מתכון עוגת שוקולד פרווה

מתכון עוגת שוקולד פרווה

עוגת שוקולד פרווה טעימה ועסיסית

עוגת שוקולד היא הקינוח שכולם אוהבים, כמעט ואין מי שלא אוהב שוקולד. אבל יש כאלו שלא יכולים לאכול אותה חלבית, ואז כאשר מגיע הקינוח הם נשארים מקופחים ועם חשק לטעמים הנפלאים של השוקולד. המתכון הזה הוא קל, ומעניק פתרון נפלא לכל מי שלא יכול לאכול עוגה חלבית.

מצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס סוכר
  • 2.5 כוסות קקאו שאינו ממותק
  • חצי כוס שוקולית
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 שוקולד מריר
  • 1 שמנת צמחית

אופן ההכנה

ערבבו בקערה את הקמח, הסוכר, השוקולית, הקקאו, אבקת האפיה, וסוכר הווניל. בקערה נפרדת ערבבו את הביצים, השמן, המים ותמצית הווניל ואחדו בין הרטובים ליבשים תוך כדי הטמעת הקמח בבלילה.

שפכו את הבלילה אל התבנית ואפו על 160 מעלות עד 45 דקות. כאשר העוגה כבר מוכנה, יש להכין את הציפוי. חממו את השמנת במיקרוגל כמעט דקה, ושברו את השוקולד אל תוך השמנת. ערבבו היטב עד שאין יותר גושים.

שפכו את הגנאש על העוגה וקשטו בקוקוס טחון. תוכלו לקשט גם בשקדים פרוסים, בוטנים חתוכים או סוכריות צבעוניות במגוון של צבעים וסגנונות כולל סוכריות קופצות שיעשו שמח לילדים בפה.

השאירו לצינון בטמפרטורת החדר.


עוגת שוקולד פרווה רכה וטובה

העוגות הכי פשוטות הן העוגות הכי טעימות. מתכון קל שתוך כמעט 50 דקות מעניק לכם עוגת שוקולד מתוקה, רכה ועסיסית. העוגה מתאימה לאירוח מהיר, או סתם אם מאד מתחשק לכם משהו מתוק באמצע היום ואין לכם חשק להסתבך במתכונים מסובכים מדי.

מצרכים

  • חצי כוס אבקת קקאו
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 4 ביצים
  • 1 וחצי כוס קמח תופח
  • 1 כוס סוכר
  • כוס קרם קוקוס

אופן ההכנה

חממו את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות ושמנו מראש את התבנית בתרסיס שמן. ערבבו בקערה מים רותחים, אבקת קקאו ושוקולד (100 גרם, חבילה אחת) והשהו דקה. ערבבו עד שנהיה קרם חלק ואחיד ללא גושים.

הוסיפו את שאר החומרים של העוגה חוץ מחבילת שוקולד אחת וקרם הקוקוס, וערבבו עד שמתקבלת לכם מלית חלקה ושוקולדית.

שפכו אל התבנית ואפו עד 40 דקות עד שהעוגה מוכנה. לציפוי המיסו שוקולד במיקרוגל או בבאן מארי, הוסיפו את קרם הקוקוס וערבבו היטב עד שהציפוי מוכן.

שפכו את הציפוי על העוגה והשאירו אותה להצטנן בחוץ.


עוגת שוקולד פרווה בחושה

עוגה בחושה היא תענוג. היא מאפשרת אפיה מהירה, איכותית, בלי התעסקות עם מצרכים מיוחדים והכנת העוגה ממה שיש בבית. היא טעימה, אוורירית, ומתאימה לכל רגע ביממה וקל לאפות אותה יחד עם הילדים. ואם אתם רוצים לשדרג אותה אפילו עוד יותר, חשבו על אופציות צבעוניות ומיוחדות לקישוט והפכתם את האפייה לחוויה.

מצרכים

  • 4 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • קורט מלח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קצת פחות מחצי כוס קקאו
  • כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד מריר מגורד
  • עבור הציפוי
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 שמנת צמחית
  • קוקוס וסוכריות צבעוניות לקישוט

אופן ההכנה

חממו תנור ל180 מעלות ושמנו את התבנית. ערבבו ידנית ביצים, שמן, סוכר, מים, ווניל ומלח למלית חלקה. הכניסו פנימה בהדרגה את הקקאו ואת אבקת האפיה וערבבו הכל ביחד.

שפכו את כל התערובת אל התבנית, ופזרו שוקולד קצוץ מעל. אפו עד 45 דקות. לציפוי קצצו את השוקולד, שימו בקערית והוסיפו את השמנת הצמחית. חממו במיקרוגל עד שהכל נמס. שפכו את הציפוי על העוגה וקשטו בקוקוס ובסוכריות צבעוניות.


