מתכון קינוח פרווה לפסח

מוס שוקולד עם קרם קוקוס משגע

אחרי ארוחות החג אנחנו בדרך כלל נהנים להתאסף מסביב לשולחן וליהנות מקינוח מתוק לצד שיחה נהדרת. אין כמו קינוח פרווה מושלם לפסח בטעמי קוקוס עדינים משולב בשוקולד מושלם. הקינוח הקליל והכיפי הזה מתאים נהדר אחרי ארוחת החג המלאה. הוא מתאים גם סתם אם בא לכם טעמי קוקוס מתוקים באמצע היום או הלילה. לא תמיד צריך חגים בשביל ליהנות מקינוחים.

את פחית קרם הקוקוס יש לשים במקרר לילה לפני ההכנה.

מרכיבים

  • 2 כפות סוכר
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות גדושות פודינג שוקולד
  • פחית קרם קוקוס שהיתה במקרר לילה שלם לפני ההכנה

אופן ההכנה

הוציאו את פחית הקוקוס מהמקרר, לאחר הלילה ששהתה בקירור תהיה הפרדה בין החלק השומני לחלק הנוזל. שפכו אל תוך כוס שליש מהנוזל ושימו בצד. העבירו לקערה את מה שנשאר בתוך הפחית.

שברו את השוקולד והמיסו עם 6 כפות גדולות של הנוזל עד שמתקבל קרם שוקולד חלק. לקרם הקוקוס הוסיפו כף של סוכר וכף של פודינג שוקולד והקציפו עד שמתקבל קרם יציב. הוסיפו גם את השוקולד, והמשיכו להקציף לקבלת קרם שוקולד יציב ושוקולדי.

העבירו את מוס השוקולד אל תוך כוסות הקינוח, וקשטו בקוקוס קלוי.


ריבועי קוקוס טעימים ונימוחים לפסח

ריבועי קוקוס לא מחליפים את ריבועי התמרים הקלאסיים של פסח אבל הם בהחלט שינוי מרענן. זה קינוח מושלם לאחרי ארוחת החג המלאה והגדושה שהולך נפלא עם שתיה חמה. תה חם, קפה חם, או אפילו כוס יין אדום ואיכותי. הקינוח מתאים לא רק לחגים, אלא גם סתם אם מתחשק לכם קינוח קוקוס עדין.

מרכיבים

  • 2 כוסות קוקוס טחון
  • 1 מיכל שמנת צמחית להקצפה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

הניחו בקערה חצי מכמות השוקולד המריר וחמש כפות קצפת צמחית והמיסו עד לקבלת קרם שוקולד חלק. ערבבו היטב, הוסיפו כוס קוקוס אחת וכף אבקת סוכר. רפדו תבנית אפיה עם ניר אפיה, שמנו מעט במחמאה ושפכו את המלית אל התבנית.

המיסו 100 גרם שוקולד מריר עם מעט מים ומעט שמן לקרם שוקולד חלק ושפכו בצורה אחידה מעל הקוקוס. ערבבו במקביל עוד כוס קוקוס עם עוד כף של אבקת סוכר ושפכו את יתרת הקצפת. ערבבו עד שמתקבל קרם חלק ואחיד. שפכו מעל שכבת השוקולד ויישרו.

הכניסו למקפיא לשלוש שעות, חלצו מתבנית האפיה וחתכו לקוביות קטנות.

שמרו במקרר בקופסא סגורה.

הגישו באהבה.


קינוח פנקוטה פירות עשיר

כמעט ולא נמצא אנשים שלא אוהבים פנקוטה. יש לפנקוטה מקום של כבוד בשולחן הקינוחים ואפשר להכין אותה עם מגוון של טעמים. היא משתלבת נהדר עם טעמי קפה, ביסקוויטים, שוקולד, וניל וכמובן פירות. הקינוח הוא טעים, הוא יפיפה, והוא מושלם לאחרי ארוחת החג. למעשה, הוא מתאים כקינוח לאחרי כל ארוחה ובכל רגע נתון אם מתחשק לכם פינוק מתוק באמצע היום ככה סתם. פנקוטה, עשיר בפירות, בעסיסיות, ובקרמיות מפנקת שלא תרצו להפסיק לאכול.

מרכיבים

  • 2 כפות מים
  • 1 קרם חלב קוקוס
  • 1 כפית ג'לטין
  • 1 שמנת צמחית
  • 1 שמנת צמחית
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות פירות יער עם תותים, קפואים
  • 200 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה

יש להמיס את אבקת הג'לטין במים ולהשרות עשר דקות עד לספיגת כל הנוזלים.

במקביל, הרתיחו את חלב הקוקוס עם הסוכר והשמנת הצמחית, לאחר רתיחה הוסיפו את פירות היער והג'לטין ואת פירות היער וערבבו היטב.

צקו את קרם הקוקוס אל תוך כוסות ההגשה, כסו בניילון נצמד והניחו למקרר לשלוש שעות.

