מתכון קאפקייקס פרווה

קאפקייקס פרווה דבש טעימים במיוחד

לא מעט אנשים מחפשים מתכונים מיוחדים לחגים, ולמרות שאלו ספציפית בהחלט מתאימים לראש השנה, הם מתאימים גם לימי רגילים. אבל ללא שום ספק, ראש השנה הוא החג שלהם.

קאפקייקס פרווה מושלמים לראש השנה, או סתם אם מתחשק לכם ליהנות מביס מתוק ומיוחד. אפשר להגיש לצד תפוחים ירוקים, או סלט פירות מרענן. גלידה קרה, או קצפת קלילה.

מצרכים

  • 1 ביצה XL
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • חצי כוס דבש
  • חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קורט קינמון
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 סירופ מייפל
  • 1 כפית מים

אופן ההכנה

יש לחמם מראש תנור ל180 מעלות ולשמן היטב תבנית שקעים. ערבבו ידנית את השמן עם הביצים והוסיפו את הדבש ואת מיץ התפוזים. ערבבו בהדרגה את הקמח עם הקינמון והטמיעו הטמעה מלאה.

שפכו את הבלילה אל תוך תבנית שקעים ואפו בתנור החם עד 18 דקות, או עד שהקאפקייקס מוכנים ותפוחים.

בינתיים מערבבים בקערית 3 כפות אבקת סוכר, כף דבש וכפית מים עד לקבלת סירופ לבן סמיך. מניחים למאפינס להתקרר מעט ומזלפים פסים בעזרת כפית או שקית זילוף.


קאפקייקס פרווה עם שיבולת שועל ובננה

החמודים הללו הם קאפקייקס קלילים, טעימים ושווים עם שיבולת שועל ובננות טעימות ורכות שמביאות טעם עדין ורך. מושלמים עם הקפה, לבראנצ', ואפילו ליום הולדת. הם טבעוניים לחלוטין, מתאימים גם לשומרי הכשרות, גם לרגישים ללקטוז וכמובן, גם לטבעוניים.

מצרכים

  • 1 ביצה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • חצי כוס מים
  • 2 בננות גדולות מרוסקות בשלות
  • חצי כוס שיבולת שועל דקה
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קורט קינמון
  • חצי כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור ל180 מעלות ולשמן תבנית שקעים. אפשר גם להשתמש במנג'טים, ללא שימון התבנית.

ערבבו את כל החומרים חוץ מהשוקולד צ'יפס בקער גדולה עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה. שפכו את הבלילה אל תוך תבניות השקעים, עד ל3/4 מגובה השקעים. שפכו מעל את השוקולד צ'יפס, אפו בחום של 180 מעלות, עד 15 דקות או עד שאתם רואים שהקאפקייקס אפויים ומוכנים.

הוציאו החוצה לצינון, אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר לקישוט.


קאפקייקס פרווה עם חמאת בוטנים

מהרגע שתכינו את המושלמים האלו לא תרצו להפסיק. השובבים והממכרים הללו הם קאפקייקס טעימים ורכים משולבים חמאת בוטנים, מתאימים כקינוח אחרי ארוחה בשרית, לשומרי כשרות, ולרגישים ללקטוז. מושלמים ליד הקפה!

מצרכים

  • 1 כוס חלב סויה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר חום
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט קינמון
  • קורט מלח
  • חצי כוס קקאו
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 8 כפות חמאת בוטנים
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכה

חממו את התנור מראש ל175 מעלות ורפדו תבנית שקעים, או שמנו עם ספריי שמן. בקערה גדולה ערבבו את הביצים, החלב, הסוכר, השמן, המלח, חמאת הבוטנים והווניל. הכניסו פנימה קמח, קקאו, ואבקת אפייה.

שפכו את בלילה אל תוך תבנית השקעים ומלאו עד 3/4 מגובה התבנית. פזרו מעל השקעים שוקולד צ'יפס והכניסו לתנור. אפו על חום של 175 מעלות עד 20 דקות, או עד שאתם רואים שהקאפקייקס מוכנים. הוציאו החוצה לצינון.

חממו בסיר קטן עם מעט מים את השוקולד המריר, שפכו על הקפאקייקס, בזקו מעל אבקת סוכר והגישו באהבה.


קאפקייקס פרווה עם מיץ תפוחים והפתעה שוקולדית

לא תאמינו כמה הקטנטנים האלו מושלמים, ואם מעולם לא חשבתם לשלב מיץ פירותי בטעם תפוחים בתוך קאפקייקס נימוח, דעו כי הם משתלבים נהדר. בנוסף הם מכילים בתוכם גם הפתעה נעימה וטעימה לאוהבי השוקולד. טעם השוקולד משתלב נהדר עם הפירותיות של התפוחים, שהופכים אותם ליותר קלילים, אווריריים וטעימים.

