מתכון קינוח פרווה לראש השנה

עוגת תפוזים לחה ומפנקת

עוגת התפוזים הקלאסית מתאימה לראש השנה ומתאימה לכל חג, ולכל אירוע. לא תמיד צריך חגים כדי שנוכל ליהנות מקינוחים קלאסיים שמזכירים לנו את הילדות, אבל העוגה הזאת בכל ביס, מפנקת מחדש. הנה מתכון ששווה לשמור.

לעוגה זו יש להכין תבנית עגולה בקוטר של 22 ס"מ

מרכיבים

  • 3 ביצים XL
  • 1 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפת תפוז מגוררת משני תפוזים גדולים
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט וטרי
  • חצי כוס שמן
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 וחצי כוסות קמח

אופן ההכנה

חממו מראש תנור ל170 מעלות חום.

הקציפו בקערה ביצים, וניל, סוכר, גרידת תפוזים ומלח עד לקבלת תערובת אוורירית ונפוחה.

בקערה אחרת ערבבו שמן ומיץ תפוזים ושפכו אל תוך קרם הביצים המוקצף תוך כדי ערבוב איטי.

לאחר הטמעה מלאה, הוסיפו את הקמח ואבקת האפייה וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה אחידה ומבריקה.

העבירו את התערובת אל תבנית משומנת, אפו עד 45 דקות בתנור בחום של 170 מעלות, הוציאו לצינון בטמפרטורת החדר ובזקו מעל אבקת סוכר בנדיבות.

הגישו באהבה ותיהנו מכל ביס 😊


עוגת גזר רכה וטעימה

עוגה רכה, לחה, נימוחה, מבושמת בניחוחות של ג'ינג'ר, קוקוס והכי חשוב, אהבה ומתיקות. היא מושלמת לראש השנה, ולכל חג. וגם לימים שבהם החגים כבר נגמרו ובא לכם ביס של מתיקות מחבקת עם הקפה.

מרכיבים

  • 1 כוס סוכר חום
  • 3 ביצים L
  • חצי כוס שמן
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר שורש קלוף ונקי
  • 4 גזרים קטנים מגוררים
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • חצי כוס תה חמה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 1 כפית קינמון באבקה

אופן ההכנה

יש לחמם תנור ל170 מעלות חום ולשמן היטב תבנית אפיה.

בקערית גדולה יש לערבב את הסוכר עם הביצים עד שמתקבלת בלילה נפוחה ובהירה. הוסיפו את השמן, ואת הג'ינג'ר והגזר וערבבו היטב.

בקערית נפרדת יש לערבב טוב טוב את המלח, הקינמון, הסודה לשתיה, אבקת האפיה והקמח. אחדו בין התערובות, היבשה עם הרטובה וערבלו היטב ובעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. הוסיפו את התה הרותח והמשיכו לערבב.

העבירו לתבנית אפיה משומנת ואפו עד 45 דקות בתנור בחום של 170 מעלות.

להכנת ציפוי לעוגה ערבבו בקערה אבקת סוכר עם מיץ לימון עד שמתקבל קרם חלק וצפו את העוגה עם כף.

הגישו באהבה.


עוגת דבש מטריפה

אין חג ראש השנה מתוק במיוחד ללא עוגת דבש משגעת. העוגה הזאת באמת מתאימה לכל רגע נתון, לכל יום, חג, סוף שבוע, חגיגה או אירוע או אפילו סתם באמצע השבוע. אבל לראש השנה היא פשוט מתאימה בצורה מושלמת וכיף להכין אותה. אז שתהיה לכם שנה מתוקה! בדיוק כמו העוגה המופלאה הזאת.

מרכיבים

  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית קפה נמס
  • חצי כוס משן
  • 200 גרם קוקוס טחון
  • 1 כוס של דבש
  • קורט מלח
  • 1 אבקת סודה לשתיה
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כפית קינמון באבקה

עבור הציפוי

  • חצי כוס מים רותחים
  • 2 כפות דבש
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות חום ולשמן תבנית אפיה, ולהכין מראש את נס הקפה מעורבב עם מים רותחים, כוס אחת.

את הביצים והסוכר יש לערבב היטב יחד ולהוסיף בעדינות במקביל את הדבש והשמן. הוסיפו גם את הקפה, הקוקוס, המלח, הקינמון, הסודה ואבקת האפייה וערבבו היטב. לבסוף הוסיפו את הקמח וערבלו עד להטמעה מלאה.

שפכו את התערובת אל תבנית אפיה ואפו עד 45 דקות.

בזמן הזה, הכינו את הסירופ: ערבבו את הדבש עם המים עד שאלו הופכים לסירופ סמיך ומתוק, וכשהעוגה סיימה בתנור הוציאו אותה לצינון. שפכו מעל את הסירופ, לאחר כמה דקות בזקו מעל את אבקת הסוכר והגישו באהבה.


