מתכון פחזניות פרווה

פחזניות פרווה עם שוקולד נוטלה

פחזניות מושלמות, נימוחות, ומתאימות לשתיה חמה ומפנקת. והכי חשוב, הן פרווה, וכולם יכולים ליהנות מהן אם אחרי ארוחה בשרית, אם אם יש רגישות כלשהי ללקטוז.

מצרכים

  • 1 וחצי כוס מים
  • 200 גרם מרגרינה
  • קורט מלח
  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים
  • 1 צנצנת נוטלה

אופן ההכנה

חממו את התנור על 180 מעלות חום מראש, ורפדו תבנית אפיה בנייר אפיה.

בשלו על הגז את המים והמרגרינה, וכאשר אלו מבעבעים, הוסיפו את קמח. ערבבו היטב, והעבירו לקערה נפרדת. בקערה נפרדת הוסיפו לבצק את הביצים בהדרגה, אחת אחת, עד שהבצק רך וחלק.

הכינו את כדורי הפחזניות עם שקית זילוף, או עם שתי כפיות. סדרו אותם במרווחים אחד מהשני, והכניסו לתנור ל30 דקות, ללא פתיחת דלת התנור.

בסיום האפיה הוציאו מהתנור והזליפו אל תוך הפחזניות קרם נוטלה בנדיבות. בזקו מעל אבקת סוכר או שוקולית, והגישו באהבה.


פחזניות פרווה עם גלידת תות

פחזניות פרווה יכולות להפוך להיות קינוח משודרג וטעים. לא תאמינו כמה הפתעות אפשר להזליף פנימה אל תוך הפחזניות האגדיות הללו. אתם מוזמנים להתאהב בפחזניות טעימות, רכות, ובעיקר מפתיעות.

מצרכים

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 3 ביצים XL
  • 1 מכל שמנת צמחית
  • 1 גביע פודינג וניל
  • 1 חבילה גלידת תות פרווה
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

חממו בסיר את השמן, הסוכר והמים עד לרתיחה מלאה. הורידו מהאש וערבבו את הקמח במהירות עד שמתקבל בצק גושי.

העבירו את הבצק אל מיקסר עם לישה, ולושו את הבצק על מהירות גבוהה למשך עד 5 דקות. בזמן שהמיקסר עובד הטמיעו את הביצים בהדרכה עד שהבצק הופך לכדור אחיד וחלק. העבירו את הבצק אל שקית זילוף וזלפו על התבנית המרופדת בנייר האפייה את הפחזניות ברווחים אחידים.

אפו את הפחזניות בתנור בחום של 200 מעלות ל15 דקות בלבד. ולאחר מכן הורידו את התנור לחום של 165 מעלות, ואפו עוד 20 דקות.

הוציאו את הפחזניות לצינון והניחו להן לנוח. הקציפו את השמנת הצמחית עם הפודינג והמים עד שמתקבלת קצפת יציבה. ערבבו את הקצפת עם גלידת התות, בעדינות, והזליפו את התערובת אל תוך הפחזניות בנדיבות.

אפשר לבזוק גם אבקת סוכר להגשה.


פחזניות פרווה עם שמן קוקוס

הפחזניות הטעימות האלו הן לא רק פרווה, אלא גם נחשבות לאיכותיות, מתוקות, וגם בריאות יותר מהרגיל. הולכות נפלא עם קפה חם, וכל פחזניה היא עד 50 קלוריות ליחידה.

מצרכים

  • 5 כפות שמן קוקוס
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 וחצי קמח לבן
  • 3 ביצים XL
  • קורט מלח

אופן ההכנה

בסיר בינוני יש להרתיח את הסוכר, המלח, המים והשמן. כאשר ישנו בעבוע, להוריד מהאש ולהוסיף את הקמח. ערבבו את הקמח במהירות, החזירו לאש וערבבו עד שהבצק הופך לכדור בצק.

העבירו את הבלילה לקערה וערבבו תוך כדי הוספת הביצים בהדרגה, עד שהבצק הופך לעיסה המתאימה לזילוף.

לבינתיים, חממו את התנור ל200 מעלות, ורפדו תבניות אפיה בנייר אפייה.

הזליפו תלוליות פחזניות על התבניות במרחק שווה ואפו עד עשרים דקות, או עד שהן מזהיבות ותופחות.

הוציאו מהתנור לצינון, ונקבו את החלק התחתון של הפחזניות.

אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר מלמעלה.


פחזניות פרווה עם קרם קוקוס

פחזניות מטריפות עם קרם קוקוס וניל נמס וקר שהולך לגרום לכם להתמכר ולהתאהב כבר מהריח שלהן בתנור.

