תוכן עניינים
מוס יוגורט עם תותים – לחג מתוק ומושלם
הקינוח המתוק והקליל הזה לפסח הוא מושלם לאחרי ארוחה 'כבדה' או עמוסה. הוא גורם לנו לתחושה טובה, כיפית, ומתוקה. ובעיקר מאגד אותנו סביב השולחן עם טעמים נפלאים.
מרכיבים
- 2 חבילות יוגורט, לבחירה
- 1 חבילה שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות גדושות פודינג וניל
- 20 תותים חתוכים לריבועים קטנים
- 100 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה
יש להקציף את היוגורט, השמנת, הסוכר והווניל לקצפת יציבה ורכה ולמלא שקית זילוף. אם אין שקית זילוף, אפשר לסדר יפה עם כף בתוך כוסיות הקינוח ולהכניס למקרר למספר שעות.
גרדו חצי חבילת שוקולד והניחו בצד. מהחצי השני של השוקולד הכינו גנאש שוקולד עם מעט חמאה, או מים אפילו והניחו בצד. כשהכוסיות מוכנות, פזרו מעליהן את התותים החתוכים, שפכו מעט גנאש אל כל קינוח ופזרו מעל שבבי שוקולד מגורר. הכניסו למקרר לעוד מספר שעות.
הגישו באהבה.
לשומרי הכשרות או למעוניינים בקינוח שאינו חלבי אפשר להחליף את היוגורט ביוגורט ללא לקטוז, או צמחי. את השמנת המתוקה לצמחית ואת שוקולד החלב לשוקולד מריר.
מעדן שוקולד לפסח
אם מתחשק לנו קינוח כוסות לפסח מושקע ואיכותי, אבל שלא לוקח הרבה זמן להכין, זה בדיוק הקינוח בשבילכם. הוא עושה רושם, הוא בעל צבעים נעימים, והוא גורם לאנשים ללקק את הכוסות. מושלם לפסח, ובעצם לכל חג, וגם לאירועים, אירוח כיפי או סתם אם מתחשק לכם משהו מתוק.
מרכיבים
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שוקולד השחר
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד חלב
- 2 כפות קורנפלור
עבור הקצפת
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 3 כפות פודינג וניל
- 1 כוס סוכר
עיטור
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
יש להקציף את הקצפת תחילה ולהניח בצד במקרר להתייצבות: הקציפו את הסוכר, השמנת המתוקה והפודינג ווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה והניחו במקרר כשהיא מכוסה.
לאחר מכן להכנת המוס יש להקציף שמנת מתוקה, חלב, סוכר, ושוקולד השחר לקצף יציב. את השוקולדים המוצקים יש להמיס בבאן מארי ולקפל פנימה אל תוך קצפת השוקולד בתנועות קיפול עדינות, ולהוסיף את הקורנפלור בעדינות ולערבב עד להטמעה מלאה.
כעת לסידור הכוסות: תחילה סדרו יפה את המוס בכוסות, ולאחר מכן הניחו בעדינות קצפת בכל כוס. לקישוט, פזרו שוקולד מריר מגורר בנדיבות, קררו כמה שעות במקרר, והגישו באהבה.
לשומרי הכשרות או למעוניינים בקינוח שאינו חלבי אפשר להחליף את השמנת המתוקה לצמחית, האת החלב בחלב סויה או שקדים ואת שוקולד החלב לשוקולד מריר.
מעדן נוגט אגוזים לפסח
מוס מושלם, קליל וטעים עם טעם עדין אגוזי, משולב בנוגט רך ונימוח. מושלם גם לא רק לחגים, אלא לכל מי שמתחשק לו קינוח אגוזי וטעים לצד הקפה. מכינים בקערה אחת תוך כמה דקות, ומכניסים למקרר להתייצבות.
מרכיבים
- 1 חבילה שמנת מתוקה 38%
- 3 כפות ממרח אגוזים נוגט
- 3 כפות פודינג שוקולד
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף סוכר
- 100 גרם שוקולד מריר מגורר
אופן ההכנה
יש להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג, והווניל לקצפת יציבה. לאחר מכן לשפוך פנימה את ממרח האגוזים נוגט, ולערבב עד להטמעה. לסדר את המוס יפה בכוסות ההגשה ולהניח במקרר בינתיים.
יש לגרור את השוקולד המריר, ולפזר מעל כוסות הקינוח בנדיבות, להשאיר במקרר עד להגשה.
לשומרי הכשרות או למעוניינים בקינוח שאינו חלבי אפשר להחליף את השמנת המתוקה לצמחית.
מוס קרם שוקולד לבן עם לימון עדין וקליל
קינוחים בניחוח שוקולדי עדין עם טעמי לימון עדינים ומתוקים מושלמים לכל חג, ולכל רגע. קרם לימוני עדין טעים וקליל לאחרי ארוחת החג, מושלם גם לאירוח בראנצ' איכותי, או סתם אם בא לכם קינוח מתוק וקל בבית.
מרכיבים
- מיץ מחצי לימון טרי
- 2 ביצים XL
- 1 חלמון
- חצי כוס סוכר
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1 שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
- 15 עוגיות חמאה
אופן ההכנה:
יש להקציף את הסוכר, השמנת המתוקה, הביצים, החלמון והלימון לקצפת יציבה ולהניח במקרר. במקביל, לחמם בסיר קטן את השוקולד הלבן עם החמאה עד שמתקבל קרם גנאש שוקולדי חלק וסמיך ולהניח בצד.
יש לערבב את קרם השוקולד עם הקצפת רק אחרי שהוא מצטנן לטמפרטורת החדר, עד להטמעה מלאה.
להרכבת הכוסות יש לפורר בתוך כל כוס בתחתית עוגיית חמאה ולהדק היטב. לאחר מכן יש לסדר יפה בכל כוס קצפת, ולהכניס למקרר להתייצבות. השאירו בצד פירורי עוגיות לקישוט.
אפשר לקשט גם בבוטנים מסוכרים, אגוזים מסוכרים, גרידת תפוז או לימון, תפוזים מסוכרים. קוקוס, פירות ועוד כל מה שמשתלב נפלא עם טעמי הלימון והשוקולד.
לשומרי הכשרות או למעוניינים בקינוח שאינו חלבי אפשר להחליף את השמנת המתוקה לצמחית, ואת השוקולד הלבן בשוקולד מריר או שוקולד לבן ללא חלב.
קינוח כוסות לפסח – החג הכי מיוחד שלנו
כמעט כל חג וחג אצלנו מסתכם במאכלים מסורתיים. אפילו יום כיפור, שבו אנחנו צמים ליום שלם אבל אוכלים לפני, ואחרי. אבל החג הכי מיוחד שלנו הוא כמובן פסח שבו יש לנו מאכלים ספציפיים שכולם מחכים להם.
אך יחד עם כל המאכלים עצמם, הכבוד הראוי מונח כמובן לקינוחים. ובחגים, יש אופנה כיפית כזאת להכין קינוח כוסות לפסח או לראש השנה או לשבועות. קינוחי כוסות הם קינוחים מדהימים. הם למעשה עונג אחד גדול בביס.
אפשר להכין אותם במגוון של אופציות, ולשלב בהם מגוון של טעמים. ואם אנחנו מדברים על חג הפסח למשל, חשוב מאד שגם נשמור עליהם כשרים ומדויקים.
קינוח כוסות לפסח – כאן ממתיקים בכיף
לרוב קינוחי פסח מבוססים על מתכון של קוקוס, ושל קצפות קלילות וצמחיות בשל הארוחה הבשרית. כל זה הופך את כל הנושא של הקינוחים לקליל ופשוט יותר. קינוח כוסות לפסח שאותו אנחנו משלבים עם קרם קוקוס טעים וקר, ועוגיות לפסח פריכות הוא פשוט קינוח מושלם.
אם אתם חוגגים רק עם אנשים בגילאים מבוגרים, תוכלו לשלב גם ליקר אלכוהולי בקינוחים. ואם אתם חוגגים עם הרבה ילדים, לשוקולדים הרבים יש תפקיד חשוב מאד בקינוח. למרות ששוקולד מתאים גם לגדולים שבינינו, וגם לקטנטנים שבינינו כמובן.
גנאש שוקולד מריר בציפוי קר בקירור או בהקפאה יוכל לתחום את כל הקינוחים. ופיזור של פיסטוק מגורר, קשיו, אגוזי מלך או שקדים. או אפילו שבבי שוקולד מריר מגורדים בקולפן על שכבת קרם לבנה וקרה. כל אלו יהפכו את הקינוח לא רק לטעים, אלא גם למרשים מאד.
מתאים לא רק לפסח
קינוחי כוסות הם קינוחים שמתאימים לא רק לפסח, אלא גם למגוון של אירועים אחרים. אם אתם מכינים קינוח כוסות בקיץ יהיה מצוין להקפיא אותם. כך הם יהיו צוננים במידה כאשר אתם מוציאים אותם לחלוקה.
אם אתם מכינים קינוחי כוסות בחורף, תוכלו לשלב בסיס עוגה חמה, עם קצפת יציבה. או אפילו מרנג שבור כשמעל יש ציפוי מושחת. כך או כך, המתיקות המופלאה קיימת.