תוכן עניינים
מוס שוקולד רך ואוורירי
כולנו אוהבים מוס שוקולד רך, אוורירי ונימוח. קינוח בכוסות אישיות טעים, קליל וכיפי שמתאים לכל אירוע. חגים, ימי הולדת, או סתם ככה כי מתחשק.
מרכיבים
- 100 גרם שוקולד מריר חתוך
- 2 ביצים XL מופרדות
- 3 כפות מים
- 3 כפות אבקת קקאו
- 1 כף פודינג שוקולד
אופן ההכנה
יש להקציף בנפרד את החלבון והחלמון עד שמתקבל לנו קצף בהיר ותפוח.
המיסו את השוקולד או בבן מארי או במיקרוגל ועררבו היטב עם מים (3 כפות) עד שמקבלים קרם שוקולד חלק, אחיד ומבריק.
הוסיפו את החלבונים אל תוך הסיר עם השוקולד וערבבו יחד במהירות לקבלת קרם אחיד וחלק. הוסיפו את חלבוני הביצה המוקצפים אל תוך השוקולד וערבבו היטב יחד. הוסיפו את כף הפודינג והמשיכו לערבב.
שפכו את המוס על תוך כוסות קינוח, והכניסו למקרר לכמה שעות עד להתייצבות.
קשטו עם אבקת קקאו מעל, אפשר גם עם פולי קפה גרוסים, ואפשר עם שבבי שוקולד מריר או קוקוס טחון.
עוגת ביסקוויטים בכוסות קינוח
עוגת ביסקוויטים מזכירה לכולנו את הבית. הביס הנימוח, הקרמיות והקלילות. זה הקינוח הכי כיפי שמשתלב נהדר עם קפה חם, ומעניק לנו תחושה טובה בלב ובבלוטות הטעם. והוא גם מככב בכל אירוע. מתאים ימי הולדת, לאירועים, למפגשים משפחתיים, אירוח, או פשוט כי מתחשק. והפעם אפשר גם להכין אותו בכוסות אישיות, חלום של כל אוהב עוגות הביסקוויטים.
מרכיבים
- 1 פודינג וניל
- 1 שמנת צמחית
- 1 כוס חלב סויה
- 100 גרם מחמאה
- שרוול פתי בר בטעם שוקולד מריר
אופן ההכנה
יש להניח בקערה נפרדת פתי בר ולטחון אותו היטב, לאחר מכן לערבב אותו עם חבילת מחמאה מומסת.
לאחר מכן להקציף את השמנת עם החלב והפודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה.
יש לחלק שכבה שכבה את הקצפת, והפתי בר, כמו בעוגה עצמה ממש. אבל בכוסות הקינוח. קודם שכבת פתי בר, לאחרי כן שכבת קצפת, לאחרי כן שכבת פתי בר, לאחרי כן שכבת קצפת וכן הלאה. עד שבסופו של דבר השכבה הסופית תהיה שכבת קצפת.
אפשר לקשט עם שבבי שוקולד מריר, עוד פתי בר, קוקוס טחון, או אבקת סוכר.
קצפת עם תותים בכוסות קינוח
תותים עם קצפת הוא קינוח עם ביס של אושר. כמעט כולנו זוכרים את הקינוח הזה כשהוגש בבית בסיום הארוחה, או גם אם הכנו אותו לעצמנו בגרסת השמנת החמוצה עם התותים. הקינוח הזה ספציפית הוא לא עם שמנת חמוצה, אלא שמנת מתוקה צמחית. שהופכת אותו לשונה, קליל יותר, ומתוק באופן עדין. כיף להכין אותו עם הילדים, וכיף גם לנשנש תותים תוך כדי ההכנה. תהנו 😊
מרכיבים
- 1 חבילה של שמנת צמחית להקצפה
- 1 כוס חלב סויה
- 1 פודינג וניל
- 20 תותים שלמים חתוכים לפלחים קטנים.
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כף קרם קוקוס
אופן ההכנה
יש להקציף את הקצפת עם החלב, הפודינג וקרם הקוקוס עד שמתקבלת קצפת יציבה, רכה ואוורירית. סדרו שכבות של תותים בתחתית הכוס, ומעל זלפו את הקצפת.
סדרו עוד שכבה של תותים, ומעל סדרו עוד קצפת, חזרו על הפעולה הזאת עד שמתקבלות שכבות של תותים עם קצפת. וודאו שהתותים בתחתית הכוסות דחוסים כדי לא לתת לאוויר 'לשבור' את הקצפת.
השכבה האחרונה צריכה להיות שכבת קצפת, עם מעט תותים מעל. בזקו בנדיבות רבה אבקת סוכר לפני ההגשה.
אפשר גם לערבב אבקת סוכר עם קוקוס טחון, אגוזים מסוכרים או פיסטוקים קצוצים דק.
קרם חלבה עם אגוזים בכוסות קינוח
לטחינה גולמית יש יכולת מדהימה לגרום לנו לרצות רק להוסיף אותה לכל קינוח אפשרי. ואם מתחשק לנו קינוח שאין בו חלב, אבל יש לו את הטעם המטריף של החלבה, הנה מתכון נוח וקליל במיוחד בשביל הקינוח הזה.
מרכיבים
- קצת יותר מחצי כוס טחינה גולמית
- חצי כוס סילאן
- 1 חבילה של שמנת מתוקה צמחית מעל 30 אחוזי שומן
- פקאנים מסוכרים קצוצים דק
אופן ההכנה
יש לערבב בקערה את הטחינה הגולמית ואת הסילאן עם כף אחת של שמנת מתוקה. ערבבו היטב עד להטמעה של כל החומרים למלית חלקה אחידה ומבריקה.
הקציפו את שאר השמנת הצמחית לקצפת יציבה ובצעו איחוד התערובות. תערובת הטחינה, עם תערובת הקצפת. ערבבו בקיפולים עדינים עד להטמעה מלאה.
הניחו במקרר לצינון.
לבינתיים, סדרו בכוסות הקינוח שכבה דקה של פקאנים מסוכרים. יש להעביר את המוס לאחר סיום הערבוב לשקית זילוף ולהזליף אל כוסות קינוח, על שכבת הפקאנים. סדרו עוד שכבת פקאנים מסוכרים מעל שכבת המוס, בעדינות, ולא שכבה עבה מדי שלא תשקע, ומעל זלפו עוד מוס, וכן הלאה.
עשו זאת עד שהשכבה האחרונה תהיה שכבת מוס, עם מעט פירורי פקאנים מסוכרים.
אפשר להוסיף לקישוט גם קוקוס טחון, אבקת סוכר, שבבי שוקולד מריר או פיסטוקים. או כל קישוט מתוק אחר שיגרום לכם לטעמים טובים.
קינוח פרווה בכוסות
כולם יודעים שהבסיס לקינוח איכותי הוא בחירת חומרי הגלם המתאימים. כך למשל, אם אנחנו בוחרים להכין קינוח פרווה, מומלץ שנדע איזה חומרים לבחור לשם כך. לרוב הכנה של קינוחי פרווה מתקיימת בחגים, כאשר אוכלים ארוחה בשרית בערב. אלא אם כן זהו חג השבועות, שכולו על טהרת החלב.
או, אם אנחנו מכינים קינוחים עבור רגישים ללקטוז וטבעוניים. המטבח כיום הפך לכל כך חדשני ואיכותי. עם העלאת המודעות לרגישות ללקטוז ולטבעונות יש לנו מגוון של אופציות. חנויות הטבע המפוזרות בכל עיר לא משאירות מקום לדמיון. וגם מחלקות ה'גרין' השונות ברשתות השיווק הגדולות בהחלט מסייעות לנו. כך שכל מה שנשאר לנו זה להגיע ולבחור את חומרי הגלם הטובים ביותר לקינוחים שלנו.
קינוח פרווה בכוסות – הכי טעים וקל
הקסם הגדול באותו קינוח פרווה בכוסות הוא בעצם הקלות שבו. לא צריך מתכון מסובך מדי, כל מה שצריך זה מעט יצירתיות וחוש טעם מפותח.
קינוחי כוסות, בין אם פרווה ובין אם לא, הם הדבר שכולם מחכים לו בסוף הארוחה. הם מרשימים גם ביופי, גם בטעם וגם במצב הרוח הטוב שהם עושים.
אפשר לשלב בהם שכבות על גבי שכבות של בסיס עוגה, או ביסקוויטים מפוררים בין קרם וניל. קצפות צמחיות, פודינג טעים ורך, או אפילו גבינה צמחית מתוקה ומושלמת. לסיים עם גנאש שוקולד מריר מושלם, ולהפוך את הקינוח למרהיב.
קישוט עבור קינוח פרווה מסוג זה, יכול להיות שבבי שוקולד מריר, פיסטוקים מגוררים גס. בוטנים מגוררים, אגוזים מסוכרים, קוקוס, או אפילו סוכריות צבעוניות.
שימו לב שאם אתם מפזרים סוכריות צבעוניות לא לעשות זאת כשהגנאש חם. כי אז הן ימרחו את הצבעים על השוקולד.
אם אתם מכינים קינוח ל'מבוגרים בלבד', תוכלו לשלב דובדבנים שיכורים (שספגו ליקר כלשהו). ליקר שוקולד, ליקר קפה או אפילו מעט ויסקי אל תוך הקינוח. אלכוהול איכותי לא רק מקפיץ את הטעם, אלא גם עושה שמח ויותר מצב רוח. כמובן שלא צריך לשפוך עכשיו בקבוק שלם אל תוך הכוסות, מדובר ממש בטיפ טיפונת. לצורך הטעם והארומה.