מצרכים

  • חצי כוס מים
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • קורט מלח
  • חצי כוס קמח
  • 2 ביצים

לקרם המילוי

  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 1 כוס מים
  • 3 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות, ולרפד תבנית אפיה בנייר אפיה. הרתיחו בסיר על האש מים, מלח, שמן קוקוס וסוכר עד לרתיחה חזקה. הסירו מהאש, והוסיפו בבת אחת את כל הקמח וערבבו במהירות. העבירו את הבצק שנוצר כאשר הוא חלק ואחיד אל תוך קערת מיקסר וערבלו היטב עד שלוש דקות.

הוסיפו את הביצים אחת אחת ובהדרגה עד שהבצק הופך לחלק ואחיד. אם הבצק לא נקרע אלא נמתח, הוא בהחלט מוכן לזילוף. העבירו את הבצק אל שקית זילוף וזלפו במרווחים אחידים פחזניות בגודל קטן על התבנית.

אפו את הפחזניות עד 15 דקות, ואל תפתחו את דלת התנור. לאחר 15 דקות פתחו חריץ קטן בתנור ואפו עוד 7 או עשר דקות עד שאתם רואים שהפחזניות זהובות ותפוחות. הוציאו אותן לצינון.

הקציפו בקערית נפרדת את קרם הקוקוס, עם המים, החלמונים, הסוכר והווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה. טעמו האם הקצפת מספיק מתוקה, ואם לא, הוסיפו אפילו עוד סוכר. או עוד סוכר וניל.

חוררו בעדינות את הפחזניות בתחתיתן גם כדי שהאוויר החם יצא, וגם כדי שתוכלו למלא אותן. הזליפו את הקרם אל תוך הפחזניות בנדיבות.

בזקו מעל אבקת סוכר, והגישו באהבה.


פחזניות פרווה

כשאנחנו נוגסים בפחזניה טעימה, אנחנו לא תמיד חושבים על איך יוצרים אותה. מבחינתנו היא סוג של מאפה, או עוגיה טעימה. ממולאת בקרמים שונים ונימוחים שגורמים לנו להמשיך ולהרגיש טעם של עוד.

אבל האמת היא שהפחזניה היא סוג של קסם. היא מיוצרת מבצק רבוך, המוזלף בצורת כדור קטנטן שהופך למאפה הטעים אליו אנחנו 'מזריקים' או מורחים את המילוי. היא מושלמת בתור נשנוש מתוק ליד הקפה, והיא תמיד תקרוץ לנו גם באירועים. בבראנצ'ים, או אפילו בביקור משפחתי שבו היא מוגשת בתור קינוח.

השדרוג הכי מעניין בהיסטוריה של הפחזניה היא בעצם עוגת האקלר הידועה. האקלר היא בעצם פחזנית ארוכה שנאפית עד שהבצק הופך להיות חלול מבפנים. ממלאים אותה בקרם ווניל או קרם פודינג או קצפת. ולרוב היא מצופה בציפוי שוקולד מריר איכותי. ישנם גם מילויי קפה, רום, פירות, ערמונים ועוד.

פחזניות פרווה משגעות

העולם הקולינרי עבר לא מעט מהפכות בעשור האחרון, ביניהן מהפיכת המודעות לרגישים ללקטוז, לטבעוניים ולשומרי הכשרות. כך הפכו כמעט כל המאפים האפשריים לכאלו שאפשר לאפות ללא לקטוז, ללא מוצרי חלב. ועם מוצרי פרווה לטובת הטבעוניים, שומרי הכשרות והרגישים ללקטוז.

כמובן שכאשר מדובר ברגישות ללקטוז יש לשים יותר לב ויותר זהירות כי בכל זאת מדובר במצב בריאותי. ובמוצרים שבהם ישנם עקבות של שרידי חלב, מזהירים זאת על גבי החפיסה או האריזה.

כיום ניתן למצוא לא מעט מתכונים התומכים באפייה שהיא ללא מוצרי חלב ומשתמשים בחמאה ללא חלב. בקצפות צמחיות, ואף במוצרים שונים על בסיס סויה, חלב שקדים וחלב אורז. כל התחליפים הללו לא נופלים באווריריות, במתיקות ובמרקם הקרמי והחמאתי שלהם משאר המוצרים המתחלבים שכולנו רגילים אליהם.

כך שתוכלו באמצעות מתכון בסיסי של בצק רבוך טעים נימוח לאפות פחזניות פרווה מדהימות עם מילויים שונים. שוקולד מריר, שוקולד חלב ללא מוצרי חלב, שוקולד לבן ללא מוצרי חלב וכמובן הנוטלה הקלאסית והאהובה. כל אלו יוכלו לשמש בתור מילוי מתוק וטעים לפחזניה הטובה שאתם הולכים לאפות.

כמובן שאתם תמיד יכולים להיות יצירתיים ולנסות טעמים משלכם. כל עוד יש לכם מתכון בסיסי לבצק, כל השאר הוא עניין של דמיון מפותח וחוש טעם איכותי.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק