תוכן עניינים
קינוח כוסות לראש השנה עם קרם גבינה ותפוחי עץ מקורמלים
מתיקות עדינה שמתאימה בצורה מושלמת לראש השנה, תפוחי עץ מקורמלים רכים ונימוחים על קרם גבינה מתוק ועדין. רכות מושלמת, קינוח שנותן תחושה של חיבוק, כדי שתתחיל לנו שנה טובה ומתוקה.
מרכיבים
- 2 שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
- 1 כוס סוכר
- 1 פודינג וניל
- 1 שמנת חמוצה 15 אחוזי שומן
- 2 קופסאות גבינה לבנה 9 אחוזי שומן
עבור התפוחים המקורמלים
- 6 תפוחים ירוקים
- חצי כוס סוכר חום
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 3 כפות דבש
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
להכנת קרם הגבינה יש לערבב בקערת מיקסר את הסוכר, השמנת המתוקה, הפודינג והשמנת החמוצה שתי דקות עד שמתקבל קרם יציב אחיד וחלק.
יש להוריד את מהירות הערבול, ולהוסיף את הגבינה הלבנה ולהמשיך לערבל עד להטמעה מלאה. יש להניח במקרר להתייצבות.
לבינתיים קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות, ומבשלים על סיר קטן את הסוכר, הלימון, הדבש והקינמון ללא התפוחים. מוסיפים את התפוחים עד שמתקבל סירופ סמיך ומבשלים עשר דקות בלבד על אש בינונית עד שהתפוחים רכים.
מעבירים את קרם הגבינה אל שקית זילוף. אם אין שקית זילוף אפשר לסדר יפה עם כף. את הקצפת ממלאים עד לקצת מעל חצי מגובה הכוס, ומוסיפים שתי כפות של קוביות התפוחים עם הנוזל המקורמל אל כל כוס.
אפשר לפזר מעל שבבי שוקולד מריר, או לעטר במעט קינמון.
להגיש באהבה וליהנות 😊
קינוח כוסות לראש השנה טבעוני עם רימונים ושוקולד
בראש השנה הזה אתם הולכים לפנק את כל מי שנמצא סביב השולחן, גם הטבעוניים כמובן. יש כאן מתכון נפלא עבור מוס שוקולד טבעוני מתוק, אוורירי, קליל עם נגיעות רימונים נפלאות. הוא נפלא לצד כוס יין אדום, או לבן צונן, או אפילו סתם ליד שתיה קלה.
*חשוב לשים לב שלהכנת קצפת של קרם קוקוס שהיא איכותית ויציבה מאד, יש להניח את פחית הקרם במקרר ללילה שלם, כך החלק השומני יפרד בקלות מהקרם הלבן.
מרכיבים
- 1 חבילה של קרם קוקוס
- 1 חבילה של שוקולד מריר
- 2 כפות אבקת קקאו
- 4 כפות אבקת סוכר
- 2 רימונים מפורקים
- גרידת לימון מלימון אחד
אופן ההכנה:
יש להמיס בקערה את השוקולד, את אבקת הקקאו ואת אבקת הסוכר במיקרוגל עד שיש המסה מלאה ותערובת חלקה אחידה וחלקה.
להכנת קצפת הקוקוס יש להקציף את החלק הלבן של קרם הקוקוס בקערה עד שמקבלים קצפת חלקה. לשפוך את תערובת השוקולד אל תוך הקצפת, ולערבב בעדינות.
לסדר את המוס בתוך הכוסות, ולמלא עד קצת יותר מחצי מגובה הכוס. לקשט בגרגירי רימון טרי ומתוק בנדיבות, ולפזר מעל כל כוס גרידת לימון.
להגיש באהבה, בתיאבון.
שכבות של קוקוס ודבש בתוך כוסות קינוח
קוקוס ודבש הולכים נפלא ביחד. זה לא רק קינוח שכיף להכין אותו, אלא הוא גם טעים, אישי ומיוחד. הוא מתאים לראש השנה, והוא מתאים גם בעצם לכל חג. אנחנו כבר התאהבנו, תתכוננו גם אתם להתאהב כבר מהביס הראשון.
מרכיבים
- 1 קופסא של קרם קוקוס
- חצי כוס חלב
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות קורנפלור
- 5 תפוחי גרנדסמיט חתוכים
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 1 חבילת פתי בר טחונים
- 1 חבילת שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
להכנת הקרם יש לבשל בסיר את הקרם קוקוס, החלב, הקורנפלור והסוכר ולערבב עד שאין יותר גושים. בשלו את הקרם על אש בינונית כשאתם מערבבים עד שהוא הופך לקרם סמיך וחלק. כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר.
במקביל, בסיר אחר, המיסו את החמאה והוסיפו סוכר, ערבבו עד שמתקבל סירופ קרמל. הוסיפו את התפוחים ואת הקינמון וערבבו עד 10 דקות, והוציאו לצינון.
להרכבת הקינוח יש לצקת בתחתית הכוסות קרם, לפזר מעל שכבה של עוגיות טחונות, לפזר מעל השכבה של העוגיות עוד קרם, וכן הלאה עד שאתם מסיימים עם שכבה של קרם.
מעל שכבת הקרם יש להניח בעדינות שכבת תפוחים מקורמלים.
אפשר להגיש עם כדור גלידה ווניל, או כדור קוקוס, ולפזר קוקוס קלוי טחון לפני ההגשה.
יש לשמור בקירור ולהגיש באהבה.
קינוח כוסות עם דבש, ביסקוויטים ותאנים
לתאנים יש טעם עדין ומיוחד כשהם משולבים בתוך קינוחים עם קרם רך ונימוח. וכשמדובר בתאנים עטופות בדבש, הן מושלמות בתוך קינוח כוסות עם פירורי עוגיות קראנצ'י וטעים.
מרכיבים
- 1 חבילת פתי בר
- 1 חבילת עוגיות חמאה
- 100 גרם חמאה מומסת
- 4 כפות דבש
- 3 כפות מסקרפונה
- 1 שמנת מתוקה 38 אחוזי שומן
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 תאנים חתוכות לקוביות
- 1 חופן אגוזים מסוכרים
אופן ההכנה
יש לטחון את הפתי בר ואת עוגיות החמאה במעבד לפירורים גסים. להוסיף את החמאה המומסת ואת הדבש ולערבב היטב. להניח בצד.
להקציף את המסקרפונה, השמנת המתוקה, הוניל והדבש עד שמתקבלת קצפת רכה ואחידה.
להניח בכל כוס 2 כפות מתערובת העוגיות ומעל שכבה של קצפת. להמשיך כך שכבה שכבה, עד שמסיימים עם שכבת קצפת. לקשט בכל כוס עם קוביות תאנים, לשפוך מעל דבש ולקרר.
להגיש באהבה.
קינוח כוסות לראש השנה – להתחיל הכי מתוק שיש
ראש השנה הוא החג הכי מתוק שלנו בשנה, ולא בכדי. אנחנו מציפים ומוצפים בעוגות דבש בגרסאות טעימות במיוחד. קצפות שונות, קינוחים עם שמנת מתוקה ופירות. ובעצם, כל מה שהולך להפוך לנו את השנה למתוקה יותר.
אנחנו לא סתם נקראים ארץ זבת חלב ודבש, התוצרים המקומיים שלנו גורמים לנו לצור עוד ועוד מאכלים טובים. חומרי גלם איכותיים ומלאים בבריאות ואושר, ומאכלים שקל וכיף לברך איתם ועליהם.
ולכן כשאנחנו כבר מתארחים אל משפחה או חברים או כל אדם אחר היקר לנו, זה רק טבעי שנרצה להביא קינוחים טובים. קינוח כוסות לראש השנה שיש בו מכל טוב והוא גם קינוח אישי הוא פתרון נהדר. בין אם אתם מתארחים, ובין אם אתם מארחים.
קינוח כוסות לראש השנה – כיף להתחיל שנה מתוקה
על תחושת הריחוף והאהבה ליצירתיות יעידו גם מי שפחות חובב בישול או אפיה. נגיעה במתוקים הופכת את התהליך לקסום.
כשאנחנו נכנסים למטבח, הכל משתנה. רוח היצירתיות נוחתת עלינו וכל מה שאנחנו רוצים זה ליצור את יצירת האומנות שלנו. במקרה הזה, קינוח כוסות הוא יופי של יצירת אומנות וגם אינו מצריך מתכון מסובך במיוחד.
כל מה שעלינו לעשות זה לאגד את הטעמים שאנחנו אוהבים. או שאנחנו יודעים שהיקרים לנו אוהבים, ולבנות אותם בשכבות שכבות.
אפשר לשלב בין קצפות שונות, או גבינות מתוקות כמו גבינת מסקרפונה. צריך להקפיד שהן יהיו יציבות מספיק לשכבות.
אפשר לשלב בין פירות לקצפות, ובין עוגות ובסיסי עוגה לביסקוויטים ושאר פירורים פריכים. שטרוייזל לקישוט, שבבי שוקולד, ואפילו גנאש שוקולד קפוא.
אם מדובר בחגיגה למבוגרים בלבד, אז תוכלו גם להוסיף אלמנט אלכוהולי שיקפיץ את הערב. באפייה ובישול בכלל, ובאפייה מתוקה בפרט השמיים הם הגבול, וגם מעבר. היצירתיות יכולה להיות כל מה שרק תחלמו.
מה שאתם צריכים זה את הפוש הראשון. אז הישענו לאחור, דפדפו לכם במתכונים מתוקים לשנה החדשה. וקבלו השראה. אחרי הכל, זוהי יצירת האומנות שלכם. לא רק לתחילת השנה, אלא לכל השנה.