מתכון בלינצ'ס מלוח

רוצים לקבל עדכונים על מתכונים חדשים?

מלאו את הפרטים והצטרפו לרשימת התפוצה שלנו.
או, תעקבו אחרינו בפייסבוק

    בלינצ'ס מלוח

    בלינצס מלוח עם גבינות ותרד

    בלינצ'ס דק מלוח מטריף עם גבינה לבנה, גבינה בולגרית ותרד מושלם ורך שהופך למנה עיקרית בפני עצמו. בצק קל להכנה, מילוי ואפייה קלילים והגשה מרשימה.

    מרכיבים

    • 3 ביצים XL
    • קורט מלח
    • 2 כוסות חלב
    • 50 גרם חמאה מומסת
    • 1 כוס מים
    • 2 וחצי כוסות קמח

    עבור המלית

    • 300 גרם גבינה בולגרית
    • 1 כוס תרד מאודה ומוכן
    • קורט מלח
    • קורט פלפל שחור
    • 5 כפות גדושות גבינה לבנה 9 אחוזי שומן

    1 ביצה

    עבור הציפוי

    • 1 ביצה
    • כף שמן קוקוס

    אופן ההכנה

    חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.

    יש לערבב היטב את כל חומרי הבלינצ'ס ולהפוך לבלילה נוזלית אחידה וחלקה. סננו את הבלילה כדי להוציא יתרת גושים.

    חממו מחבת טפלון ושפכו עליה עם מצקת את הבלילה באופן עגול ואחיד. הבלילה צריכה להתפשט על פני כל המחבת. כאשר החלק העליון של הבלינצ'ס מתייבש מעט, זה הזמן להוציא אותו ולהניח על צלחת.

    ערבבו את כל חומרי המלית יחד עד לקבלת מלית חלקה ואחידה, הניחו כף בקצה עלה אחד, סגרו משני הצדדים וגלגלו כמו סיגר. הניחו בתבנית משומנת כאשר תפר הבלינצ'ס הוא מלמטה.

    מרחו ביצה וערבבו עם מעט שמן קוקוס. הברישו את הבלינצ'ס ואפו בתנור עד עשר דקות.

    הגישו באהבה.


    בלינצס מלוח עם תפוחי אדמה ובצל

    בלינצ'ס הונגרי מפנק וטעים עם תפוחי אדמה ובצל, בצק קל להכנס ומילוי מושלם. בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו.

    מרכיבים

    • 2 כוסות חלב
    • 1 וחצי כוס קמח
    • 3 ביצים
    • 3 כפות שמן
    • חצי כפית שטוחה מלח

    עבור מלית

    • 4 תפוחי אדמה
    • 1 בצל גדול
    • מלח

    אופן ההכנה

    יש לערבב את כל החומרים של הבלילה פרט לשמן. ערבבו היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה. סננו את הבלילה כדי שלא יהיו גושים והיא תתאים למחבת.

    חממו את המחבת וצקו את השמן עליה בעדינות בשכבה דקה בכל פעם (לא את כל השמן, אלא שכבה דקה).

    עם מצקת שפכו שכבה דקיקה של הבלילה ודאגו שהיא תכסה את פני כל המחבת. כאשר קצוות הבלילה על המחבת הופכות להיות זהובות זה הזמן להפוך את הבלינצ'ס.

    להכנת מלית תפחי האדמה והבצל בשלו את תפוחי האדמה ורסקו לפירה רך ואוורירי. טגנו בצל קצוץ בחמאה והוסיפו לפירה עם מלח לפי הטעם.

    לאחר הוצאת הבלינצ'סים המוכנים מהמחבת, מלאו במרכזם את המלית, גלגלו את הבלינצ'ס והניחו בצלחת.

    אפשר להגיש עם רוטב פטריות חם.


    בלינצס מלוח גיאורגי עם גבינות מלוחות

    הבלינצ'ס קיים במגוון סגנונות. הונגרי, רוסי, גרמני ועוד. הבלינצ'ס הגאורגי הוא מיוחד בעיקר בגלל הבצק הדק שלו ובגלל שהוא בעיקרון עשוי על בסיס של מים. תוכלו למלא אותו במגוון מילויים והוא מרשים במיוחד והופך למרכז השולחן בכל אירוע, חג או אירוח.

    מרכיבים

    עבור הבלינצ'ס

    • 2 ביצים
    • 2 כוסות מים
    • קורט מלח
    • כף וודקה
    • קצת מעל חצי כוס קמח לבן
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 2 כפות שמן

    עבור הגבינות

    • 200 גרם מוצרלה
    • 200 גרם פטה
    • 200 גרם בולגרית מלוחה
    • 2 ביצה XL

    אופן ההכנה

    להכנת הבלינצ'ס ערבבו את אבקת האפיה עם הקמח, בקערה אחרת ערבבו את הביצים, הוסיפו את שאר הנוזלים ואת הקמח ובכל הזמן הזה המשיכו לערבב. על הבלילה להיות נוזלית. אם היא אינה נוזלית, אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים.

    חממו את המחבת על להבה בינונית. שמנו מחבת טפלון והברישו אותה בשמן בשכבה דקיקה. שפכו עם מצקת מהבלילה אל המחבת וטגנו שתי דקות עד שאתם רואים שיש בועות. העבירו לצלחת, אין צורך להפוך. המשיכו כך עם יתר הבלילה.

    להכנת מלית הגבינות ערבבו את כל הגבינות עם הביצים. הניחו כף גבינה בקצה של הבלינצ'ס על הצד האפוי וגלגלו. חממו במחבת רחבה מעט שמן, וטגנו מכל הצדדים עד שהבלינצ'ס מזהיב.

    מגישים עם שמנת חמוצה.

    הגישו באהבה 😊


    בלינצס מלוח עם עגבניות מיובשות

    בלינצ'ס מלוח עם גבינות מלוחות ועגבניות מיובשות שמעניקות מתיקות מיוחדת בכל ביס. מתאים כמנה עיקרית לארוחה חלבית, או כתוספת. או סתם כי מתחשק לכם ביס מלוח מבלינצ'ס טעים.

    מרכיבים

    עבור הבלינצ'ס

    • קצת יותר מחצי כוס קמח
    • 2 ביצים
    • 1 כוס חלב
    • מעט מלח

    עבור המלית

    • 200 גרם ריקוטה
    • 200 גרם גבינת עזים
    • 100 גרם מוצרלה
    • 100 גרם פרמז'ן
    • 200 גרם ממרח עגבניות מיובשות איכותי
    • 1 שן שום כתושה היטב

    אופן ההכנה

    להכנת המלית שפכו לקערה את החלב והוסיפו את הקמח תוך כדי ערבוב ללא הפסקה. כאשר מתקבלת בלילה חלקה בלי גושים זה אומר שהבלילה מוכנה. כדי לוודא את זה בכל זאת סננו את הבלילה. הוסיפו את הביצים ואת השמן והמשיכו לערבב עד להטמעה מלאה.

    חממו מחבת טפלון משומנת על אש בינונית ושפכו עם מצקת שכבת בלילה דקה. הניעו בקלילות את המחבת לצדדים כדי שהמלית תתפשט על פני כל המחבת. טגנו דקה מכל צד עד שהמלית מזהיבה.

    הוציאו וצננו, המשיכו כך עם כל המלית עד שהיא מסתיימת.

    להכנת מלית הגבינות הניחו בקערה את כל המרכיבים וערבבו היטב עד להטמעה מלאה של הממרח ושל הגבינות ביחד. שמרו בקירור עד שאתם מרכיבים את המנה.


    בלינצס מלוח מושלם

    אם הגעתם לכאן, סימן שגם אותם רוצים לדעת להכין את הבלינצ'ס המושלם. כולם כולל כולם רוצים לדעת איך להכין את הבלינצ'סים המושלמים ביותר. בין אם הם מתוקים, ובין אם המלוחים. אבל לפעמים מתחשק לנו רק את המתוקים עם הפירות ואבקת הסוכר מלמעלה.

    ולפעמים מתחשק לנו את המלוחים עם המילויים המתובלים והטעימים. שבהחלט יכולים להכנס גם כארוחה שלמה כאשר מוסיפים להם את התוספת הנכונה.

    בלינצס מלוח – לא לחגים בלבד

    כשאנחנו מגיעים להורים לארוחת שישי, אנחנו למשל מרגישים שאנחנו יכולים לבקש הכל. לא מעט מהילדים מבקשים פתאום את הבלינצ'ס של אמא. מתוק, או מלוח. אם זאת ארוחת שישי או כל ארוחה משפחתית אחרת אפשר בהחלט להפתיע עם בלינצס מלוח שכולם אוהבים. הכנת הבלינצ'ס היא לא מורכבת, היא פשוט דורשת סבלנות.

    מדובר הרי בבלילת בצק דלילה ששופכים בכל פעם אל תוך מחבת חמה, כמו פנקייק. אבל במרקם דק ורך יותר. וכזו, שאפשר ממש 'להתפרע' איתה כשמדובר במילוי.

    אם אתם הולכים על מילוי מתוק, גם כאן תוכלו להיות מאד יצירתיים. החל מגבינות מתוקות (או מלוחות עם קורטוב של מתוק) ועד לקצפות, ממרחים ושוקולד. אם אנחנו כבר מחפשים מתכון איכותי עבור בלינצ'סים מלוחים יש מגוון של מילויים שאפשר לשלב.

    זה הזמן להיות יצירתיים

    כשמדובר בבישול, באפיה, ובקינוחים בין אם מעט מלוחים ובין אם מתוקים אין גבולות. המטבח הוא דף היצירה שלנו, ואנחנו רק צריכים להתחיל ולהפעיל את הדמיון.

    את הבלינצ'ס לא בעיה להכין, לא מדובר במתכונים שהן מורכבים מדי. ולא דורשים יותר מדי מחשבה. המילוי לעומת זאת יכול להיות יצירתי מאד. אפשר לשלב מגוון של טעמים שאנחנו מכירים בתבשלים אחרים ולהכניס אותם פנימה.

    אבוקדו בתיבול מסוים, בשרים קצוצים גס או דק בתיבול בצל, שום, פלפלים שונים ועוד. תפוחי אדמה בתיבול עם בצל. או תפוחי אדמה מוקרמים, על בלינצ'ס מוקרם. פטריות מסוגים שונים מלוחים, מפולפלים, מטוגנים ועוד.

    ואם אתם רוצים את הבלינצ'ס אפילו יותר קריספיים, גם לכך יש מתכונים. כל מה שעליכם לעשות זה להישען לאחור, ולדפדף במגוון של רעיונות להשראה.

    3/5 - (2 דירוגים)

    מתכונים קשורים

    Facebook

    הצטרפו לקהילה בפייסבוק!

    >> לחצו כאן <<

    דף מתוק מתכונים מתוקים פייסבוק