עוגת שוקולד פרווה עם קמח שקדים

לא כל עוגת שוקולד מתאימה לכולם, ולא כולם צורכים קמחים רגילים. זהו מתכון נפלא וקליל לעוגת שוקולד טעימה במיוחד המתאימה למי שלא יכול לאכול מוצרים חלביים או קמחים מסיבות אלו ואחרות בין אם בריאותיות ובין אם אידיאולוגיות. היא אוורירית, קלילה וטעימה במיוחד לצד הקפה.

מצרכים

  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס מים
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כוס קמח שקדים
  • חצי כוס קוקוס
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • לציפוי 100 גרם שוקולד מריר
  • כף שמן
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

יש לחמם תנור ל180 מעלות ומראש ולשמן את התבנית (מרובעת, או אינגליש קייק)

ערבבו את הסוכר עם השמן והווניל, הוסיפו את המים בהדרגה.

בקערית נפרדת ערבבו את הקמח עם הקקאו, אבקת האפיה והקוקוס והוסיפו אל מלית הנוזלים.

שפכו אל תבנית משומנת את כל הקרם ואפו בתנור עד 35 דקות.

להכנת הציפוי שברו אל תוך קערית את קוביות השוקולד, הוסיפו את השמן ואת המים והמיסו במיקרוגל כ30 שניות. הוציאו, ערבבו לקרם חלק ושפכו על העוגה לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור וכבר לא חמה מדי.


עוגת שוקולד פרווה – כולם יכולים ליהנות

אם אתם כאן, אתם בטח מחפשים את המתכון הכי טעים שיש לעוגת שוקולד פרווה. נפלאות השוקולד מאז ומתמיד לא מפסיקות להפתיע. השוקולד הוא חומר הגלם המתוק הנפוץ ביותר בעולם, וניתן להשתמש בו למגוון של קינוחים ועוגות.

שוקולד הוא חומר גלם כל כך פופולרי, שישנם אנשים המצהירים שהם מכורים אליו. אפשר גם להבין למה, מדובר במתוק המגיע במגוון של צורות, גוונים, טעמים, מתכונים ושאר ורסיות. כך שזה פשוט כמעט בלתי אפשרי שלא לרצות לאכול ממנו בכל הזדמנות.

יחד עם זאת, למה עוד מתאים שוקולד? לא רק עוגת שוקולד פרווה אם כי מגוון של קינוחים אחרים. קרואסונים, מאפים אחרים, פאי, גלידות, וופלים ואפילו רביולי. אבל איזו עוגת שוקולד היא המנצחת? מיד תדעו.

עוגת שוקולד פרווה – כיף שיש אלטרנטיבה

כשאנחנו מדברים על מתכון עבור עוגת שוקולד שהיא פרווה אנחנו מדברים על מתכון שהולך לחמם את הלב לשומרי הכשרות, לטבעוניים ולרגישים ללקטוז. למה? כי סוף סוף יש להם אלטרנטיבה. הם יכולים להגיע, להתארח, וגם לארח או לאכול במסעדה או קונדיטוריה את השוקולד שכולם מדברים עליו. בלי שזה יפגע להם ברגישות, בשמירה על הכשרות או באידיאולוגיה של הטבעונות.

עוגת שוקולד קלאסית היא העוגה הכושית כמובן שכולנו אוהבים. וכולנו מחכים לה בימי ההולדת. העובדה שאפשר להפוך אותה גם לעוגה שהיא פרווה, הופכת גם את החגיגה הכי בסיסית בעולם לטעימה ביותר.

מתכון לעוגת שוקולד פרווה יכלול בתוכו לרוב או תחליף חלב, או שיהיה ללא חלב בכלל ועם שוקולד מריר לגמרי. זה לא הופך את העוגה ללא טעימה, אלא אפילו ליותר עשירה בשוקולד איכותי.

אם זוהי עוגה טבעונית לחלוטין, אפשר גם לאפות אותה עם תחליפי ביצים. אם זוהי עוגה צמחונית אז תחליפי החלב יעשו עבודה נהדרת. ואם זו עוגה שהיא עבור רגישים ללקטוז, כיום תחום החלב כל כך מגוון שיש גם חלב נטול לקטוז.

כך הרגישים ללקטוז יוכלו ליהנות מעוגה טעימה ללא חשש מכאבי בטן או חלילה סיטואציות אחרות. כך שכולם באמת יכולים ליהנות.

מתכונים קשורים