תוכן עניינים
עוגת פחזניות משגעת
היפה הזאת הולכת לגרום לכם לקבל שלל מחמאות לא רק בגלל שהיא נראית כל כך מרשימה. אלא בגל שהיא כל כך טעימה ומיוחדת.
מצרכים
- 150 גרם חמאה
- 1 חלב
- 1 כוס ו2 כפות סוכר
- קורט מלח
- 1 כוס קמח
- 3 ביצים XL
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 1 פודינג וניל
- 1 חבילה של שוקולד מריר
אופן ההכנה
חממו את התנור מראש ל180 מעלות חום.
בשלו את החמאה, החלב ו2 כפות סוכר עד לרתיחה בסיר קטן. הורידו מאש, וערבבו את הקמח בבת אחת בסיר עם הנוזלים. ערבבו עד שהבצק הופך לגושי. העבירו את הבצק למיקסר וערבלו לקירור הבצק. הוסיפו את הביצים בהדרגה, בכל פעם אחת.
כאשר הבצק רבוך וחלק, העבירו לשקית זילוף, או צרו כדורים קטנים עם שתי כפיות. סדרו את הפחזניות בתנור עם מרווחים, אפו על 180 מעלות עד 20 דקות או עד שהן מזהיבות.
הכינו את קרם הקצפת: הקציפו את מכל השמנת עם הפודינג וכוס סוכר עד שמתקבלת קצפת חלקה ויציבה. סדרו את הפחזניות האפויות בתחתית התבנית, למרוח את הקצפת על הפחזניות, להכניס למקפיא לשעתיים.
להכנת הציפוי המיסו שוקולד מריר בסיר קטן עם חמאה או שמנת מתוקה, שפכו על העוגה, והקפיאו כל הלילה.
עוגת פחזניות על בסיס שוקולדי
עוגת פחזניות מעניינת עם שדרוג מהיר שיגרום לכם להכין עוגה מרהיבה ומרשימה והכי חשוב, טעימה.
מצרכים
- בסיס עוגת פאי פריך מוכן
- 150 גרם חמאה
- 1 כוס מים
- 1 כפית סוכר
- קורט מלח
- 1 כוס קמח
- 3 ביצים XL
- 1 קרם פודינג וניל
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 מכל שמנת מתוקה
- חצי כוס דבש
אופן ההכנה
יש לחמם בסיר קטן על להבה בינונית את המים, הסוכר, המלח, והחמאה. כאשר מבעבע יש להוסיף את הקמח ולערבב מהר עד שהבצק הופך להיות גושי. העבירו את התערובת למיקסר, התחילו לערבל והוסיפו בכל פעם ביצה אחת. עד שכל הביצים כבר בתוך הבצק, והבצק הופך להיות חלק ומתאים לזילוף.
זלפו את הפחזניות עם שקית זילוף על גבי תבנית אפיה, במרווח של 3 ס"מ אחד מהשני. אפו בתנור חם על 180 מעלות ל25 דקות או עד שהפחזניות זהובות. פתחו את דלת התנור רק לאחר 30 דקות.
כשאתם מוציאים את הפחזניות מהתנור, נקבו חור קטנטן בהן על מנת שהאדים יצאו החוץ.
בקערה אחרת הקציפו את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והפודינג וניל לקצפת יציבה ומבריקה. מלאו חצי מכמות הקצפת את הפחזניות, וחצי מכמות הקצפת מרחו על בסיס עוגת השוקולד.
סדרו את הפחזניות בצפיפות על עוגת השוקולד, ותנו להן לנוח במקרר. במקביל, המיסו את הדבש עם השוקולד ומעט מים בסיר קטן. הוציאו את העוגה מהמקרר, שפכו מעליה את קרם השוקולד, והכניסו למקפיא. תנו לשוקולד לנזול לצדדיה.
עוגת פחזניות בתוך מוס שוקולד
העוגה המופלאה הזאת הולכת לגרוף אינסוף מחמאות גם מבחינת הטעם, וגם מבחינת המראה. היא אולי מעט מורכבת להכנה, אבל היא שווה כל רגע של סבלנות, וכל שניה.
מצרכים
עבור בצק הפחזניות
- 100 גרם חמאה
- 1 כוס מים
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס קמח
- קורט מלח
- 3 ביצים XL
עבור המילוי
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- 1 חבילה פודינג וניל
עבור המוס
- 400 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 3 ביצים מופרדות
- 1 מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
להכנת הפחזניות המיסו בסיר את המים, החמאה, הסוכר והמלח וכאשר הכל מבעבע ונמס הוסיפו את הקמח. ערבבו, רצוי בעזרת כף עץ, עד שאתם מקבלים בצק גושי. העבירו את הבצק לקערת מיקסר וערבלו כאשר אתם מוסיפים את הביצים בכל פעם בהדרגה, אחת אחת. ערבלו עד שהבצק חלק ונוח לעבודה.
הזליפו את בצק הפחזניות על גבי תבנית אפיה במרווחים. דאגו שהן לא יהיו גדולות מדי. אפו בתנור בחום של 220 מעלות עד 20 דקות, ואל תפתחו את דלת התנור בזמן האפיה.
צננו את הפחזניות, ובזמן הזה הכינו את הקצפת.
להכנת הקצפת הקציפו את הזמנת המתוקה עם הפודינג וניל עד שמתקבל קצף יציב והעבירו אל שקית זילוף. חתכו חתך עדין וקטנטן כל פחזניה ומלאו את הפחזניות בקצפת. פזרו את הפחזניות בתחתית של תבנית עגולה. והניחו למנוחה בצד.
לבינתיים הכינו את מוס השוקולד. המיסו את השוקולד עם החמאה וכאשר אלו מומסים, הוסיפו את החלמונים וטרפו היטב. את החלבונים הקציפו לקצב יציב, והניחו למנוחה. הקציפו את השמנת המתוקה בנפרד לקצפת יציבה, והניחו בצד.
קפלו את השוקולד אל תוך הקצפת, ולאחרי כן את הקצף חלבונים. שפכו את כל תערובת המוס מעל הפחזניות והעבירו למקפיא לשמונה שעות. לפני ההגשה אפשר לקשט בקצפת נוספת.
עוגת פחזניות בהסוואה לקרמשניט
העוגה הזאת לא נראית כמו עוגת פחזניות קלאסית, אבל הטעם לא יטעה. הבצק שלה הוא בצק רבוך טעים ונימוח, והקרם הוא כזה שתתאהבו בו בשניות, ולא תרצו להפסיק לאכול ממנו.
מצרכים
עבור הבצק
- 150 גרם חמאה
- 1 כוס מים
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס קמח
- קורט מלח
- 3 ביצים
עבור המילוי
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- 1 חבילה פודינג וניל
- חצי כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה
הרתיחו בסיר קטן את המים, הסוכר, החמאה והמלח עד לבעבוע מלא. הוסיפו את הקמח, וערבבו עד לקבלת בצק גושי. העבירו את הבצק למיקסר, וערבלו במהירות נמוכה כאשר אתם מוסיפים את הבצק אחת אחת.
כאשר הבצק מוכן, חצי מהכמות הכניסו אל תוך שקית זילוף. זלפו את הבצק לתחתית אחידה ודקה על תבנית אפייה עם נייר אפיה משומן היטב. והכניסו למקרר לצינון.
בינתיים הקציפו את השמנת המתוקה, הפודינג ו3 כפות אבקת סוכר. כאשר מתקבלת קצפת יציבה, מרחו על בצק הפחזניה את הקצפת בנדיבות.
זלפו מעל הקצפת את בצק הפחזניות, והכניסו למקפיא לארבע שעות. העבירו למקרר לאחר 4 שעות, בזקו מעל אבקת סוכר והגישו באהבה.
עוגת פחזניות טעימה ומרשימה
כמה פעמים קרה לכם שהוזמנתם לאירוח, בין אם חג, יום הולדת, או אפילו סתם מפגש חברים קליל. וכל מה שרציתם היה להגיע עם עוגה מרשימה, כזו שתגרוף מחמאות רבות ותעניק לכם גם מעט הסמקה. אנחנו מבינים אתכם, כי להביא עוגה כמתנה, או עוגיות, או קינוח מרשים הפך להיות טרנד. וזה לא משהו שהולך להיעלם בקרוב, וטוב שכך.
אפייה מעניקה לנו אושר, האמינו או לא, אבל יש אנשים שברגע שהם מתחילים לאפות זה נדמה שהם פשוט מאושרים יותר. מדובר באומנות לשמה, וכמובן שאתם לא חייבים עכשיו להיות חלק מתחרות מאסטר שף עולמית. אבל כן, אתם בהחלט יכולים 'להתפרע' במטבח באופן יצירתי. וכשמדובר באפיה, יש לא מעט מקומות שבהם אפשר להיות אומנותיים במיוחד. וכשמדובר בעוגות מרשימות כמו עוגת פחזניות השמיים הם הגבול.
עוגת פחזניות – עוגה עשירה ומקורית
ממש כמו שמכינים פחזניה מבצק רבוך, נוזלי שמזלפים אותו לצורת הפחזניה ואז ממלאים במילוי. כך גם אפשר להכין עוגה שהיא עשויה מפחזניות. כמובן שהתהליך שלה הוא מעט שונה, אך מתכון הבסיס הוא למעשה אותו המתכון.
היצירתיות בעוגה מהסוג הזה באה לידי ביטוי במילוי, ובקישוט. כשאנחנו מדברים על קישוט, אנחנו מדברים על קישוט אכיל וטעים שהוא חלק בלתי נפרד מהעוגה. ואולי החלק הכי מרגש בה.
מילוי עבור עוגה כזאת יכול להיות מילוי משולב. זאת אומרת שתוכלו לשלב מילוי וניל, עם מילוי שוקולד, מילוי נוטלה, עם מילוי שוקולד השחר. או מילוי שוקולד עם ליקר כלשהו במידה וזו עוגה לאירוח של מבוגרים כמובן.
מבחינת הקישוט, גם כאן תוכלו להתפרע. ישנם סוגים שונים של קישוטים. קצפות בצבעים שאפשר להכין עם צבעי מאכל, בצק סוכר, סוכריות צבעוניות. ציפוי שוקולד מריר, שטרוייזל ועוד. בנוסף, תמיד אפשר לפורר מקופלת, קוקוס טחון, בוטנים טחונים, פיסטוק, או אפילו אגוזים מסוכרים.
כשמדובר בשוקולד ומילויי קצפות, כל דבר הולך נפלא. בנוסף, אם אתם חושבים על עוגה שהיא טבעונית או ללא לקטוז אין שום בעיה לאפות גם כזאת, ולהפוך אותה למקושטת, טעימה ומבוקשת.