לפני הגשת הקינוח סדרו את הפירות יפה ובאופן אחיד בכל כוס קינוח, בזקו מעל אבקת סוכר עם קוקוס טחון והגישו באהבה.


מוס תותים מפנק

הרגע הזה שבו הכפית המתוקה מחבקת אותנו אחרי האוכל. אין כמו מוס קליל טעים אחרי ארוחת החג. לאוהבי התותים המוס הזה מושלם. אפשר גם להכין אותו בגרסה חלבית, וגם בגרסה ללא לקטוז לשומרי הכשרות, הרגישים ללקטוז ולטבעוניים.

מרכיבים

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 כוסות תותים חתוכים לריבועים

אופן ההכנה

יש לטחון את התותים כדי לקבל משחת תותים חלקה ואחידה. אפשר גם בבלנדר, ואפשר גם במוט ריסוק ידני ולהניח במקרר לצינון.

הקציפו במקביל שמנת מתוקה, הוסיפו פודינג וניל, משחת תותים ואבקת סוכר עד שמתקבל פודינג ורוד חלק ויציב.

העבירו את הקרם אל כוסות הגשה והכניסו למקרר לצינון.

אפשר לקשט עם קוקוס טחון, שבבי שוקולד לבן, אגוזים מסוכרים וכמובן תותים חתוכים.

לגרסת הפרווה אפשר להחליף את השמנת בשמנת צמחית.

אם אתם לא מעוניינים בקינוח שיהיה קרמי מדי, תוכלו להקפיא את הקרם ולהפוך אותו לגלידת תותים מפנקת שאפשר להגיש עם קצפת קרה, ותוספות נוספות כמו לכל גלידה מפנקת. רוטב שוקולד, ריבת חלב, סירופ זה או אחר ועוד.


קינוח פרווה לפסח – לפעמים החג הוא רק תירוץ

פסח נחשב לאחד החגים היותר מעניינים של העם הקטן והמיוחד שלנו בהשוואה לחגים אחרים. מבחינה קולינרית כמובן. העובדה שיש לנו רק מאכלים מסוימים שמותר לנו לאכול, הופכת את המטבח ליותר מאתגר.

וכאמור, אנשים קולינריים שמבשלים ואופים, אוהבים אתגרים. כך גם בעולם הקינוחים, קינוח פרווה לפסח יכול להיות אתגר מעניין.

בין אם אתם או האורחים שלכם חובבי שוקולד, ובין אם חובבי וניל וקצפות. תוכלו לשלב בקינוח הטעים והקליל הזה את מגוון הטעמים. ואל תשכחו שבפסח הקוקוס הוא טעם מאד דומיננטי שהרבה מאד אוהבים. ואפשר גם לשלב את עוגיות הקוקוס הנצחיות והקלאסיות בתוך הקינוחים.

קינוח פרווה לפסח – כי כאן אוכלים בכיף

קינוחים מאז ומתמיד איחדו בין אנשים. כולם סביב השולחן, משוחחים, וכשהביס המתוק לא מאחר להגיע עם השתיה החמה נושאי השיחה נפתחים. בדיחות הדעת, מעט אלכוהול של החג, והנה יש לנו כבר כמה רגעים קסומים. גם אם אתם לא מכירים את הסובבים לשולחן, רוב הסיכויים שכשיש קינוח שווה תגיעו עם הכפית להתיישב ליד אחד מהאורחים. מפה לשם, תתחילו לשוחח, והנה כבר הגענו למסקנה שקינוחים משמחים לבב אנוש ומקרבי לבבות.

כשמדובר בפסח, מי ששומר כשרות הרי מתכון עבור קינוח שהוא פרווה לפסח זה ממש מחוייב המציאות. האוכל בשרי, ולכן כדי שאפשר יהיה לאכול קינוח, על הקינוח להיות פרווה. מתכונים רלוונטיים מתאימים הם לרוב עוגות קלילות משולבות קצפת צמחית. או שמנת מתוקה ללא לקטוז. בסיס של עוגה שוקולדי, או עוגה קרה ושוקולדית במיוחד.

עוגיות קוקוס הן תמיד הצלחה, ואם הן מצופות בשוקולד מריר איכותי שדרגתם אותן באופן מהותי. אם אתם מכינים אותן עבור הילדים, קשטו את הציפוי בקוקוס או בסוכריות צבעוניות ותוסיפו להן חיים.

אם אתם אפילו יותר מעוניינים להשקיע, קינוח כוסות בשכבות הוא בכלל הצלחה. שכבה של עוגה, או ביסקוויטים, שכבה של קצפת או גבינה. שכבת פירות, לרוב דובדבנים או תותים, ושוב שכבת קצפת או גבינה. יש אינספור אופציות. סיימו בגנאש שוקולד איכותי, והנה לכם קינוחים קסומים וטעימים.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק