אבקת חמאת בוטנים

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    אבקת חמאת בוטנים שמשדרגת כל עוגה ומתוק עם 85 % פחות שומן

    מחפשים דרך להכניס את טעם החמאה האגוזית לקינוחים – בלי עומס שומן וקלוריות? הכירו את Botenz, אבקת חמאת בוטנים טבעונית ועשירה בחלבון, שנולדה מהצורך של שני חברים־מתאמנים ליהנות מעוגות וממתקים מבלי לפגוע בתפריט. עם 70 % חלבון ולפחות 85 % פחות שומן לעומת חמאת בוטנים קלאסית, תוכלו לאפות בראוניז, מאפינס וגלידוניות שגם מפנקים וגם תומכים ביעדים התזונתיים שלכם.

    קרדיט: botenz.co.il

    איך הכל התחיל

    הכל התחיל משני חברים שאוהבים לרוץ בבוקר ולאפות בערב. היינו מכינים בראוניז בכל סוף שבוע, ותמיד מוסיפים כף נדיבה של חמאת בוטנים – כי בואו נודה, אין טעם שמשתווה לזה. אבל כשזה התחיל להכביד לנו באימון, הבנו שצריך פתרון אחר. במקום לוותר על מה שאנחנו אוהבים, החלטנו לנסות להכין את זה אחרת – בלי כל השומן, אבל עם כל הטעם.

    אז התחלנו לשחק עם רעיונות – טחנו, ערבבנו, ניסינו שוב. בסוף הצלחנו להכין אבקה שמריחה כמו חמאת בוטנים, נמסה בפה כשמערבבים אותה עם מים, ונכנסת למתכונים כאילו תמיד הייתה שם. בפעם הראשונה שהגשנו פרוסת עוגה עם קרם שהכנו ממנה – לאמא שלי, שטבעונית כבר שנים – היא חייכה ואמרה: “זה פשוט טעים, ואפילו לא מרגיש כבד.” שם ידענו שאנחנו על הדרך הנכונה.

    למה זה משנה לאופה הבית ולחובב המתוקים

    אבקת חמאת בוטנים מכילה בממוצע 60 קק״ל ו-1.5 גר’ שומן לשתי כפות, לעומת כ-190 קק״ל ו-16 גר’ שומן במשחה הרגילה.  . בסוף תבנית בראוניז זה חיסכון של יותר ממאה קלוריות למנה, בלי לאבד את אותו עומק אגוזי שמקפיץ שוקולד מריר לפסגות חדשות.  . תוספת החלבון (כ-6 גר’ לכף) גם משפרת את פרופיל התזונה של קינוחים זעירים כמו קוביות פאדג’ או כדורי אנרגיה‏.  , ואופים טבעונים מגלים שהאבקה מתנהגת כמו קמח אגוזי דק: היא סופגת לחות ומעניקה גוף לעוגות ללא ביצים‏.

    קרדיט: botenz.co.il

    רגעים קטנים במטבח

    בצהרי יום שישי, כשהתנור כבר לוהט לתבנית עוגיות, אני מקבל הודעה מחבר שרץ מרתון: “נשאר לי ספייר של 200 קק״ל בתפריט, חייב משהו מתוק”. כף אבקה, מעט יוגורט סויה וקורט סירופ מייפל הופכים אצלי בתוך שניות לקרם סמיך שמצפה עוגייה חמה ומושך חוטי בצק עדינים – ביס שמספק רצון לפינוק ומוסיף חלבון בלי לטרוף את התקציב הקלורי. בפעם אחרת ערבבתי את האבקה ישירות אל תערובת בלונדיז; הבצק נשאר אוורירי, אבל חתך הריח האגוזי יצא חד-משמעי – האורחים נשבעו שיש בפנים חמאת בוטנים אמיתית. אפילו בקרם חמאה קלאסי, החלפת שליש מהחמאה באבקה מרוססת מים שמרה על יציבות הזילוף והעניקה טעם “נאטי” נקי, בלי עקבות שומן על הלשון‏

    איך ממשיכים מכאן

    אם גם אתם רוצים לבדוק איך נראית עוגת שוקולד עם לב אגוזי קליל, או לחוות קצפת “נאטי” שפשוט נמסה בפה – הכינו לעצמכם צנצנת של אבקת חמאת בוטנים, הניחו אותה ליד השקית עם הקקאו, וגלו שכפית קטנה יכולה לפתוח דלת גדולה לעולם מתוקים מאוזנים יותר.

    קרדיט: botenz.co.il
    דירוג

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק