מתכון פחזניות לפסח

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    פחזניות לפסח

    פחזניות לפסח רכות וטעימות

    מי אמר שאי אפשר לאכול קינוחים שווים וטעימים בחג הפסח? פחזניות משגעות לפסח וממכרות, שכולם אוהבים. תתכוננו לחיסול רציני שלהן, ולכך שיבקשו מכם להכין אותן עוד ועוד.

    מצרכים

    • חצי כוס שמן
    • 2 כפות סוכר
    • 2 כוסות מים
    • 1 שקית אבקת אפיה
    • קורט מלח
    • 2 כוסות קמח מצה דק
    • 7 ביצים M
    • 2 מכלי קצפת צמחית
    • 1 חבילה פודינג וניל
    • 2 כפות אבקת סוכר

    אופן ההכנה

    חממו את התנור מראש על 180 מעלות, ורפדו תבנית אפיה בנייר אפיה.

    בתוך סיר קטן יש לשים את המים, השמן, הסוכר והמלח ולהביא לבעבוע ורתיחה מלאה. לבינתיים, בקערית אחרת יש לשים את הקמח, להוסיף אבקת אפייה ולערבב היטב. לאחר שהמים כבר רתחו, הורידו מהאש, והוסיפו את קערית הקמח וערבבו היטב עד לבצק גושי.

    העבירו את הבצק למיקסר ולושו עד 4 דקות. הוסיפו את הביצים בהדרגה, אחת אחת, ומערבלים עד שהבצק הופך לבצק אחיד וחלק.

    העבירו את הבצק אל שקית זילוף בכל צורת צנתר שתבחרו, והתחילו לזלף את הפחזניות על גבי תבנית האפיה.

    הכניסו את הפחזניות לתנור ואפו על 180 מעלות, על טורבו, 30 דקות. אל תפתחו את דלת התנור, אחרת הן 'יפלו'. סגרו לאחר 30 דקות את התנור, והשאירו את הפחזניות בפנים כשהוא כבוי לעוד 3 דקות לערך.

    הוציאו את הפחזניות מהתנור לצינון מוחלט, ובזמן הזה הקציפו את השמנת עם הפודינג לקצפת יציבה. את הקצפת הזליפו אל תוך הפחזניות, ובזקו מעל אבקת סוכר.

    הגישו בחום ובאהבה.


    פחזניות לפסח כשרות עם שוקולד

    שוקולד הוא המצרך הכי פופולרי בחג הפסח, הוא מככב בקינוחים רבים בחג, ומשלבים אותו במגוון של וריאציות. גם פחזניות רכות ונימוחות לפסח עם שוקולד הן קינוח מופלא שהולך להפוך אתכם למאושרים במיוחד, באווירת החג, ובלעדיה.

    מצרכים

    • 2 כוסות מים
    • 2 כפיות אבקת אפיה
    • 2 כוסות קמח מצה דק
    • 2 כפות סוכר
    • חצי כוס שמן
    • 7 ביצים
    • 1 גביע שמנת מתוקה צמחית
    • 1 חבילה פודינג וניל
    • 1 כוס חלב סויה
    • 200 גרם שוקולד מריר
    • 50 גרם מרגרינה
    • 2 כפות קוקוס טחון

    אופן ההכנה

    חממו את התנור ל180 מעלות מראש, ורפדו תבנית אפיה בנייר אפיה.

    חממו בסיר על להבה בינונית עד לרתיחה שמן, מים, וסוכר. כאשר המים רותחים הוסיפו את קמח המצה ואת אבקת האפיה עד לקבלת בצק גושי.

    הסירו מהאש והעבירו למיקסר. לושו את הבצק והוסיפו את הביצים אחת אחת, ובהדרגה. לושו במיקסר עד שהבצק הופך להיות חלק ואחיד.

    העבירו את הבצק אל תוך שקיות זילוף או צרו כדורים קטנים עם שתי כפיות קטנות. אפו את הפחזניות על חום של 180 מעלות, ל35 דקות ופתחו את דלת התנור רק לאחר 40 דקות בלבד.

    הקציפו את השמנת המתוקה עם החלב והפודינג עד שמתקבלת קצפת יציבה. כשהפחזניות צוננו לחלוטין הזליפו אל הפחזניות את הקרם, או חתכו את הפחזניות עם סכין חדה באמצען ומלאו בקרם.

    בסיר אחר חממו את המרגרינה עם השוקולד המריר עד לקבלת גנאש שוקולד חלק, ומרחו מעל הפחזניות.

    פזרו מעל קוקוס טחון, והגישו באהבה.


    פחזניות לפסח עם סוכר גבישי

    הפחזניות הללו הן אמנם ללא מילוי, וזה היופי והייחודיות שבהן. אך הן טעימות, רכות ונימוחות. והציפוי שלהן מיוחד ומעניק להן טעם ייחודי ועדין.

    מצרכים

    • חצי כוס מים
    • חצי כוס חלב
    • 150 גרם חמאה
    • 1 כפית סוכר רגיל
    • קורט מלח
    • 4 ביצים
    • 250 גרם סוכר גבישי
    • 150 גרם קמח מצה דק המתאים לעוגות

    אופן ההכנה

    חממו את התנור ל180 מעלות מראש, ורפדו תבנית אפיה בנייר אפיה.

    חממו בסיר קטן את החמאה, החלב, הסוכר והמלח והרתיחו. לאחר ההרתחה הוסיפו את הקמח, הורידו מהאש וערבבו עם כף עץ עד שאתם מקבלים בצק אחיד שנוח לעבוד איתו.

    החזירו את הבצק לאש לבדיוק דקה תוך כדי ערבוב קל, והעבירו אל קערית מיקסר. ערבלו על מהירות נמוכה כעשר דקות, והוסיפו את הביצים אחת אחת. הבצק מוכן כשהוא נמתח ולא נקרע.

    העבירו את הבצק לשקית זילוף, או צרו כדורי פחזנות באמצעות כף גלידה או שתי כפיות קטנות. סדרו אותן על נייר אפיה במרווחים של 3 ס"מ.

    לאחר שהפחזניות כבר מסודרות, פזרו באהבה מעל כל אחת מהן סוכר גבישי, וודאו שהסוכר נדבק היטב לכל פחזנית.

    אפו בתנור עד 40 דקות. או עד שהפחזניות תפוחות, זהובות ונראות מוכנות. הוציאו אותן להצטננות, ואל תפתחו את דלת התנור בזמן האפיה שלא 'יפלו'.


    פחזניות לפסח מהירות עם קרם קוקוס

    קוקוס הוא חביבי חג הפסח והוא משולב במגוון של קינוחים. גם בפחזניות הקלאסיות אפשר לשלב אותו בטעם חמאתי וטעים.

    מצרכים

    • חצי כוס שמן קוקוס
    • 50 גרם חמאה
    • 2 כוסות קמח מצה דק
    • 6 ביצים
    • 1 חבילת קרם קוקוס
    • 1 מכל שמנת מתוקה
    • 1 מכל פודינג וניל
    • קורט מלח
    • חצי כוס סוכר

    אופן ההכנה

    חממו את התנור ל200 מעלות חום, ורפדו תבנית אפייה בנייר אפיה.

    בסיר קטן חממו את החמאה עם המים, הסוכר והמלח עד להרתחה. הוסיפו את הקמח וערבבו היטב עד שנוצר בצק גושי.

    העבירו את הבצק למיקסר, החלו לערבל והוסיפו את הביצים אחת אחת בהדרגה, עד שהבצק הופך להיות חלק ואחיד.

    צרו מהבצק כדורים קטנים והניחו במרווח של 3 ס"מ אחת מהשניה על תבנית אפייה. אפו בתנור עד 25 דקות, או עד שהן זהובות ותפוחות. אל תפתחו את התנור בזמן האפיה, והוציאו אותן רק אחרי 30 דקות.

    בזמן הזה צרו את הקרם מהשמנת המתוקה, קרם הקוקוס ופודינג הוניל, וזלפו את הקרם אל תוך הפחזניות לאחר שאלו יצאו מהתנור, אך ורק לאחר צינון.


    פחזניות לפסח

    פחזניות הן קינוח מתוק, מושלם וכיפי. הן מתאימות לימי חול, לסופי שבוע, וגם לחגים. לא סתם לא מעט אנשים מכינים גם בחג הפסח פחזניות, היות והבצק שלהן הוא בצק רבוך. בצק רבוך הוא בצק שמזליפים אותו אל כדור קטנטן. כאשר הבצק מוזלף באופן מוארך, הוא למעשה, האקלר הידוע לכולנו. אקלר יכול להיות גם מתאים לפסח כמובן.

    הכנה של פחזניות לפסח היא למעשה זילוף של מרקם הבצק. את הבצק מכינים עם זומן, קמח ובפסח עם קמח דק מקמח מצה. מוסיפים גם ביצים עד שהבצק רך ומתאים לאפייה, ומעצבים כראוי לפני האפיה.

    פחזניות לפסח טעימות ורכות

    הפחזניה היא ביס מתוק ורך אחרי ארוחה כבדה שפשוט מקלילה עלינו את כל ליל הסדר. למעשה, היא מתאימה גם לקפה של היום שאחרי ליל הסדר. האפיה שלה היא לא מורכבת מדי, ומצריכה אפיה של 220 מעלות בתנור עם פתיחה קלה של דלת התנור עד שהאפייה מסתיימת. אם אתם רואים שבמקרה הפחזניות כהות מדי, הורידו את הטמפרטורה ל180 מעלות.

    במתכון לפחזניות, הבצק הוא לגמרי הרכיב הבסיסי. ואפשר כמובן גם להתאים אותו לפסח. לא צריך מתכון מסובך מדי לשם כך. אלא פשוט להשתמש בקמח דק, קמח מצה כמובן. את המילוי מתאימים כפי שאוהבים.

    הוא יכול להיות המילוי הקרמי הונילי שכולנו אוהבים ומכירים, והוא יכול להיות גם מילוי שוקולד. נוטלה, שוקולד לבן, שוקולד מריר, שוקולד חלב, או כל שוקולד אחר שאתם חפצים בו. אפילו שוקולד רובי. ישנם כאלו שגם מצפים את הפחזניות בציפוי שוקולד מריר מתקשה. מה שהופך את הפחזניה להרבה יותר חגיגית.

    את כל המילויים השונים אפשר לשלב עם אגוזים, שקדים, קוקוס טחון, פיסטוקים וגם שקדים. באפיה אפשר להיות הכי יצירתיים שיש עד ליקרים, או אפילו סוכריות צבעוניות.

    כשאנחנו נכנסים למטבח, אנחנו צריכים להרגיש שכל העולם בידיים שלנו. היצירה, הדמיון, הססגוניות, התחושה הטובה. כל אלו יסייעו לנו להפיק את המטעמים הכי טובים וטעימים ליקרים לנו. או רק לנו עצמנו. בין אם חג, ובין אם לא, אין כמו אפיה מפנקת והכי חשוב, מלאה באהבה.

    5/5 - (1 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק