מתכונים בשילוב ים תיכוני עם אניס

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    מתכונים בשילוב ים תיכוני עם אניס: מהמנות הראשונות ועד לקינוחים

    אניס, או בשמו המדעי כמנון האניס, צומח בכל רחבי המזרח התיכון. כבר לפני אלפי שנים השתמשו בפירות של הצמח שמגיע לגובה של מטר לשלל מטרות: רפואה, בישול וגם הכנת משקאות אלכוהוליים – האוזו היווני, הראקי הטורקי, כמובן הערק וגם פסטיס, אבסינת וסמבוקה. הטעם המיוחד של הגרגרים והארומה המעניינת של האניס הופכים אותו למרכיב מושלם במנות מעניינות, וכאן בעמוד תמצאו 3 המלצות למטעמים עם הצמח הזה.

    אריסה עם אניס: שילוב מושלם של צפון אפריקה ומזרח תיכון

    המתכון הראשון הוא לממרח שיכול להשתלב בכל ארוחה וגם לשדרג סנדוויצ'ים מכל הסוגים. המקור של האריסה הוא בצפון אפריקה וכשמוסיפים את האניס המזרח תיכוני מתקבלת חגיגה של טעמים.

    המצרכים: 500 גרם פפריקה (חריפה או מתוקה, או שילוב של שניהם, בהתאם למידת החריפות המבוקשת), 6 ראשי שום, גרם אחד של זרעי אניס (בערך רבע כף), חצי כפית כמון, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, מעט הל וזרעי קימל, ליטר שמן קנולה ו-15 מ"ל מיץ לימון.

    ההכנה: מערבבים את כל התבלינים, מוסיפים מיץ שנסחט מלימון טרי ובוחשים את התערובת. תוך כדי בחישה מוסיפים בהדרגה את השמן. שימו לב: כשמגיעים לדרגת הסמיכות המתאימה לכם, אפשר לעצור ולא להוסיף עוד שמן. בשלב הזה תוכלו לטעום, ולדייק את הטעם עם עוד תבלינים.

    חומוס, ירקות שורש ואוזו: חגיגה יוונית בריאה וטעימה

    המתכון השני הוא למנה עיקרית שמספקת המון חלבון, ויטמינים ומינרלים, וגם טעם מעניין שאתם עשויים להתמכר אליו.

    המצרכים: 2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (רצוי אחרי השריה של 12-24 שעות וכן להימנע מבישול יתר), 6 גזרים, 12 שיני שום, 2 בצלים סגולים, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, 2 עגבניות בשרניות, 2 כוסות זיתים ירוקים (עדיף גדולים ככל האפשר), רבע כוס אוזו, כף זרעי שומר, כף ארוגנו, כף צ'ילי יבש (אם אתם אוהבים חריף).

    ההכנה: חותכים את הגזרים לפיסות באורך של כ-4 ס"מ, את הבצלים קוצצים דק, את שורש הסלרי חותכים לקוביות קטנות, את שורש הפטרוזיליה חותכים לטבעות, את העגבניות מקלפים וקוצצים. מטגנים בשמן זית את כל הירקות פרט לעגבניות ולשום, מוסיפים את כל התבלינים (כולל מלח ופלפל שחור לפי הטעם), ואחרי 4 דקות מוסיפים את העגבניות, את שיני השום, את האוזו ואת גרגרי החומוס. מכסים הכל במים עד לגובה המרכיבים, ומבשלים עם מכסה סגור על להבה קטנה כ-40-50 דקות. לאחר מכן מוסיפים תבלינים אם צריך, ומבשלים עם מכסה פתוח כרבע שעה נוספת.

    עוגיות חמאה עם טוויסט

    לקינוח אפשר לנצל את הייחודיות של האניס לעוגיות עם טוויסט.

    המצרכים: חצי כוס סוכר, רבע כוס ערק עלית, 2 כוסות קמח, כפית אבקת אפייה, 2 ביצים ו-2 כפות חמאה.

    ההכנה: מערבבים את החמאה, הביצים והסוכר עד לקבלת עיסה. מוסיפים את הערק ותוך כדי מקציפים ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את אבקת האפייה והקמח ויוצרים בלילה (היא צריכה להיות סמיכה). אופים בין 10 ל-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים לפני שאוכלים.

    קרדיט תמונה Pixabay

    דירוג

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק