מתכונים לשבועות

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    3 מתכונים לשבועות שיעשו לכם את החג

    מנה פרווה מעולה תוך 30 דקות בלבד

    פשטידת בצל ופטריות: טגנו בשמן זית 2 בצלים פרושים דק-דק עם פטריות (3 סלסילות) שמפיניון, פורטובלו (או שילוב של השתיים!) קצוצות לקוביות.

    כשהכל זהוב השליכו את תכולת המחבת לקערה ותערבבו בה 4 ביצים, כוס קמח, כפית מלח וכפית של אבקת אפייה, ומעט פלפל שחור, לפי הטעם.

    הוסיפו לתערובת אורגנו או טימין, לפי טעמכם ולטעם האורחים לחג, וכשהתערובת אחידה ונאה, צקו אותה לתבנית מלבנית ומשומנת (18X25) והכניסו לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

    תוך 20-25 דקות תהיה לכם פשטידה לתפארת, מושלמת לחג, ובלי כל לקטוז!

    מנה פולנית מפורסמת לחג שכולם אוהבים

    בלינצ'ס גבינה מתוק ומפנק: בעוד שהמבוגרים אוהבים את המנה הזו, הילדים ישתגעו עליה. מתכון לילדים שמבוגרים צריכים להכין בעצמם, למנה קלה וכיפית להכנה. ערבבו בקערה עם 2 כוסות מים (או כוס וחצי מים וחצי כוס חלב) 4 ביצים, כף או שתיים של מלח ושתי כוסות קמח לבן.

    חממו שמן טיגון על מחבת שטוחה וטובה, וצקו מהתערובת הנ"ל דיו כדי לייצר שכבה דקה מאוד את פני המחבת – זה הבלינצ'ס שלכם.

    כאשר הצבע של הבלינצ'ס מתחיל להשתנות לצבע חום בהיר, זה הזמן להפוך במיומנות ובזריזות את הפנקייק-הפולני לצידו השני, כדי לתת לו לסיים את תהליך הטיגון כמו שצריך.

    את החמימות המושלמת הזו מניחים על נייר סופג בצלחת, וממשיכים בתהליך עד לסיום הבלילה. חשוב לשים לב כי נשאר מספיק שמן במחבת בין בלינצ'ס לבלינצ'ס!

    את המילוי של הבלינצ'ס נכין תוך ערבוב של חצי קילו גבינת קוטג' עם חלמון ביצה שהפרדנו מראש ושליש כוס של סוכר לבן.

    מלאו את הבלינצ'ס בתערובת, גלגלו אותו כמיטב המסורת, והנה לכם מנה מושלמת. אפשר להגיש כמובן עם תוספות מתוקות וטעימות, פירות, סירופ מייפל, דבש ושאר פינוקים מתוקים.

    מתכון שאפשר להכין עם הילדים

    גם טבעוני, גם טעים – רוגלך טבעוני לשבועות: שבועות ידוע כחג של גבינות, ולכן מתכונים לשבועות לרוב יהיו עתירים בגבינה, כמו הבלינצ'ס הנ"ל (שיש לו גרסאות ללא גבינה כמובן!). מתכון לילדים זה כייפי כבר מההכנה, ובטח בסוף כשטועמים.

    לושו 10 דקות במיקסר 3 כוסות קמח שמרים, רבע כוס סוכר לבן, 60 גרם רסק תפוחים עם כפית תמצית וניל, 3 כפות שמן קנולה וחצי כוס + 2 כפות חלב צמחי פלוס כפית מלח.

    שימו במקרר שיתפח בסביבות 6 שעות. טרפו בקערה, 50 ג' שמן קוקוס עם 30 ג' קקאו, 50 ג' סוכר לבן, 100 ג' ממרח שוקולד, קורט קינמון ומלח.

    לטריפה חממו קלות, ולאחר מכן במקרר עד שיגיע למרקם ממרח. רדדו את הבצק, מרחו את המרית, קפלו כמעטפה, כסו בניילון נצמד ושימו במקרר ל-20 דקות.

    רדדו שנית, צרו צורת רוגעלך, ותנו להם לנוח ולתפוח כמעט פי 2 בתבנית, או אז הכניסו אותם לתנור בחום 180 מעלות (עליון ותחתון) עד השחמה (20-25 דקות).

    בינתיים הכינו סירופ מ-50 ג' סוכר, חצי כוס מים ומעט קפה נמס ברתיחה עד הסמכה קלה. סירופ זה תמשכו על הרוגעלכים כאשר אלו יצאו מהתנור.

    דירוג

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק