מתכון בראוניז לפסח

בראוניז לפסח עם שוקולד וקוקוס

פסח הוא החג הכי שנוי במחלוקת מבחינת מאכלים, אבל אם יש משהו אחד שכולם מסכימים לגביו, זה שהקוקוס דומיננטי בו מאד, ואפשר לחגוג במגוון של קינוחים איתו. בראוניז לפסח עשיר בשוקולד וקוקוס, הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים אחרי ארוחת החג.

מצרכים

  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים XL
  • קורט מלח
  • 1 כף קורנפלור

עבור הקוקוס

  • 100 גרם חמאה
  • 2 חלבונים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף כפית תמצית וניל
  • 1 כף חלב

עבור ציפוי שוקולד

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

יש לחמם תנור ל180 מעלות ולשמן תבנית אפיה. בקערה גדולה יש לשים את השוקולד והחמאה ולהמיס עד שהכל נמס לקרם שוקולדי חלק. הוסיפו מלח וסוכר וערבבו הכל יחד לבלילה אחידה. הוסיפו את הביצים תוך כדי שאתם מערבבים עד שאתם מקבלים תערובת סמיכה ואחידה.

לאחר מכן, בהדרגה, יש להוסיף את הקורנפלור ולהטמיע היטב. המנעו מערבוב יתר של התערובת, זה עלול לפגוע במקרם של הבראוניז.

את שכבת הבראוניז יש לאפות עד 20 דקות. או עד שהשכבה מספיק יציבה ואפויה בצדדים, אך רכה במרכז.

יש לצנן בטמפרטורת החדר. במקביל, שימו בקערה חמאה, חלבונים, קוקוס, סוכר, חלב, וניל, ומלח. ערבבו הכל היטב עד להטמעה מלאה ושפכו את המלית על הבראוניז החצי אפוי. שטחו את החלק העליון.

החזירו את הבראוניז עם הקוקוס להמשיך את האפיה בתנור עוד עשר דקות. הוציאו וצננו בטמפרטורת החדר.

בינתיים הכינו את הגנאש, קצצו שוקולד והניחו בקערה, הוסיפו את השמנת המתוקה והמיסו עד שאתם מקבלים שכבת שוקולד דקה ועשירה. כסו את הבראוניז בשכבת השוקולד.

העבירו את הבראוניז למקרר לעד 4 שעות עד שהוא מתייצג לחלוטין, וחתכו לריבועים אחידים לפני ההגשה.


בראוניז לפסח פרווה

בין המשפחות השונות שחוגגות את פסח ישנן אלו ששומרות את הכשרות, וישנן אלו שלא. אלו שלא שומרות כשרות מן הסתם ידאגו לקינוח שהוא לא פרווה. אך המשפחות השומרות כשרות, יחפשו מתכונים עבור בראוניז לפסח פרווה המתאימים כקינוח לאחר ארוחה בשרית.

מצרכים

  • 1 כוס שמן קוקוס
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 4 ביצים M
  • חצי כוס קורנפלור
  • חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 50 גרם שומשום

אופן ההכנה

יש לחמם תנור ל180 מעלות ולשמן תבנית אפייה מרובעת.

קצצו את השוקולד ושימו בקערה. הוסיפו שמן קוקוס והמיסו את שני אלו יחד, ערבבו עד לקבלת קרם שוקולד חלק ואחיד.

הוסיפו את הסוכר, את המלח וערבבו היטב. את הביצים הוסיפו בהדרגה וערבבו בין לבין. לבסוף, הוסיפו את הקורנפלור וערבבו הכל עד להטמעה מלאה. שפכו לתבנית, שטחו את החלק העליון, ופזרו את אגוזי המלך והשומשום מלמעלה.

אפו עד 25 דקות, הוציאו לצינון, חתכו לריבועים והגישו בטמפרטורת החדר.


בראוניז לפסח עם מרציפן

אפשר להתאהב במרציפן בקלות אם משלבים אותו עם המרכיבים המתאימים. בראוניז עם מרציפן הוא פשוט ביס של עונג שמתפצפץ בפה. אנחנו מזמינים אתכם לנסות משהו חדש שאולי אף פעם לא חשבתם על השילוב שלו. וכמו כל דבר בחיים, אם לא תנסו, איך תדעו? הרתיחו מים לקפה, הביס הזה לא הולך להיות אחד ויחיד.

מצרכים

  • 300 גרם חמאה
  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • חצי כוס מרציפן
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 3 ביצים XL
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 כוס קקאו
  • 1 כוס קוקוס טחון דק

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות ולשמן תבנית אפייה. לאחר מכן, יש לרפד את תבנית האפייה בנייר אפייה.

