מתכון עוגת שוקולד לפסח

מתכון עוגת שוקולד לפסח

שוקולד עם מצות זה אחד הדברים הטעימים הקיימים והכי מזכירים חג ותחושת פרפרים בבטן. לחג הפסח יתרונות רבים, ולא משנה כמה אנשים יספרו שאין להם מה לאכול, איכשהו תמיד נחזור אל עוגת השוקולד הטעימה של פסח, המשלבת שוקולד ומצות. יש כאן מתכון לעוגה כיפית שאפשר לאכול בעיקר עם האצבעות.

מצרכים

  • 4 כפות קקאו
  • חצי כוס סוכר
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 6 מצות
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה

בקערית בינונית הכניסו את החמאה, הסוכר, אבקת הקקאו והשוקולד והמיסו במיקרוגל ל20 שניות. ערבבו עם כף עד שהכל נטמע והופך לקרם שוקולד חלק.

שפכו את מיץ התפוזים אל קערית רחבה המכילה את רוחב המצות. הרטיבו את המצות משני הצדדים במיץ התפוזים והניחו בצד על צלחת שטוחה.

שפכו על המצה את תערובת השוקולד ומרחו אותה לכיסוי מלא מכל הצדדים. חזרו על התהליך עד שמסתיימות המצות, או עד שהקרם נגמר.

סיימו בשכבת קרם בחלק החיצוני של העוגה, וקשטו בקוקוס טחון.

הניחו במקרר להתייצבות ל4 שעות לפחות.


עוגת שוקולד לפסח מהירה וקלה

לעוגה זו יש להכין תבנית אינגליש קייק משומנת מראש, ולחמם את התנור ל170 מעלות. והכי חשוב, להכין שתיה חמה וטעימה, מצב רוח רגוע, מוזיקה טובה וליהנות מעוגה נימוחה שכל ביס ממנה יגרום לכם להתמוגג.

מצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • חצי כוס שמן קוקוס
  • חצי כוס מיץ לימון
  • חצי כוס קמח מצה לעוגה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כף של קמח תפוח אדמה

לציפוי

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

חממו את התנור ל170 מעלות, במקביל ערבבו בקערית את קמח המצה, השוקולית, קמח תפוח אדמה ואבקת האפיה.

בקערה נפרדת הקציפו את הסוכר עם הביצים והוסיפו את מיץ הלימון ואת השמן. אחדו בין שתי הבלילות והטמיעו את החומרים עד לבלילה אחת אחידה.

שפכו את הבלילה אל תוך התבנית ואפו בערך 40 דקות.

חממו שמנת מתוקה והסירו מהאש, הוסיפו את קוביות השוקולד וערבבו לאט ובעדינות עד שמתקבל קרם חלק. שפכו את הקרם על העוגה כשהיא עוד חמה, וצננו בטמפרטורת החדר.


עוגת שוקולד לפסח בחושה בעשר דקות

אתם כבר אחרי לילה סדר, כל האוכל שנשאר ארוז יפה במקרר. יום אחרי אתם מקבלים הודעה שצפויים לכם אורחים ספונטניים. למרבה ההפתעה (אתם לא באמת מופתעים, נכון?) מהקינוחים לא נשאר דבר ואתם כבר צריכים לחשוב על אלתור לקינוח. העוגה הזאת היא הפתרון הכי קל, טעים ומפנק בשבילכם. תהנו מהביס הראשון, כי לא בטוח שישאר לכם יותר מביס אחד.

מצרכים

  • קורט מלח
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח מצה
  • 1 כפית אבקת אפייה

עבור הציפוי

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה

חממו את התנור על 180 מעלות ושמנו תבנית מראש.

בקערה גדולה ערבלו סוכר, מלח וביצים עד שאתם מקבלים קצף יציב תפוח ובהיר. בקערה אחרת ערבבו חמאה ושוקולד עד שאתם מקבלים מחית חלקה. הוסיפו את מחית השוקולד אל תוך הקצף של הביצים וערבבו היטב עד שמקבלים תערובת אחידה וחלקה.

הוסיפו לתערובת אבקת אפיה וקורנפלור וערבבו עד שאין יותר גושים. שפכו את הבלילה אל תוך שתי תבניות אינגליש קייק ואפו עד 45 דקות. הוציאו וצננו בטמפרטורת החדר.

ליצירת הציפוי יש לשבור שוקולד לתוך קערית, להוסיף שמנת מתוקה ולחמם במיקרוגל ל30 שניות. לאחר 30 שניות יש לערבב לאט עד שהקרם חלק ומוכן.

שופכים את הקרם על העוגות ומשטחים. מצננים בחוץ עד שהעוגה מתייצבת, ומקשטים בסוכריות.


עוגת שוקולד לפסח גבוהה ומרשימה

עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה לחג, שוקולדית בטירוף ומשאירה את כולם עם חשק לעוד.

מצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 כוס קקאו
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס שמן
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח כשר לפסח
  • 1 שקית אבקת אפיה כשרה
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כף תמצית וניל
  • 150 גרם שוקולד מריר שבור
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • פתיתי שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

יש לערבב במטרפה ידנית את הסוכר, הקקאו, השוקולית, השמן, הווניל, הקוקוס, הקמח ואבקת האפיה לבלילה אחת אחידה וחלקה.

בסיר קטן הניחו את קוביות השוקולד עם מים וערבבו עד להמסה מלאה של השוקולד. שפכו על הלילה וערבבו עד להטמעה מלאה.

שמנו את התבנית ואפו בחום של 180 מעלות 40 דקות. הוציאו מהתנור, צרו חורים על גבי העוגה בעדינות ושפכו כוס מים חמים עם מעט נס קפה.

חממו שמנת מתוקה עם פתיתי שוקולד צ'יפס במיקרוגל וערבבו היטב עד שמתקבל ציפוי רך חלק ואחיד. שפכו על העוגה לאחר שאינה חמה יותר, וקשטו בפקאנים מסוכרים, או קוקוס, או סוכריות וגם שקדים פרוסים או אגוזים טחונים.


עוגת שוקולד לפסח – כי לא כל יום חג

פסח הוא החג שכולנו אוהבים להגיד שאין בו מה לאכול, מה שלא תמיד נכון. בשנים האחרונות העולם הקולינרי של חג הפסח השתנה פלאים ואנחנו מגלים עוד ועוד אפשרויות לאוכל טעים וכשר.

בתוך הקטגוריה הזאת, של האוכל הטעים והכשר, גם הקינוחים מככבים ובמיוחד קינוח של עוגת שוקולד לפסח טעימה ונימוחה. ואם כל זה לא היה לנו מספיק, יש גם עוגיות לפסח מסורתיות וטעימות ועוד סוגי מוס שונים ושאר קינוחים.

אך העוגה הזאת חשובה במיוחד, כי אין חג ללא שוקולד ואין שוקולד ללא סיבה לחגיגה. וכשכולם נמצאים בשולחן אחרי הארוחה, שבעים מרוצים ושמחים. עוגת השוקולד היא בהחלט גולת הכותרת.

עוגת שוקולד לפסח – מי אמר שאין מה לאכול?

לפסח יש יתרונות רבים, ביניהם, גם קינוחים ספציפיים שכולם אוהבים. וכמובן היכולת לשלב קוקוס עם שוקולד. תודו בזה, מי שאוהב קוקוס אוהב את חג הפסח. והעוגה הנפלאה של פסח עם השוקולד והקוקוס היא פשוט מתכון שכולם חולמים עליו. טוב, לא כולם, רק מי שאוהב קוקוס.

קוקוס הוא לא השילוב היחיד שאפשר לשלב בפסח. אפשר לשלב פירות בטעמים שונים ומגוונים, קרמים שונים ועשירים במתיקות ויציבות. והכי חשוב, שוקולד, שוקולד מריר איכותי, או שוקולד חלב איכותי. ובכלל, שוקולדים במגוון של טעמים כי לשוקולד אין גבולות, והוא עולם ומלואו בפני עצמו.

עוגת שוקולד לכל אירוע

אז עכשיו כשאנחנו יודעים שאפשר לאפות גם עוגת שוקולד לפסח, מקמח כשר לפסח, וחומרי גלם נוספים כשרים. כל מה שנותר לנו זה להתרווח ולחפש את המתכון הנכון. וזאת כמובן כדי שנוכל להגיע אל ארוחת החג עם עוגה חמה וטעימה בידיים.

להגיע עם קינוח לאירוח זה ממש כמו להגיע עם מתנה. אתם גם משמחים את המארחים, גם משמחים את האורחים. וגם הראיתם השקעה אמיתית במעשה שהוא מידיכם ממש, ועמוק מלבכם.

לחגוג חג עם קינוחים טעימים, זה עושה טוב לבלוטות הטעם, אין שום ספק. אבל לחגוג את החג עם אנשים שמכינים קינוח באהבה. זה כבר מחמם את הלב.

מתכונים קשורים