עוגת תפוחים בחושה קלה ומהירה

לעוגת תפוחים קלאסית יש את הקסם שלה, ואם עבדתם מספיק קשה לערב החג ומתחשק לכם קינוח קל ומהיר, אבל כזה שיעניק לבית ניחוחות מתוקים, זה הקינוח בשבילכם.

לעוגה זו יש להכין תבנית עגולה בקוטר של 24 ס"מ, ואם אין, כל תבנית זה גם בסדר.

מרכיבים

  • 4 תפוחים אדומים בינוניים מגוררים
  • 3 ביצים XL
  • 1 וחצי כוסות סוכר חום
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • חצי כוס דבש

אופן ההכנה

חממו מראש את התנור ל180 מעלות ושמנו תבנית אפיה. בקערה גדולה ערבבו את התפוחים, הדבש, הביצים, השמן והסוכר. ערבבו בנפרד את אבקת הסודה לשתיה, הקמח והקינמון והוסיפו לקערת בלילת התפוחים. ערבלו עד להטמעה מלאה.

שפכו את התערובת אל התבנית ושטחו, אפו עד 55 דקות.

אפשר לעטר במגוון של טעמים החל משבבי שוקולד מריר, ועד לקוקוס טחון או קלוי. אגוזים מסוכרים, בוטנים, וגם סירופ דבר מעורבב במעט מים חמים.


קינוח פרווה לראש השנה – התחלה מתוקה לכולם

רוב ארוחות החג שלנו, פרט לאולי חג שבועות, כוללות בשר. וגם בשבועות אנחנו קצת 'מזייפים' בנושא הזה ומכינים מאכלים משולבי בשר. זאת הסיבה שכשאנחנו מכינים קינוחי פרווה, אנחנו חושבים על כולם. על שומרי הכשרות, על הרגישים ללקטוז, וגם על הטבעוניים שבחבורה.

קינוח לראש השנה יכול להיות במגוון של סגנונות צורות וטעמים. לא תאמינו איזה סוגי עוגות נתקלנו בהם בערב החג האחרון, ובכלל. עולם חדש ומדהים של טעמים נפתח בפנינו, וכל ביס וביס פשוט הפך להיות טעים יותר אפילו בפעם השניה (ויש כאלו שגם בשלישית, אבל אל תגלו..).

קינוח פרווה לראש השנה – אז מה אוכלים?

בין עוגות תפוז לעוגות קינמון ותפוחים, גילינו גם את הלוטוס שמככב בכל קינוח וקינוח. קינוח פרווה לראש השנה מתאפיין גם בשילובי שוקולדים שונים ומגוונים החל משוקולד מריר, ועד לשוקולד הורוד העדין בטעמו. אפילו קרמבו מיניאטורי כשיש בתוכו גליל וופל ממולא שמנת הגיע לידינו.

כל אחד ואחד מהקינוחים הללו הם לחלוטין ללא לקטוז, כמובן בשל הטכנולוגיה החדשנית והמתפתחת של עולם הקולינריה. המהפך הקולינרי המשמעותי הוא שבעשור האחרון יש הרבה יותר מודעות לרגישים ללקטוז, לטבעוניים וגם לשומרי הכשרות.

ולכן, לא מעט קינוחים הם ללא לקטוז וכמעט ואין קינוח שאפשר להגיד עליו שאותו אי אפשר להפוך לקינוח ללא לקטוז. שוקולדים שהם ללא חלב, קצפות ללא חלב, ושמנת מתוקה או גבינות לבישול ללא חלב. היום כולם כולל כולם יכולים לשבת סביב השולחן וליהנות מקינוחים מתוקים ומרגשים, בלי חשש לבריאותם. או לפגישה בנושא הכשרות, או נושא הטבעונות.

מתאים לכל השנה

קינוחים אלו חשובים מאד, ועל כן אם יש לכם מתכון מתאים בהחלט זכיתם. יחד עם זאת, אתם גם יכולים לשדרג את המתכונים. לשנות אותם כאוות נפשכם וליהנות מיצירת אומנות קולינרית, כאשר היא לגמרי שלכם.

הם מתאימים לכל השנה, ולאו דווקא לחגים. נכון שבחג זה או אחר תוכלו להוסיף את האלמנט המתאים. בראש השנה דבש, תפוחים, קינמון ועוד. לפסח שוקולדיות עשירה, ולשבועות אלמנט חלבי רק ללא החלב. אך תמיד דעו שאם אתם מכינים באהבה, זהו התיבול הכי טוב בעולם כולו.

מתכונים קשורים

Facebook

הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

>> לחצו כאן <<

דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק