מתכון עוגת גבינה לפסח

מתכון עוגת גבינה לפסח

עוגת גבינה לפסח

עוגות גבינה המתאימות לפסח מתאימות גם לכל השנה, אך כאשר מדובר בחג הכי מגבש בשנה, כיף להקדיש מתכונים במיוחד. העוגה רכה, קלה, ומתאימה לקינוח אוורירי לאחרי ארוחת החג העמוסה שכולנו כל כך אוהבים.

מצרכים

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • 1 חבילה של גבינה לבנה 500 גרם 9%
  • 2 גביעי שמנת חמוצה 15%
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 פודינג וניל
  • קורט מלח
  • מעט חמאה לשימון התבנית

עבור הקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • חצי כוס חלב

לקישוט:

  • קוקוס טחון
  • 1 חבילה שוקולד מריר

אופן ההכנה

חממו את התנור ל170 מעלות. בינתיים, בקערה גדולה יש לערבל חלמונים עם הסוכר. להוסיף את הגבינה הלבנה, את השמנת החמוצה ולהמשיך לערבב. להקציף בקערה נפרדת את החלבונים עם המלח ולהוסיף סוכר עד שהקצף יציב וחלק. להוסיף את הקורנפלור, הפודינג ולהמשיך לערבב.

הוסיפו את הקצף החלבונים לתערובת ולערבב עד הטמעה מלאה.

שפכו את העוגה אל תוך התבנית ואפו לרבע שעה. לאחר רבע שעה כבו את התנור, פתחו מעט את הדלת והשאירו בפנים לעוד שעה.

לקרם יש להקציף שמנת מתוקה אחת עם פודינג וניל, אבקת סוכר וחצי כוס חלב עד שנהיה קצף מלא.

יש לשפוך את הקרם על העוגה לאחר שמוציאים מהתנור, ולהכניס למקרר לכמה שעות.


עוגת גבינה לפסח עשירה ורכה

העוגה הזאת היא עוגה נפלאה ונימוחה, היא כשרה לפסח ויש לה מלית יציבה וקטיפתית המשלבת בתוכה גם גבינה לבנה רגילה וגם גבינת שמנת עשירה וטעימה. מתאימה לא רק לפסח אלא גם לשבועות וימי שישי.

לעוגה זו יש להכין מראש תבנית קפיצית עגולה של 26 ס"מ

מצרכים

  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 וחצי כוסות סוכר
  • 1 חבילה של גבינה לבנה 9%
  • 1 מיכל גבינת שמנת 25%
  • 5 כפות פודינג וניל
  • 4 כפות קורנפלור

עבור הציפוי:

  • 1 שקית פודינג וניל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • 1 כוס חלב

אופן ההכנה

חממו תנור ל180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפיה. הקציפו את החלבונים ואת הסוכר לחמש דקות לקצף יבש והעבירו אל קערה אחרת. במקביל, הקציפו גבינות, חלמונים, הסוכר שנשאר, הקורנפלור והפודינג וערבבו למלית אחידה וחלקה.

את קצף החלבונים העבירו אל מלית הגבינות ושפכו לתבנית. אפו כשעה עד שהעוגה תזהיב ותהיה מעט רוטטת, כבו את התנור, והשאירו את העוגה בפנים לשלוש שעות. הוציאו, כסו בניילון נצמד וקררו למהלך הלילה.

הקציפו את הפודינג, את השמנת המתוקה ואת כוס החלב לקצפת יציבה ושפכו על העוגה.

תהנו!


עוגת גבינה לפסח עם קוקוס

עוגת גבינה משגעת אפויה עם קוקוס ומתאימה בתור קינוח מושלם לפסח, או לחג שבועות. ובכלל, לא מחוייבת רק לחגים אלא גם סתם בתור קינוח מפנק כי מתחשק לכם.

מצרכים

  • 3 קופסאות גבינה 9%
  • 1 שמנת חמוצה 15%
  • 1 פודינג וניל
  • 5 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 חבילה של קוקוס טחון

אופן ההכנה

הקציפו את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, ערבבו בקערה נפרדת גבינה, שמנת חמוצה, חלמונים, פודינג, סוכר וקורנפלור. אחדו בין שתי הבלילות וערבבו בעדינות.

שמנו תבנית עם מעט חמאה, פזרו על תחתית התבנית את חבילת הקוקוס ושפכו את המלית אל התבנית.

אפו את העוגה בחום של 160 מעלות ל40 דקות ובדקו מדי פעם שהעוגה לא נשרפת. כבו את התנור וחכו שהיא תצטנן. הפכו את העוגה כלפי מעלה מהתחתית על מנת שהקוקוס יהיה מלמעלה.