המיסו את החמאה, את המרציפן, הסוכר והמים עד שאתם מקבלים תערובת אחידה. העבירו את כל התערובת לקערה גדולה והוסיפו ביצים עד להטמעה מלאה. ערבבו את הקורנפלור, הקקאו והקוקוס והוסיפו לתערובת השוקולד.

שפכו את כל התערובת אל התבנית המשומנת ואפו עד 25 דקות. הוציאו לצינון והעבירו את העוגה למקפיא לעד שעתיים.

לאחר מכן כשהיא קפואה אפשר לחתוך אותה לריבועים.


בראוניז לפסח בחמש דקות

הפתיעו אתכם אורחים ספונטניים ברגע האחרון? בראוניז לפסח שאפשר להכין בחמש דקות הוא הפיתרון שלכם. הם יוצאים טעימים, נימוחים, שוקולדיים ומושלמים. קינוח מושלם לאירוח, או סתם אם מתחשק לכם משהו טעים ליד הקפה בבוקר שאחרי ערב החג.

מצרכים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • חצי כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • אגוז מלך טחונים
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולהניח בקערית את השוקולד המריר והשמן. המיסו את השוקולד והשמן עד לקבלת קרם שוקולד חלק. בקערית אחרת ערבבו את הסוכר עם הביצים, המלח, הוניל ואת בלילת השוקולד. הוסיפו את האגוזים וערבבו בעדינות.

יש לשפוך את התערובת אל תבנית משומנת ולאפות בתנור עד 25 דקות. הוציאו לצינון, ולאחר שהעוגה לגמרי בצינון חתכו לריבועים.

בזקו מעליה אבקת סוכר, או סוכר גבישי והגישו.


בראוניז לפסח טעימים ונימוחים

אם יש משהו שכולנו אוהבים זה לחגוג את החגים הטובים שלנו, המאגדים את כל המשפחה סביב לשולחן אחד. ועל השולחן הזה מגוון של מאכלים טובים וטעימים המתאימים לחג. יחד עם זאת, לחג הפסח ישנם המאכלים שלו, שהם ללא קמח, כשרים. ומותאמים כמובן גם לרגישים לגלוטן שבחג הזה חוגגים במיוחד עם מגוון של מאכלים טובים.

כשאתם מגיעים להתארח בחג, ובידכם מגש של בראוניז לפסח שאפיתם עם מתכון איכותי, אתם מעניקים מתנה. גם להביא קינוח מתוק ומפנק זוהי מתנה נהדרת. לעיתים זאת אפילו מתנה שעדיפה על המארחים היות ואתם 'חוסכים' להם לעמול קשה יותר על הקינוחים.

בעיקר אצל המשפחות הקרובות יותר, כשכל אחד מכין או עושה משהו בעצמו. זה מקל מאד על המארחים, שכן סדר פסח הוא אירוח מרובה אנשים.

בראוניז לפסח – הביס המתוק אחרי האוכל

מכל הקינוחים בעולם, החומיות המתוקות הן אלו שהכי מתאימות לפסח. אין הרבה קמח, ויש גם פעמים כמו בפסח שאפשר לאלתר תחליפים המותאמים. כמו שקדים טחונים, קורנפלור, ועוד.

כשאנחנו מתחילים עם מתכון עבור בראוניז אנחנו צריכים מתכון שהוא ביס מתוק, אחרי הארוחה הכבדה. ביס שיקליל לנו על כל האוכל הכבד שאכלנו בערב ליל הסדר. הבראוניז הללו מרשימים וטעימים ואפשר להגיש אותם גם יום אחרי החג, לקפה של הבוקר.

הם עשירים וחמאתיים, משולבים בקוקוס, אגוזים או שקדים. שוקולדיים עם גנאש שוקולד טעים בטירוף. והם מושחתים כמו שקינוח צריך להיות.

ואם אתם זקוקים לבראוניז שהם פרווה לחלוטין ומוגשים לאחר הארוחה עצמה, אפשר תמיד להוסיף או חמאה צמחית. או תחליפי חמאה. אפשר תמיד להשתמש בשמן קוקוס עבור קינוח פרווה. במקום הקמח בשקדים טחונים ובקורנפלור ולהוסיף גם פינוקי גרעינים. אגוזים מסוכרים, אגוזים שאינם קלויים ומסוכרים ועוד.

כך או כך, נוכל להפוך את הבראוניז הללו לבריאים יותר מהרגילים. לא רק בגלל היעדר הגלוטן, אלא בגלל השילוב של שוקולד איכותי מריר, ללא מוצרים מתחלבים. וגם אם יהיו מעט דחוסים, אפשר יהיה להקליל אותם באמצעות תחליפים ראויים הקיימים בכל סופר.

מתכונים קשורים