מתכון עוגת מוס פרווה

מתכון עוגת מוס פרווה

עוגת מוס פרווה

עוגת מוס פרווה היא לא רק פיתרון מדהים בשביל הרגישים ללקטוז, שומרי הכשרות והטבעוניים. היא קלילה, טעימה, צוננת, ואתם הולכים להתמוגג ולהתמוסס כבר מהביס הראשון ממנה 😊

מצרכים

עבור הבסיס

  • 200 גרם ביסקוויטים
  • 100 גרם שמן קוקוס

עבור המוס

  • 2 מכלי שמנת מתוקה צמחית
  • 200 גרם שוקולד מריר

עבור הגנאש

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • מכל שמנת מתוקה צמחית

אופן ההכנה:

פוררו את הביסקוויטים וערבבו עם שמן הקוקוס. שטחו את התערובת בתחתית התבנית, והכניסו למקפיא לחצי שעה.

המיסו בקערית נפרדת את השוקולד המריר עם 5 כפות של שמנת צמחית וערבבו עד שמתקבלת שכבה אחידה.

הקציפו בקערת מיקסר את הקצפת והוסיפו בהדרגה את השוקולד המומס והקציפו עד שמתקבל מוס יפה, אחיד, חלק ויציב.

הוציאו את התבנית מהמקפיא, שטחו וסדרו את המוס על התחתית הקפואה, והכניסו למקפיא לשלוש שעות.

חממו על סיר קטן את השמנת הצמחית, אך לא עד הרתחה. הוסיפו את השוקולד המריר ובחשו היטב. צננו, ושפכו על העוגה. השאירו במקרר ללילה שלם. או אם מתחשק לכם מוס קפוא שנמס בפה, תוכלו גם להשאיר במקפיא.


עוגת מוס פרווה עם שקדים קראנצ'יים

אין כמו עוגת מוס עם ביס קראנצ'י טעים שמתפצפץ על הלשון. ויותר מזה, אין כמו העוגה הזאת כשהיא מתאימה לנו הרגישים ללקטוז, או שומרי הכשרות. או הטבעוניים. המתכון הזה הוא קליל, הוא כיפי, והוא הולך להפוך לכם את החיים להרבה יותר מעניינים מהרגע שתתנו את הביס בקראנצ' הטעים הזה.

לעוגה זו יש להכין תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ

מצרכים

עבור התחתית

  • 200 גרם שקדים פרוסים קלויים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה ללא חלב (מרגרינה, מחמאה)
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס קקאו
  • 3 ביצים
  • חצי כוס קמח

עבור המוס

  • 1 כוס חלב סויה
  • מכל שמנת ריצ' פרווה
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 20 גרם ג'לטין
  • 100 גרם מים

עבור ציפוי שוקולד

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • מכל שמנת ריצ' פרווה

אופן ההכנה

לצורך הכנת התחתית, יש להמיס את השוקולד והמחמאה במיקרוגל, ולהקציף את הביצים עם הסוכר. לערבב בין התערובת הנמסה להקצפה ולהוסיף את הסוכר, הקמח, השקדים והקקאו ולאפות את הכל לרבע שעה על חום של 190 מעלות.

להכנת המוס יש לחמם את השמנת הצמחית וחלב הסויה ולשפוך את התערובת אל תוך הקערה עם הסוכר והביצים ולערבב היטב עד להטמעה מלאה. לאחר מכן לשפוך את כל הביצים ואת הסוכר אל תוך הסיר ולערבב היטב. כאשר מגיעים להרתחה, לשפוך את הכל על השוקולד.

הקציפו את השמנת הצמחית לקצפת ואחדו יחד עם השוקולד המומס. שפכו על התחתית כאשר היא קרה, והכניסו למקפיא לעוד שעתיים.

עבור ציפוי השוקולד יש לחמם את הסוכר, המים, השוקולד והשמנת הצמחית בסיר קטן עד להרתחה, ולערבב היטב עד שנוצר קרם סמיך וחלק. מזגו את הקרם על העוגה, והכניסו חזרה למקפיא.


עוגת מוס פרווה עם קרם קוקוס

לקוקוס יש דרך נפלאה להשתלב עם כל כך הרבה קינוחים, ובטח כאשר מדובר בקינוחים שהם פרווה. יש כאן מתכון עשיר, טעים, ונימוח שיגרום לכם פשוט לרצות עוד ועוד מהביס הראשון.

מצרכים

  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 2 כפות סוכר
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 חבילה של פודינג וניל

אופן ההכנה

יש לשבור את השוקולד אל תוך קערה עם קרם הקוקוס ולחמם על באן מארי. ערבבו בעדינות ולאט עד שנוצרת תערובת קרם חלקה. הוסיפו אל קרם הקוקוס את הסוכר, הפודינג והקציפו עם מוט הקצפה כמעט דקה.

העבירו את הקרם אל כוסות קינוח להגשה, או אל תבנית הגשה של עוגת המוס. אם לא מוגש מיד, אפשר לשמור במקרר.

אפשר לקשט באבקת סוכר, קוקוס טחון, או פקאנים מסוכרים.


עוגת מוס פרווה עם קרם קפה

ביס עשיר, נימוח ונמס של עוגת מוס משולבת בטעמי קפה עדינים הוא אחד הדברים הכיפיים ביותר. זאת בדיוק הסיבה שהעוגה הזאת מושלמת עבורכם, ועבור כל מי שתרצו לפנק 😉

מצרכים

  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם פצפוצי אורז
  • 1 חבילת חמאה ללא חלב (מחמאה, מרגרינה)

עבור המוס

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 2 מכלי שמנת צמחית פרווה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כף נס קפה
  • 2 ביצים
  • 4 גרם ג'לטין
  • 15 גרם מים קרים

אופן ההכנה

המיסו את החמאה עם השקדים, השוקולד, ופצפוצי האורז וערבבו היטב. שפכו אל תוך התבנית, ונענעו על מנת שהתערובת תכסה את כולה היטב. הכניסו למקפיא.

בינתיים, המיסו את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה הצמחית. הניחו בצד.

הקציפו את הביצים עם הסוכר, והמיסו את נס הקפה עם המים. הניחו בצד.

הניחו את הג'לטין עם המים ותנו להם להתאחד.

הקציפו עוד שמנת מתוקה לקצפת יציבה, וקפלו פנימה את הביצים עם הסוכר, הקפה, והשוקולד. קפלו בעדינות לקצפת יציבה. המיסו את הג'לטין והמים במיקרוגל וקפלו פנימה למוס. ערבבו עד שהמוס אוורירי ועדין.

שפכו את המוס על התחתית הקפואה, והכניסו למקפיא לכמה שעות.

עוגת מוס פרווה – כי לכולם מגיע ליהנות

אם אתם שייכים לאוכלוסיה רגישה ללקטוז. טבעונית או שומרת כשרות אתם בטח מכירים את הסיטואציה הבאה. אתם מוזמנים לארוחה, האוכל מושלם, אתם מרגישים שאתם לא יכולים יותר להכניס פירור. אבל אז מגיע הקינוח, ואתם חושבים לעצמכם שברור, לקינוחים יש מקום תמיד 😉.

אבל מדובר בעוגה עם מוצרי חלב, עוגת מוס או כל עוגה אחרת. שאתם פשוט לא יכולים לגעת בה. נכון שזה מוריד לכם? בזמן שכולם אוכלים עוגה עם הקפה, אתם מסתפקים בצלחת פירות. זה אולי מצב שהיה קורה פעם, אבל כיום המודעות עלתה הרבה יותר.

עד כמה? עד כדי כך שכמעט כל קינוח כיום הוא קינוח שאפשר להכין אותו בגרסא שהיא לא חלבית. למען שומרי הכשרות, למען הרגישים ללקטוז וגם למען מי שטבעוני. או סתם כי פשוט אפשר, וזה תמיד טוב להיות מודעים לרגישויות של אחרים.

עוגת מוס פרווה – איך מכינים ללא חלב?

העולם הקולינרי מאד מפרגן למי שלא אוכל מוצרי חלב, לפחות בעשור האחרון רואים שיפור מהותי. כך שניתן להשיג כיום גם שמנת מתוקה פרווה, גם מוצרים המחליפים ביצים. וגם מוצרים המחליפים חמאה.

אך למי שפחות מעוניין לקנות את התחליפים, יש מתכון זה או אחר שמסביר ברמה הטבעונית ממש איך להכין את העוגה. נכון, זה מצריך קצת יותר אתגר, זה גורם לנו לאלתר יותר. אבל בסופו של דבר, כשנצליח להכין עוגת מוס פרווה מושלמת תהיה לנו תחושת סיפוק נפלאה.

עוגה עם ערך

אם אתם מארחים ויש לכם אורחים שהם רגישים ללקטוז או טבעוניים חשוב לשים לב לפרטים הקטנים. ובכלל, אם אתם מתחשבים בהם וטורחים להכין להם אתם הופכים למארחים גדולים מהחיים.

תחושת האורחים שלכם כשאתם מתחשבים בהם ומכינים ומשקיעים בעוגה שהיא פרווה תהיה נפלאה. ובכלל, השקעה באירוח עושה טוב גם למארחים, וגם לאורחים. לא מעט מהתלונות המגיעות מטבעוניים ורגישים ללקטוז היא על מסעדות שלא מתחשבות. או אולמות אירועים שאין להם תחליף ריאלי עבור האוכלוסיות הללו.

זוהי לא רק מחווה של אהבה ואכפתיות, אלא כזו שמשאירה טעם טוב של עוד.

מתכונים קשורים