הקציפו את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר לקצפת קשה ויציבה, מרחו מעל העוגה. אפשר גם להוסיף ריבת חלב מוכנה לקישוט.


עוגת גבינה לפסח עם שוקולד

פסח ושוקולד הולך נפלא ביחד, ועוגת גבינה משולבת עם שוקולד אפילו יותר. יש לכם פה מתכון מושלם לעוגת גבינה לפסח עם שוקולד נימוחה ועשירה, שמשתלבת נפלא עם כל שעה, כל חג, וכל זמן לקינוח. וגם בימי שישי אחרי ארוחות חגיגיות ומחבקות.

מצרכים

  • 200 גרם של עוגיות כשרות לפסח, כאשר הן טחונות לפירורים
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • גרידת לימון שלם
  • גרידת תפוז שלם
  • 750 גרם גבינה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

חממו את התנור ל160 מעלות, הניחו תבנית עם מים בתחתית התנור ופרשו נייר אפיה בתבנית. ובינתיים הכינו את הפירורים. יש לערבב את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת, גרידת הלימון וגרידת התפוז ולהדק היטב לתבנית.

המיסו את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל. לאחר מכן ערבבו את הביצים, הסוכר והגבינה והוסיפו את השוקולד המומס וערבבו שוב היטב עד שנהיה קרם חלק ואחיד.

שפכו את התחתית על העוגיות והכניסו לתנור. אפו בערך כשעה וחצי עד שהעוגה מעט רוטטת במרכזה אך יציבה בדפנות. צננו את העוגה, וקשטו בפירות, אבקת סוכר, קוקוס, ריבת חלב או כל מה שמתחשק לכם.


עוגת גבינה לפסח – חג שמח וטעים במיוחד

חגי ישראל מאופיינים בהרבה שמחה, הרבה אנשים, וגם הרבה אוכל. אבל יש חג אחד שחלק אוהבים אותו במיוחד, וחלק קצת פחות בגלל ההגבלות הקולינריות שלו. חג הפסח כמובן.

חג פסח הוא חג שבו לא יכולים לאכול כל דבר, גם כשמדובר בקינוחים. והקינוחים צריכים גם הם להיות מותאמים לכשרות החג. בין אם אתם שומרי כשרות ובין אם לא, לא ממש תצליחו למצוא קינוחים שאינם כשרים לחג הפסח.

הפתרון שעלה בשנים האחרונות בנושא הוא התאמת האוכל שאינו נראה ומרגיש כשר, מבחינת כשרות. זאת אומרת שיש עוגת גבינה לפסח שגם אם היא מרגישה לכם כאינה כשרה, היא כשרה, טעימה. ובהחלט יכולה להתאים לכל אחד ואחת בארוחה.

עוגת גבינה לפסח לכולם

היתרון בעוגות גבינה הוא שאפשר להתאים אותן לכולם. אפשר להתאים אותן אל שומרי הכשרות, אפשר להתאים אותן לחגים, וגם לטבעוניים ולרגישים ללקטוז. תחליפי החלב הפכו מאד פופולריים וגם מאד משודרגים בטעם בשנים האחרונות. וקהילת הרגישים, שומרי הכשרות והטבעוניים מאד ממרוצים ממוצרים מסוימים.

מוצרים אלו מככבים פה ושם עם מתכון לעוגת גבינה באתרים, בספרים, וגם בתכניות הבישול השונות. ביניהן גם תכניות ריאליטי קולינריות שנותנות במה לרגישות הקשורה אל מוצרי החלב.

היכולת החדשנית הקולינרית הזאת מאפשרת לכולם ליהנות מעוגות גבינה בפרט, וממאכלים נוספים בכלל. והופכת את העוגה הנפלאה הזאת למתאימה לכולם, ולכל אירוע.

עוגות גבינה לכל אירוע

עוגת גבינה היא עוגה שמתאימה לכל אירוע, אם חשבתם להכין אותה ליום הולדת, היא מושלמת לכך. אם חשבתם להזמין אותה לבת או בר מצווה, אפשר יהיה להכין לכם עוגת גבינה חגיגית.

וכמו שאתם כבר יודעים, עוגות הגבינה מתאימות גם לחגים ולא רק לחג שבועות. אז אם מתחשק לכם פתאום להכנס למטבח ולנסות מתכונים חדשים זה הרגע.

לא לפני כמובן שתעברו על כמה מתכונים ותגלו מה אתם צריכים שיהיה לכם בבית. אחרי הכל, מדובר בעוגה שאולי אפשר להכין מדברים שיש בבית. אבל לפעמים ישנם כמה דברים שכדאי ואף מומלץ להכין אותם מראש.

מתכונים קשורים