מתכון בראוניז פרווה

בראוניז פרווה רכים וטעימים

אין כמו קינוח שמתאים לכולם. גם לשומרי הכשרות, גם לרגישים ללקטוז וגם לטבעוניים. כשאנחנו אופים בראוניז פרווה אנחנו בעיקר רוצים שיהיה להם את הטעם השוקולדי המושלם, ואנחנו לא צריכים בשביל זה יותר מכמה מצרכים שיש כמעט בכל בית. קערה אחת, קצת סבלנות, ואהבה לאפיה.

*להפיכת המתכון לטבעוני יש להשתמש בתחליפי ביצה, או טחינה גולמית

מצרכים

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 3 ביצים XL
  • 1 כוס סוכר

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור ל180 מעלות מראש, ולרפד תבנית מרובעת בנייר אפייה משומן.

שברו אל תוך קערה גדולה את השוקולד והכניסו למיקרוגל לקצת פחות מדקה. ערבבו עד שמתקבל קרם חלק. הוסיפו לשוקולד את שמן הקוקוס.

הוסיפו את הביצים בהדרגה תוך כדי בחישה מהירה, את הסוכר, את הקמח, וקפלו פנימה את הכל כעשרים שניות עד שכל הבלילה נטמעה בפנים.

שפכו את בלילת הבראוניז אל תוך התבנית. אם אתם מעוניינים לשדרג, אפשר לפזר פנימה אגוזי מלך, אוראו, קוקוס, או כל מה שתרצו.

אפו את עוגה עד 35 דקות בתנור. עוגת הבראוניז מוכנה כאשר היא יציבה וקיסם מתוך מרכז העוגה יצא נקי. הוציאו מהתנור, צננו את העוגה בטמפרטורת החדר.

לאחר צינון מלא, חתכו את הבראוניז לריבועי שוקולד, והגישו באהבה.


בראוניז פרווה מושחתים ומשגעים

הכנה של בראוניז פרווה לא אומרת שהם לא יכולים להיות מושחתים, טעימים, נימוחים, רכים ומופלאים. אתם הולכים להתאהב בביס המתוק והמושחת הזה.

*להפיכת המתכון לטבעוני אפשר להשתמש בטחינה גולמית במקום הביצים. או בתחליפי ביצים אותם רוכשים בחנויות הטבע.

מצרכים

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם מחמאה
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • קורט מלח
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס קקאו
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה

חממו תנור מראש לחום של 170 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה.

המיסו את המחמאה ואת השוקולד במיקרוגל וערבבו היטב עד לקבלת קרם חלק. הוספו את הסוכר והביצים, הקמח והקקאו וערבבו עד שאתם מקבלים תערובת חלקה, ללא שום גושים ואחידה. שפכו פנימה את השוקולד צ'יפס וערבבו שוב.

שפכו את התערובת אל תוך התבנית ויישרו, אפו עד 30 דקות ועד שהבראוניז נסדקים.

לאחר שהם מצטננים חתכו את העוגה לריבועים. אפשר לפזר מעל שבבי שוקולד, ולהגיש.


בראוניז פרווה שוקולד חלבה משגע

השילוב המושלם של שוקולד עם חלבה טעים לא רק בבראוניז, אלא קיים גם בחלבה עצמה. וממש כמו שיש חלבה עם שוקולד, יש גם בראוניז עם חלבה ושוקולד. כי מדובר בזיווג כל כך מוצלח שעובד נפלא בכל קינוח.

*להפיכת המתכון לטבעוני אפשר להשתמש בטחינה גולמית במקום הביצים. או בתחליפי ביצים אותם רוכשים בחנויות הטבע.

מצרכים

  • 300 גרם מחמאה פרווה
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כוס קמח
  • 400 גרם חלבה חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה

יש לחמם מראש תנור ל170 מעלות, ולשמן תבנית אפיה בחמאה.

המיסו במיקרוגל את החמאה ואת השוקולד המריר וערבבו עד להטמעה מלאה ועד שמתקבל קרם שוקולדי חלק ואחיד. הוסיפו את הסוכר, המלח והביצים בהדרגה והמשיכו בערבוב.

הוסיפו את הנס קפה והקקאו עם הקמח וקפלו בעדינות. שימו לב שלא לערבב יותר מדי את הבלילה על מנת שלא תפגע במרקם הבראוניז. שפכו את הבלילה אל תוך תבנית משומנת בחמאה, ופזרו מעליה את קוביות החלבה במרווחים.

יש לאפות עד 25 דקות בתנור בחום של 170 מעלות עד שהבראוניז יציג, אך עדיין רך במרכזו. הוציאו לצינון עד התייצבות. אפשר לזגג בציפוי שוקולד דק.


בראוניז פרווה עם אגוזי מלך

אגוזי מלך הם טעמים, קריספיים, ומעניקים טעם עדין לכל מאפה שהם משולבים בו. הם בעלי רכיבים תזונתיים חיוניים וסגולות רפואיות. כך שלשלב אותם בקינוח, זה יכול להיות רק יתרון. ואם משלבים אותם עם שוקולד, אז בכלל ניצחנו בשילוב הטעמים המושלם. בראוניז עם אגוזי מלך הולכים נהדר עם הקפה בחורף, ונפלא עם שייק צונן בקיץ. ובכלל, כל ביס מתוק מהם הוא עונג.

*להפיכת המתכון לטבעוני אפשר להשתמש בטחינה גולמית במקום הביצים. או בתחליפי ביצים אותם רוכשים בחנויות הטבע.

מצרכים

  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה

המיסו את השוקולד ואת השמן יחס עד שמתקבל קרם שוקולדי חלק. הקציפו את החלבונים עם הסוכר, ולאחר מכן הוסיפו את החלמונים, את תערובת השוקולד, את הקקאו, הקמח והאגוזים.

שפכו את הבלילה השוקולדית  אל תוך תבנית משומנת ואפו בחום של 180 מעלות עד שהבראוניז אפויים בצדדים, אך לא במרכז.

הוציאו את הבראוניז לצינון על השיש, אפשר לזגג בציפוי שוקולד דק, שוקולד צ'יפס, קוקוס טחון, או אבקת סוכר.


בראוניז פרווה – כי לכולם מגיע ליהנות

אם אתם לא צורכים לקטוז, רגישים ללקטוז, שומרי כשרות או טבעוניים. אתם בטח מכירים את הסיטואציה הבאה. אתם מוזמנים להתארח. האוכל מושלם, החברה מדהימה. האווירה כל כך כיפית! השתיה מבשמת, וכל מה שנשאר לכם זה מה שכולם מחכים לו. הקינוח.

אז נכון, באוכל לא היה צריך יותר מדי להיות מורכבים כשמדובר בלקטוז. אבל כשמדובר בקינוחים, זה מעט יותר מורכב. ואז אתם מגלים שבעצם הקינוח הוא חלבי, נכון שזה הורס? עם כל הנימוס שבדבר. זה קצת מאכזב. זה יכול לאכזב כשאתם מתארחים באירוע, או אפילו אצל חברים או משפחה. נכון לעבר, זה באמת היה בעייתי ומורכב להכין או לאפות קינוחים ללא לקטוז. אבל כיום, הדבר הרבה יותר פשוט.

בראוניז פרווה שוקולדי במיוחד

זה לא סוד שהעולם הפך להיות בריא וידידותי יותר גם למי שלא צורך מוצרי חלב. לכן בראוניז פרווה הוא לא דבר מורכב כל כך. והיקרים לכם יכולים בהחלט להשקיע בכם אם הם מארחים אתכם. או אתם, יכולים לפנק את עצמכם בבראוניז טעים ושווה עם שוקולד, שלא מכיל בתוכו מוצרי חלב.

כשאתם מחפשים מתכון איכותי לבראוניז שהוא פרווה חשוב שתשימו לב לכל הפרמטרים החשובים. חמאה שאינה עם חלב, שוקולד מריר שאינו מכיל חלב. או חומרים שאינם מכילים חלב, אלא תחליפים.

אם זהו מתכון טבעוני, דעו כי תוכלו להחליף את הביצים ברסק תפוחים או בטחינה גולמית. שני חומרים אלו מחליפים את פעולת הביצים שלמעשה 'מדביקה' את כל חומרי הגלם. הרי תפקיד הביצים הוא בין היתר לאגד את חומרי הגלם ו'להדביק' אותם לעיסה האיכותית לקראת האפיה. ישנם גם תחליפי ביצים בחנויות השונות המתאימות לטבעוניים ולצמחוניים.

את הבראוניז אפשר להמתיק עם דבש למי שאינו טבעוני, או טבעוני שצורך דבש. עם סילאן, סוכר חום דמררה. או אפילו סטיביה. כך או כך, השוקולד הקיים בתוך הבראוניז יספק את המתיקות הראויה ויעניק הרבה מאד אושר לנוגסים בו.

הבראוניז הולך נפלא עם קפה חם לצידו, שייק קפוא, או אפילו סתם ללא שום דבר. אלא למען הביס המתוק בלבד.

מתכונים קשורים