כי מתחשק לכם לפנק.

כשאנחנו אופים עוגות באהבה, מרגישים את זה בכל ביס וביס.

מתכונים קשורים