מתכון עוגת שמרים פרווה

עוגת שמרים פרווה עם שוקולד ואגוזים

את הביס הראשון של עוגת השמרים הזאת אתם לא הולכים לשכוח. עוגת שמרים פרווה שמתאימה בדיוק למי שפחות מתחבר למוצרי חלב, או פשוט לא יכול לצרוך אותם. והולכת נפלא עם הקפה הקר, או הקפה החם.

עוגות שמרים רצוי לאפות בתוך תבניות אינגליש קייק.

מצרכים

עבור הבצק

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 2 ביצים L
  • חצי כוס מים
  • מעט מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל

עבור השוקולד

  • 1 קופסה שוקולד השחר
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 100 גרם אגוזי לוז קצוצים
  • עבור הסירופ
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס מים

אופן ההכנה

להכנת הבצק ערבבו בקערת מיקסר את הקמח, השמן, השמרים, הסוכר, הביצים, המים, תמצית הוניל וגם המלח לעשר דקות לערך. או עד שאתם מקבלים בצק רך, דביק קצת ואחיד.

צרו מהבצק כדור מקומח והעבירו לקערה שגם היא מקומחת. כסו אותו והתפיחו עד שעה, או למעשה עד שאתם רואים שהבצק מכפיל את הנפח שלו.

כאשר הבצק כבר תפח חלקו אותו לשני חלקים ורדדו כל חלק על משטח מקומח למלבן. על המלבן להיות בעובי של עד 4 מ"מ.

מרחו באחידות על מלבן חצי מכמות השחר, אך מרחו שכבה שטוחה ודקה. תוכלו לשטח אותה עם לקקן או עם גב הכף אם אין לקקן. פזרו מעל השוקולד אגוזים באופן שווה ואחיד וגלגלו לרולדה.

חצו את הרולדה לאורך וגלגלו את שני חלקיה לצורה של בורג.

הניחו את העוגה המוכנה בתו התבנית להתפחה לשעה, ועברו את אותו התהליך עם החלק השני של הבצק. את העוגות יש להתפיח עד שרואים שהן כפול מהנפח שלהן. את התנור יש לחמם בינתיים ל180 מעלות. הברישו את העוגות בביצה ואפו עד 25-30 דקות. או שאתם רואים שהעוגות יציבות תפוחות וזהובות.

את סירופ הסוכר הכינו כאשר אתם מחממים סוכר ומים בסיר קטן ומערבבים עד שזה הופך לסירופ סמיך. כאשר העוגות יוצאות מהתנור, משחו את הסירופ עליהן והניחו להן לצינון על רשת צינון, או על השיש.

עוגת שמרים פרווה עם שוקולד מריר

לחובבי השוקולד המריר האיכותי, עוגת שמרים פרווה עם שוקולד מריר היא פינוק אמיתי. למעשה, גם למי שפחות חובב שוקולד מריר. שילוב החומרים המתקתק בעוגה לא מבטל את איכות השוקולד המריר, אך בהחלט ממתיק אותו. עוגה שלא מתאימה רק לחורף, אלא גם לימי הקיץ החמים כשאנחנו ספונים בתוך החדר עם המזגן הקפוא.

מצרכים

עבור הבצק

  • 1 וחצי שמרים יבשים
  • 1 וחצי סוכר
  • חצי כוס מים שאינם חמים מדי
  • 1 קילו קמח

עבור השוקולד

  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף קקאו

אופן ההכנה

בקערה קטנה שפכו את כל החומרים של הבצק. הקמח, השמן, השמרים, הסוכר והמים וערבבו עד שאתם מקבלים עיסת בצק דביקה מעט ורכה.

התפיחו את הבצק שעה לערך וחלקו ל2, כל כדור הוא עוגה בפני עצמה. כסו את הכדורים והניחו להם לתפוח עד שהם מכפילים את הנפח שלהם. שמנו שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או לא חד פעמיות.

כאשר הבצק בהתפחה הכינו את מלית השוקולד. המיסו את השוקולד עם תמצית הוניל, הסוכר, הקקאו והשמן עד למרקם חלק של ממרח שוקולד מבריק ואחיד.

רדדו את הבצק לשני מלבנים ארוכים, ומרחו באחידות בכל אחד מהם חצי מכמות הממרח. גלגלו לרולדה כל אחד מכדורי הבצק עם ממרח השוקולד, וצרו צורת בורג. העבירו אל התבניות, והכניסו לתנור לאפיה בחום של 190 מעלות ל30 דקות, או עד שאתם רואים שהעוגות מוכנות.

אפשר למשוח בסירופ סוכר או מייפל בסיום האפיה.

עוגת שמרים פרווה עם פרג

לפרג יש קהילת אוהבים משלו, הוא מעט שנוי במחלוקת, אבל אם אנחנו אוהבים אותו זה עד הסוף. הוא משתלב נהדר בעוגות שמרים, בין אם עוגות שמרים שהן פרווה, ובין אם לא. במקרה זה, המתכון הוא פרווה ומתאים גם למי שאינו חובב מוצרי חלב, או אינו יכול לצרוך אותם.

מצרכים

עבור הבצק

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 חלמונים
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 גרידת לימון
  • 200 גרם חמאה ללא חלב (מרגרינה, מחמאה)
  • 1 כוס שמן
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר

עבור המלית

  • 300 גרם פרג
  • 1 קליפת לימון מגוררת
  • 200 גרם חמאה ללא חלב (מחמאה, או מרגרינה)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה:

בקערה עם וו לישה ערבבו את המרגרינה עד שהיא רכה. הוסיפו לסירוגין חלמונים, סוכר, מיץ, שמן וגרידה והקציפו. הורידו מהירות והוסיפו את הקמח גם בהדרגה. הוסיפו את השמים ואת המים ולושו את התערובת לבצק מעט דביק, חלק ואחיד. כסו את הקערה והתפיחו את הבצק לשעתיים.

להכנת המלית חממו מים וסוכר עד רתיחה. הנמיכו את הלהבה והוסיפו את הפרג, הלימון והחמאה וערבבו בתנועת קיפול עדינה. הניחו לצינון בצד.

חלקו את הבצק לשישה חלקים שווים, ורדדו כל חלק לעלה עד חצי סנטימטר על משטח עבודה שאינו מקומח. מרחו לאחר הרידוד את המלית וגלגלו לרולדה הדוקה עם כל חלקי הבצק. רפדו 2 תבניות רחבות בנייר אפיה והניחו על כל תבנית שלוש עוגות. מרחו אותן בחלמון.

השאירו אותן לצינון על רשת צינון או על השיש.

עוגת שמרים פרווה עם קינמון

לעוגה הנפלאה הזאת שמאגדת בתוכה טעמים חלומיים של בצק שמרים נימוח וקינמון עדין ומתקתק רצוי להכין תבנית סטנדרטית. תבנית אינגליש קייק תוציא את העוגה גבוהה, לחה ומושלמת לקפה ליד.

מצרכים

עבור הבצק

  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 וקצת פחות מחצי מים לא חמים מדי
  • 3 כפות שמן
  • 1 ק"ג קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ביצים XL
  • 200 גרם מחמאה או מרגרינה (או כל חמאה אחרת ללא חמאה)
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כוס צימוקים
  • 3 כפות גדושות קינמון
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

ערבבו את כל החומרים של הבצק במיקסר עד עשר דקות. הבצק צריך להיות רך, נעים וגם קצת דביק. אם הוא דביק לכם מדי הוסיפו עוד קמח, אך לא יותר מדי.

קמחו את הכדור והניחו בקערה גדולה להתפחה. על מנת שההתפחה תהיה איכותית, כסו את הקערה בניילון או במגבת, לשעה. לאחר ההתפחה, לושו את הבצק שוב, ותנו לו לנוח 30 דקות נוספות.

חלקו את הבצק לשלושה כדורים ורדדו כל חלק לעד חצי ס"מ. הכינו את חומרי המלית בערבוב עדין עד שמתקל קרם חלק. מרחו על הבצק, גלגלו לרולדה הדוקה והכניסו אל התבנית.

חרצו את העוגות ומרחו בביצה טרופה. אפו בתנור על חום של 180 מעלות עד 40 דקות או עד שהעוגות בהשחמה מלאה.

עוגת שמרים פרווה – כי לכולם מגיע ליהנות

עוגות שמרים הן תענוג גדול לכולם, וזאת בדיוק הסיבה שהן גם צריכות להתאים לכולם. לצערנו, לא כולם יכולים ליהנות מעוגת שמרים חלבית ולכן מתכונים מותאמים זה בסיסי.

מתכון מותאם הוא כזה שמאפשר גם למי שלא אוכל חלבי מסיבת רגישות. או לא יכול לאכול עוגת שמרים חלבית מסיבת טבעונות. או אפילו שמירה על כשרות, יוכל ליהנות מקינוח מפנק ומתוק.

ללמוד על איך לאפות עוגת שמרים פרווה זה לא קשה, אבל לפני כן כדאי שנכיר באופן כללי את בצק השמרים.

עוגת שמרים פרווה – נעים להכיר

בצק השמרים הוא בצק שמשמש עבור מאפים רבים ומגוונים החל מלחמים, פיצה, רוגעלך, ועוד. מוצרים בהם יש בצק שמרים מצריכים התפחה וסבלנות רבה. השמרים זקוקים להתעוררות ספציפית לפני שאופים אותם. זאת על מנת שהבצק יצא רך, נימוח וטעים.

ישנו גם בצק שמרים לרידוד שמשתמשים בו והוא קרוי 'יסודי 20%'. הוא קרוי כך כי הוא מעיד על אחוזי החמאה לקיפול מתוך הבצק עצמו. בצק זה הוא בצק שמשתמשים בו בעיקר להכנת הדניש הידוע, קרואסונים טעימים. עוגות השושנים הקלאסיות של פעם, רוגעלך, ועוד.

בשמרים מטפלים בזהירות היות ואסור שהם יצרו מגע עם מלח ויאבדו את כל המטרה שלהם. לכן משתמשים בשמרים לחים ויוצרים 'ראש עיסה', הבצק הראשוני שמורכב מסוכר, נוזלים, שמרים וכעשרה אחוזים מהמקח. לאחר שהבצק תופח עד פי 2 מהגודל שלו, מוסיפים אל ראש העיסה מעט מלח וממשיכים ללוש אותו עד שהוא מגיע למצב האידיאלי לאפיה.

חומרי גלם שאינם חלביים

ככל שמדובר בחומרים שאינם חלביים, כיום העולם הקולינרי מאד מתקדם. מדובר ביכולת מופלאה לאפשר לכל רגישי הלקטוז, הטבעוניים ושומרי הכשרות ליהנות ממגוון של קינוחים. ולכן, מתכון זה או אחר של עוגת שמרים פרווה יכול להפוך את החיים להרבה יותר קלים.

זה לא רק הטעם והיכולת ליהנות מעוגה שכולם יכולים. זאת תשומת הלב והעובדה שאתם משקיעים עבור אנשים שאתם אוהבים. ובין אם אתם מכירים את האורחים שלכם ובין אם לא, ואתם טורחים למענם, מראה גם הרבה עליכם ועל לבכם הטוב.

מתכונים קשורים