מתאימים לבראנצ' מפנק, או אפילו כמתנה כאשר אתם מסדרים אתם בקופסא יפה, או על מגש נחמד עם קישוט אבקת סוכר מתאים. אפשר להגיש עם סלט פירות מרענן, גלידה צמחית קרה, או קצפת רכה ונעימה.

מצרכים

  • 2 ביצים XL
  • 3 תפוחים מתוקים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • קורט קינמון
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 14 לבבות שוקולד מריר

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור ל180 מעלות חום, ולשמן תבנית שקעים.

גרדו את התפוחים היטב, לא צריך לקלף אותם לפני כן, הוסיפו את יתרת המצרכים וערבבו עד שאתם מקבלים תערובת אחידה וחלקה.

שפכו את התערובת אל תבנית השקעים ומלאו את השקעים עד 3/4 מגובה השקע, וזאת על מנת שיהיה להם מקום לתפוח ולגדול. בתוך כל שקע, הטביעו לב שוקולד, וודאו שהוא שקוע היטב בתוך הבלילה, והכניסו לתנור.

אפו עד 30 דקות בתנור, או עד שהקפאפקייקס תפוחים מוכנים ואפויים. הוציאו לצינון על רשת צינון, אפשר לבזוק מעל קוקוס טחון.


קאפקייקס פרווה – כי לא חייב חלב

אחד הדברים הנפוצים ביותר שכולם מעוניינים לדעת הוא איך הופכים מתכונים של מאפים חלביים, לפרווה. העניין בכך נובע מנושא הכשרות המאד פופולרי בישראל. נובע מנושא הטבעונות, וגם מנושא של רגישות ללקטוז.

היות ובישראל ישנם עשרות על גבי עשרות של מוצרים מצוינים ללא חלב, הדבר בהחלט מתאפשר ובאיכות גבוהה. כל כך גבוהה, שהרבה מאד בתי מאפה כבר אופים קאפקייקס פרווה במגוון של מוצרים שאינם מתחלבים.

קאפקייקס פרווה – עם איזה מוצרים אפשר לאפות?

נוזל קוקוס – נוזל המגיע בפחיות, מגיע גם כקרם קוקוס.
חלב סויה – החלב הצמחי הפופולרי ביותר בארץ וניתן להשיג אותו בכל סופר.
חלב קוקוס – ממש כמו נוזל הקוקוס הרגיל אפשר להשיגו בפחיות, ובכל סופר.
חלב שקדים – חלב השקדים מגיע בקרטון של ליטר בכל סופר והוא עשוי משקדים טחונים. טעמו עדין במיוחד.
חלב אורז – גם חלב זה מגיע בקרטון של ליטר. הוא עשוי מאורז טחון, הוא מעט שקוף והמרקם שלו פחות עשיר ומתאים לאפייה.
חלב אגוזי לוז – חלב המגיע בקרטון של ליטר, עשוי מאגוזי לוז טחונים וגוון צהבהב שנהבי. הוא בעל טעם עדין ומיוחד של אגוזים.
שמן קוקוס – הוא שמן שמגיע בצנצנת במצב מוצק, וכאשר מחממים אותו הוא נוזלי. זה שמן שמתאים לעוגות, לעוגיות לאפיה, וגם לבישול. וישנם כאלו המשתמשים בו גם למטרות רפואיות. הוא בעל סגולות נפלאות למערכת העיכול, לשיער, לעור, ובכלל מומלץ מאד.
חמאת קוקוס – חמאת הקוקוס עשויה שומן מאגוזי קוקוס והיא מכילה גם את ציפת הפרי. מה ששומר עליה לבנה גם כאשר היא כבר במצב המסה.
כל מתכון בסיסי של אפיית קאפקייקס יכול להיות מתכון שמשתמשים בו עם מוצרים שאינם מתחלבים. ולכן, כל קאפקייקס יכול להפוך להיות מאפה פרווה מתאים לכל ארוחה. הם נפלאים לארוחות בשריות לאחריהן מעוניינים בקינוח מתוק. הם נפלאים לחגים, לרגישים ללקטוז, לטבעוניים ולשומרי הכשרות כמובן.

והם בעיקר נפלאים כי הם מלאים באהבה. כאשר אנחנו אופים מאפה ומשקיעים בו חומרים שאולי מעט מאתגרים אותנו, זה מורגש. ואנו עושים זאת עבור היקרים לנו שהם חלק מאוכלוסיה שמגיע לה לאכול וליהנות מקינוחים כמו כולם.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק